Welkom op het Center Parcs Forum. Al sinds 2005 het originele forum voor en door Center Parcs liefhebbers.

[Woburn Forest] Informatie, Vragen & Ervaringen

Plaats reactie
Tom...
All-in
All-in
Berichten: 910
Lid geworden op: 03 mar 2006, 19:07
Locatie: -

[Woburn Forest] Informatie, Vragen & Ervaringen

Bericht door Tom... »

Ik citeer ;)

Center Parcs Woburn Forest –  A wonderful week
Review september 2014Foto’s niet meer beschikbaar


Wat vooraf ging

Voordat ik ga vertellen over mijn belevenissen in Engeland, maken we eerst even een sprong terug in de tijd, naar 1997. Tot dat jaar droomde ik altijd over een vakantie in Center Parcs. Wat me zo fascineerde aan CP, het Subtropische Zwemparadijs, de natuur, de bungalows of de Parc Plaza, geen idee, ik weet het tot op de dag van vandaag nog steeds niet precies. We waren wel al vaker een dag gaan zwemmen in een CP park, maar ik wilde dolgraag eens écht in CP op vakantie gaan. In 1997 gebeurde dat dus, we gingen naar een helemaal vernieuwde De Eemhof. Mijn droom kwam uit en de rest van de familie was verkocht. Sinds 1997 zijn we elk jaar één of meerdere keren naar CP geweest, bezochten alle parken (die nu 4 of 5 vogels hebben) in Nederland, België en Duitsland. Enkele jaren geleden werden we erg nieuwsgierig naar de Franse parken en zo begonnen we aan een “rondje Frankrijk”. In een paar jaar hebben we alle Franse parken bezocht en zo bleef er nog maar 1 onontgonnen Center Parcs land over: het United Kingdom. Omdat de parken daar geen onderdeel meer vormen van “CP Europe” en Pierre et Vacances er niks mee te maken heeft, groeide de interesse des te meer. De reis naar de UK hield ons echter tegen, maar toen CP UK aankondigde een 5e park te openen vlakbij Londen, ben ik toch maar eens gaan speuren en wat bleek: het park zou eenvoudig met de trein te bereiken zijn! Het nieuwe park zag er veelbelovend uit en al vrij snel besloten we: we gaan naar Engeland, eens kijken hoe ze de boel daar aanpakken en wat zij verstaan onder “Center Parcs nieuwe stijl”. Enkele weken geleden was het zo ver: onze vakantie naar het gloednieuwe Center Parcs Woburn Forest!

Ik probeer een zo compleet mogelijk verslag van het park te maken, maar mocht je iets missen of een vraag hebben, dan hoor ik het natuurlijk graag. Daarbij moet ik vermelden dat foto's maken niet mijn hobby is, maar ik geprobeerd heb een zo volledig mogelijk beeld te schetsen. Ok, here we go:

Travel and arrival

We reisden per Eurostar via Brussel naar Londen en daar aangekomen, gingen we naar de trein die ons naar CP zou brengen. Er was een speciale CP balie, waar twee vriendelijke dames ons verwelkomden en naar de trein brachten. De toon was gezet, wat een service en wat een goed begin van de vakantie. We reisden in ongeveer 45 minuten per trein naar Flitwick station, waar een taxi ons naar het park bracht. Toen we het park opreden, was mijn tweede indruk: “waw, dit park is gigantisch”! Mijn eerste indruk was “waw, daar staat het bord, we zijn gewoon écht in een Engels Center Parcs park” ;)
Na het inchecken (dit gebeurde voor alle treinreizigers in het CP hotel) en het ontvangen van onze groene armband (geen sleutel of kaartje dus), konden we nog even rondwandelen voor we de lodge (géén “cottages” hier) konden betreden. Onze koffers werden voor ons naar het huisje gebracht, serieus, wat een service! De reis leek van tevoren ingewikkeld, maar eenmaal aangekomen op het park, bleek de hele reis zeer soepel te zijn gegaan!

Foto’s niet meer beschikbaar

Ik ben er écht ;)

Number 778, Maple Area

Foto’s niet meer beschikbaar

De huisjes zien op dit park anders uit dan we gewend zijn. Geen 'Bakema', geen 'LTF'. Ze leken nog het meeste op de huisjes van het door CP UK overgekochte park “Whinfell Forest”. Bij het betreden van de lodge ('Woodland Lodge', de eenvoudigste variant), vielen we in een volgende verbazing: wat een gigantisch huisje. Hoe dol ik ook ben op CP, ik moet eerlijk toegeven dat de cottages bij ons lang niet allemaal evenveel ruimte hebben en ook lang niet allemaal aan de huidige standaard voldoen. Hier niks van dat alles dus, een grote woon/ eetkamer, een grote keuken, twee slaapkamers en ook nog eens twee “badkamers” (een voor elke slaapkamer, 1 normale en 1 met wastafel en toilet). Het huisje was volledig uitgerust, bedden opgemaakt, handdoeken lagen klaar en zelf aan de simpelste dingen was gedacht: vaatwastabletten, keukendoek, een pannenlap en zelfs een handschoen voor de kachel lagen klaar. Een deur was helemaal van krijtbord, waar iemand een leuk bericht op had geschreven en waar je met de krijtjes die er lagen zelf van alles op kon schrijven. Beide slaapkamers hadden een toilettafeltje met kruk en föhn en ook was er voor alle 4 de personen een even grote kast, voldoende kastruimte dus.

