Welkom op het Center Parcs Forum. Al sinds 2005 het originele forum voor en door Center Parcs liefhebbers.

Nieuws en weetjes over Landal Parken

Berichten van Landal Greenparks die gesloten zijn. Zijn in het archief opgenomen
niels

Nieuws en weetjes over Landal Parken

Bericht door niels »

Landal Greenparks is verslagen door RP Holidays (Roompot Vakantieparken, Euroase Parken, TouristShop parken, Molecaten Parken, Duinrell, Zilverberk Parken en HolidaySpots). Voorheen was Landal, op Center Parcs na, de grootste aanbieder van bungalowvakanties in Noord-Europa. Center Parcs blijft aan kop :).

Slechts enkele dagen na de opening van haar nieuwste park in het Duitse Moezelgebied Ferien- und Golfresort Cochem, tekent vakantieparkexploitant Roompot Vakanties voor een meerderheidsbelang in het Duitse SARCON, een bedrijf dat bemiddelt bij de verhuur van duizend bungalows aan de Duitse Oostzeekust en in Denemarken.

De groei richting het buitenland wordt door Roompot Vakanties gezien als een logische stap. In Nederland heeft het bedrijf met zo’n 52 locaties al een groot aandeel op de vakantiemarkt. De organisatie streeft naar 15 tot 20% groei per jaar. Om de snelle omzetgroei vol te houden kiest Roompot Vakanties in eerste instantie voor expansie in Duitsland. Een bekende markt door het grote aantal al bestaande gasten die ieder jaar weer naar Nederland trekken voor een welverdiende vakantie.

Met de overname wordt zij, na CenterParcs, de grootste aanbieder van vakantieparken in Noord-Europa. Meerdere projecten zijn al in voorbereiding of gerealiseerd. Ferien- und Golfresort Cochem is daar het eerste voorbeeld van. Dit splinternieuwe park in Cochem/Ediger Eller aan de Moezel bestaat uit 377 bungalows/villa’s, diverse parkfaciliteiten zoals een restaurant en zwembad en is gelegen op prachtig aangelegde golfbanen die door ANWB Golf worden geëxploiteerd.

SARCON behoort in Duitsland tot een van de bekendste aanbieders van vakantieparken en reserveert voor parken als Residenz Seepark Sellin, het nieuwe Marinapark Rheinsberg in Brandenburg en het nieuwe, luxe park Marinapark Scharmützelsee.

Persbericht site RoompotParken


Ik vond het wel even interessant om dit mee te delen.
Wat voor de rest nog opmerkelijk is, is dat Duinrell (www.duinrell.nl) ook eigendom is van Hogenboom Vakantieparken en dat RP Holidays er ook eigenaar van is!
ehkhmve
All-in
All-in
Berichten: 618
Lid geworden op: 08 jun 2006, 19:38

Re: Nieuws en weetjes over Landal Parken

Bericht door ehkhmve »

Landel opent 2 nieuwe parkenin oostenrijk.

Landal opent begin december a.s. opnieuw twee vakantieparken in Oostenrijk. In het mondaine Landal Bad Kleinkirchheim (Karinthië) zijn 42 luxe appartementen en chalets beschikbaar, bij Landal Hochmontafon (gelegen in Vorarlberg tegen de Zwitserse grens) gaat het om 93 appartementen, verdeeld over 12 chalets. Hiermee komt het aantal Landal-parken in Oostenrijk op vier. Beide nieuwe parken kunnen inmiddels worden gereserveerd en maken deel uit van de Landal Skilife wintersportbrochure, die deze week verschijnt en die wintersport mogelijkheden biedt in o.a Oostenrijk en Tsjechië.

Landal Bad Kleinkirchheim (Kartinthië) ligt midden in het bekende ski-oord, op 1.025 m hoogte, in een bosrijke omgeving direct aan de piste. Het skigebied, ideaal voor zowel beginners als gevorderden, loopt tot 2.055 meter en heeft ca. 105 km pistes (waarvan 97% is voorzien van sneeuwkanonnen) en 42 km langlaufloipe. Het park biedt luxe 4-, 6-, 8- en 10-persoons appartementen, alsmede vrijstaande 10-persoons chalets. Alle woningen zijn voorzien van o.m. magnetron en afwasmachine; de 10-persoons appartementen en chalets beschikken zelfs over een eigen sauna. Het park heeft een eigen binnenzwembad met kinderbad en een naastgelegen restaurant. Winkels en bars liggen in het dorp zelf, op 500 m. afstand.

