Welkom op het Center Parcs Forum. Al sinds 2005 het originele forum voor en door Center Parcs liefhebbers.

[Ervaringen & Vragen] Park Hochsauerland (deel 2)

Gesloten [ervaringen & vragen]-topics zijn terug te vinden in het archief. Nieuwe ervaringen en vragen kan je stellen in het meest recente topic onder [Ervaringen & Vragen].
Jbroeders
All-in
All-in
Berichten: 4487
Lid geworden op: 07 aug 2005, 20:23

[Ervaringen & Vragen] Park Hochsauerland (deel 2)

Bericht door Jbroeders »

Daarboven op de berg...
Daar ligt dus Park Hochsauerland. In 1995 met behulp van een nederlandse architect getekend en gebouwd en het voormalige toppark van de Gran Dorado Group. Bij Gran Dorado hadden ze in ieder geval een neus voor mooie parklocaties, en deze locatie was een schot in de roos. Nog nooit zo'n adembenemende autorit gehad om naar een CP park te gaan, heel bijzonder. Het park is op de heuvels die in de omgeving liggen gebouwd en dat kan nogal eens resulteren in een aardige klim naar de cottage toe. Hoe dan ook, het is anders dan anders en een prettige afwisseling na een kustpark (PZ) en een polderpark (EH).

Het park straalt Gran Dorado uit. Een soort modernisme, een soort smoel waar je parken van die groep aan herkent. De ligging is prachtig, de rit ernaartoe zoals gezegd adembenemend, en er zijn voldoende dorpjes in de buurt om ook nog eens van het park af te kunnen gaan.

De slagboom
Alles leuk en aardig natuurlijk maar we willen wel eens zien hoe de procedures lopen bij aankomst. Na een zoektocht die veroorzaakt werd door een aardige Duitser die het nodig vond een omleidingsbord te plaatsen stonden we dan eindelijk voor het bekende houten Center Parcs-bord. Linksaf de weg af en we reden zo op het imposante parkhotel af. Al snel kwamen een medewerkster tegen die ons de parkeerplaats op dirigeerde en ons alvast vroeg na het inchecken en uitladen de auto op terug op de parkeerplaats te zetten.

Snel de auto geparkeerd en door naar de receptie. Omdat we iets na drieën aankwamen waren de meeste incheckers al geweest en stonden we direct aan de balie. Een aardige Duitse jonge dame checkte ons zonder problemen in en we konden binnen enkele ogenblikken door. Met de sleutels op zak terug naar de auto, het park op.

Met haastige spoed onder de slagboom door en op zoek naar de cottage om snel de meegenomen boodschappen in de koelkast te kunnen stoppen. Nu is haastige spoed zelden goed en vonden we onszelf als snel op een kruising te ver. Snel omgedraaid en van de andere kant was het straatje een stuk beter te vinden! Stoppen, huisje in (maar daarover later meer), uitladen en snel de auto weer terug om eindelijk, echt te gaan genieten van onze vakantie!

Wel een vaatwasser, geen waterkoker...
Het huisje is verrassend ruim, hier laten 'echte' CP cottages de kansen liggen. Deze zijn vaak klein. Met 6 personen kun je beter een Hochsauerland cottage treffen dan een Eemhof cottage. De afwerking van de cottage was redelijk. Een vochtplek hier en een een vlekje daar, maar dat is prima op te lossen met wat verf. Het spookte al half rond, maar er is dus echt een vaatwasser aanwezig in de meeste cottages. Vaatwasblokjes zijn ter plekke niet duur, maar zelf meenemen is wellicht nog goedkoper en interessanter voor de meeste mensen. Hoef je de vaat niet zelf te doen, moet je ontzettend veel moeite doen om water te koken. De waterkoker was er namelijk niet, evenals de broodrooster, ook spoorloos vermist. Om water te koken was een vooroorlogs alternatief voorhanden, een fluitketel. Verder had de koelkast (fors formaat) een erg minuscuul vriesvakje aan boord, waarschijnlijk om de bestedingen op het park wat omhoog te stuwen.

Op de badkamers is wel het een en ander aan te merken. Er zweven nogal wat schimmels tussen de voegen, wat je kan zien door duidelijke verkleuringen. Bizar is het feit dat je beneden wel een douchekop krijgt, maar geen haakje om deze aan op te hangen. Het bad kun je dus alleen gebruiken om te badderen. Boven kan je dus wel douchen, maar daar liet de douche zijn kopje hangen. Ook niet echt superpraktisch. Daarnaast hing het douchegordijn op half 11, omdat er een plafondsteun miste. Al met al een beetje jammer.

De privacy rond de cottage is niet super. Allereerst zat er een publieke cottage naast (de beautycottage) waardoor je het voorterras niet vrij kan gebruiken, maar aan de achterzijde kijken grote cottages ook nog op je terras uit. Big Brother is watching you. Nog geluk dat je ook zelf naar boven kan kijken zodat je ook andermans privacy kan schenden. Daar maakte het personeel zich ook twee keer heel erg schuldig aan. Een bulderende grasmaaier door de tuin en een enthousiaste bladblazer. Terug naar binnen. De eettafel was verder niets mis mee, gewoon goed, enkel een lamp die nogal simpeltjes was opgehangen. Een stroomkabel aan een haakje in het plafond. De rieten zitbank en stoel zitten zeer onprettig. Ze zijn eigenlijk net te diep en het riet zit niet comfortabel. Een aantal kussens zouden wel zo prettig zijn.

Grote plus is de aanwezigheid van een telefoon. Je kan ermee reserveren, de receptie bellen en misstanden melden. Prettiger is echter het naar Nederland kunnen bellen tegen een leuke prijs en het allermooiste, mensen kunnen ook direct naar jou huisje bellen. Zowel vanaf het park als vanbuiten.

Oefening baart kunst
Gran Dorado was jarenlang geen hoogvlieger in het ontwikkelen van een parkcentrum. De Market Dome van Loohorst is duidelijk anders dan de gemiddelde Market Dome op een 'original' en ook Port Zélande weet dat gevoel niet te verkopen. Ze zijn niet slecht, maar anders, en dus voelt niet iedereen zich er thuis.

In het geval van Park Hochsauerland zijn waarschijnlijk tientallen bezoeken gebracht aan CP parken, zo ernstig lijkt de Market Dome op die van de 'echte'  CP parken. Helemaal goed wat ons betreft, want het is een prachtige plaats om een drankje te drinken of gewoon wat doorheen te lopen. Er is goed gespeeld met niveauverschillen en de mix van horeca en winkeltjes maken het geheel ook in de avond nog leuk om te bezoeken. Het lijkt en is altijd levendig. Groot aanbod van horeca en de aparte bakkerij (met helaas beperkte openingstijden) maakt het helemaal af.

Lekker eten bij Hardings...
Omdat het zo'n beetje traditie is geworden de vakantie af te sluiten in de family grill hebben we ook op dit park daar maar weer eens gereserveerd. Dus zondag met een knorrende maag naar de Hardings. Vol goede moed, snel naar de balie en zeggen dat we er zijn! Ja, en toen ging het allemaal ineens heel snel, maar wel volledig mis. Een ietswat nonchalante serveerster stuurde van het kastje naar muur en leek ons naar binnen te verwijzen. Binnen aangekomen vielen de plaatsen maar wat tegen, buiten op het terras onder de koepel zag het er veel levendiger uit. Toch maar even vragen waar we precies plaats konden nemen. Dus in ons beste Duits de serveerster die het binnendeel liep gevraagd hoe en wat maar die verwees ons terug. Snel dan maar even terug naar buiten. De serveerster aldaar was niet blij ons weer te zijn en vroeg op een toon die nogal deed denken aan een jaar of 60 geleden nogal bot wat ons probleem was. We zijn geen perfecte Duits sprekers maar als iemand met die woorden en met zo'n houding vraagt: Wass ist dass probleem, dan weten wij wel dat dat niet de manier is.

Behoorlijk verbijsterd toch maar weer terug naar binnen en daar dan maar gaan zitten. Serveerster aldaar om een manager gevraagd om de gang van zaken even te bespreken. Ruben was namelijk tamelijk verbolgen over de gang van zaken (heeft zelf nog een blauwe maandag in de Center Parcse horeca gelopen). Echter was het niet de manager die aan de tafel verscheen, maar kwam mevrouw zelf even verhaal halen hoe we het durfde om de manager te halen. Het geheel werd een "ja en nee spelletje" waarop de maat al snel vol was en mevrouw alsnog zelf de manager op mocht bellen...

De manager een zeer vakbekwame en zich van het begrip "Gastvrijheid" bewuste jongeman kwam ons te hulp en aanhoorde het hele verhaal en was het toch met ons eens dat dit absoluut een te bizar verhaal was. De verdere avond zijn we uitsluitend geholpen door een zeer vriendelijke en wijze Duitse dame. Daarmee was de kous voor ons wel af en hebben we alsnog onze beste family grill maaltijd ooit genuttigd. Normaal test Ruben altijd de snitzel maar juist in snitzel-land bij uitstek Duitsland stond deze als bij Lingo niet op de kaart. Dan maar iets anders. Een andere klassieker stond hier nog wel op de kaart namelijk de XXL burger. Die werd het dan ook voor Ruben. Over het eten waren we het allemaal eens, dat is beter dan in Nederland. Met het personeel hadden we wat pech maar dat liep uiteindelijk allemaal nog wel los. Het eten maakte een boel goed, evenals een gezellig drankje in de pub waar de barman altijd in is voor een onderhoudend praatje. (hee, was jij niet die manager van toenet...  ;))

Snel voedsel!
Voor de vlugge trek zoek je op Hochsauerland Billy Burger op. De kwaliteit is zoals we die kennen, goed dus. Ook hier de vrij bekende hoge prijzen die de parksnackbar al jaren hanteert. Serviceniveau had een graadje sneller gemogen. Er was maar één kassa bezet, of het nu druk of rustig was. Het restaurant lijkt op piektijden dan ook zijn manco's te hebben. De bezoekers kunnen niet allemaal zitten, en worden dan ook nog eens niet al te snel geholpen. Met wat verbetering kan het hier dus gewoon tiptop zijn.

Inpakken & wegwezen
Voor de verstokte gebruikers van nederlandse merken en producten, doe de boodschappen maar in Nederland. In Duitsland is niets van het bekende assortiment te vinden en zul je het toch moeten doen met de duitse alternatieven. Is op zich niets mis mee, maar voor de kieskeurige persoon toch even lastig. Zeker als je ervan uitgaat dat men bij CP in Nederland dit soort producten wel heeft. Het aanbod, maar ook de uitstraling is dus vooral Duits. De naam Markt-Supermarkt staat dan ook boven de deur.

De krant is, hoe dicht je ook bij Nederland zit, toch een dag oud. Met friendsbonnetje een minder probleem, maar de betalende klant zal een 'verse' krant beter kunnen waarderen. Ook drank is in de super niet echt leuk geprijsd. De super mag dus nog wel even onder de loep genomen worden. Mochten ze ruimte tekort komen, naast de super stond een hele grote ruimte leeg waar ze vast nog wel wat uit kunnen breiden.

Een goed alternatief is rijden naar Medebach, daar liggen een REWE en een Aldi op steenworp afstand en in de buurt een paar grote dranklokalen. Altijd prettig om een alternatief in de buurt te hebben.

Wachten, wachten en nog eens wachten...
Het Market Café is toch de centrale plek in de Market Dome voor een lekker drankje. Op het hoge terras kun je lekker mensen kijken, en dat verveelt ook niet zo snel. Het gaat wel vervelen als de drankjes niet tijdig komen. Wanneer men na een lange zit eindelijk eens komt vragen wat je wil drinken, dan ben je er immers nog niet. Het uitserveren gaat heel langzaam. Wellicht komt dat omdat je continue maar 1 á 2 personen aan het werk ziet bij het Market Café. Een ingreep als een kopje koffie maken resulteert in het overhalen van 1001 hendels aan een apparaat, en daarmee neem je dus 50% van de bedieningscapaciteit mis. Niet echt heel praktisch.

Bediening aan de bar is niet veel sneller. Kunnen de mensen niet zoveel aandoen. Soms een beetje harder lopen is wel nodig, maar het meeste personeel werkt zich uit de naad. Een mannetje/vrouwtje meer had dan ook leuk geweest. Is ook gunstig voor de sportreserveringsbalie, want dan kan het personeel op drukke momenten bij een van de balies makkelijk schakelen.

Hoewel bowlen verder nog aan bod komt is het bizar dat je als klant zelf je drankjes moet gaan halen aan de bar boven. De bowling ligt in een soort kuil en niet iedereen kan met drankjes in de hand traplopen. Beneden is wel een bar, maar er staat niemand. Wil je gaan bowlen, haal de drankjes dan van te voren aan de bar, of zorg ervoor dat je afdoende gedronken hebt. Anders kan CenterParcs ook iemand laten serveren natuurlijk ;)

Modebewuste gasten
Ik (Jeffrey) zal zelden wat op CenterParcs in de Fashion Store kopen. Het feit wil dat ik ooit een horloge bij Just Me heb gekocht op Port Zelande, en dat doet het nog altijd goed, maar in die winkels, daar slaag je normaal maar zelden. Dit keer dus ook de fashion store bezocht en de nieuwe collectie hing binnen. Kleding van goede en bekende merken, een fraaie uitstraling en goede kwaliteit. Niets mis mee dus, bij CenterParcs leren ze elk jaar meer over het inkopen van kleding, zo lijkt het.