Alhoewel de lodge van buiten een puntdak heeft, was het plafond van binnen horizontaal. Van buiten zien ze er blokhut achtig uit, heel natuurlijk, van binnen zien ze er superdeluxe uit. Zo was er in de open hal een lamp met bewegingsschakelaar, zodat je altijd licht hebt als je binnen komt. De bedden waren fantastisch, werkelijk fantastisch, een van de fijnste bedden waar ik ooit in heb gelegen. Natuurlijk was alle nog nieuw, maar het feit dat ze reclame maakten met de bedden, je kunt ze via CP UK bestellen, laat wel zien dat ze trots zijn op hun boxspring-met-topping bedden. Is weer eens wat anders dan een doorgezakte matras van 15 jaar oud (oui, ça c'est pour vous, monsieur Pierre ;) ). Natuurlijk heb ik als doorgewinterde CP criticus ook wat aan te merken: de keukenbenodigdheden waren niet in overvloed. Zo zijn 4 limonadeglazen voor een 4 persoons huisje erg weinig, vooral als je soms dingen in de vaatwasser zet en wacht met deze aanzetten tot hij een beetje vol is. Ook was de pui aan de achterkant apart gebouwd. Waar we in de CP cottages altijd vanaf de bank prachtig uitzicht naar buiten hebben, werd dit hier belemmerd doordat de achterkant niet helemaal van glas was. Het zag er prima uit en er waren twee grote ramen, maar daartussen zat dus gewoon een stuk muur, met als gevolg dat je vanaf de bank grotendeels keek naar: die muur ja...

We mochten van een medewerkster op de wisseldag binnen kijken in een superdeluxe 8 persoons lodge, met 4 slaapkamers, 4 badkamers, een speelkamer met pooltafel, spelcomputer en een sauna. Deze zag er heel luxe uit, maar het grappige is dat de inrichting niet veel verschilt van de standaard lodges. De luxe zit dus in de extra's, niet in de inrichting. Zo heeft een “premium” lodge elke dag maid service, oftewel iemand die je lodge komt poetsen en de bedden op komt maken. Elke dag... Heel leuk, maar of iedereen daar op zit te wachten, ik weet het niet?!

Na een week waren we het er stellig over eens dat onze eerste indruk een blijvende indruk was: dit is het mooiste huisje dat we ooit op welk Center Parcs park ook hebben gehad, daar is geen twijfel over mogelijk!!! De eekhoorns en fazant achter de logdes waren natuurlijk een leuke extra!

Foto’s niet meer beschikbaar

The Park

Foto’s niet meer beschikbaar

Zoals jullie op de foto's kunnen zien, staat het park gelukkig nog vol met prachtige oude bomen. Er is zorgvuldig te werk gegaan om zoveel mogelijk natuur te sparen tijdens de bouw. Het park zag nu al prachtig uit, maar er was nog veel, héél veel nieuwe aanplant, overal. Enkele medewerkers waarmee we spraken, zeiden dat het park wel erg kaal was en dat we over een paar jaar nog eens terug moesten komen, omdat het dan pas echt volgroeid was. Wij vonden het nu al schitterend, kun je nagaan hoe het over enkele jaren eruit ziet! Aan de zuidelijke kant van het park was een klein natuurpad te vinden, waar ze de natuur hun gang lieten gaan en waar je heerlijk doorheen kon lopen. Als je van wandelen houdt: bij de ingang van het park start een prachtig bospad, waarmee je helemaal om het park kunt lopen. Op normaal tempo loop je ongeveer 2 uur, een heerlijke wandeling dus!

Er was meer dan genoeg te doen op het park. Naast de twee (!) parkcentra en het zwembad, was er nog een “Outdoor Activity Centre”, waar onder andere boogschieten was en waar de Segway tour vertrok. De Engelsen maakten massaal gebruik van de activiteiten, veel meer dan in onze parken heb ik het idee. De activiteiten waren niet allemaal even goedkoop. Zo betaal je voor 45 minuten Segway 30 pond (iets meer dan 37 euro) en kon je een klein uurtje boogschieten voor 20 pond (ongeveer 25 euro). Een half uur waterfietsen kost bijna 14 euro, bowlen 23 euro per uur en voor een bomenklimavontuur was je als volwassene zo'n 28 euro kwijt. Er waren ook goedkopere opties, maar al met al was het niet goedkoop. Toch zagen we de Segway groep heel vaak over het park rijden en waren de overige activiteiten heel erg druk bezet. Leuk, want dat maakt het park levendig.

