Welkom op het Center Parcs Forum. Al sinds 2005 het originele forum voor en door Center Parcs liefhebbers.

[Center Parcs] Nieuwsflits & Persberichten

Het laatste nieuws, Algemene Informatie & Vragen over Center Parcs. Je vind het in dit forum.
Gebruikersavatar
loulou
All-in
All-in
Berichten: 2190
Lid geworden op: 28 jan 2011, 13:31
Locatie: Aqua Mundo
Like! Gekregen: 10 keren

Re: [Center Parcs] Nieuwsflits & Persberichten

Bericht door loulou »

De nieuwe show van Orry; de Muziekmachine

Kom jij kijken naar Orry's allernieuwste show: "de Muziekmachine'?

Het verhaal begint wanneer Orry en Bing een vreemd uitziend voorwerp vinden dat hen fascineert. Het blijkt een muziekmachine te zijn! Hoewel de machine niet werkt, zijn ze vastbesloten om het te laten functioneren. Deze uitdaging leidt tot de belangrijke vraag: wat doe je als iets niet werkt?

Samenwerken om het te laten werken!

Tijdens de interactieve show nemen Orry en Bing het publiek mee in een muzikaal verhaal en ze laten je kennismaken met verschillende muziekinstrumenten. Door middel van spannende interacties, grappige momenten en inspirerende liedjes worden kinderen aangemoedigd om actief deel te nemen en te leren van Orry en Bing. Ze zullen worden aangemoedigd om hun eigen creativiteit en teamworkvaardigheden te ontwikkelen.
FB_IMG_1689423746358.jpg
FB_IMG_1689423746358.jpg (40.13 KiB) 1300 keer bekeken
Bron: Center Parcs park Port Zélande
Gebruikersavatar
JokeV
All-in
All-in
Berichten: 1716
Lid geworden op: 27 jan 2016, 16:00
Locatie: Brugge
Like! Gekregen: 1 keer

Re: [Center Parcs] Nieuwsflits & Persberichten

Bericht door JokeV »

Goedkoper naar het Center Parcs en co: met deze trucs kost je volgende vakantiehuisje een pak minder

Afbeelding

De grote vakantie is nauwelijks verwerkt of daar lonkt alweer een nieuwe periode die uitnodigt voor een (korte) uitstap. Genieten van de herfst, dat kan perfect in eigen land of net over de grens en dus gingen wij op zoek naar een kortverblijf in een vakantiepark. Pittig geprijsd als je ‘op de bots’ boekt. Maar er zijn best wat mogelijkheden om het goedkoper te maken.

Renilde Bleys
Gisteren om 13:30


Kies je periode goed

Een midweek is goedkoper dan een weekend en schoolvakanties zijn de duurste periodes om te boeken. Heb je geen schoolplichtige kinderen of ben je niet gebonden aan een weekend, dan kan je beter een moment kiezen waarop de scholen nog bezig zijn. Als je wat ruimte kunt laten in de voorkeursperiode kan een last minute interessant zijn. Wij vonden een bungalow (4 personen) bij Center Parcs last minute voor 149 euro. Dan moet je wel van 13 tot 15 november kunnen gaan.
Vroeg boeken is meestal interessanter. Dan kun je interessante kortingen vinden. Voor de herfstvakantie wordt het al krap, maar kijk nu al uit naar de kerst- en krokusvakantie.

Check de acties

De grotere parken hebben altijd wel een actie in de aanbieding. Wij tikten bungalow vakantiepark boeken korting in en kregen een rist aanbiedingen. Bungalowspecials.be pakt nu bijvoorbeeld al uit met Black Friday-deals. Een huisje voor vier personen bij EuroParcs Zilverstrand in Mol (2-6 november) kost dan 395 euro, alle verplichte toeslagen inbegrepen. Dat is een korting van 20 procent door deze Black Friday-deal.
Wil je altijd op de hoogte blijven, schrijf je dan in de op de nieuwsbrieven. “Als je inschrijft op onze nieuwsbrief heb je sowieso al 25 euro korting op je eerste boeking”, zegt Marthijn Tabak, woordvoerder van Center Parcs.
Center Parcs heeft ook de formule van het mystery-park. Dan vertrek je op een maandag, woensdag of vrijdag maar je weet niet waar naartoe. Pas één dag voor vertrek weet je waar je wordt verwacht. Spannend en voordeliger. Zo is er een mystery-arrangement van 6 tot 10 november voor een 4-persoonscottage voor 291 euro.