De winkel zelf is wat ondermaats. Het is een kruisbestuiving tussen een Fashion Store, Aquatique en een JustMe. Het Fashion Store gedeelte hebben we grotendeels al gehad, maar een ding moet toch gezegd worden. Trek de verhouding tussen mannen en vrouwen assortiment toch eens recht. Er hangen twee stuks mannenkleding op tien stuks vrouwenkleding. Te raden is dat het assortiment rond Aquatique een beetje half is, als je alles combineert in een klein winkeltje. JustMe kan gerust JustHer genoemd worden. De kids en mannen komen hier eenvoudigweg niet aan de beurt. Er is nog ruimte vrij in de Market Dome, doe er wat mee zodat je wel een volwaardige CenterParcs winkel hebt.

Je bent nooit te oud!
Moet je als jongere van 20 met schroom een speelgoedwinkel instappen en naar het speelgoed gaan kijken? Wij vinden van niet! Een kijkje in de speelgoedwinkel Toys & Souvenirs is vaste prik op vakantie bij CenterParcs. Zoals al weggetipt werd, LEGO is in de winkel heel goedkoop. Verder een standaardassortiment.

Twee dingen wilden we graag even aanstippen. PePeTeVe is in de souvenirwinkel op Hochsauerland nog vol aanwezig op 2 meter stelling. CD's, bekers, broodtrommels en andere merchandise is wat dat betreft nog volop te vinden. A state of Happiness souvenirs zijn er ook. Men kan er een CP pen vinden, de single A state of Happiness en niet te vergeten de petjes die in 4 frisse kleuren komen.

Een kaartje uitzoeken bij deze winkel is een dagtaak. Er staan wel 6 molens met kaarten waaruit gekozen kan worden.

In het water gevallen!
De Aqua Mundo van 4000 m2 kent een mooie natuurlijke uistraling. Veel natuursteen en planten maken dat je het ervaart als een "echte" Aqua Mundo. De overkapping is niet de koepel die we gewend zijn maar een wat amerikaans aandoende op pilaren gebouwde zaal. Best mooi al met al en zeker een warm, geborgen gevoel. De attracties zijn dik in orde, al misten we nog een wildwaterbaan. Glijbanen in overvloed, dat kun je die Duitsers wel nageven. Twee jacuzzi's, een stroomversnelling, met verschillende sprudelbanken. Het buitenbad is te bereiken via het water door twee tunneltjes. Al met al gewoon een goede Aqua Mundo, veel meer is er niet over te vertellen...

Of wel? Ja natuurlijk wel, er is staat natuurlijk ook toevallig nog een waterplayhouse waar je U tegen zegt. Een geweldige attractie voor groot en klein. 900 liter water is veel, heel veel. De rest van het waterplayhouse is ook de moeite waard, maar deze douche zul je nooit meer vergeten! Dit is de eerste Aqua Mundo waar je niet uit moet kijken om niet in het water te vallen, maar waar je moet uit moet kijken dat het water niet over jou heen valt... Geweldig!

Fiesta Mexicana!
Hossa! Hossa! In Duitsland zijn ze niet vies van een feestje als de juiste personen op de juiste plek zijn. Soms is een feestelijke avond zo voorbij, soms komt het feestje überhaupt niet en soms gaat het dak er tot in de late uurtjes vanaf. Dat allemaal in één week, jawel.

Een vos verliest nooit zijn streken
Hier gibts noch! Een echte parkdisco. Waar CP ze de afgelopen jaren allemaal heeft opgeofferd bezit Park Hochsauerland nog een originele parkdisco. Een geweldig aanzien en bovendien exclusief, alleen op vrijdag en zaterdag open. Gaat ook niet kinderachtig vroeg dicht en lijkt dus garant te staan voor een feestje. Dat doet het ook wel, alleen draaien ze niet de muziek die je in een discotheek verwacht. In Fox draaien ze namelijk duitse schlagers. Dat is heel gezellig als je a) liefhebber bent of b) behoorlijk aangeschoten. De tweede avond bracht ook wat meer internationale muziek, een grote vooruitgang. Mister DJ is een look-a-like van Rudi Völler, wat op zich geweldig is, waar vind je dat nog tegenwoordig.

De discotheek ziet er leuk, maar gedateerd uit. De inrichting is goed uitgedacht. De centrale dansvloer ligt in een kuil, waar de DJ booth bovenuit steekt. Het tweede niveau ligt op beganegrond niveau en biedt ruimte voor kijkende mensen. Tot slot is er ook nog zitplek voorradig. Het gebruik van de kleuren felroze, lichtblauw en knalrood verraad de leeftijd van de discotheek een beetje, maar maakt het op zich ook heel leuk. Het lijkt erop dat er ook veel lokale bewoners naar de discotheek komen. Minpuntje is de leeftijdscontrole. Diverse jongeren konden gewoon sterke drank verkrijgen. Niet precies iets waar ouders en instanties blij mee zijn. Beveiliging was verder in orde, personeel was vriendelijk en de tweede avond overtrof de eerste avond. Kortom, een leuke plaats om een avondje of twee binnen te stappen!

Pub-a-licious
Een unieke vinding van Gran Dorado, alleen in Duitsland te vinden, is de (irish) pub. Een zaak met een dijk van een uitstraling en gezellig personeel dat weet hoe ze publiek moeten entertainen. Een avond in de pub was tot twee keer toe een oerhollands feestje. Daar moet dan wel geduld voor opgebracht worden, want de reguliere pubgasten zijn van een ander kaliber en houden niet echt van meezingers op zijn hollands.

Als de juiste cd's er dan ingaan gaat het dak er ook vanaf. Dat kan ook niet anders met een ploeg gezellige nederlandse mensen. Wat dat betreft is het altijd maar geluk hebben hoe de parkbezetting is. Personeel top, gezellige sfeer en met de juiste gasten ook nog een knalfeest. De pub is zeker een must do en nog sterker, eigenlijk op elk park wel wenselijk.

The show must go on!
Entertainment is een van de peilers van Centerparcs. Op elk park wordt voldoende aan entertainment gedaan. Op Park Hochsauerland ook, maar sommige dingen werden toch niet helemaal duidelijk.

Grote show(?)
Nu Park Hochsauerland one of the guys is, wat betreft de vijf vogels is het jammer dat er geen grote show op het park te zien is. We hebben het wellicht gemist, maar nergens een spoortje van een grote show te zien. Dat terwijl op video's van forumlid Saturnus nog grote shows te zien zijn. Het ontbreken van een show was in ieder geval erg jammer, wellicht dat deze nog wel komt.

Kindertijd
Voor de kids is het entertainment meer dan op orde. Naast PePeTeVe bied het park tegenwoordig ook Wannabe aan. De exacte invulling is onbekend, maar de medewerkers, kinderen en ouders zijn er allemaal ontzettend enthousiast over. Uniek is de zingende boer. Deze boer brengt liedjes van de Animatie Compagnie. Deze organisatie maakt liedjes voor campings en vakantieparken, en kinderen dansen er enthousiast op mee. Kinderen zijn de baas op Hochsauerland.

Bandjes
Duo's zijn aan Centerparcs al jaren verbonden. De een is wat beter als de andere, en sinds we bekend zijn met de band van De Eemhof is het moeilijk dat nog te overtreffen. Dat gebeurde ook niet. Een vlak, niet erg enthousiast bandje mocht een avond het terras van het Market Cafe vermaken. Lukte niet echt, want de voetjes gingen niet van de vloer.

Bij de Pub speelde een artiest met een muziekgenre dat het meeste publiek niet aansprak. Toch speelde deze artiest zijn tijd vol, en dat kon niet alle gasten van het terras echt plezieren. Voor iedere artiest is een publiek, maar die week was het juiste publiek waarschijnlijk niet voorradig.

Valse bingo
Voor de bingoliefhebbers, op Hochsauerland zit deze in het assortiment. Kaarten kopen gaat niet op de avond zelf, dat dient van te voren te gebeuren op de dag zelf. Even rekening mee houden!

3,2,1 start!
Sport en spel is er genoeg op Park Hochsauerland, of je nu houdt van een rustige potje pool, knallend airhockey, een rondje midgetgolf, voetballen in de voetbal-arena. Het kan allemaal! Hoewel we zelf niet veel meer gesport hebben dan een potje bowlen en een rondje midgetgolf moeten we zeggen dat dit er allemaal even goed uit zag. De voetbal-arena is voorzien van een mooi laagje kunstgras. De bowlingbaan is wat hilarisch door de technische veroudering. Kegels die een dansje opvoeren doordat ze niet meer dan 10 centimeter op en neer kunnen bewegen. De score zul je zelf bij moeten houden, maar dat is op zich niet eens zo slecht. Het is een soort braintraining zullen we maar zeggen. Wat wel jammer was, was dat de bar beneden, in de bowlingkuil niet open was en het daardoor lastig was om aan een drankje te komen. Al met al zag het er zeker goed uit, hoewel de bowling een puntje van aandacht zou mogen zijn, maar daar hebben meer ex-grandorado's last van zullen we maar zeggen ;)

Tot slot van dit onderdeel de house of games. Deze house of games is afdoende, hoewel je het zonder een casino zult moeten stellen. De automaten zijn aardig maar er is voor het gevoel minder keuze dan op bijvoorbeeld De Eemhof of Het Meerdal. De prijs is acceptabel en de ouderwetse Gran Dorado Park Hochsauerland speelmunten zijn een heus verzamelaars item! Die hebben we dan ook maar een paar extra aangeschaft...

Als de kinderen het maar naar hun zin hebben
Een park vol met gezinnen en een enkel groepje dat elkaar op andere manier dan als familie kent. Het publiek was traditioneel Center Parcs zullen we maar zeggen. Veel papa's en mama's met kinderen. Het waterplay house werd druk bezocht evenals de vele glijbanen. Al met al klopt het publiek goed met wat je verwacht van Center Parcs, hoewel wij zelf wel wat verlangden naar meer leeftijdsgenoten.

Maar goed, het motto van Center Parcs is al sinds jaar en dag als de kinderen het maar naar hun zin hebben. Nou dat zullen ze hoor. Misschien is een baluba nog een stille wens, maar verder voldoet het park goed voor de doelgroep. In de omgeving is genoeg te doen, zeker met wat beter zoekwerk. Maar het park zelf is al een prima basis.

De paden op, de lanen in
Door de bomen het bos niet meer zien zal je niet snel gebeuren op Hochsauerland... Daar bovenop de berg staan weinig bomen, eigenlijk in tegenstelling tot wat je op deze hoogte en in deze omgeving zou verwachten. Het is ook niet traditioneel Center Parcs. Nu maakt het in principe ook niet heel veel uit. Het park ziet er leuk uit, aan de privacy wordt druk gewerkt en er zijn meters heggen aangeplant om in de toekomst lekker beschut te zitten.

De ligging tegen de berg aan is prachtig en geeft een speels effect. Daarnaast biedt het vanaf enkele punten overzicht. Zo kun je zelfs eens kijken hoe de market dome in elkaar steekt. Ook is het leuk eens lekker in de bergen te rijden als Nederlander. Want wat hebben wij toch een nederig landje als je het vergelijkt met die prachtige glooingen rond Winterberg. De locatie in Duitsland is mooi, ver van de echt bewoonde wereld maar toch relatief goed bereikbaar. Daarnaast kun je lekker doorrijden op de Duitse Autobahn. Een prachtige uitvinding naar ons idee.

Op de terugweg!
Een week vliegt voorbij, zeker in de omgeving van Hochsauerland en als je richting huis rijdt, en je laat al die prachtige indrukken en het fraaie landschap achter besef je eigenlijk dat het nog net wat langer had mogen duren. Natuurlijk was niet alles top, maar het is net als PZ een Gran Dorado park dat laat zien dat een Center Parcs park niet rond het bestaande stramien gebouwd hoeft te zijn. Met uitzondering van het personeel bij Hardings was het vriendelijk, de accomodatie was echt ruim en met een likje verf aan de binnenkant zou het weleens de best accomodatie van Center Parcs kunnen zijn.