Foto’s niet meer beschikbaar

Car Free! Ja, het kán dus wel. Een heel erg groot positief punt van dit park is dat ze zeggen dat het autovrij is en het dit dus écht is! We hebben de hele week alleen auto's op het park gezien op de wisseldagen, veel auto's, want het park lag propvol, zelfs tijdens de midweek. Op deze dagen na stond er nergens, maar dan ook nergens een auto waar deze niet hoorde. Er waren enkele mindervaliden lodges met een eigen parkeerplaats en de technische dienst/ beveiliging van het park reed af en toe rond (héél langzaam), voor de rest dus echt een helemaal totaal autovrij park. We hebben 1 auto gezien die bleef staan, deze kreeg een waarschuwing (zie foto) en was nadat ik er een foto van had gemaakt ook meteen vertrokken ;) Ik weet niet hoe ze het doen, maar het kan dus wel! Toen wij een dag met een taxi weg waren geweest en terug kwamen, mocht deze ook niet het park op om ons af te zetten bij de lodge. Heel goed natuurlijk, ze waren streng, met als gevolg een écht autovrij park. Ik zeg het dus nog maar een keer: Pierre, lees je mee en bel je eens een keer naar de UK hoe ze het daar aanpakken?!

Foto’s niet meer beschikbaar

Er was een klein meertje, “The Waterfront”, waar je verschillende wateractiviteiten kon doen (kano, waterfiets, etc.), met daarnaast de Action Challenge (bomen klimmen en tokkelen) en het Pancake House. Ook was er een strandje, met speeltuintje, een gezellig apart gebiedje dus. Minpunten hier vond ik dat de muziek op het buitenterras erg hard stond, je kon er niet gezellig eten en van de rust genieten. Ook is het meertje eigenlijk een beetje klein voor zo'n gigantisch park. Het is prima, maar een groter meertje was misschien net iets leuker geweest. Maar goed, je kunt niet alles hebben :)

Foto’s niet meer beschikbaar

Het personeel was overigens zeer, zeer vriendelijk, precies zoals je van CP verwacht. De service is ook van het hoogste niveau. Omdat de lodge niet helemaal goed was schoongemaakt, gingen we er iets van zeggen op onze tweede dag en was bij terugkomst in de lodge alles nog eens helemaal over gedaan, zelfs onze bedden waren opgemaakt. Toen ik midden in de week ging vragen hoe de oven precies werkte, ik snapte de Engelse tekeningen niet helemaal, kreeg ik een handleiding mee, maar als het niet lukte, hoefde ik maar de guest service te bellen en zouden ze iemand van de technische dienst sturen om te helpen.

Foto’s niet meer beschikbaar

De rode telefooncellen op het park konden overigens alleen gebruikt worden om het noodnummer of de guest service te bellen, er was geen normale telefoon in te vinden. Prima bedacht, want naast dat het er leuk uitziet, geeft het ook nog eens een veilig gevoel. Bovendien houden ze rekening ermee dat niet iedereen mobiel kan bellen en bieden ze hiermee prima service!

Foto’s niet meer beschikbaar

The Plaza

Foto’s niet meer beschikbaar

Het park beschikt over twee parkcentra. The Plaza was eigenlijk een uitgebouwde sporthal, maar het was wel zeer goed aangepakt (zoals alles op dit park). Als je naar de foto kijkt, zie je hoe groot de hal is en hoeveel er te doen was. Niet alleen dingen als  klimmen, badminton, fitness, maar ook voor de kinderen waren er verschillende activiteiten, zoals potten bakken en knutselen, allemaal in een aparte ruimte. Naast de grote hal, kon je hier het grote “Sports Café” vinden, met daarin een (tweede, iets kleinere) bowlingbaan. Boven lagen een Indiaas restaurant “Rajinda Pradesh” en een Engels restaurant “The Shearing House”. Beneden waren een “Starbucks” en een grote supermarkt “ParcMarket”. Vergeet ik bijna de versnaperingenwinkel “Refresh”, de grote sportwinkel “Sportique” en de zonnebrillen / horloge winkel “Time for Shade”. Kortom: een echt parkcentrum, waar menig bungalowpark jaloers op zou zijn. En dat is dan het “tweede”, kleinere centrum... ;)

Foto’s niet meer beschikbaar

Village Square

Foto’s niet meer beschikbaar

Het eigenlijke parkcentrum ligt niet heel ver van het andere, maar lijkt wel meer op een centrum zoals we dat gewend zijn, afgezien van het feit dat hier dus geen overkapping is. Het is meer een 'square' dan een 'dome', alhoewel het eigenlijk een 'street' is. Naast het zwembad, vinden we hier 6 eetmogelijkheden en 6 winkels. Het geheel is gebouwd als een soort straat, met aan beide kanten faciliteiten. Het geheel loopt omhoog, zodat je aan het einde boven uit komt, waar je dan weer naar faciliteiten kunt die op de bovenverdieping liggen. Beneden links vind je de ingang van het zwembad, waar je in een hal terecht komt, die ook nog plaats bied aan de “Aquatique”, “Treats” (snoepwinkel) en een mini variant van de supermarkt, de “ParcMarket Express”. Buiten vinden we aan de rechterkant de prachtige souvenirwinkel “The Store Room” en daarnaast een volledige speelgoedwinkel “Just Kids”. Ga je iets meer naar achteren in de straat en dus iets omhoog, dan vind je in het midden de gastenservice.