Landal Hochmontafon (Vorarlberg) ligt in het skigebied Montafon/Gargellen, pal tegen de grens met Zwitserland, op 1.450 m hoogte, direct aan de piste met uitzicht op de alm. Het skigebied loopt tot 2.300 m, en biedt 203 km skipistes en 30 km langlaufloipes. Het park biedt 4-, 6- en 8- persoons appartementen, verdeeld over 12 chaletgebouwen die tegen de helling aangebouwd zijn. Binnenzwembad met kinderbad en restaurant zijn op het park gelegen; winkels liggen op ca. 800 m. Skiliften en –school liggen op slechts 200 m afstand.
Bron: Landel.nl
gj
All-in
All-in
Berichten: 76
Lid geworden op: 23 dec 2005, 17:34

Re: Nieuws en weetjes over Landal Parken

Bericht door gj »

In de magazine van Landal staat vermeld dat eind dit jaar de huisjes van Lommerbergen en daarna ook van het Vennobos gerenoveerd zullen worden (eindelijk).
Ben benieuwd of ze een eigen style zullen krijgen of ze de met de CP style verder gaan.
Laatst gewijzigd door gj op 28 aug 2006, 22:23, 1 keer totaal gewijzigd.
Niels

Re: Nieuws en weetjes over Landal Parken

Bericht door Niels »

Landal kennende zullen er zeker weer dingen van Center Parcs bij komen, alleen zullen zij het dan net ff een tikkeltje overdrijven.
Overdrijven in de zin dat Landal weer iets aanpast dat het toch net niet een kopie van Center Parcs is.

Maar ja, ben ook benieuwd :D
Laatst gewijzigd door Niels op 28 aug 2006, 22:24, 1 keer totaal gewijzigd.
nac breda
All-in
All-in
Berichten: 62
Lid geworden op: 19 mar 2006, 18:58
Like! Gegeven!: 1 keer

Re: Nieuws en weetjes over Landal Parken

Bericht door nac breda »

zou denk niet verkeerd zijn voor de parken, als je ook de reacties op vakantiereiswijzer.nl leest over de parken, die zijn nou ook niet echt goed...
Laatst gewijzigd door nac breda op 28 aug 2006, 22:24, 1 keer totaal gewijzigd.
Niels

Re: Nieuws en weetjes over Landal Parken

Bericht door Niels »

Sinds het geen Center Parcs meer is zijn er geen grote investeringen in gedaan
Laatst gewijzigd door Niels op 28 aug 2006, 22:24, 1 keer totaal gewijzigd.
ehkhmve
All-in
All-in
Berichten: 618
Lid geworden op: 08 jun 2006, 19:38

Re: Nieuws en weetjes over Landal Parken

Bericht door ehkhmve »

Lommerbergen krijgt naarschijnlijk hetzelfde interieur als coldenhove.
En als je in de brochures van de afgelopen jaren keek zag je altijd z'n plaatje staan waar de cottage van de Lommerbergen op afgebeeld zijn.
Zo woord het nieuwe interieur.
Die foto is gemaakt op de lommerbergen maar was toen maar één huisje wat dat interieur in dat type cottage had.
Laatst gewijzigd door ehkhmve op 28 aug 2006, 22:25, 1 keer totaal gewijzigd.
cp-freak
All-in
All-in
Berichten: 4159
Lid geworden op: 19 aug 2006, 18:28
Locatie: België
Contacteer:

Re: Nieuws en weetjes over Landal Parken

Bericht door cp-freak »

Volgend artikel gevonden via google:

Landal: zo kunnen we niet door
Door RIK ELFRINK

HAPERT - Dat er bij het Hapertse vakantiepark Het Vennenbos snel een ingrijpende renovatie moet plaatsvinden, daar zijn alle betrokkenen het wel over eens. De directie van Landal blijft optimistisch. „Wij willen de zaak snel aanpakken. We kunnen zo niet jaren doorgaan. Hoe eerder er geïnvesteerd wordt, hoe beter“, zegt Landal-directeur Thomas Heerkens.
Met name het interieur van de huisjes moet beter, zo vindt Heerkens. Daarmee is op beperkte schaal begonnen. Ook bij de centrale voorzieningen moet het nodige veranderd worden. In totaal is er een bedrag van vijftien miljoen euro mee gemoeid, zo liet de directie van Het Vennenbos gisteren weten. Dat geld is er nu niet en moet door Landal en eigenaar Recreatie Beheer Brabant Limburg bij elkaar gebracht worden. De gemeente Bladel heeft nog geen beslissing genomen over een eventuele bijdrage.

Heerkens: „De consument is kritisch. Gelukkig komen er nog steeds honderdduizenden mensen. Met name in het hoogseizoen doet ons park het prima. Maar in de moeilijkere weken, zoals bijvoorbeeld de derde week van januari en de eerste week van november, moeten we de bezettingsgraad opkrikken.“

Heerkens heeft er alle vertrouwen in dat op korte termijn een oplossing wordt gevonden voor Het Vennenbos. „Iedereen is doordrongen van de noodzaak om te investeren, ook de huiseigenaren. Alleen is het moeilijk om driehonderd mensen echt op één lijn te krijgen. Dat kan nog even duren.“

Veel tijd heeft Het Vennenbos eigenlijk niet. De bezettingsgraad, nu minder dan 75 procent, moet omhoog zodat het park de tand des tijds kan doorstaan. Dat kan door de prijzen te verlagen, maar ook door iets nieuws te bieden. Kan dat wel binnen het huidige concept dat voor een groot deel draait op een innovatie van begin jaren tachtig: het subtropisch zwemparadijs?