Raden wij u aan om naar Hochsauerland te gaan, dat doen we. Het is een park met een leuke beleving en een prima sfeer. De ligging op de berg maakt het park bijzonder. Nog een paar tips. Kun je of wil je geen hellingen lopen, maak dan een voorkeursreservering. Doe je dat niet, dan zul je achteraf wellicht spijt krijgen. Bezoek verder dus Discotheek Fox. Gezellige zaak, mits er een biertje gedronken wordt. Kijk verder vooral rond in de omgeving. Het is er werkelijk prachtig, en je mist echt wat als je het niet hebt gezien.
hullevolk
All-in
All-in
Berichten: 34
Lid geworden op: 23 aug 2007, 09:31

Re: [Ervaringen & Vragen] Park Hochsauerland (deel 2)

Bericht door hullevolk »

Dank Dank Dank!
Wij vertrekken op 7 januari naar de bergen van Hochsauerland en zijn errug blij met dit uitgebreide epistel!
Voor ons - eerstejaars centerparcsgangers - is het sowieso al een hele openbaring dat er een speciaal forum is waarin alles zo uitgebreid besproken wordt. Maar 7 weekjes voor vertrek zo'n specifieke review over 't park waar je heengaat is super leuk om te lezen!  ;D
De disco waar je over spreekt laat een "Jaren 80" indruk bij me achter, dus misschien is dit een van de weinige disco's waar ik me nog wel "thuis" voel???  ;)
In welk cottage-type zat je 6-persoons economy? Zo ja, welk nummer?
Hartelijke groet of schöne Grüße!
Marlies
Jbroeders
All-in
All-in
Berichten: 4487
Lid geworden op: 07 aug 2005, 20:23

Re: [Ervaringen & Vragen] Park Hochsauerland (deel 2)

Bericht door Jbroeders »

We zaten in de kleinste economy cottage, nummer is me even ontschoten, iig naast de beauty cottage. Disco is jaren 80/90 stijl zeg maar.
sindy
All-in
All-in
Berichten: 151
Lid geworden op: 12 jul 2006, 13:28

Re: [Ervaringen & Vragen] Park Hochsauerland (deel 2)

Bericht door sindy »

Jeetje wat een leuke review,Bedankt voor de uitgebreide info.
Mikos
All-in
All-in
Berichten: 77
Lid geworden op: 28 aug 2007, 23:38

Re: [Ervaringen & Vragen] Park Hochsauerland (deel 2)

Bericht door Mikos »

Die Billy's Burger (steevast door mijn vader verbasterd tot Billig Burger) is dus geen haar beter dan die op Heilbachsee... Jammer...
cp-freak
All-in
All-in
Berichten: 4159
Lid geworden op: 19 aug 2006, 18:28
Locatie: België
Contacteer:

Re: [Ervaringen & Vragen] Park Hochsauerland (deel 2)

Bericht door cp-freak »

Dat gevoel van het eten hadden we ook in bispinger heide: veel beter dan in Nederland en België. Al moet ik je wel even corrigeren wat betreft billy's burger/snack corner: die kwaliteit is meestal onvoldoende, vooral op de BENL-parken. De hamburgers zijn er altijd ijskoud en de frieten zijn van McDonnald's kwaliteit...
Nick
All-in
All-in
Berichten: 1606
Lid geworden op: 17 jan 2006, 11:43
Locatie: Zuid-Holland, Nederland

Re: [Ervaringen & Vragen] Park Hochsauerland (deel 2)

Bericht door Nick »

[quote="cp-freak"]
Dat gevoel van het eten hadden we ook in bispinger heide: veel beter dan in Nederland en België. Al moet ik je wel even corrigeren wat betreft billy's burger/snack corner: die kwaliteit is meestal onvoldoende, vooral op de BENL-parken. De hamburgers zijn er altijd ijskoud en de frieten zijn van McDonnald's kwaliteit...
[/quote]

Als men dan ook nog Mcdonalds prijzen hanteerd ;) Maar helaas mag je die keer 8 doen.
marloes
All-in
All-in
Berichten: 723
Lid geworden op: 29 apr 2007, 22:26
Locatie: Overijssel

Re: [Ervaringen & Vragen] Park Hochsauerland (deel 2)

Bericht door marloes »

Mooie uitgebreide review!

Billy's Burger was in Heilbachsee ook niet geweldig. Heel erg duur  en we moesten lang wachten voor we geholpen werden. De kwaliteit van het eten was redelijk; de burgers waren klef  maar goed warm en de frietjes smaakten behoorlijk goed. Maar de prijs / kwaliteitverhouding was niet goed.
-Martijn-
All-in
All-in
Berichten: 2478
Lid geworden op: 13 mei 2006, 19:41
Contacteer:

Re: [Ervaringen & Vragen] Park Hochsauerland (deel 2)

Bericht door -Martijn- »

Snacks & Salads : wanneer doet deze eindelijk op deze parken zin intrede??
l Fotoverzoek? Vraag me gerust naar foto's van jouw favoriete locatie(s) binnen Center Parcs!
l We zijn er weer! Bezoek nú het vernieuwde Reclame in de signature is verboden!
Thomas
All-in
All-in
Berichten: 300
Lid geworden op: 01 mei 2006, 13:56
Locatie: Elburg

Re: [Ervaringen & Vragen] Park Hochsauerland (deel 2)

Bericht door Thomas »

Geen idee. Vind het trouwens vreemd dat die verandering opeens doorgevoerd is. Van één Snacks and Salads naar álles Snacks and Salads!
Zeer goede review btw. Ik ga er zeker een keer heen denk ik!
Online helemaal vanuit Elburg...
www.eurovision.tv
Vogeltje
Dagbezoeker
Dagbezoeker
Berichten: 17
Lid geworden op: 17 dec 2007, 18:59

Re: [Ervaringen & Vragen] Park Hochsauerland (deel 2)

Bericht door Vogeltje »

Kijk als ik dit zo lees krijg ik weer helemaal zin. Maar onze teleurstelling van afgelopen weekend maakt ons gematigd positief. Ik hoop zo dat ons verblijf in januari in dit park het goedmaakt!
-Martijn-
All-in
All-in
Berichten: 2478
Lid geworden op: 13 mei 2006, 19:41
Contacteer:

Re: [Ervaringen & Vragen] Park Hochsauerland (deel 2)

Bericht door -Martijn- »

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243/tijnboy/HSL.jpg[/img]
In deze afbeelding vind je de categoriën die aan bod komen.

Center Parcs Park Hochsauerland
Midweekverblijf : 11 t/m 15 Augustus 2008
Duitsland

1ste Oogopslag
Blik op het park.

De dagen worden weer korter, de nachten vallen eerder in.
De Zomervakantie heeft bijna zijn eindpunt behaald. Ook kan de badkleding weer terug de kast in, en de herfstkleding kan weer te voorschijn worden gehaald. Temperaturen à 25/30 graden behoren tot het verleden, en we zullen met koudere temperaturen moeten toeven. Toch voor deze tijd, was het tijd voor een nieuw bezoek aan een staat waar het altijd zonnig weer is.
The State of Happiness, ditmaal Park Hochsauerland werd door mijn bezoek vereerd. Het Park was nog behoorlijk goed in mijn geheugen gegrift, maar miste de scherpe lijnen, tijd om deze weer dikker aan te zetten. De klok sloeg 3:00 op de maandagochtend, tijd om de laatste zaken op orde te stellen. De laatste spullen in de auto, en om 3:30 was het dan eindelijk zover de reis naar The State of Happiness kon weer beginnen. Na de grens van Duitsland- Nederland te hebben gepasseerd, moesten we nog over een 2de grens. De grens van het normale Duitsland en die van Center Parcs, de staat vol plezier. De weg vervolgt zich. ‘’Bij de eerste afslag rechts’’, ‘’ Neem de 3de afslag bij de rotonde’’ en na zo’n uur of 3 komen we steeds dichter bij.
We passeren inmiddels het gemeentebordje van Medebach. Een écht Duits dorpje vol winkels, boetiekjes en restaurants. Via enkele openingen in het groen valt gelijk een blik te werpen op het hooggelegen Parkhotel.  De zandkleuren van het hotel steken prachtig af tegen de parelblauwe lucht. De vlaggen wapperen en staan al in het vizier, tijd voor de laatste bocht. Het bordje Park Hochsauerland heet ons welkom. Het traditionele houten Center Parcs bord inclusief vogel en beoordeling, gaf het gevoel van ‘’thuis’’. Ditmaal was het bord in een kleine variant uitgevoerd dan we gewend waren. En ja hoor, we zijn de grens van de State of Happiness over. De oprijlaan van Park Hochsauerland is een van de kortere van de parken van Center Parcs. Deze is wel erg netjes onderhouden en bied meteen een blik op de Spaans aandoende receptie in mijn ogen. Geheel omgeven door vele struiken, bomen en vele fleurige bloemen, komen we aan op een soort van rotonde, die omgeven word door kleurrijke lime-groene bakken met buxus, geknipt in een ronde bolvorm. We worden naar rechts geleid, naar de parking van het park. De parking is van redelijk formaat, en kent voldoende plaatsen voor het stallen van de auto. Volop groen blokkeert de blik op de automassa vanaf het park.

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 0065-1.jpg[/img]

Flash Back

Voor het marktjaar 2003, behoorde Park Hochsauerland tot de klif van Gran Dorado.
Na enkele winkels denkend aan de V&D, ging het voormalige Vendorado zich richten op recreatie. Park Loohorst, was die van de eerste garde. Nieuwe parken werden toegevoegd, waardonder Park Hochsauerland. Vanaf 1995 wapperde daar de Gran Dorado vlag. Zij zorgde voor de speciale cottagekeuze, onderverdeeld in landen als Hawaï, en Haïti. In de jaren rond het millennium werden de parken van Center Parcs compleet vernieuwd, en kregen een eigen identiteit en beleving. Dat ging gepaard met verschillende naamsveranderingen. Bungalow wordt cottage, Subtropisch Zwembad werd de Aqua Dome en later omgedoopt tot de tropische Aqua Mundo.
Wie voor de jaren 2003-2004 aan Center Parcs dacht, dacht aan beboste parken midden in de vrije en ongerepte natuur. Ook aan gelijkvloerse cottages, die totaal niet opvallen in de bosrijke omgeving. Tropische Domes en spetterende Mundo’s hoorde ook in dat beeld. Maar na jaren van dezelfde gedachte, stapte Center Parcs op een geheel nieuwe. Ze breide uit met nieuwe parken, hetgeen werden niet zelf ontwikkeld maar overgenomen. Toen Gran Dorado met Center Parcs ging fuseren in de jaren 2003-2004 beklom het park naar de bergtop van Center Parcs, en verliet die van Dorado. De parken die overgenomen waren verschillende nogal, van het eerste beeld van Center Parcs. Parken direct aan zee, of in een heuvelachtige omgeving behoorden nu ook tot de mogelijkheden. Om de gast te laten wennen aan de nieuwe overname beklom het park onder de noemer : Free Life from Center Parcs. Na deze jaren werd het park zowaar ‘’vercenterparcst’’ en kreeg verschillende Center Parcs kenmerken en invloeden. Rond het jaar 2006, werd het park dan écht Center Parcs, maar dan onder de onderverdeling 4-birds. Verschillende nieuwe zaken werden toegevoegd, en de Aqua Mundo werd geheel vernieuwd en uitgebreid. Zo beklom het park het tot de hoogste top, en behoorde nu onder de noemer 5-birds.

2de oogopslag
Setting

De overname van de nieuwe parken in 2003 ging gepaard met verschillende nieuwe zaken in de parken. Die we eerder niet van Center Parcs gewend waren. Cottages met een 1ste verdieping, in verschillende warme tinten. De cottages volgen als slierten het heuvelachtige landschap mee. Het park beslaat  zo’n 44 hectare, dat de beschikking stelt over 568 cottages en 170 hotelkamers. Een groot Hotelcomplex is het zeker. Geheel uitgevoerd in dezelfde uitroepgelijke stijl als de nevenbuur de Market Dome.
De vele kleurrijke balkon met de rode bloemsoort geven het Hotel een eigen Look en feel. De cottages kennen veel houtkenmerken, en alle een groot terras. De meeste cottages zijn 2-aan 2 geschakeld, maar het park kent ook cottages die in rijnen geslingerd over de berg toppen glooien.

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 0150-3.jpg[/img]
Vier sterren Parkhotel
[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 0165-1.jpg[/img]
Fleurige en kleurrijke bloemen maken het plaatje compleet

Check-in

Als we onze auto op de parking hebben geparkeerd, komen we langs de kleurrijke rotonde gelegen bij parkentree. De receptie die dicht bij de parking gelegen is kent een grootse overkapping. Net voor het torentje van de receptie vind je een robuuste houten pergola.
Deze roept duidelijk de assiosage op met Center Parcs. Deze is dan ook door ze zelf toegevoegd. Het gebouw is uitgevoerd in een mooie warme geeltint en kent een ruime ambiance. Via een klein portaal komen we de receptie binnen. Deze kent een ruime balie, waar goedlachs personeel achter te vinden is. Het personeel is erg vriendelijk, en vraagt zelfs erg netjes of de reis goed verlopen is. S’avond nog vlug iets halen voor een gezellig avondje? Dat kan in de 24H Shop, die ook gevestigd is in het receptie gebouw. Een klokachtig bord, met opschrift wijst naar deze mogelijkheid. Warm kleurige houten kasten met verschillende inbouwspots die de producten verlichten, dat kent de 24H Shop. Producten denkend als chips, verschillende drankjes zijn enkele voorbeelden. Ook de banden voor de outdoor glijbaan, Glide ’n Slide wachten in het receptie op hun toekomstige eigenaar. Een schildersbedrijf passeerde de slagboom. Deze was verschillende cottages aan het herschilderen, naar mijn mening mooiere en warmere kleuren en tinten. Ook word het park goed onderhouden en de houtaccenten werden waarnodig vervangen door nieuwe.