Foto’s niet meer beschikbaar

Wat restaurants betreft, heb je hier “Café Rouge”, een heel goed restaurant met Franse keuken. We hebben hier uiteindelijk 3 keer gegeten, de prijs kwaliteit verhouding was zeer goed en het terras en zonnige weer trokken enorm aan :)
Wat ons in alle restaurants opviel, was de professionaliteit, de aandacht, de prijzen die enorm meevielen, maar vooral de goede kwaliteit van het eten. Langzaam maar zeker kwamen we erachter dat Starbucks niet het enige “merk” was dat niet door CP zelf geëxploiteerd werd, ook dit Café Rouge en het Italiaanse “Strada” (te vinden op de bovenverdieping en ook héél erg goed!) zijn elders in de UK te vinden en hebben een filiaal op het park. Een goede zet, want de kwaliteit was zeer hoog!

“Dexters Kitchen” (snackbar) en “Dining In” (afhalen van o.a. Chinees eten) zagen er zeer goed uit, maar we hebben hier geen gebruik van gemaakt. Boven vonden we nog een kledingwinkel, “Spirit”, die helaas vooral dure merken verkocht. “Huck's” (Amerikaans eten) lag naast de grote bowlingbaan, waar ook een café en spellenhalletje te vinden waren. Een tweede “Starbucks” lag boven aan de andere kant. Kortom: ook hier een volledig parkcentrum, mooi opgezet met wat planten en een waterstroompje, met meer dan voldoende faciliteiten.

Tellen we alles mee waar je eten kunt krijgen, dan zijn er dus 11 eetgelegenheden te vinden op dit park. Kijken we echt naar restaurants waar je aan een tafeltje eten kunt krijgen, dan komen we inclusief snackbar en pannenkoekenhuisje op 8, toch ook een zeer mooi aantal. En inderdaad, ze hebben geen buffetrestaurant.

Ik vond het parkcentrum heel gezellig en miste eigenlijk geen dak boven m'n hoofd. Gelukkig hadden we de hele week prachtig weer, dus we hebben niet meegemaakt hoe het is als het hier regent. Het geheel voelde heel modern en zelfs de junglesfeer miste ik niet, het was alsof je een door een klein dorpscentrum liep.

Foto’s niet meer beschikbaar

Aqua Sana

Foto’s niet meer beschikbaar

Voordat we naar het “pièce de résistance” gaan, nog even snel een stukje over de Aqua Sana, te vinden naast The Plaza en het hotel. Je kunt hier verschillende behandelingen krijgen, waaronder massage. Ik was heel erg benieuwd naar het sauna gedeelte, dus boekte ik een 3 uur durende 'sessie', voor “slechts” 35 pond, zo'n 45 euro...
Het is veel geld, maar als je van sauna's houdt, moet je dit hier zeker een keer doen! Natuurlijk heb ik geen foto's gemaakt, alhoewel het hier een 'geklede' sauna is, maar waw, wat een sauna of wellness centrum! Verdeeld over twee verdiepingen, vind je hier een gebied dat minstens 6 keer groter is dan een reguliere CP sauna. Het geheel was in 6 verschillende thema's verdeeld (o.a. zout, bloemen, vuur & ijs, kruiden), waar in elk gedeelte een sauna was, stoombad, relax ruimte, doorloopdouche en nog bijzondere andere dingen. Een buitenbad, voetenbaden en waterbedden, aan alles was gedacht. Een handdoek en badjas zijn inclusief, net als water en fruit. Ik heb me 3 uur lang suf ge-sauna-d, om alles te kunnen zien :D

Het was heerlijk en meer dan prachtig!!! Klein minpuntje: door de toegankelijkheid (gekleed) en het groot aantal reserveringen (ik had voor dit “timeslot” de laatste plek) was het druk (zeker niet té druk), maar waren er wel enkele mensen die liever met elkaar aan het praten waren, dan rustig te zitten en te genieten.

Subtropical Swimming Paradise

Foto’s niet meer beschikbaar


Eindelijk, daar zijn we dan, ik heb het beste voor het laatste bewaard ;)

Foto’s niet meer beschikbaar

Hier geen Aqua Mundo, maar een gewoon Subtropisch Zwemparadijs. Hier draait voor mij alles om bij CP, dus ik was zeer benieuwd hoe dit spiksplinternieuwe bad ging bevallen.