Kijk over de grens en op buitenlandse sites


België is klein en net over de grens zijn er ook mooie vakantieparken. In Nederland bijvoorbeeld, ook daar is er een herfstvakantie, maar die valt vroeger dan in België. “Nederland heeft twee periodes, één begint op 14 oktober, de andere is van 22 tot 27 oktober”, zegt Baptise Van Outryve van Roompot. “Als je dus een weekend wilt reserveren over de grens, kies je beter niet de periode vóór 27 oktober, stel het een weekje uit en dan hebben wij nog vakantie maar de Nederlanders niet.”
Bij Roompot.be vonden we een chalet voor vier personen op Roompot Beach Resort in Kamperland (Zeeuws-Vlaanderen) (30/10 tot 3/11) voor 302 euro.
Bij Hometogo.nl kan het nog goedkoper: voor een bungalow in Mierlo, bij Eindhoven, ook bestemd voor vier personen, (30/10 tot 3/11) betaal je 241 euro.
Staar je niet blind op één welbepaalde bungalow
De grote vakantieparken hebben een scala aan bungalows van basic tot vip met sauna en iedere ochtend verse broodjes.
“Bovendien kan, alweer afhankelijk van de vraag, een grotere bungalow goedkoper zijn dan de bungalow voor vier die je voor ogen had”, vervolgt Baptiste Van Outryve.

Ga naar een kleiner park


Hoe groter het vakantiepark, hoe meer faciliteiten er zijn. Bij Center Parcs heb je behalve de bungalow ook toegang tot een subtropische zwembad, een binnenspeeltuin, workshops en geleide natuurwandelingen. Dat komt natuurlijk met een prijs. Wie voldoende heeft aan een vakantiepark zonder extra’s vindt zeker een goedkopere accommodatie. Uitstapjes naar een speeltuin, zwembad of museum moet je dan wel nog extra betalen en mee in rekening nemen.

Betaal met ecocheques

In sommige Belgische parken kun je je verblijf betalen met ecocheques. Bij Center Parcs bijvoorbeeld bestaat die mogelijkheid. Je kan er je verblijf mee betalen of activiteiten boeken in het park.

Kies voor een huis met keuken

Zelf koken maakt de vakantie een pak goedkoper. In plaats van de superette op het vakantiepark kan je vooraf zelf al je inkopen doen en alles meenemen. Of je kiest voor collect & go bij een supermarkt in de buurt van het vakantiepark.

Ga samen

De kosten delen maakt het uiteraard een stuk goedkoper. Een grotere bungalow delen met familie of vrienden komt vaak goedkoper uit dan een kleiner vakantiehuisje voor één gezin.

Noot: De prijzen van de bungalows in de diverse parken vonden we bij het uitschrijven van het artikel op 19 september en kunnen inmiddels afwijken.

bron: Het Nieuwsblad

Bij ons vind je ook altijd de laatste aanbiedingen kortingen en aanbiedingen
groetjes,

Joke

Volg het Center Parcs Forum ook op Facebook! https://www.facebook.com/Center-Parcs-Fans-Forum-101544662790174

1 x Meerdal, veel Erperheide :-) , 2x Vossemeren en 1x Heijderbos. En nog veel parken die ik wil ontdekken!
Gebruikersavatar
mrs Marian
Beheerder
Beheerder
Berichten: 15498
Lid geworden op: 04 nov 2009, 09:35
Like! Gegeven!: 45 keren
Like! Gekregen: 99 keren

Re: [Center Parcs] Nieuwsflits & Persberichten

Bericht door mrs Marian »

- PERSBERICHT -


Center Parcs De Kempervennen beleeft 40-jarig jubileum


Thema '40' centraal in feestelijk programma en regionale acties

Afbeelding

Westerhoven, 16 oktober 2023 - Center Parcs de Kempervennen beleeft dit jaar haar 40-jarig jubileum en viert deze mijlpaal met de regio, de medewerkers en haar gasten. Zo zorgt De Kempervennen al 40 jaar voor onvergetelijke herinneringen voor families en vrienden en is het al die jaren ook onlosmakelijk met de regio verbonden. De komende maanden staan dan ook bol van allerlei feestelijke activiteiten waarin het getal '40' centraal staat en waarin De Kempervennen veel mensen uit de omgeving ontvangt die samen met het park '40 kaarsjes uit wil blazen'. Hiermee wil De Kempervennen iets teruggeven aan de regio en haar medewerkers, waar het park veel aan te danken heeft.