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 0194-1.jpg[/img]

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 0070-3.jpg[/img]

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 0197-1.jpg[/img]

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0203.jpg[/img]

Park in een notendop

Park Hochsauerland is een overgenomen park van de vakantieketen Gran Dorado.
Daardoor ontstond er een heel ander gezicht van Center Parcs. Het park kent vele verschillen met de parken die al in bezit van Center Parcs waren, maar kent ook overeenkomsten. Center Parcs kent parken in een bosrijke omgeving denkend aan het Heijderbos, parken direct aan zee denkend aan Port Zélande en parken in een bergachtige omgeving, daarvan is Park Hochsauerland een voorbeeld. De cottages liggen dan ook weelderig over de berg toppen verspreid in lange slierten. Het park kent vele verschillende cottages. Gezellig een romantisch weekend voor 2? Dat kan in de 2-pers Hotelkamers en suites. Ook kent het park 4-6-8-pers cottages. Samen met de hele familie op pad en recreëren? Natuurlijk, kan dat ook! De nieuwe 12-pers De Luxe en Vip cottages bieden uitkomst voor je. Van alle gemakken voorzien en een zee van ruimte. Doordat het park tegen een uitgestrekte bergtop is gebouwd in de jaren ’90, moesten de vele cottages dat versterken. Onderaan de bergtop vind je lage cottages, en na de klim tot de top vind je steeds hoger aandoende cottages. Ze verschillenen per groep onderling met elkaar, maar kennen alle verschillende houtaccenten verwerkt in de buitenmuren. Ook verschillen ze onderling  qua gemak, luxe en comfort. Het park bied de knusse en gezellige Economy cottages, de uitmuntende en frisse De Luxe (Premier) cottages en genieten van het leven in de wervelend luxe VIP cottages. Zelfs uitgevoerd met een eigen privé outdoor jacuzzi, natuurlijk is dat nog niet genoeg. Zij beschikken ook over een eigen outdoor sauna. Lekker genieten met vrienden of familie, dat kan in dit park zeker, of je nu een Economy cottage, een De Luxe cottage of een VIP cottage boekt, alle bieden je een prachtig verblijf.
Nadat Park Hochsauerland de klif van Center Parcs beklom en die van Gran Dorado verliet veranderde niet alle grote zaken, maar ook kleinere. Denkend aan een geheel nieuwe groeninfrastructuur. Nieuwe planten,struiken en bloemen werden opgetrommeld om het park nog meer te laten stralen. Maar denk ook aan de tal van nieuwe paden, die in de update van 4- naar 5-birds werden toegevoegd. Zij geven de mogelijkheid meer van het park te kunnen zien en te laten genieten van wat park te bieden heeft.  Ook zorgde Center Parcs anno 2007 voor meer privacy voor hun recreërende gast. Verschillende houten schuttingen, die op een speelse manier zijn uigevoerd en nieuwe planten,bomen en struiken zorgen voor het afweren van blikken van voorbij lopend publiek. Ik moet zeggen dat ik dit een erg goede beslissing vind, zo heb je toch een optimaal uitzicht en zit je prima afgeschemerd van andere gasten en voorbij lopend publiek. De hoofdwegen op het park zijn in een geasfalteerde vorm , en zijn ook prima begaanbaar voor mensen gezeten in een rolstoel. Het heuvelachtige gebied waarop het park gevestigd is, kan wel wat lastig zijn, ook voor mensen slechter ter been. Maar het gedeelte net achter de Market Dome is ook voor hen prima te doen.
Het park kent ook een 3-tal meertjes net achter de receptie. Dit zijn geen natuurlijke meren met uitgegraven meren. Zij bieden toch het gevoel aan een watertje te zitten, en voegen zeker iets aan het park toe. De meertjes worden omgeven door groenborders en houtenhekken, die ervoor zorgen dat kinderen niet een, twee, drie het water in lopen. Het enige minpunt aan de meertjes is dat je erg goed kunt zien dat ze uitgegraven zijn, je ziet o.a. het dekzijl zitten, dat geeft natuurlijk niet écht en natuurlijk uiterlijk. Maar delen ervan zijn bedekt met verschillende robuuste stenen op de borders, en dat ziet er al een stuk natuurlijker uit. Maar echte grote meren kent het park niet.


6-pers Economy cottages
[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0077.jpg[/img]

[img width=359]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0345.jpg[/img]

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0341.jpg[/img]
Cottages in alle hoogte

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 0176-2.jpg[/img]
Kunstmatig aangelegde meren
[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 0180-1.jpg[/img]
Volop groen.
[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 0185-1.jpg[/img]
Duurzame natuur bij de cottages

Martket Dome
Tropische gezelligheid

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0446.jpg[/img]

Center Parcs..

Bij Center Parcs moet alles kloppen.
Geen winkelcentra zonder enige planten of warme accent, maar tropische oases vol restaurants, shops en gezellige hoekjes. Als we even terug in de tijd gaan zien we dat, dat niet altijd zo is geweest. Parken denkend aan het Meerdal moesten het eerst doen met een onoverdekt ''markt''pleintje met een winkel en een enkel terrasje. In de loop der jaren, werden de parken geupdate en kon het zogenaamde centrum natuurlijk niet achterblijven. Nieuwe winkels en restaurants werden aan het aanbod toegevoegd. Maar nog steeds was dat niet genoeg. Center Parcs wilde de recreërende gast continu, of het nu winter of zomer was een warme plek bieden om een gezellig middagje in door te brengen, en niet seizoensgebonden.
De zogenoemde Parc Plaza’s deden hun intrede, en waren  dan ook geheel overdekt. De plaza’s kennen vele witte tinten.Het overdekte centrum werd een uitslaand succes!
Toen het millennium aanbrak, was het tijd voor Center Parcs om eens groots uit te pakken. De eenvoudige bungalows kregen verschillende luxe en gemaksverschillen en werden onderverdeeld qua luxe. Het voorheen Subtropische Zwembad kreeg een totale restyle en er werden verschillende tropische palmen, struiken binnengehaald om een ware tropische oase te creëren. Natuurlijk moest dat ook met het overdekte Centrum gebeuren. De wittinten verdwenen als sneeuw voor de zon, en maakte plaats voor warme bruin tinten afgewisseld met hout. De natuurstenen vloer werd binnengehaald, en ook de vele tropische planten kregen hun intrede, en zo verdween ook al snel de term Plaza uit de begrippenlijst en werd de tropische Market Dome aan de lijst toegevoegd.

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 0134-2.jpg[/img]
Een van de twee ingangen van de Market Dome

..VS Gran Dorado

Gran Dorado was altijd al een zwakkere bergbeklimmer, als je naar het parkcentrum kijkt.
Parken als Zandvoort en Loohorst zijn erg kleinschalig en missen dan ook net die nodige touch. Eerlijk is eerlijk, er is totaal niks mis met deze centra’s, maar ze missen nu eenmaal sfeer wat de Domes van Center Parcs wel hebben. Bij het destijds paradepaartje van Dorado Park Hochsauerland, greep Gran Dorado een heel ander touw. Goed kijkend naar een Dome van Center Parcs werd deze gecreëerd.
Een prachtige natuurstenen vloer siert de grond, en de sfeer voelt als een Market Dome van Center Parcs. Een totale gelijkenis met die van de originals is het zeker. Gezellige hoekjes met vele tropische planten. En het gebruik van verschillende etages maakt de Dome speels en altijd levendig. Het is zeker te zien dat Dorado gebruik maakte van de mogelijkheden van het inrichten van een Dome zoals Center Parcs dat ook deed. Veel houtgebruik, tussen het tropisch groen een glooiend en milde stroming afgewisseld met een enkele waterval. Precies hoe een centrum moet zijn.

Vroege vogels

Eenmaal bij binnenkomst van de Market Dome, ditmaal niet door de gewende en traditionele draaideuren, maar door een 2-tal schuifdeuren zien we een échte Dome die we van Center Parcs gewend zijn. Het gebruik van natuursteen versterkt de sfeer en ook de vele tropische planten geven je het vertrouwde gevoel. Als we eenmaal echt de tropische Dome zijn binnengestapt zien we rechts de Boulangerie, die door Dorado los van de supermarkt geplaatst is. Een ruime zaak is het zeker te noemen. 
Achter verschillende houten balies inclusief houtbewerking vinden we verschillende lekkernijen voor een goed en zeker geslaagd ontbijt.  De keuze is ruize in de boulangerie, en deze kent ook een ruim terras, die voldoende plek bied voor vroeg ontbijtend publiek. Een ronde tafel, voorin de zaak bied mogelijkheid tot het gebruiken van internet. Een leuk initiatief is het zeker een losstaande boulangerie, zodat er meer plaats ontstaat voor haar, maar de openingstijden vragen er niet om. Dat is zeker een minpunt. Voor de vroege vogels (zoals wij) is het zeker een pluspunt, maar voor een ontbijtje later in de ochtend zeer zeker niet. 

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 150139.jpg[/img]
Boulangerie, Als warme broodjes

Switchen

Vlak bij de entree van de Market Dome is een klein houten kraampje te vinden.
Waar de zoetekauwer zijn hart opkan halen. Men verkoop er o.a. popcorn, suikerspinnen, chocolade appels en geglazuurde lekkernijen alle met zorg gemaakt door een lieftallige dame die voor het reilen en zeilen in het kraampje zorgt. De prijzen van de verkoopwaar zijn zeker goed te doen, voor maar een euro heb je al een redelijk grote zak popcorn. Center Parcs staat nooit stil, dat is inmiddels wel bekend. Nieuwe zaken worden toegevoegd. Market Domes krijgen nieuwe restaurants of menukaarten. Ook in de Market Dome van Park Hochsauerland is dat het geval. Waar voorheen hét Gran Dorado restaurant La Brasserie gevestigd was, heeft nu de Italiaans aandoende IL Giardio zijn plaatst gevonden. Het restaurant met de specialiteiten van Italiaanse bodem was eerst namelijk net langs het Market Buffet Restaurant gevestigd. De nieuwe IL Giardino kent nog duidelijk de inrichting van voorheen, maar dan geheel opgepoetst. Een klassiek aandoend logo met engeltjes op een bord op de gevel verwelkomt ons. Het Restaurant is erg ruim, en kent verschillende leuke Italiaanse accenten, denkend aan de luikjes en de inrichting van het restaurant, op een geheel van een warme rood-bruine betegelde vloer.
Het personeel bediend de gast dan ook prima, en doet het werk met een glimlach. IL Giardino kent ook nog een kleinschalig recentelijk toegevoegd buitenterras, dat ook mede de oplossing bied voor het rookbare deel van het restaurant. Omgeven door warme zandtinten staan vele tafels en stoelen klaar, voor nieuwe gasten. De variant van de bekende Pizza & Pasta kent ook een eigen binnenterras die met een waterbak wordt afgescheiden met die van het Family Grill Restaurant. Donker bruine tafels met goed gevouwen servetten halen de gast over om te genieten van Italiaanse specialiteiten. 

Voor ieder wat Grills

Net langs onze Italiaanse vrienden reizen we dwars over de oceaan, naar het groots continent Amerika.
Het Hardings Family Restaurant staat dan ook tot je beschikking, die net langs IL Giardino gevestigd is. Als we langs een houten totempaal (gevlogen), gelopen zijn kunnen we een blik werpen op het restaurant. Een ruim restaurant, dat is het zeker te noemen. Een houten cowboy achtige gevel tooit het restaurant met het opschrift Family Restaurant. Verschillende accenten laten je meevoeren naar die gouwe oude tijd van de indianen, en de houten veranda heeft de juiste saloon achtige style. Het eten is erg goed te doen, en de nieuwe Dinner Deals zijn zeker aan te raden, deze zijn heerlijk en goed betaalbaar. Het Family Grill restaurant is trouwens sowieso aan te raden. Dus haal je strohoed maar uit de kast, want Hardings kent voor ieder wat Grills!

Shopping Time
Fun & Toy

Kinderen, dat zijn één van de hoofdgroepen van Center Parcs.
Zij hebben in Center Parcs zelfs hun eigen shop. Of wil je een souvenir voor de thuisblijver(s), of natuurlijk voor jezelf? Dat kan, achter een bordo rode gevel zit de Toys & Souvenirs gehuisvest. De ruime en eigentijdse zaak is de Toys zeker. De shop lokt dan ook menig ‘’hebbedinger ‘’naar binnen tot het inslaan van een leuke souvenir voor thuis.  De shop kent een ruime collectie aan speelgoed, denkend aan ballen, vliegers en andere vooral kleurrijke zaken. Het achterste deel van de Toys & Souvenirs is vooral bestemd voor de wat oudere doelgroep, je vind er een collectie aan Gifts en andere woonaccessoires. De collectie van de Giftshoek doet denken aan de Trend & Nature van de Eemhof, maar dan in een kleinschaligere en compactere versie. Een kleine eigen Center Parcs collectie kent de shop ook. Enkele producten van PéPéTéVé liggen verspreid over de uitstalkast. Enkele échte Center Parcs producten zijn er nog maar te vinden, denkend aan petten met ‘’State of Happiness’’ en enkele CD-singles van de State of Happiness song. Voorin de Toys is een kassa te vinden, waarachter een personeel lid te vinden is. Deze was erg vriendelijk en bood een tasje aan voor de boodschappen die we zelf in onze hand droegen, erg oplettend en goed personeel, dat mag zeker gezegd worden.

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0415.jpg[/img]
Toys & Souvenirs, voor de échte verzamelaar
[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 150138.jpg[/img]

Wear & Cosmetic

Aan de overzijde van het Market Café en het podium vinden we dé shop die menige vrouw weet te vinden.
De Fashion Store is er namelijk gevestigd. Geheel in blauw en wittinten omtrokken. De Store is te noemen als een mengeling van 3 in 1. Men verkoopt er niet alleen kleding voor mannen, vrouwen en kinderen, maar er is ook een afdeling denkend aan de Aquatique te vinden en een erg ruim assortiment sierraden, denkend aan de Just Me. De zaak is best ruim, maar voor drie verschillende onderdelen net iets aan de kleine kant. De vloer is ook een mengeling van 3 soorten : natuursteen, tegels en zijl tooien hier de grond. Het rechtse gedeelte van de Store is gereserveerd voor kleding. Mannen en kinderen kennen wel opzich een kleine collectie, maar niet meer zo min als eerdere jaren in vergelijking met de collectie van de vrouw. Nieuw, werd aangegeven op de borden : dat de herfstcollectie inmiddels binnen is. Het Linkse deel van de Store is een mengeling van 2-verschillende soorten shops. Badkleding vergeten geen nood? Het ‘’Aquatique’’ deel van de Fashion Store bied de oplossing. Net langs de badcollectie is de creatie van de Just Me te vinden. In mijn mond eerder beter de Just Her genoemd. Mannen moeten het alleen doen met een aantal horloges, en de kids met maar een enkel schap, terwijl Just Her, een hele hoek inneemt. Just Me vind ik opzich een best goed concept, maar breid dan de Kids en Him collectie eens uit.