Foto’s niet meer beschikbaar

Bij binnenkomst viel me meteen op hoe “Center Parcs” achtig het er allemaal uitzag! Naast de prachtige natuursteen, is het niet te geloven hoeveel grote en mooie planten hier staan. Meneer Henkens heeft ook hier heel goed zijn best gedaan, WAW! Dat wordt wat als al die mega planten nog verder gegroeid zijn over een paar jaar. Het bad is een moderne versie van een klassiek CP bad, nog meer dan dat op LTF het geval is. We vinden hier alle bekende attracties, maar ook nieuwe. Hier een overzicht van het bad:

Foto’s niet meer beschikbaar

De Lazy River is een stroomversnelling waarbij je in een band plaats kunt nemen of gewoon doorheen kunt zwemmen. Het bad zelf is niet diep, maar je kunt er prima in zwemmen. Onderweg in het brede kanaal vind je sproeiers en bubbels, die het nog leuker maken. Ik vond zelf het zitten in een band een beetje suf en zwom er liever doorheen, maar volgens mij vonden de andere bezoekers de banden wel een erg leuke toevoeging.

Foto’s niet meer beschikbaar

We lopen rustig verder richting het hart van het bad, het golfslagbad.

Foto’s niet meer beschikbaar

De Wave Pool ziet er prachtig uit, maar is niet heel groot. Wel zijn de golven in dit bad best een beetje heftig te noemen, wat het tot een erg leuke attractie maakt. Aan de zijkanten bevinden zich enkele kleine watervalletjes en het geheel ziet er prachtig uit met de natuursteen. Had ik overigens al gezegd dat de watertemperatuur overal heerlijk was?!

Foto’s niet meer beschikbaar

Voor de kinderen zijn er Venture Cove met een ondiep badje en enkele leuke glijbaantjes en Venture Harbour, een water playhouse met glijbanen en natuurlijk een “emmer”. Voldoende te doen voor de kleine medemens dus!

De inloop naar de Wild Water Rapids, de klassieke wildwaterbaan, begint in het Sprudelbad, waar twee grote banken met bubbels te vinden zijn. Daarna ga je naar het mini buitenbad, waar de wildwaterbaan echt begint. Het eerste stuk mag je alleen met je voeten naar voren af, naar mijn idee een beetje overdreven, maar ze zijn heel streng, dus we houden ons er maar netjes aan. Na het eerste heftige, maar korte stukje, volgt een rustbad en daarna een langer, heel erg leuk stuk. Als je hier goed ligt, word je bijna helemaal tot het einde meegesleept. De wildwaterbaan is er een van de betere soort en bij mij zeker een hit, ik vind hem super!

Foto’s niet meer beschikbaar

Dan de glijbanen: er waren er 4, de Tornado, Twister en Typhoon. Ik moet bekennen dat ik na een week nog steeds niet weet welke glijbaan nu welke naam heeft, dus ik noem ze gewoon bij wat ze zijn:
Twee bandenglijbanen starten op de eerste verdieping van de glijbaan toren, je moest hier met een dubbele band af (met de nadruk op moest, zonder mocht echt niet, helaas...), wat wel leuk was, maar ook weer niet heel spectaculair. Ik vond ze gewoon leuk en helaas leken beide banen erg veel op elkaar, waardoor het nut van een dubbele baan mij een beetje ontgaat.
Een smalle, snelle buis vertrok bovenaan. Ik ben hier slechts eenmaal af gegaan, omdat ik echt niet van die hele smalle glijbanen houd. De baan ging snel, maar had voor mij geen plezierwaarde. Volgens de badmeester waren er niet veel mensen die hem leuk vonden, wat ook bleek uit het feit dat ik er weinig mensen af zag gaan. De plek die ernaast open is gehouden voor nog zo'n glijbaan, vullen ze hopelijk ooit op met iets anders dan nog zo'n smalle buis...
En dan, de klapper van de week, of eigenlijk de klapper ooit: de giga 4-personen banden glijbaan met op zijn zij liggende trechter ;) . Hier neem je met 2,3 of 4 personen plaats in een band en ga je eerst gezellig een leuke glijbaan door. Dan doemt ineens een gigantisch gat op en donder je met 45 graden omlaag: spectaculair! Maar dat is niet het einde, je komt terecht in een soort trechter die op zijn kant ligt en wordt woest tegen de kanten op geslingerd. Het is zoals in de Turbo Twister op EH, maar dan een maxi-variant. Daarna volgt nog een klein stukje glijbaan. Deze baan is denk ik de spannendste glijbaan ooit in CP. We zijn er in totaal misschien wel 40 keer af geweest, wat een fantastische attractie!!! Leuk is dat een soortgelijke glijbaan in Elveden Forest met veel bombarie aangekondigd is en de baan hier in afgeslankte vorm (op EF zit er nog een trechter tussen) ook gewoon ligt. Deze banden hoef je zelf niet omhoog te slepen, dat doet een lift voor je. Dit is echt de topper van het bad, een fantastische attractie (Pierre, kom hier eens op vacance, s'il vous plaît!).