AfbeeldingAls begrip in de regio, wil het jubilerende vakantiepark graag iets terugdoen voor de omgeving, waarmee zij sinds de oprichting - nu alweer veertig jaar geleden - zo nauw verbonden is geweest. "Veel Nederlanders delen mooie en dierbare herinneringen aan De Kempervennen. We nodigen daarom veel mensen uit om met ons het 40-jarige bestaan te vieren", vertelt Kees Luijbregts, General Manager van Center Parcs De Kempervennen. "In het bijzonder richten we ons tot de inwoners van de Brabantse Kempen, de regio waarmee we in de afgelopen 40 jaar zo vergroeid zijn geraakt. We willen graag iets teruggeven en dat doen we op verschillende manieren. Een verjaardag vier je immers samen en dat doen wij door zo veel mogelijk activiteiten op te zetten, die ons park in onze mooie regio in het zonnetje zetten." Vanaf afgelopen zomer 2023 tot en met het voorjaar van 2024 wordt er maandelijks een activiteit georganiseerd. Verder licht Luijbregts toe dat de Kempervennen uiteraard ook een heerlijk verblijf biedt aan vakantievierders uit andere delen van Nederland: "Iedereen is van harte welkom op De Kempervennen. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of een wandeling door de natuur: De Kempervennen laat iedereen zich thuis voelen."

AfbeeldingTeruggeven
De festiviteiten die op de planning staan hebben ook een sociaal doel. Inmiddels zijn er bijvoorbeeld 40 bossen bloemen bezorgd bij de vrijwilligers van het Aquinohuis in Bergeijk en gaat Center Parcs een avond organiseren waarin het tropisch zwemparadijs, de Aqua Mundo, exclusief toegankelijk is voor 20 groepen van 40 personen. De toegangskaarten hiervoor worden verkocht aan regionale bedrijven en met de opbrengst wordt een goed doel ondersteund. Daarnaast worden uit de omliggende dorpen nog eens 40 gezinnen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, uitgenodigd voor een heerlijke dag in het vakantiepark en kunnen zij gratis komen zwemmen en meedoen aan allerlei leuke activiteiten. Bovendien slaat De Kempervennen de handen ineen met het Zeldzame Ziektenfonds en Stichting Reis met je Hart, en nodigt via hen 40 families uit voor een gratis zorgeloos verblijf. Tenslotte wordt eind 2023 een overzicht van 40 tips in de regio gelanceerd, waarmee De Kempervennen haar gasten probeert te verleiden de regio te gaan verkennen. Een keur van regionale musea, natuur, activiteiten, historie en eten en drinken zullen bij alle gasten onder de aandacht worden gebracht.

Voor de medewerkers was er begin oktober een groot personeelsfeest met als thema 'Back to '83'. General manager Luijbregts en cateringmanager Arjan Peeks doken speciaal voor de mensen van het eerste uur zelf de keuken in om te koken voor medewerkers die al 40 jaar in dienst zijn.

Hoe het begon: de kinderschoenen

De Kempervennen - het achtste park van Center Parcs - is in meer dan één opzicht een bijzonder park. Met ruim 150 hectare is het niet alleen het grootste, meest uitgestrekte park van Center Parcs in Nederland, maar heeft het ook twee meren, waarin tijdens de opening - nu 40 jaar geleden - verschillende meervallen zijn uitgezet, deze zijn inmiddels zeer populair bij de duikactiviteiten op het park. Gasten worden in De Kempervennen ondergedompeld in een groene omgeving waar ze, op een steenworp afstand van natuurreservaat De Malpie, heerlijk kunnen ontspannen en genieten van de natuur.

Afbeelding

De eerste contouren van De Kempervennen tekenden zich begin jaren tachtig af toen het uitgestrekte vakantiepark verrees rond het voormalige Eurostrand bij Valkenswaard. Het deels al met bungalows bebouwde park werd na een grondige verbouwing door Center Parcs in 1983 heropend en om verder te gaan als De Kempervennen. De in de jaren zeventig gebouwde vrijstaande bungalows - toen nog in eigendom van de PTT - werden door Piet Derksen, oprichter van Center Parcs, opgenomen in het bungalowaanbod. Samen met zijn echtgenote zou Derksen tot zijn overlijden in het vakantiepark blijven wonen. Zijn woning, gebouwd in de stijl van de oorspronkelijke bungalows, bevond zich tussen de andere bungalows op het park en is tegenwoordig te huur in het reguliere aanbod.