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0405.jpg[/img]
[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0423.jpg[/img]
Fashion Store, de winkel van dé vrouw (en de man)
[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0421.jpg[/img]

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0418.jpg[/img]
De Just Her, toch heet dit gedeelte van de Store Just Me

Gezonde Lunch & Buffet

Het Market Café, ofwel de ontmoetingsplek in de gehele Market Dome, kent een erg ruim terras verspreid over verschillende houten vlonders, die in verschillende hoogtes zijn uitgevoerd. Dit geeft de mogelijkheid om een goede blik te werpen op het voorbijlopend schoon en het moois wat de Market Dome te bieden heeft. Vanaf het houten verhoogd terras staat het podium ook goed in de spotlight en kunnen en mee worden geswingd met het entertainment later in de avond. De kaart van de Market Café is ruim en kent vele drankjes, sapjes en vele lekkere en ook gezonde snacks, lekker voor tussen door. Zeker als de zon door het glazen dak naar binnenschijnt en een gloed geeft over het terras is het erg goed toeven. Net langs het Market Café vinden we een doorgang die ons naar het Market Buffet Restaurant leidt. Als we er eenmaal aangekomen zijn, valt het een nieuwigheid meteen op. Een rijk gedecoreerde aandoende marktstalling kent verschillende landproducten en wijst op de versheid van het restaurant samen met een zin van de chef-kok heten ze je welkom. Het enige rare aan de ingang is wel, er is alleen Market te vinden en niet de term Restaurant of buffet. Als we onder een bamboepoort zijn doorgelopen komen we aan in het restaurant. Deze kent een groots opgezet terras, dat nu ook de beschikking stelt over het deel waar eerst  IL Giardino gevestigd was. Onder verschillende bladeren overkoepeld terras met uitzicht op een waterval en een meertje kun je genieten van een ontbijt- of dinnerbuffet.  Het buffet wat zich achter in het restaurant bevind is uitgevoerd in verschillende lime tinten en kent een uitgebreide en ruime keuze aan ontbijt- en dinner smakelijkheden. 

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0413.jpg[/img]
Podium in alle vroegte

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0432.jpg[/img]
Ingang van het Market Buffet Restaurant

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0439.jpg[/img]
Market Café, dé plek bij uitstek voor ontmoetingen
[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 150134.jpg[/img]

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0437.jpg[/img]
Gedeeltelijke entree Sports Center

Lagere sferen

Tijd om af te zakken naar de lagere etage van de Market Dome.
Via een breed pad omgeven door vele tropische planten en groenborders, waartussen we blikken kunnen werpen op de afdalende stroming komen met een licht glooiing aan in de onderste verdieping van de Dome. Links vinden we de entree tot de onlangs vernieuwde Aqua Mundo. What’s up? Zo luid de slogan van dé altijd gezellig Irish Pub. Deze stelt de beschikking over een ruim terras, waar s'avonds de warme noten van een muziekant te horen zijn onder de noemer Live Music. De inrichting van de Pub doet denken aan een echt authentieke Ierse Pub, in de 2-kleur rood en groen. De gedimde lampen en de roemoerige sfeer versterken dit juiste en sterke beeld.
Zin in een snelle hap? Natuurlijk kan dat ook, Billy’s Burger heet je welkom. Billy’s Burger neemt je ook mee naar de jaren 50, denkend aan taferelen als : take it easy, en de gouwe tijd met de oude jukebox in de hoek. Billy’s Burger is geheel in style van de jaren ’50 ingericht. De rode glitter stoelen en het gebruik van de staalaccenten versterken de juiste jaren 50 sfeer. De frietjes bij Billy’s zijn erg goed te noemen, zoals we gewend zijn van Center Parcs. Ook de hamburger waren erg goed en vers. De zaak van Billy’s Burger is zeker niet te grootste maar bied voldoende zitgelenheden, ook het best ruime terras wat zich buiten de zaak bevind help daaraan zeker mee.
Net tegenover Billy's Burger is het Pfannkuckenhaus gehuisvest, in de Hollandse volksmond Pannenkoekenhuisje genoemd. Dit park is één van de weinige die nog een echt Pannenkoekenhuisje heeft. Het terras wordt overschaduwd door een ronde houten pergola die afschemering bied met de hoger gelegen etages. Het interieur van het Pannenkoekenhuisje is erg kleurrijk door de bontgekleurde stoelen en tafels en kent binnen een prachtig geschilderd sprookjestafereel. Heb je je auto vol geladen en past er totaal niks meer bij? Of heb je nog een aantal eetbare zaken nodig? De Markt Supermarkt bied de uitkomst voor je. Een niet al te ruime supermarkt kent Park Hochsauerland. Deze lijkt qua setting en sfeer ook meer op een reguliere supermarkt bij ons in de buurt dan op een warme en gezellige Food Store, die we van Center Parcs gewend zijn. De supermarkt kent wel alles wat je nodig hebt, en de prijzen zijn erg goed te doen, zeker als je ze in vergelijking stelt met die van Le lac d’Ailette. De producten zijn vers, en de dranken zijn goedkoper als in een reguliere supermarkt. Deze Markt Supermarkt heeft niks meegekregen met de restyle tot Food Store, die op de andere overgenomen parken van Center Parcs wel aan de gang is (behalve : Loohorst, en Butjadinger Küste). Erg jammer vind ik het, de term Food Store ligt bij mij wat beter in de mond dan Markt Supermarkt, die ik wat goedkoop over vind komen. Verder was een nadeel aan de Supermarkt dat, hoewel de dichte ligging bij Nederland, de Nederlandse kranten een dag achterlopen.  Voor Friends (zoals wij) is dat natuurlijk niet erg, maar aan de reguliere gasten raken ze denk ik de kranten niet kwijt. 

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0380.jpg[/img]
Het Kinderrestaurant van Park Hochsauerland, het Pannenkoekenhuisje

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0383.jpg[/img]
Lekkere tussendoortjes vind je bij Billy's Burger

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0386.jpg[/img]
De Markt Supermarkt, voor de nodige dagelijkse producten

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0391.jpg[/img]

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 150128.jpg[/img]

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 150129.jpg[/img]

Sport & Action.
Sportieve activiteiten en faciliteiten
(tafel)Tennis, Squah, poolen, soccer,

Center Parcs is al jaren koploper als het gaat om het organiseren van sport- en spelactiviteiten.
Sporter kunnen hun hart ophalen in de groots opgezette Sports Centers en de echte waaghalzen kunnen een poging wagen op het touwladderparcours wat zich hoog in de boomtoppen afspeelt het zogeheten High Adventure. Dé beleving van een activiteit is een van de belangrijkste factoren bij Center Parcs, een reguliere klimtoren is voor Center Parcs niet spannend en uitdagend genoeg. Op het park De Eemhof werd er weer een totaal nieuwe ingeving uit de kast gehaald op het gebied van het beklimmen van de Climbtower. Een nieuw touwparcours vol obstakels, en spannende wendingen, laat je nu de top van de tower bereiken. De activiteiten moeten uitdagend zijn, vernieuwend en natuurlijk voor het nodige plezier en vertier zorgen.

At Park Hochsauerland

Park Hochsauerland staat vooral bekend om zijn nodige wandelroutes en avonturierlijken fietstochten. Per fiets of mountainbike kun je weide omgeving verkennen, deze zijn bij het Cycle Center te huur. Het park stelt eigenlijk de beschikking over twee Cycle Centers. Hetgeen wordt er een merendeel gebruikt voor de verkoop van Ski’s voor in de winterseizoenen. De 2de Cycle Center is net voor de Market Dome gelegen, een best simpel houten huisje, dat wel erg Duits aandoet beschikt een redelijk aantal fietsen. Zelf moet ik het toch zeggen, dat ik liever een volwaardig Cycle Center had gezien dan 2-kleinere en aparte. Fietsen had men inmiddels ook bij de Skiafdeling kunnen verhuren, en dan bleef de ingenomen plek over voor een andere nieuwigheid. De fietsen zijn wel ieder gloedjenieuw en zijn erg goed fietsbaar. Ook stelt het Cycle Center de beschikking over andere, verschillende  fietsbare voertuigen. De bekende Family Bike is tot het betreuren niet bij de collectie te vinden, maar daar zal een bergachtige reden voor zijn.
Fietsen is voor de rustige sporter, zoek je liever wat actievere sporten? Dan is het Sports Center jouw place to be. Net gelegen achter het Market Café in de Market Dome is het Sports Center gelegen. Via een trap, die naar 2-kanten reikt komen we in een lager gedeelte van het Center aan. Dit lager gelegen deel doet dienst als Bowling Center, en beschikt dan over twee kegelbanen en voor het bowlend publiek liggen er 6 banen klaar. Nieuw, dit jaar is het automatische systeem dat de banen kennen. Dus geen moeilijke opstel sommen meer, maar gewoon heerlijk genieten van je bowlingresultaten zonder inspanning te leveren. De verschillende filmpjes die de scores afwisselen kennen een dosis humor en ze zijn erg plezier om te zien. Zowel de bowlingbanen nemen je mee naar de zuiderburen van Duitsland met zijn gezelligheid en sneeuwgebieden. De banen baden dan ook in een gezellig Oostenrijks en Tirolers sfeertje. De bowlingbanen en ook de kegelbanen zijn alle netjes verzorgd en goed afgewerkt. Ook aan de jongste bowlinggasten is gedacht, rollen kunnen in de goten worden uitgelegd, zodat er niet in kan worden gegooid. Net achter de Bar en het binnenterras van het Market Café is de wereld vol sporters  te vinden. Rechts vinden we enkele indoor tennisvelden, die ook als badmintonvelden worden gebruikt. De indoor velden zijn erg goed onderhouden, en er wordt dan ook gretig gebruik van gemaakt. Nieuw is de indoor activiteit boogschieten, deze wordt 3 à 4 maal per week op de achterste velden georganiseerd. Doe het liever fysiek wat rustiger aan, maar ben je toch opzoek naar actie? Dan is de House of Games de plek die je zoekt. Tussen het geweld van de vele sporten is deze gelegen en uitgevoerd in een luxe Romeins achtige  look. Grote sierlijke lampen verlichten de House of Games en geven je een blik op de redelijke spellen. Het is niet de grootste van alle parken, maar kent toch vele spelletjes. Als échte Gokfanaat kom je van een koude kermis thuis, de House of Games beschikt dan ook niet over een Casino, wat opzich een gemiste kans is. Verschillende Pooltafels zijn er wel te vinden, net voor de House of Games. Het Sport Center bied ook twee Squash banen, waarvan er een door drie tafeltennistafels in gebruik word genomen. De activiteit is niet alleen in Nederland erg populair maar ook onder de recreërende gast van Park Hochsauerland.

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0443.jpg[/img]
House of Games, dé plek voor de virtuele actie.

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0442.jpg[/img]
Romeins aandoende House of Games

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0444.jpg[/img]
Pool!

Sportieve nieuwigheid

Nieuw dit jaar was de Soccerschool  die in een van de sporthallen te vinden is. Voorheen was hier de Airwaves te vinden, maar dit bleek geen uitslaand succes. Vier met kunstgras bezaaide velden staat tot de voetbal fanaat tot beschikking. Geheel bedekt met netten, zodat de bal nooit zoek of raak is. Op de velden worden verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder Wannabee a profvoetballer. (later meer daarover). Net buiten de Soccerschool is nog een andere nieuwigheid te vinden, die ook het sportieve deel van de gasten aanspreek. De Sports Area bevind zich er namelijk. Deze is inmiddels al op meer parken te vinden, maar toch moet ik zeggen dat ik het een erg geslaagde toevoeging vind. De Area is zowel inzetbaar voor voetbal, basketbal, badminton evenals voor Volleybal. Nog niet genoeg gesport? Het park kent ook nog een drietal outdoor tennisvelden, deze zijn van erg goede en verzorgde kwaliteit. Een van de velden is ook s’avonds inzetbaar of in de wintermaanden en beschikt over verlichting.