Foto’s niet meer beschikbaar

En oh, als je denk, waar zijn de bubbelbaden? Nou, die zijn er dus niet ;) Wel kun je voor 40 pond (50 euro) een privé cabana huren voor 3 uur. Hier staan stoelen, word je bediend en kun  je tv kijken... Ja, tv kijken, terwijl je in een fantastisch zwembad bent... Wij snapten er niks van, maar de cabana's waren heel vaak verhuurd en dat voor “maar” 50 euro voor 3 uur...

Foto’s niet meer beschikbaar

In het bad vind je een “Starbucks” (klopt, nummer 3 in het park) en het “Canopy Café”, het normale zwembadrestaurant. De badmeesters zijn zeer vriendelijk, maar vooral in grote aantallen aanwezig. Bij elk stukje water is er eentje te vinden, in totaal heb ik er zo'n 16 geteld die tegelijkertijd op een post staan, veiligheid staat hier echt voorop!
Dan is er nog de chloorkwestie: we roken geen chloor en toen ik ging vragen hoe dat kwam, wist een badmeester me te vertellen dat ze een nieuw soort waterzuivering met zout gebruikten. Ze waren pas het 5e zwembad in de UK dat hiermee werkte. Ik vond het erg prettig, want de chloorlucht was weg, het enige dat je merkte, was dat het water een beetje zout smaakte. Het gebouw zelf was apart, want het plafond had bijna geen ramen. Dit werd goedgemaakt door de enorme ramenpartij aan de zijkant van het bad, wat zorgde voor een frisse variant op de koepels. Dit zal in de winter isolerend zijn en in de zomer verfrissend.

Foto’s niet meer beschikbaar

Conclusie over deze Aqua Mundo, uh, Subtropical Swimming Pardise: geweldig!!! Het is een klassiek CP bad, maar dan in een modern jasje. Voor mij mag er nog een normale maat bodyslide aan het bad worden toegevoegd. Overal met een band afgaan, hoeft voor mij niet zo zeer en gewoon van een normale glijbaan af gaan kan hier dus niet. Voor de rest is het een geweldig mooi bad, dat meteen tot de top van de CP baden behoort.

Conclusion

Tussen de regels door hebben jullie misschien al ontdekt dat Center Parcs Woburn Forest zeer goed bevallen is! Wat een heerlijke week hebben we gehad, een week die we niet snel vergeten, het was fantastisch. Het park zelf is prachtig, onze lodge geweldig, er is zeer veel te doen en als klap op de vuurpijl is er een prachtig zwembad. De medewerkers en ook mede-bezoekers waren allemaal zeer vriendelijk, dat voegde zeker toe aan de geweldige week die we gehad hebben.

Mocht iemand twijfelen over een bezoek aan dit park, denk niet langer en boek, het is de reis en het geld meer dan waard, dit park is werkelijk fenomenaal!!!

En ten slotte nog een kort advies voor Pierre: boek alsjeblieft snel een 'vacance' naar Woburn Forest en let daar eens héél goed op hoe je een kwalitatief hoogstaand vakantiepark runt... ;)
Laatst gewijzigd door Tom... op 12 feb 2019, 17:23, 1 keer totaal gewijzigd.
-
fred_33jr
All-in
All-in
Berichten: 614
Lid geworden op: 30 mar 2009, 14:11
Like! Gekregen: 2 keren

Re: Woburn Forest review september 2014

Bericht door fred_33jr »

Wauw Tom!!!
Ik heb genoten van je verslag, je "nam me mee" in je vakantie. Ik weet nu waar ik naar toe wil bij volgend CP BEZOEK
sjorstukker2
All-in
All-in
Berichten: 674
Lid geworden op: 03 feb 2009, 18:02

Re: Woburn Forest review september 2014

Bericht door sjorstukker2 »

Echt een leuke review om te lezen!
'Werkt bij groendienst Park Zandvoort'
colliela
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 jan 2015, 19:42

Re: Woburn Forest review september 2014

Bericht door colliela »

Bedankt voor de informatie in de forum vond het zeer interessant.
Ik zou eens naar daar gaan in de toekomst, maar ik heb een paar vragen.

Je betaalt voor je verblijf via de website van engeland, maar je ticket van de trein is dat dan via de eurostar website.
En die trein die je gebruikt van london naar het station Flitwick is dit inbegrepen in de prijs van je verblijf?
Heb je eventueel nog speciale paspoorten ook nodig?
portzelande
All-in
All-in
Berichten: 228
Lid geworden op: 08 mei 2013, 19:37
Contacteer:

Re: Woburn Forest review september 2014

Bericht door portzelande »

Erg bedankt voor dit mooie verslag, je kunt niet geloven hoe jaloers je me hebt gemaakt.:'D
Center Parcs is mijn verleden, heden en toekomst
aendekerk
All-in
All-in
Berichten: 41
Lid geworden op: 06 apr 2015, 11:12
Locatie: BELGIE