Afbeelding
Nr. 437 4 persoons VIP,1 deel van de voormalige Piet Derksen woning Center Parcs Kempervennen

Afbeelding
Nr. 438 6 persoons VIP,1 deel van de voormalige Piet Derksen woning Center Parcs Kempervennen

Volwassenwording

Door de jaren heen heeft De Kempervennen zich ontwikkeld tot een modern vakantiepark met allerlei voorzieningen en activiteiten, zoals de Aqua Mundo, de Market Dome met veel natuur en restaurants, bowlingbanen, de Action Factory met een indoor klimparadijs, het Aquapark, de waterskibaan, de Adventure Golf, een Virtual Reality Experience en een duikcentrum. In het voorjaar van 2022 beleefde De Kempervennen een bijzondere primeur met de opening van de Aqua Loop: de eerste waterglijbaan met een looping in Nederland. Komend voorjaar herrijst er een Outdoor Activity Center waar je kunt klimmen, abseilen en je van een 700 lange zipline af kunt zoeven.

Afbeelding

De Kempervennen: klaar voor de toekomst

Nu - ruim vier decennia later - telt De Kempervennen 739 luxe uitgeruste cottages en kunnen gasten er genieten van tientallen sportieve en recreatieve activiteiten. De Kempervennen is in de afgelopen jaren ingrijpend vernieuwd als onderdeel van een omvangrijk innovatieprogramma ter waarde van 37 miljoen euro, waaronder de vernieuwing van alle cottages. Hierbij is extra aandacht besteed aan comfort en luxe. Bij de cottages op De Kempervennen ligt de nadruk meer op VIP- en premium cottages dan voorheen, vanwege een toename van de vraag binnen het premium segment. Ook zijn nieuwe vormen van beleving aan het aanbod toegevoegd, zoals de Adventure- en de Welness-cottage.

Afbeelding
12 pers. VIP Eden cottage, nummer 135, type KV2137, De Kempervennen

Wil je meer lezen en zien over de historie van Center Parcs? Kijk dan hier: [Center Parcs] Van vroeger

EINDE PERSBERICHT
Groetjes, Marian Sinds 1986 trouwe Center Parcs bezoeker.
www.facebook.com/CenterParcsForum
Gebruikersavatar
mrs Marian
Beheerder
Beheerder
Berichten: 15498
Lid geworden op: 04 nov 2009, 09:35
Like! Gegeven!: 45 keren
Like! Gekregen: 99 keren

Re: [Center Parcs] Nieuwsflits & Persberichten

Bericht door mrs Marian »

Center Parcs-eigenaar neemt Vacansoleil over, naam blijft bestaan
1152x864a.jpg
1152x864a.jpg (186.49 KiB) 642 keer bekeken
Vakantieaanbieder Vacansoleil, dat vorige maand failliet ging, maakt een doorstart in bescheiden vorm. Het Franse Maeva Campings, het online reisbureau van Pierre & Vacances-Center Parcs, neemt in eerste instantie de naam en website van de Nederlandse campingaanbieder over. Dat maakte de curator van Vacansoleil vandaag bekend.

Van de ongeveer 300 medewerkers gaan slechts acht tot tien medewerkers mee naar de nieuwe eigenaar. Over een overname van de bungalowtenten en stacaravans van Vacansoleil moet nog worden onderhandeld. De curator meldt dat de accommodaties in "een later stadium" zullen worden verkocht.

Meest zinvolle

Hoewel er eerder werd gemeld dat er diverse geïnteresseerden waren, bleek een volledige doorstart volgens de curator niet mogelijk. "De huidige uitkomst is de meest zinvolle die wij op dit moment voor Vacansoleil konden realiseren", zegt curator Ben Arends.

Pierre & Vacances-Center Parcs zegt Vacansoleil zo snel mogelijk weer op te willen bouwen en uitbreiden. Directeur Nicolas Beaurain zegt met de aankoop bij te willen dragen aan de "dynamiek van de campingsector" en wil dat "niet alleen in Nederland, maar ook in andere Europese landen" doen.

Bestaande boekingen via Vacansoleil worden nog afgehandeld door het Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), laat een woordvoerder weten.