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 0141-1.jpg[/img]
Goal! In de nieuwe Sport Area kunnen sporters hun hart ophalen.
[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0138.jpg[/img]
Multifunctioneel

Kids & Fun.
Kinder activiteiten en faciliteiten
o.a. Wannabee activiteitenprogramma, Glide 'n Slide

Center Parcs is een waar paradijs voor kinderen.
Zij kunnen er naar hartenlust klauteren, ravotten en spelen. Center Parcs zorgt fantastische dagen door het organiseren van verschillende activiteiten en faciliteiten voor hun kleinste gasten. Altijd al gedroomd van paraderen op de rode loper, als een echt model? Of avonturen beleven als échte indianen? Dat kan bij Center Parcs. Met het nieuwe Wannabee activiteitenprogramma. En natuurlijk ook bij het vijf-birds Park Hochsauerland. In de Kids Klub werden de kleintjes geheel uitgedost tot model. Het programma werd nog even doorgenomen. En even later was het dan zover, tijd voor de echte catwalk! In de Market Dome was dan een heuze rode loper uitgelegd, waarover de models later paradeerde. Alle geheel uitgedost in de meeste trendy kledij maakte zij de rode loper onveilig. Natuurlijk ook met échte pers, de trotse vaders en moeders stonden met de camera, en maakte volop foto’s van hun echte ‘’topmodel’’. En natuurlijk na afloop een erebuiging op het podium om af te sluiten met een applaus. Is de wens van je kind profvoetballer worden of misschien schilder? Ook dat kan, natuurlijk. Geheel met baret en schildersjassen kunnen de kids zich uitleven als heuse Picasso’s. Natuurlijk mochten ze hun kunsten in de Market Dome op echte schildersezels tonen, en het zelfgemaakte kunstwerk mocht natuurlijk mee naar huis worden genomen. Goal! De kids kunnen kun voetbal kunsten vertonen bij Wannabee a voetbalprof. Verschillende wedstrijdjes werden er gehouden, en ook kunstjes met de voetbal. Na afloop van een ‘’zware’’ voetbalwedstrijd, kregen alle profvoetballers een Center Parcs T-shirt met de schilderde figuren, die bij de Soccerschool te vinden zijn. Het is erg leuk om te zien, hoe kinderen zicht volledig uitleven, of ze nu model, proffvoetballer , indiaan of schilder zijn, ze genieten er alle reuze van. Een geweldig concept is het naar mijn mening.
Het Cycle Center bied ook de beschikking over verschillende kinderfietsen en funbikes. Ook een geweldig ervaring voor ze, is de outdoor Glide ’n Slide. Over een speciale ondergrond word er met banden vanaf een afdaling naar beneden gegleden. Afgelopen jaar, kon de roetsjen op bepaalde tijden worden gedaan, maar nu door de toevoeging van de rollers i.p.v een personeelslid met zeep kan er nu de gehele dag gebruik van worden gemaakt. De Slide gaat door de toevoeging van de rollers een stuk sneller, en zeker met ouder-kind formatie in de band kan je erg ver komen.  Inmiddels zijn ook de Snow Blasters aan de baan toegevoegd, die de Glide ’n Slide een winterse ervaring maken, maar dan over verse sneeuw. Golfen is bij Center Parcs altijd een belving, golfen tussen wrakken van schepen of op het strand in the Beach Factory , dat zijn hele normale zaken bij The State of Happiness. Park Hochsauerland stelt hierover tot mijn grote spijt niet de beschikking. De de golfbaan draagd dan ook niet de bekende Adventure Golf term, maar de reguliere Mini Golf benaming. De Golf kent verschillende banen, en zijn alle uitgevoerd in een blauwe tint. De Mini-golf is wel mooi en verzorgd aangelegd met rondom verschilende groenborders en groots opgezette bamboeborders, met verschillende met boomschors bedekte slinger paadje tussendoor. Scheuren in quads kan vanaf heden ook op Park Hochsauerland. Een klein rond parcours staar voor onze kleine bazen klaar, zie ze eens plezier hebben!

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 0148-1.jpg[/img]
De nieuwe Quad Race baan net achter het Parkhotel.

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 0082-2.jpg[/img]
Roetjsh van de outdoor glijbaan Glide 'n Slide! Plezier verzekerd!
[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0173.jpg[/img]

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0356.jpg[/img]

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0359.jpg[/img]

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 150220.jpg[/img]
Het Cycle Center, de plek voor de actieve genieter. Vlakbij de Market Dome gelegen

Aqua mundo
Spetterende waterwereld

Flash Back


We schrijven een écht geschiedenis jaar voor het voormalige Sporthuis Centrum : 1969, dat kenmerkende en belangrijke jaar staat zeker in menig verslag.
De Lommerbergen, hét eerste park van de Group wordt uitgebreid met een écht zwembad. Nog geen 20-jaar geleden ontstond er een revolutionair idee, om niet meer seizoensgebonden de gast een zwembad aan te bieden. Natuurlijk geen groots opgezette glazen koepel, maar een tentdoek moest de zwemmende gast onderdak bieden. Natuurlijk was een overdekt zwembad in menige stad al te vinden, maar overdekt zwemmen in een vakantiepark, dat was nog nooit eerder vertoont. Zo werd het voormalige rechte buitenbad overdekt met een groot tentdoek. Zomers, was het natuurlijk bloedje warm onder een deken van zeil, ook daar was een oplossing voor, het doek kon in de zomerse maanden opgerold worden. En s’winters draaide de gaskachels op volle toeren. We denken natuurlijk een simpel en effectief idee. Maar er zat ook een nadeel aan. Het park bevond zich in een bosrijke omgeving, en ook om het ‘’overdekte zwembad’’ waren veel bomen te vinden, deze konden niet goed tegen de warme uitstoot die het zwembad gaf in de wintermaanden, zij misten de koude winter. Door dit probleem, werden er verschillende banenbomen binnengehaald en rondom het zwembad geplant, dit gaf een totaal nieuwe look en feel aan de pool.
De zwembaden die later door Sporthuis Centrum werden gebouwd, werden steeds groter en beschikte het meerdal over een technisch hoogstandje, het golfslagbad. De tropische beplanting rond het eerste overdekte zwembad bij de Lommerbergen liet menig mens tot de invoer van nieuwe tropische beplanting in de inmiddels Subtropische Zwembaden, waarover De Eemhof als eerste beschikte.
Het tentdoek was vrijwel helemaal verdwenen en maakte plaats voor een ronde glazen koepel die spectaculaire attracties moest herbergen. De inmiddels kende elk park van Center Parcs een tropische waterwereld. In de jaren rond het millennium, was het tijd voor Center Parcs om verder te denken. Nieuwe attracties deden hun intrede en de ware tropen werden binnengehaald. De zogenaamde Aqua Domes, moest men niet meer laten terugdenken aan de wit betegelde zwembaden van voorheen maar aan tropische jungles. Zo verdwenen de wittinten, en de wittegels als sneeuw voor de zon en maakte plaats voor zandtinten en natuurstenen. Als de Domes een tot een volwaardige jungle waren getransformeerd kregen zijn de naam Aqua Mundo opgespeld. Inmiddels beschikken alle parken van Center Parcs over een ‘’tropische’’ Aqua Mundo. Maar nog steeds is men bezig nieuwigheden aan de baden toe te voegen voor nóg meer beleving, denkend aan het waterplayhouse, de Crazy River, de Turbo tunnel en de nieuwste generaties Wildwaterbanen.

Dé concurrent..

Gran Dorado, de vroegere concurrent van Center Parcs, kende verschillende vakantieparken in Europa.
Deze beschikte ook over de zogenaamde Suntropische Zwembaden, maar die haalde het totaal niet bij die van Center Parcs. Kijken naar de Aqua Mundo’s van Park Zandvoort, Park Heilbachsee of Park Loohorst, deze parken kennen alle tropisch aandoende Aqua Mundo, maar missen net de grootsheid, en de tropische feel en touch. In de loop der jaren zijn de Mundo’s van deze parken sterk veranderd en zijn deze behoorlijk vercenterparcst. Bij Park Hochsauerland, is het heel andere koek. Het voorheen Subtropische Zwemparadijs van Hochsauerland heeft een oppervlakte van  4000m2, waardoor deze tot een van de grootste van Center Parcs behoord. Ook het gebruik van de natuurstenen vloer, de tropische aanleg en de verborgen attracties in het groen leunen erg tegen de visie en het beeld van Center Parcs.  Zelf moet ik zeggen dat ik dit een van de mooiste Mundo’s van Center Parcs vind.

verNIEUWend!

2007, was een erg belangrijk en kenmerkend jaar voor Park Hochsauerland.
Het park maakte in dit jaar de klim tot een 5-birds park en dat ging gepaard met vele nieuwigheden en vernieuwingen. Natuurlijk kon het Subtropische Zwemparadijs niet achterbleven en deze kreeg een volwaardig restyle. Deze kreeg te maken met een naamsverandering, en zo werd de term Aqua Mundo op de gevel gespijkerd. De Mundo’s van Center Parcs kennen alle een verstopt thema, waarin deze als saus een overkoepeld thema bied. Balinese invloeden behoren geheel tot de Eemhof, dit thema is uitgewerkt in de vele Balinees aandoende beelden en invloeden vanuit Bali. ‘’Deep in Africa’’, zo luid het thema van onlangs vernieuwde Aqua Mundo van Park Hochsauerland. Verschillende nieuwe thematisatie en decoratie moesten dit nieuwe beeld verwezenlijken. Denkend aan de vele niew toegevoegde beelden en maskers. Ook maakte nieuwe spetterend nieuwe attractie’s hun intrede in de Mundo, het Waterplayhouse en de Crazy River zijn de prille nieuwkomers.

Binnenkomst.. Waterpret verzekerd!

Als we eenmaal onder de poort van de Aqua Mundo zijn doorgelopen, valt het nieuwe logo meteen op.
Dit is inmiddels een standaard op de parken, maar een nieuwigheid voor Park Hochsauerland. Als we eenmaal door de goed beveiligde entree zijn gelopen komen we bij de kleedkamers aan. Via een nieuw betegelde vloer uit kleine bruine moziektegeltjes valt onze blik op de bosrijke accenten van de kleedkamers. Op de deuren van de kamers zijn verschillende beelden van tropische regenwouden en rijpe en ongerepte natuurlandschappen te zien. Kleedkamers zijn er voldoende aanwezig en bieden genoeg ruimte. Als we eenmaal in onze zwemkleding zijn gehuld, komen we langs vele kluisjes, die werkend zijn doormiddel van het Aqua Mundo ticket. Dus geen geklungel meer, met losse euro’s . Erg goed concept, wat ze naar mijn mening op ieder park mogen toepassen. Via een ruime gang, waar je links en rechts gescheiden mannen en vrouwen doucheruimtes vinden komen we in de Mundo aan. De natuurstenen vloer voelt meteen vertrouwd aan. Via een kleine glooiing die geheel overwoekerd is door houten stokken, die recent zijn toegevoegd en menig namaak papegaai en andere vogelrassen herbergen. Als we inmiddels boven zijn gekomen valt het geweld van het nieuwe Waterplay House meteen op. 
Voorheen was hier een troosteloos en onnodig 2de Kinder Doe Bad te vinden wat nog geheel uit het Dorado perk stamde. Het Waterplayhouse is een geweldig toevoeging aan de Mundo, in mijn zin menig kind kan zich er moeiteloos uitleven en vermaken. Ook vele volwassenen trotseren het House, en voelen zich weer even kind. Verschillende platformen herbergen speelse waterzaken die verspreid zijn over vele hoogtes. Het aanzicht van het Playhouse is erg kleurrijk door de rode kleurkeuze, en valt meer op dan zijn broeders in Le lac d’Ailette en Les Bois-Francel, maar totaal niet storend of niet passend. Deze kent ook vele leuke details, denkend aan een roeibootje en verschillende houtdetails.Verschillende wegen leiden naar Rome, zo ook naar het hoogste punt van het Waterplay House, via netten valt het hoogste punt te bereiken. Het ''Treehouse'' stelt de beschikking over 2-glijbanen in de 2-kleur groen en blauw, die in een opvangbak uitmonden, deze kennen een behoorlijke snelheid en zijn erg goed te doen. Ook de voorzijde van het Playhouse kent een 2-tal glijbanen, dit is een soort van verkleine versie van een Family Slide, kort maar krachtig zullen we zeggen. Een nat pak zul je hier zeker op lopen, via verschillen draaibare ''sturen'' kunnen verschillende fontijntjes, emmers en waterstralen in werking worden gezet en gesteld, deze zorgen voor de nodige schrik-effecten bij de eerste bezoek aan het Playhouse .
Een bel echoot door de Mundo en de menigte baant zich een weg naar de centrale plek voor het Playhouse om een plek te bemachtigen. De met 900 liter gevulde ton komt langzaam in beweging. Het water gaat via een schuin dakje naar beneden , om vervolgens een levensgrote stortdouche over de menigte te vormen. Het gevoel van 900 Liter op je schouders, en geweldig om te zien hoe de kids, waarvoor deze eigenlijk bedoeld is genieten van deze levengrote douche. Maar ook volwassenen en oudere kinderen weten de weg naar dit WaterPlayhouse zeker te vinden! De toevoeging aan zowel dit park als aan de andere Franse parken, vind ik erg geslaagd. Het Playhouse is erg populair en een écht Eyecatcher onder de Mundo’s!

[img width=359]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 0117-1.jpg[/img]
Entree met nieuwe logo

Wiegend op de golven

Het nieuwe thema dat deze Aqua Mundo kent word op onze toch naar het golfslagbad goed voorgezet, vele Afrikaanse beelden en andere houtsnijwerken geven ons het gevoel van Deep in Afrika.
Als we inmiddels  bij het golfslagbad zijn aangekomen, zien we gelijk dat de Aqua Mundo geen vertrouwde koepel geheel uit glas is maar een soort van Amerikaans aandoend gebouw. De sierlijke pilaren die het dak overeind houden geven deze sfeer. Het voorheen witte plafond kent hun een wirwar van netten, waarin verschillende specerijen, kruiden en andere waterse zaken in opgeborgen liggen. Deze toevoeging geeft meteen het gevoel, van dat had de Mundo nodig! Het voorheen Subtropische Zwembad van Park Hochsauerland was al de mooiste van de overgenomen klif van Dorado, maar miste hier en daar een leuke verwijzing naar een terugkerend thema en ook vooral naar dé Center Parcs sfeer. Het golfslagbad vormt een rechthoekig bad, zoals we dat van Dorado zijn gewend. De golven worden altijd netjes omgeroepen en de golven zijn redelijk qua formaat. Omgeven door vele nieuwe planten en beelden zwemmen we naar het midden van het golfslagbad.
Meteen valt het Badmeisters hutje in het oogpunt. Geheel uitgevoerd in zandtinten, met leuke details kennende als de luikjes. Ook valt de zien op het dak, dat er een hele groep houten vogels zijn heeft neer genesteld. Het is moeilijk te blijven staan, de stroming van de stroomversnelling gaat dan ook dwars door het golfslagbad naar de belevenis buiten. Via een doorgang tussen verschillende rotsen komen we in de stroomversnelling aan. Het tropische groen, geeft je een beeld van een overdekte koepel, zodat je geheel afgesloten bent. De stroming neemt ons mee naar een rechtstromende waterval. Deze mond uit in een beige geschilderd tunnel. De stroming wordt sterker en neemt ons mee naar het buitenbad. Het buitenbad is van redelijk formaat, en kent genoeg plezier en vertier. Denkend aan de bubbelbanken links in de hoek omgeven door rechthoekige blauwe tegels en de rotsenpartij op links. Op bepaalde momenten komen fontijnen tot leven die zorgen voor een speels en verassend effect.