Re: Woburn Forest review september 2014

Bericht door aendekerk »

wij gaan van 11mei tot 16mei 2015 naar woburn forest  en zo gaan we door van 16MEI tot 19mei elveden forest we zijn benieuwd...
vennebos 2x : lommerbergen 1x  : erperheide 8x : vossemeren 12x : eemhof 6x : meerdal 7 x : heiderbos 2x : port zelande 1x : kempervenne 4 x : les trois forest 3x : le bois aux daims 1x
center park england woburn forest 1x elveden forest 1x
xcarinex
All-in
All-in
Berichten: 287
Lid geworden op: 09 sep 2011, 18:32

[Woburn Forest] Informatie, Vragen & Ervaringen

Bericht door xcarinex »

aendekerk schreef: wij gaan van 11mei tot 16mei 2015 naar woburn forest  en zo gaan we door van 16MEI tot 19mei elveden forest we zijn benieuwd...
Wel ik ben daar ook heeeeeeel benieuwd naar, misschien een tip voor ons om volgend jaar eens te gaan bezoeken....
Laatst gewijzigd door xcarinex op 25 jan 2018, 20:32, 1 keer totaal gewijzigd.
2004 Vossemeren
2006 Vossemeren
2006 Erperheide
2007 Kempervennen
2008 Vossemeren
2009 Erperheide
2011 De Eemhof
2011 Les trois forêts
2013 Le Lac d'Ailette
2014 Kempervennen
Gebruikersavatar
loulou
All-in
All-in
Berichten: 2907
Lid geworden op: 28 jan 2011, 13:31
Locatie: Aqua Mundo
Like! Gegeven!: 61 keren
Like! Gekregen: 69 keren

Re: [Woburn Forest] Informatie, Vragen & Ervaringen

Bericht door loulou »

Jongen (15) omgekomen bij ongeval op Center Parcs Park Woburn Forest

In een Center Parcs in Groot-Brittannië is een 15-jarige jongen overleden nadat hij van zijn skateboard was gevallen. Dat schrijven Britse media. "Dit is een verdrietige tijd en onze gedachten zijn bij zijn familie en vrienden."

Dat laat het vakantiepark in een reactie weten. Het ongeluk gebeurde vorige week donderdag in Center Parcs Woburn Forest in Bedfordshire, zo'n 80 kilometer ten noorden van Londen. Het nieuws komt vandaag pas naar buiten.

In skatepark
De jongen zou tijdens het skaten op een skatebaan in het park van zijn skateboard zijn gevallen. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en de tiener werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Maar hulp mocht niet meer baten, de jongen overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. "Met grote droefenis bevestigen wij dat na een incident in Center Parcs Woburn Forest vorige week een gast op tragische wijze is overleden", laat een woordvoerder weten.

Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd. De woordvoerder zegt alle hulpdiensten te bedanken.

Bron: RTL Nieuws
Gebruikersavatar
mrs Marian
Beheerder
Beheerder
Berichten: 17787
Lid geworden op: 04 nov 2009, 09:35
Like! Gegeven!: 338 keren
Like! Gekregen: 316 keren

Re: [Woburn Forest] Informatie, Vragen & Ervaringen

Bericht door mrs Marian »

Wat erg :cry: Mijn medeleven gaat naar de familie en al die hem lief hebben.
Groetjes, Marian Sinds 1986 trouwe Center Parcs bezoeker.
www.facebook.com/CenterParcsForum
Gebruikersavatar
AMFVLOGS
All-in
All-in
Berichten: 2002
Lid geworden op: 12 apr 2020, 12:04
Like! Gekregen: 63 keren
Contacteer:

Re: [Woburn Forest] Informatie, Vragen & Ervaringen

Bericht door AMFVLOGS »

Heel erg wat er gebeurd is, maar begrijp niet goed hoe ze skate park kunnen vermelden het park heeft geen skate park.
Bezoek ons YouTube kanaal www.youtube.com/@amfvlogsNL voor echte Center Parcs Vlogs.
Peerke
All-in
All-in
Berichten: 1630
Lid geworden op: 23 jun 2023, 11:31
Locatie: Drenthe
Like! Gegeven!: 13 keren
Like! Gekregen: 140 keren

Re: [Woburn Forest] Informatie, Vragen & Ervaringen

Bericht door Peerke »

Center Parcs Woburn Forest viert 10 jaar en onthult fascinerende cijfers achter zijn 'decennium van succes'

Ze zeggen dat de tijd vliegt als je plezier hebt en dat is zeker het geval nu Center Parcs Woburn Forest zijn 10e verjaardag viert.
Center Parcs Woburn Forest viert 10 jaar familieherinneringen na de opening op 6 juni 2014.

Nu heeft het resort de fascinerende cijfers achter zijn 'decennium van succes' onthuld, inclusief het feit dat het dorp in die tijd meer dan 3,1 miljoen gasten heeft verwelkomd.

Met een bezettingsgraad van 97% verwelkomde Woburn Forest zijn miljoenste gast in 2017 en doorbrak de grens van 3 miljoen in de aanloop naar zijn 10e verjaardag. Tussen juni 2014 en heden vierden 52.000 gasten hun verjaardag in Woburn Forest.