Bron: NOS Nieuws
Groetjes, Marian Sinds 1986 trouwe Center Parcs bezoeker.
www.facebook.com/CenterParcsForum
Gebruikersavatar
loulou
All-in
All-in
Berichten: 2190
Lid geworden op: 28 jan 2011, 13:31
Locatie: Aqua Mundo
Like! Gekregen: 10 keren

Re: [Center Parcs] Nieuwsflits & Persberichten

Bericht door loulou »

Aan de ene kant goed nieuws dat er een doorstart is, aan de andere kant heel sneu voor de weinig medewerkers die maar mee kunnen naar de nieuwe eigenaar.
Helaas heb ik zelf ook een faillissement meegemaakt, kan me heel goed voorstellen hoe de medewerkers zich voelen 😔
Gebruikersavatar
mrs Marian
Beheerder
Beheerder
Berichten: 15498
Lid geworden op: 04 nov 2009, 09:35
Like! Gegeven!: 45 keren
Like! Gekregen: 99 keren

Re: [Center Parcs] Nieuwsflits & Persberichten

Bericht door mrs Marian »

Ik ben vooral benieuwd nasr wat ze er mee gaan doen. Ze hebben niet eerder campings gehad. Of beter gezegd kampeeraccomodaties. Ook is Vacansoleil vooral Nederlands.
Groetjes, Marian Sinds 1986 trouwe Center Parcs bezoeker.
www.facebook.com/CenterParcsForum
Gebruikersavatar
loulou
All-in
All-in
Berichten: 2190
Lid geworden op: 28 jan 2011, 13:31
Locatie: Aqua Mundo
Like! Gekregen: 10 keren

Re: [Center Parcs] Nieuwsflits & Persberichten

Bericht door loulou »

Op dat antwoord moeten we denk ik nog heel even wachten, ik ben er ook wel benieuwd naar.
Gebruikersavatar
B767-300ER
Beheerder
Beheerder
Berichten: 5042
Lid geworden op: 28 mei 2020, 21:43
Like! Gegeven!: 4 keren
Like! Gekregen: 77 keren

Re: [Center Parcs] Nieuwsflits & Persberichten

Bericht door B767-300ER »

Ik wil geen spelbreker zijn, maar:
Het wordt onderdeel van een andere dochteronderneming van pvcp
Heeft dus niets met dochter CenterParcs van doen (en zal dat ook niet van doen krijgen)
Daarnaast gaat het alleen om de naam en website, en vooralsnog niet om de accomodaties.

En we gaat over tot de orde van de dag.
Groeten, Niels

CenterParcs Historie: 58 verblijven
Eigen Reserveringen:
15x HB, 9x VM, 9x KV, 4x EH, 4x MD, 4x HH, 1x EP, 1x BP (Totaal 47) Next: VM (09/23(48)) KV (11/23 (49)), KV (12/23(50)), HH (03/24(51))
Overige verblijven:
2x HB, 2x HH, 2x MD, 1x KV, EH, LB, VB, PZ, BH (Totaal 11)
Gebruikersavatar
mrs Marian
Beheerder
Beheerder
Berichten: 15498
Lid geworden op: 04 nov 2009, 09:35
Like! Gegeven!: 45 keren
Like! Gekregen: 99 keren

Re: [Center Parcs] Nieuwsflits & Persberichten

Bericht door mrs Marian »

Concrete ontwerpt nieuwe vakantiewoning voor Center Parcs

Afbeelding

Het ontwerp van de vakantiewoning is geïnspireerd op de ontwerpen die Van den Broek en Bakema destijds voor Center Parcs maakte en heeft een hybride modulaire constructie. De slaapkamers, badkamers en keuken worden gevormd door 3D modules, de open woonruimte ertussen door 2D elementen. Op Parc Bispinger Heide in Duitsland is een eerste prototype van de vakantiewoning gerealiseerd.

Afbeelding

Van den Broek en Bakema was in de jaren zeventig en tachtig de vaste ontwerper van Sporthuis Centrum, wat later Center Parcs zou worden. Het bureau ontwierp sobere vakantiewoningen die zich plaatselijk met overhoekse, verdiepingshoge glazen puien en schuifpuien op de groene omgeving richtten. Geïnspireerd door die ontwerpen heeft Concrete nu een concept ontwikkeld waarin de overhoekse, verdiepingshoge glazen puien een stuk groter zijn en een verlengstuk krijgen in een overdekt terras, dat ook wel veranda genoemd zou kunnen worden.