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 150225.jpg[/img]
Aqua Mundo, Wanen als in ''Deep in Africa'' met al die nieuwe decoraties

Golf na golf...

Een tweede grote nieuwigheid in de Aqua Mundo van Park Hochsauerland is de unieke Crazy River.
Deze River van dit formaat is op geen enkel ander Center Parcs park te vinden. Zo beschikt Hochsauerland over een echte primeur op het waterattractie gebied. Maar helaas is het niet allemaal zo rooskleurig. Via een behoorlijke brede doorgang komen we in een nieuw gebied van het buitenbad. Deze steekt geheel af tegen de rest van het buitenbad. De keuze van een beige betonkleur en randen verschillende tinten blauwe tegels geven een goede sfeer, alleen is de grens met het buitenbad wat aan de harde kant. Verschillende stromingen vervolgen onze tocht, en na een bocht komen we in een geheel rechte baan aan. De vloer is ook anders dan voorheen, dit is een kent een soort van Plastic achtig gevoel. Dit kan de maken hebben met de techniek van de River. Een houten huisje die zich kops op de hoek van de River bevind, kent de techniek en stelt de beschikking over een oranje alarmlamp. Wanneer deze begint te knipperen stelt de techniek zich in werking en gaat de nieuwe belevenis beginnen. Deze is nu nog buitenwerking, en de rechte baan ontfermt zich. Verschillende stromingen uit de muur geven je snelheid en vaart. We gaan onder een houten brug door, deze stelt de beschikking tot het koud waterbad en een entree tot het buitenbad vanaf buiten. Wanneer de golven overspel hebben, kent het einde van de baan klotsende golven. De lamp gloeit, tijd voor een 2de werkende poging. Als we ons in de rechte ‘’buis’’ bevinden, en aan de muren hebben plaats genomen, begint de stroming. Dé grote golf komt eraan, en geeft later verschillende schuivingen van mensen. De golf is erg krachtig en zeker leuk te noemen maar de tijd tot de volgende golf is behoorlijk lang, dat is erg jammer. De sterke golfstroming heeft in de rest van de Crazy River, nog wat spel. Naar mijn mening is de Crazy River een erg leuke aanvulling aan de Mundo, deze bied ook de mogelijkheid tot het doorstromen van de stroomversnelling vanbuiten weer naar binnen, voorheen had je een dood stuk wanneer je in het buitenbad aangekomen kwam. Deze nieuwe River bied de mogelijkheid tot doorstroom. Zeker als je aan het rode koord gaat hangen, geef de golf een gevoel van surfborden. Maar niet alles is rooskleurig. De baan is zeker een waardige toevoeging aan de Mundo, maar is niet echt spectaculair te noemen, maar is zeker een leuke ‘’must-do it’’. De stromingen zijn zeker leuk, maar de vervolging mocht naar mijn mate sneller.

Stream..

Via onze nieuwe ervaring komen we uit in het bestaande buitenbad, de stroming pikt zijn weg op.
En vervolgt zich richting de cilindervormige tunnel die naar binnen leidt. Als we eenmaal binnen zijn zien we een ware jungle, veel tropisch groen kent de Mundo zeker. Via een stroming komen zien we rechts enkele bubbelbanken welke geheel omgeven zijn de inmiddels bekende blauwe tegels. De stroming zwelt op, en we komen via een sluis onder een geelkleurig brugje door. Verschillende nieuwe beelden verwelkomen ons, en staan dan ook te pronken langs de waterkant. De stroming mond uit in een groter cirkelvormig bad, deze stelt de beschikking over een binnenring. Een bubbelbad bevind zich in deze uit natuursteen omtrokken cirkel. Na een bocht, is de welbekende stroming terug bij af, en neemt ons mee naar het centrale gedeelte van de Aqua Mundo. Een tweede geeltint springt in het vizier, zo ook de tweede brug.

Slide, Splash!

Glijbanen kent de Aqua Mundo van Park Hochsauerland in een behoorlijk cijfertal.
Deze liggen op een hoger niveau dan de overige waterattracties en zijn ook prima in de rotsen en het tropische groen verstopt en weggewerkt. Als we richting de natuurstenen trap lopen die ons naar hogere sferen geleid komen we langs het Kinder-Doe-Bad. Kinderen kunnen hier veilig spetteren in deze veilige omgeving. De meeste Doe-Baden kennen een specifiek thema, neem als voorbeeld de Eemhof. De Ark van Noach is er gestrand geheel compleet met verschillende details die dat beeld zorgvuldig inkleuren. Het Kinder Doe-Bad is niet zo verrassend maar van een redelijk formaat. Het Doe-Bad kent niet echt een thema, maar enkele ornamenten die je zo uit een zwembad catalogus kunt plukken. Jammer, maar helaas zullen we maar zeggen. Een waterstraal spuitende clown is een voorbeeld van een object in het Doe-Bad. Tijd voor actie en sensatie! Tijd voor de glijbanen. De klim op de trap, bied ons een werkelijk wervelend uitzicht over de gehele Aqua Mundo. Het tropisch groen is enorm en speelt ook een hoofddoel. Achter in de Mundo, zien we de watersensatie het Waterplay House die net zijn lading van 900 Liter heeft kwijtgeraakt. Als we geheel boven zijn aangekomen, baden we in licht. De glazenkap die zich bovenons bevind geeft een warme gloed over het tafereel. De Mundo kent vier volwaardige glijbanen (die van het Playhouse niet meegerekend). Net rechts van ons vinden we de eerste. Deze ‘’slingerplezier’’ is geheel in de rotsen het groen verscholen en valt dan ook nauwelijks op. De glijbaan is van redelijke snelheid en kent verschillende bochten, die de snelheid versterken en voortzetten. De opvangbak onderaan zorgt voor een zacht landing. Racen tegen een ander? De family Slide bevind zich net achter ons. De slide kent een 2-kleur van rood en wit, en beschikt over twee aparte banen. Doordat de Slide niet geheel recht is, maar een bocht kent, is deze erg snel bevonden. Tijd voor de overige twee glijbanen, deze bevinden zich in de glijbanen ‘’toren’’. Verschillende apenkoppen en andere Afrikaanse maskers geven een blik op ons. Onder in de toren, vinden we een erg kleine glijbaan, waarin een (jong) volwassene alleen liggend gebruik van kan maken, desondanks heeft deze een behoorlijke snelheid en mond uit de bekende opvangbak. Via de trap, kunnen we de hoogste en langste glijbaan van de Mundo bereiken. Als de lamp oranje heeft gegloeid, begint onze ervaring. Deze glijbaan is van groot formaat en heeft een grootse snelheid. Geheel verduisterd komen we in een deel aan, die verschillende speelse lichteffecten kent. ‘’Licht aan het einde van de tunnel’’, zo ook de opvangbak.

De Aqua Mundo van Park Hochsauerland beschikt over 4000m2 en is ook een van de grootste in zijn soort. Deze Mundo is dan ook te bestempelen met de mooiste van de overgenomen parken, zo ook met de meeste invloeden van Center Parcs. De nieuwe toevoeging het WaterPlay House is een schot in de roos, en de Crazy River is zeker een ‘’must-do’’. Échte waterratten gaan naar Center Parcs, échte watterraten gaan naar Park Hochsauerland!

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 0149-1.jpg[/img]
Aqua Mundo met glijbanen buitenaanzicht
[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0163.jpg[/img]
De zon komt op..

Huis & Tuin
Prille nieuwkomers

Vroeger, jaren geleden was het taboe om te zeggen tegen vrienden en familie dat je een bungalow op een vakantiepark had verbleven de afgelopen weken.
Reizen naar de verste landen, en vluchten met de grootste vliegtuigen maakte alle indruk. Maar tijden veranderen, en we komen weer terug naar onze roots. Vakantieparken zijn voortaan weer geheel hip en in, en worden dan ook door menig mens ieder jaar weer bezocht. Erg populair is het verblijven samen met de gehele familie of je hele vriendenkring. Natuurlijk moest Center Parcs daarop in spelen. De drie generaties zijn een steeds belangrijker hoofddoel. Door deze reden, zocht Center Parcs naar nieuwe mogelijkheden, nieuwe cottages. Ofwel nieuwe en geheel vernieuwde cottages op Park Hochsauerland.
Zo verwelkomen we de nieuwe (4- 6-) 8-  en 12-pers De Luxe en VIP cottages. De 8-pers De Luxe cottages kennen een fris en modern interieur, ook is de gezellige hoekbank weer terug van weggeweest. Alhoewel in een nieuwe moderne variant uit het in deze tijd hippe materiaal Wicker (plastic variant op riet) Een compleet ingerichte houten keuken maakt de living geheel af. Natuurlijk met vaatwasser, maar dat is al geen Luxe meer, de Economy cottages beschikken er ook over. Genoeg nachtrust moet natuurlijk ook, dat kan prima in de vernieuwde slaapkamers, alle matrassen zijn vervangen en verschillende nieuwigheden zijn toegevoegd. Ook de badkamers kennen een luxe touch, zoals je ook zult verwachten bij een De Luxe cottage.
Gezellig met het hele gezin op vakantie? De nieuwe 12-pers De Luxe en VIP cottages staan geheel voor je klaar. Waar voorheen  twee Economy cottages het zegen vierde, beschikt een gehele De Luxe of VIP cottages over al deze ruimtes. Tussen de voorheen twee cottages, is een doorgang gemaakt naar de andere, waardoor er een grootse cottages ontstaat. De Luxe en VIP cottages zijn beide modern en met zorg ingericht en van alle gemakken voorzien. De Luxe baad in frisse blauw en groen tinten en de VIP cottage in warme kleuren als rood en bruin. Beide beschikken ze over een grootse hoekbank, geheel met kussens en decokussens uitgevoerd natuurlijk in de uitroepgelijke kleursettings. Een nieuwe houtenkeuken in een afgewerkt met moderne accenten denkend aan een Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine, beiden je de mogelijkheid op het koken en klaarmaken vaan een heerlijke lunch of dinner. Net tegen over de keuken kan menig voetballer zich uitleven op de tafelvoetbal tafel waar zowel De Luxe en de VIP (12-pers) over beschikken. Het andere deel van de cottage, wordt geheel in gebruik genomen door een lange grote tafel, waar rondom een groot aantal aan stoelen te vinden is. De grote kleurige lampenkappen verlichten een gezellig potje ganzenbord of een uitgebreid dinner. De slaapkamers van De Luxe kennen verschillende nieuwigheden en zijn vernieuwd. De 12-pers VIP pakken het geheel aan, en zijn in een lichthout tint uitgevoerd. Menig spelfanaat kent ook zijn doelwit in de nieuwe 12-pers cottages, beide 12-pers versies beschikken dan ook over een Sony Playstation 3. De 6-pers VIP beschikken al over een eigen outdoor sauna en buitendouche, ook een overdekt terras met inbouw spots behoord tot de faciliteiten van de cottages.
De 12-pers VIP cottages hebben zelfs hun eigen privé tuin. Een groot overdekt terras geheel uit glas, bied de mogelijkheid tot het altijd buiteneten. Zelfs beschikt een enkele 12-pers VIP over een verwarmingssysteem, zodat er ook in de winter kan worden genoten van je eigen terras. Via met grote tegels betegeld pad komen we bij het ander deel van je ‘’tuin’’ deze stelt de beschikking over je eigen sauna en buitendouche, genieten op genieten zullen we maar zeggen. Ook het uitzicht is onbetaalbaar, een weids uitzicht over een bergmassa en verschillende heidemassa’s, wie wil dat nu niet? Aan luxe, comfort en gezelligheid heb je totaal geen gemis in de (ver)nieuwde Luxe en VIP cottages. Tijd voor de Economy.