Het park heeft momenteel ruim 1.750 medewerkers in dienst, waarvan de overgrote meerderheid lokaal woont. Dit jaar vierden 158 medewerkers hun 10 of meer dienstjaren en bijna 500 collega's hebben de mijlpaal van vijf jaar bereikt.

Hoewel het Subtropisch Zwemparadijs een grote favoriet is bij de gasten, zegt Woburn Forest dat avontuurgolf de populairste buitenactiviteit is gebleken, met meer dan 530.000 gasten die hun vaardigheden op de proef stellen, gevolgd door de populairste binnenactiviteit – badminton – zoals 210.000 gasten hielden hun rackets klaar.

Center Parcs' bekende favoriet Huck's American Bar and Grill komt als beste uit de bus als het populairste restaurant van het resort, met meer dan 175.000 gezinnen die genieten van Zuid-, Californische en Mexicaans geïnspireerde gerechten.

Woburn Forest heeft aanzienlijk geïnvesteerd in zijn Aqua Sana bosspaconcept, waar sinds 2014 meer dan 140.000 gasten een spadag bezochten. De spa omvat 25 innovatieve multisensorische ervaringen verspreid over zes zones – van de verkwikkende thermische ervaringen van vuur en ijs aan de genezende krachten van mineralen en edelstenen. Gasten kunnen ook kiezen uit een scala aan behandelingen en genieten van een lunch in Vitalé Café Bar, die afgelopen zomer een volledige make-over kreeg.
b25lY21zOmVhYjYzMDg4LWU2N2QtNGYzZC05OWJjLTMzOTQ3OWVmZDVhODphNjMyZDNiZC02YmJkLTRiMzItYjQ4NS0zZTQxN2M1YTdkYmU=.jpg
b25lY21zOmVhYjYzMDg4LWU2N2QtNGYzZC05OWJjLTMzOTQ3OWVmZDVhODphNjMyZDNiZC02YmJkLTRiMzItYjQ4NS0zZTQxN2M1YTdkYmU=.jpg (51.1 KiB) 61 keer bekeken
Toen Woburn Forest werd aangelegd, was er veel discussie over omgevingsfactoren.

Center Parcs zegt dat het zich vanaf het begin heeft ingezet voor de bescherming en verbetering van het bos. Het is al 17 jaar op rij bekroond met de Biodiversity Benchmark van de Wildlife Trusts. Een team van toegewijde rangers heeft de afgelopen tien jaar hard gewerkt aan het creëren en beheren van habitats die inheemse dieren in het wild aantrekken. Als gevolg hiervan leven er nu 40 vogelsoorten in Woburn Forest en een gezonde vleermuizenpopulatie met 11 van de 17 broedende soorten die in Groot-Brittannië voorkomen.

Net als andere parken van Center Parcs in Groot-Brittannië was er geen water in Woburn Forest voordat het werd gebouwd, maar sinds 2014 zijn de waterwegen een geweldig leefgebied voor insecten. Het is nu de thuisbasis van zes soorten waterjuffers en elf soorten libellen, evenals de kleine schippersvlinder en een soort van principieel belang de kleine heidevlinder – die beide de afgelopen tien jaar acuut achteruit zijn gegaan.

Rebecca Wileman, parkdirecteur bij Woburn Forest, zei: “De afgelopen 10 jaar zijn werkelijk een geweldige reis geweest waar ik ongelooflijk trots op ben. We hebben in de loop der jaren een aantal veranderingen gezien, met aanzienlijke investeringen in ons dorp. We hebben bijvoorbeeld meer accommodatie toegevoegd met de toevoeging van drie boomhutten en recentelijk hebben we onze conferentie- en evenementenruimte The Venue gerenoveerd en opnieuw gelanceerd.

“We kijken altijd hoe we het aanbod en de service aan onze gasten kunnen verbeteren en onze bezettingsgraad van 97% is een bewijs van het harde werk dat erin zit om dat te bereiken. We hebben veel gasten die keer op keer terugkomen, en slechts drie jaar na de opening verwelkomden we zelfs onze miljoenste gast.

“Ik ben zo trots op het team van Woburn Forest. Het was fantastisch om collega’s te zien groeien en ontwikkelen met het bedrijf, en alles wat we de afgelopen tien jaar hebben bereikt – op naar de volgende 10 jaar!”

Bron: https://www.miltonkeynes.co.uk/travel/c ... ss-4652871
Aankomend: Augustus '24: Kempervennen, September '24: Zandvoort, Eemhof
24: Eemhof, Bispinger Heide, Les Bois-Francs, Villages Nature Paris, Zandvoort, Heijderbos
23: Eemhof, Zandvoort, Vossemeren, Erpherheide, Eemhof
22: Zandvoort, Meerdal, Zandvoort
21: Eemhof, Erperheide, Heiderbos
20: Kempervennen, Vossemeren, Meerdal
Plaats reactie

Terug naar “[Center Parcs] Woburn Forest”