Heerkens: „Gezinnen met kinderen blijven geïnteresseerd in een vakantie bij Landal. Dat zal echt niet veranderen. Waar het om gaat is dat we meer mensen aan ons moeten zien te binden.“

Vakantiepark Het Vennenbos werd in 1970 geopend door voormalig Center Parcs-eigenaar Piet Derksen. In 1978 ging het park verder als Sporthuis Centrum. Derksen trok zich in 1989 uit het bedrijf terug. Op dat moment draaide Het Vennenbos al onder de naam Center Parcs. Dat bedrijf stootte Het Vennenbos in 1994 af. Volgens Heerkens gebeurde dat omdat er weinig uitbreidingsmogelijkheden waren.

Landal is sinds 2002 als verhuurorganisatie betrokken bij Het Vennenbos. Het bedrijf is bereid ’een substantiële bijdrage te leveren’ aan de renovatie van het park. Een tijdstip heeft Heerkens nog niet in gedachten. „Eerst zal er overeenstemming moeten zijn met de huiseigenaren.“

bron: http://www.eindhovensdagblad.nl/edecono ... 614196.ece
______________________________________________________________________________

Conclusie: meerdere eigenaren voor de cottages is allesbehalve praktisch en landal trekt er zich toch nogal weinig van aan vind ik.
Niels

Re: Nieuws en weetjes over Landal Parken

Bericht door Niels »

Dat is dus het nadeel dat de bungalows in particulieren handen zijn. Niet alle mensen gaan akkoord met de wijzigingen die Landal wilt doorvoeren.
Jbroeders
All-in
All-in
Berichten: 4487
Lid geworden op: 07 aug 2005, 20:23

Re: Nieuws en weetjes over Landal Parken

Bericht door Jbroeders »

Er staan echt teveel foute feiten in dat tekstje
Nick
All-in
All-in
Berichten: 1606
Lid geworden op: 17 jan 2006, 11:43
Locatie: Zuid-Holland, Nederland

Re: Nieuws en weetjes over Landal Parken

Bericht door Nick »

Vooral: Vakantiepark Het Vennenbos werd in 1970 geopend door voormalig Center Parcs-eigenaar Piet Derksen. In 1978 ging het park verder als Sporthuis Centrum.
Niels

Re: Nieuws en weetjes over Landal Parken

Bericht door Niels »

Het park opende in 1970 gelijk al Sporthuis Centrum. Ze hebben het dan gebaseerd op de tekst 'In 1978 verkoopt Derksen al zijn sportwinkels aan grootste concurrent Perry Sport, die deze naam krijgen. De bungalowparken gaan verder onder de naam Sporthuis Centrum'.

Verder vind ik het toch ietwat riskant van het Vennenbos/Landal om te vermelden dat de bezettingsgraad minder dan 75% is. Zelf zou ik dan al niet naar zo'n park hoeven omdat er dan wel iets aan zal mankeren.

Ben benieuwd of het Vennenbos nog lang een Landal park blijft of dat ze er wat anders mee gaan doen (verkopen, grondig renoveren of in de hoogste nood slopen [al denk ik dat dat niet zo snel gebeurd :)])
Nick
All-in
All-in
Berichten: 1606
Lid geworden op: 17 jan 2006, 11:43
Locatie: Zuid-Holland, Nederland

Re: Nieuws en weetjes over Landal Parken

Bericht door Nick »

Slopen word lastig, aangezien je dan die eigenaren zo ver moet krijgen.. you know.

Maar mogen de eigenaren van die cottages/huisjes ook eigen inbreng leveren in de inrichtingen?
cp-freak
All-in
All-in
Berichten: 4159
Lid geworden op: 19 aug 2006, 18:28
Locatie: België
Contacteer:

Re: Nieuws en weetjes over Landal Parken

Bericht door cp-freak »

Jbroeders schreef: Er staan echt teveel foute feiten in dat tekstje
Vandaar dat ik altijd de bron bij mijn tekstjes plaats, en je mag helemaal niets veranderen natuurlijk aan een geciteerde tekst. Misschien zet ik er wel een [sic] bij. Want ik had het ook gezien natuurlijk, van die lapsus over de naam "sporthuis centrum".
Trouwens: in sun parks hebben de eigenaaren iig een eigen inbreng aan de inrichting van hun huisjes. Maar niet enkel over de inrichting, ook over de omgeving ervan. Dus als ze bloemenperkjes in hun tuin of een omheining rond hun tuin willen plaatsen, dan doen ze dat gewoon. Ik weet nu natuurlijk niet hoe het zit in Landal. Maar als ik enkele foto's heb bekeken, dan denk ik dat ze ook een eigen inbreng hebben. Denk maar aan de sattelietschotels.
Robert

Re: Nieuws en weetjes over Landal Parken

Bericht door Robert »

Hmm ik krijg steeds meer zin in Zaterdag dan ga ik namenlijk een dagje zwemmen bij het Vennebos, niet dat het me leuk lijkt maar wel interesant. De ultieme kans om te zien hoe Center Parcs er 10 jaar geleden uitzag (volgensmij is er sinds toen dus echt niets meer veranderd  :D) Ik ben beneiuwd!

Robert
Gesloten

Terug naar “Landal Greenparks archief”