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0458.jpg[/img]
4-pers VIP Cottage Genieten op je eigen privé terras met luxe tuinmeubileur
[img width=359]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 150175.jpg[/img]

[img width=359]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0463.jpg[/img]

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0454.jpg[/img]
4-pers VIP Cottage Gezellige en warme zithoek

12-pers VIP cottages

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0469.jpg[/img]
Optimaal genieten met een grote groep
[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0508.jpg[/img]

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0473.jpg[/img]
Luxe en gemak in je eigen ''achtertuin''
[img width=359]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0476.jpg[/img]
De outdoor shower maakt het plaatje af
[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0477.jpg[/img]
Het uitzicht liegt er niet om
[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... MG0483.jpg[/img]
Overdekt genieten
[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 150184.jpg[/img]
Gezellig samen de avond doorbrengen
[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 150186.jpg[/img]
Kook, in de ruime luxe keuken met Amerikaanse koelkast
[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 150187.jpg[/img]
Lang tafelen, met twee betekenissen
[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 150195.jpg[/img]
Enkele cottages beschikken zelfs over een eigen bedienings overkapping

Onze cottage
4-pers Economy cottage 207

Bij A State of Happiness verblijf je in een geheel andere wereld.
Geheel anders dan de ‘’echte’’ wereld. Elke cottage bij Center Parcs heeft zijn eigen identiteit  en is altijd gezellig en met zorg ingericht. Ze zijn aangepast aan de omgeving waarin ze gestationeerd zijn. Parken in de ongerepte natuur en volop bosrijke omgevingen, zoals De Kempervennen en De Vossemeren. Deze cottages stellen dan ook verschillende accenten die je de assioschase met de groene natuur doen opwekken. Denkend aan de groen tinten in het interieur en het gebruik van de warme natuurlijke materialen. De schilderijen bieden ook deze mogelijkheid, zij tonen grootse boslandschappen of afdrukken van bladeren. Port Zélande en Butjadinger Küste, zijn beide parken die hun vaart aan zee hebben gevonden. Deze cottages nemen je uitroeplijk mee naar de ligging aan de zee en de uitgestrekte witte zandstranden volop plezier en vertier. De kleursetting denkend aan de steeds terug kerende kleuren blauw, rood en verschillende aarde en zandtinten, wekt al een gedeelte op. Ook de afbeeldingen op de schilderijen volstaat aan de omgeving rondom, op de schilderijen zijn strandhuisje bewonderen of zelf gevonden schelpen. De inrichting moet kloppen met zijn eigen sprekende omgeving volgens Center Parcs . Aan deze eis voldeed onze cottage in Park Hochsauerland ook geheel. De warme tinten en het gebruik van riet zorgde voor een warme omgeving.

De Klok tikt 1 uur..

Tijd vliegt bij leuke activiteiten en bezigheden,en natuurlijk bij Center Parcs! Zo tikte de klok al snel 1 uur. En was het tijd om onze cottagesleutels bij de Spaans aandoende receptie op te halen, en een weg te banen naar onze cottage. Dit is het begin voor een goed geslaagde vakantie in de aanwezigheid van 1001 heuvels en bergen. En het drukke leventje voor de vakantie achter je te laten en voor het laatst als zomerverblijf van A State of Happiness te kunnen genieten. Op een geheel centrale plaats hadden we met voorkeur onze cottage geboekt, zodat we redelijk dicht bij de Market Dome onze plaats hadden gevonden. Na een verschillende tussenpaadjes zien we dan onze cottage opdoemen. De het vooraanzicht van onze cottage was geheel uit hout omtrokken en kende een grote raampartij. Een schuindak stelde de beschikking over een eerste etage, waar geheel in de top een raamgoot te vinden is, die het nodig licht naar binnen brengt. Geen lange slierten cottages zoals we van Center Parcs gewend zijn, maar een twee aan twee selectie. Waarvan een cottage over onze aanwezigheid beschikt.

De bekende en traditionele cottagesleutels worden uit mijn broekzak gehaald en de het draaien van de sleutels bied de mogelijkheid tot het betreden van onze cottage. Achter de deur ontfermt een groots opgezette hal, als je de Center Parcs begrippen erbij pakt. De vloer is belegd met een mooie lichte laminaatvorm en de hal stelt de beschikking over twee deuren. De meest rechtse deur in de hoek leid ons naar een van de twee badkamers. Deze badkamer is groots van opzet, en stelt de beschikking over een ligbad met raindouche mogelijkheid, een wastafel en een wc. De badkamer is betegeld met witte tegels en afwerkt met een groen sierrandje, die de overvloed aan witte tegels onderbreekt. De vloer is belegd met grote groene tegels die naadloos in de laminaatvloer die de hal kent overvloeien. Achter de tweede deur in de hal belanden we in de living. Of beter gezegd het keuken en eetgedeelte. De woongedeelte ligt geheel apart achter de knik, die zich in de kamer bevind.

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 0342-1.jpg[/img]
Houtdetail aan de zijkant van onze cottage

Kook & Life

Een hoekkeuken ontplooit achter een klein muurtje, die de ruimte overzichtelijk en extra ruim maakt.
De keuken was geheel in hout uitgevoerd en stelt de beschikking over een groot aantal opbergkastje. Geen zin om af te wassen? Natuurlijk, dat hoeft ook niet! Onze cottage beschikte over een geheel ingebouwde vaatwasser, die naadloos met de overige kastjes aansloot. Doordat de keuken ruim was beschikte hij ook over een groot werkblad, voor het bereiden van een goede maaltijd. De witte achtertegels geven de keuken een frisse look en feel. De keuken is erg compleet en ook erg ruim te noemen. Bij het openen van de koelkast was er al te zien wie er voor ons in de cottage binnen was geweest, de lieftalige eekhoorn Friendly was ons voor en had keurig een doosje Merci achtergelaten. Net achter de keuken is de eettafel te vinden die de beschikking stelt over een viertal stoelen. De ruimte voor en achter de tafel was formidaal groot. Enkele cottages van Center Parcs zijn aan de krappe kant, maar deze baad in alle ruimte, zeker als je bekijkt dat hij maar voor 4-personen bestemd is.
Geheel aan de andere kant van de kamer, en geheel afgescheiden van de keuken en eettafel vinden we de gezellige zithoek.
De openhaard in de hoek heeft de gedachte van een heerlijke avondje voor de TV genietend van een glasje wijn met het knapperend haardvuur als achtergrond. Net langs deze sfeermaker vinden we een soort van serre, die geheel uit glas bestaat. Deze geeft meteen extra licht in de cottage en bied ook een blik op het natuurlijk schoon. De bank bestaat uit riet en de zitgedeeltes uit kleurrijke bordo rode kussens. Een tweetal stoelen bied de mogelijkheid tot het plaatsnemen van de andere personen. Op de salontafel bevind zich een bekend bordje met het opschrift Saskia, bij een aanblik van een erg schone cottage, zien we dat zei met zweet en (tranen) de cottage geheel heeft gepoetst, en zo is ze dan ook het vermelden waard. De TV staat in de hoek klaar op een houten kastje, waarin voldoende opberg mogelijkheden te vinden zijn. De Nederlandse zenders RTL4 en RTL5 staan tot je beschikking. Net langs de TV, vinden we een deur, die ons naar de berging leid. Deze ruime kast bevind zich onder de trap en bied de afscheiding van de huishoudelijke materialen.
Buiten eten of gezellig genieten van de ondergaande zon op je eigen terras? Daar beschikte onze cottage natuurlijk ook over. Een redelijk groot terras stelde de beschikking over een plastic groene tuinset. Nieuw en recentelijk toegevoegd waren de ligbedden, die menig Original bezoeker vast en zeker kent. Een goede toevoeging in mijn ogen. Achter onze cottage was een grasveldje waarachter verschillende struiken zich bevonden. Een nieuwe speelse houten schutting zorgt voor nóg meer privacy.

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 150063.jpg[/img]
Kook , in de goed afgewerkte keuken
[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 150122.jpg[/img]
Inclusief geheel ingebouwde vaatwasser
[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 150081.jpg[/img]
Met ruime eethoek
[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 150105.jpg[/img]
Life, in de gezellige zithoek

In hogere sferen.

In de ruime hal bevind zich een trap die ons naar hogere sferen leid.
Een houten trap met een knik leid ons dan ook naar de eerste verdieping van onze cottage. Als wel eenmaal boven zijn aangekomen vergaat het hout en maakt plaats voor een tapijt vloer uitgevoerd in een warme rode tint. De overloop is niet van een extreem groot formaat, maar wel erg ruim door de uitvoering met de hoge raampartijen in de nok van het dak. Drie deuren openen wegen naar nieuwe kamers. We nemen de rechtse deur. Achter deze deur ligt een van de twee slaapkamers  verscholen. Deze slaapkamer stelt de beschikking over twee apart staande bedden en een kledingkast. De kamer kent een overvloed aan ruimte, maar wel weinig ramen. Ondanks het lage raamtal kent de slaapkamer een grote lichtinval door de raambak geheel bovenin, deze is ’s nachts af te sluiten met gordijnen die via een rolsysteem te bedienen is. Spring eens lekker onder de douche! Dat kon op de eerste verdieping.
De badkamer bevond zich tussen beide slaapkamers in. Deze broeder van de benedenbadkamer is iets kleiner uitgevoerd. Beige en groene tegels wisselen elkaar af, en geven de badkamer een speels en fris uiterlijk. Deze stelde de beschikking over een douche, wc en een enkele wastafel. De vloer was betegeld met een lime-groene tegels die de wanden versterken en fris ogen. De Master bedroom bevind zich achter de linkse deur. De kamer is ruim van opzet en kent een tweepersoons bed en kledingkast, ook baad deze kamer weer in alle ruimte. Het babybedje wat aanwezig was had dan ook voldoende plek. De zachte tint op de muren geeft de kamers zowel boven als benden een warm en chique uiterlijk. Via een dakraam kan er van het prachtig uitzicht vanuit de Master bedroom worden genoten, wonderlijk mooi. De mistige damp die de berg leegtes vult op de achtergrond. En de kleurrijke en speelse cottages op de voorgrond afgewisseld met natuurlijk groen.

[img]http://i183.photobucket.com/albums/x243 ... 150036.jpg[/img]
Dé ruime Master bedroom


Eindbeoordeling
Laatste troef- Cijfers per categorie.

Tijd vliegt natuurlijk ook in The State of Happiness, de laaste dag is inmiddels aangebroken. Nog een dag genieten van het wonderschoon van het park. De auto is ingepakt voor de terugreis. Zo is het dan ook de laatste rubriek aan de Megareview van Park Hochsauerland. Benieuwd welke cijfers ik aan de tropische Market Dome, de afrikaanse Aqua Mundo, en de rest van het park? Bekijk dan de volgende cijfers maar eens!

Park Algemeen 8,7/10

De ligging op de bekende heuvel is prachtig te noemen, de cottages en de centrale voorzieningen zijn mooi in het heuvelachtige landschap aangepast.

Market Dome 8,7/10


Niet van een Market Dome van dé Originals te onderscheiden. Het gebruik van veel tropisch groen en natuursteen zorgen voor deze indruk. De restaurant zijn mooi verspreid en bieden een ruime menukaart volop keuze.

Aqua Mundo 9,1/10

Na de restyle van de Mundo is het bad nog mooier geworden! De laatste ontbrekende puzzelstukjes vallen nu compleet in elkaar. De toevoeging van vele nieuwe Afrikaanse beelden, en nieuwe decoraties laten je ‘’Deep in Africa’’ verkeren. De nieuwkomers zijn groots, en bieden nieuwe uitdagingen aan de Mundo.

Sport & Action 8,2/10

Volop Sport & Spel in Park Hochsauerland. De nieuwe soccerschool en Sports Area bied de actieve sporter het hart op de plaats. Het Sports Center is de place to be voor dé actieveling, en bied vele sporten van tennis tot squash.

Kids & Fun 8,5/10

Op het park is volop te beleven voor de aller jongste, maar ook voor jongeren. Mee swingen met Kids Disco, flaneren met Koningin Zomer in de Summer Parade en uitleven met het ruime Wannabee activiteitenprogramma. Ook de unieke Glide ’n Slide is een ware aanrader!

Cottages 8,7/10

De cottages zijn er ruim en bieden volop gemak en gezelligheid. Ze zijn erg goed in het landschap geïntegreerd en bieden de mooiste uitzichten. De nieuwe De Luxe en VIP cottages zijn de oplossing voor de luxere vakantie en voor grote groepen en families.
Laatst gewijzigd door -Martijn- op 27 aug 2008, 17:58, 1 keer totaal gewijzigd.
l Fotoverzoek? Vraag me gerust naar foto's van jouw favoriete locatie(s) binnen Center Parcs!
l We zijn er weer! Bezoek nú het vernieuwde Reclame in de signature is verboden!
GJ75
All-in
All-in
Berichten: 729
Lid geworden op: 07 jun 2006, 11:39

Re: [Ervaringen & Vragen] Park Hochsauerland (deel 2)

Bericht door GJ75 »

Ben benieuwd naar de rest! M.n. de Aqua Mundo.
-Martijn-
All-in
All-in
Berichten: 2478
Lid geworden op: 13 mei 2006, 19:41
Contacteer:

Re: [Ervaringen & Vragen] Park Hochsauerland (deel 2)

Bericht door -Martijn- »

De categorie Aqua Mundo wordt vanavond toegevoegd! . Foto's volgen ook vanavond nog bij de onderwerpen. Morgen volgt de rest!
Laatst gewijzigd door -Martijn- op 20 aug 2008, 17:11, 1 keer totaal gewijzigd.
l Fotoverzoek? Vraag me gerust naar foto's van jouw favoriete locatie(s) binnen Center Parcs!
l We zijn er weer! Bezoek nú het vernieuwde Reclame in de signature is verboden!
-Martijn-
All-in
All-in
Berichten: 2478
Lid geworden op: 13 mei 2006, 19:41
Contacteer:

Re: [Ervaringen & Vragen] Park Hochsauerland (deel 2)

Bericht door -Martijn- »

De categorie van de Aqua Mundo is inmiddels gedeeltelijk toegevoegd, de rest volgt snel!
l Fotoverzoek? Vraag me gerust naar foto's van jouw favoriete locatie(s) binnen Center Parcs!
l We zijn er weer! Bezoek nú het vernieuwde Reclame in de signature is verboden!
Gesloten

Terug naar “Ervaringen & Vragen archief”