Afbeelding

De kern van het ontwerp van Concrete is het concept ‘om mensen samen te brengen in de natuur’. Dit wordt bereikt door intieme ruimtes te maken waar gasten zich losmaken van de drukte van alledag met daartussen een woonkamer om tot elkaar te komen. Door glas van vloer tot plafond te maken loopt de woonkamer naadloos over in het overdekte terras die daardoor aanvoelt als een verlengstuk van de woonkamer waarbij de natuur en omgeving overal voelbaar is.

Afbeelding

Combinatie van 3D modules en 2D elementen
De vakantiewoning voor zes personen, die Center Parcs een cottage noemt, bestaat uit twee geprefabriceerde 3D modules die de entree, de keuken, meerdere slaapkamers en badkamers bevatten. “De glazen woonkamer is de verbindende factor tussen de twee modules”, stelt Concrete. “De woonkamer vormt het hart van de cottage en biedt ruim zicht op de natuur, aan zowel de voor- en achterkant. Om de onderdompeling in de natuur compleet te maken is er veel aandacht geschonken aan het overdekte terras die grenst aan de woonkamer, zodat deze het hele jaar door gebruikt kan worden.”

“In de woonkamer en keuken staat een grote eettafel centraal, zo ontworpen dat je het bordspel niet hoeft op te ruimen als je met zijn zessen gaat eten. Een ander element dat mensen tot elkaar brengt binnen Center Parcs is de hoekbank. Wij hebben de bank zo ontworpen dat gasten kunnen variëren met de opstelling, waarbij sitting apart together nu mogelijk is.”

Afbeelding

Afbeelding

Het project is volledig geprefabriceerd, waarbij de hybride constructie van 3D modules en 2D elementen op locatie worden gemonteerd. Op deze manier kan snel gebouwd worden met weinig hinder voor de omgeving. De hybride constructie weerspiegelt ook het architectonisch concept: de 3D modules zijn de ruimtes met de meeste privacy; en de plek waar mensen samenkomen is gemaakt met 2D elementen voor zo veel mogelijk transparantie. De vakantiewoning is eenvoudig ter plaatse te installeren, waardoor deze in minder dan twee weken gereed is voor gasten.

Het prototype is zo ontwikkeld dat deze ook geclusterd uitgevoerd kan worden, waarbij een verspringende lay-out de privacy en het zicht op de natuur waarborgt.
cd06abab-5278-46da-9221-64d1ce59885b_400.gif
cd06abab-5278-46da-9221-64d1ce59885b_400.gif (331.62 KiB) 205 keer bekeken
Duurzaamheid
De vakantiewoning is ontworpen met een nadruk op duurzaamheid en minimalisering van het energieverbruik. Allereerst is de vakantiewoning voorzien van hoogwaardige isolatie, waardoor warmteverlies tot een minimum wordt beperkt. De vakantiewoning functioneert volledig op elektriciteit, afkomstig van fotovoltaïsche cellen die strategisch op het dak zijn geplaatst. Een warmtepomp verzorgt zowel de verwarming als de koeling.

“Er is zo veel mogelijk gekozen voor hoogwaardige natuurlijke materialen die niet alleen de voetafdruk verminderen maar ook bijdragen aan een tijdloos ontwerp dat lang meegaat”, aldus Concrete. “Door het consequente gebruik van hout wordt het onderscheid tussen binnen en buiten vervaagd, waardoor de verbinding met de natuur wordt versterkt. Dit natuurlijke, onderhoudsvrije en neutrale kleurenpalet wordt aangevuld met de kleuren van het losse meubelwerk en gordijnen. De stenen vloer, het plafond van gelamineerd hout (CLT) en de vurenhouten muurbekleding zorgen voor een neutraal kleurenpalet. Dit alles draagt bij aan een milieuvriendelijk en duurzaam verblijf, waarin het behoud van het milieu centraal staat.”

Het prototype voor de vakantiewoning is gebouwd op Parc Bispinger Heide in Duitsland en is beschikbaar voor verhuur aan gasten.

Bron: architectenweb.nl, Copyright T. Hurks / Concreet
Groetjes, Marian Sinds 1986 trouwe Center Parcs bezoeker.
www.facebook.com/CenterParcsForum
Gebruikersavatar
loulou
All-in
All-in
Berichten: 2190
Lid geworden op: 28 jan 2011, 13:31
Locatie: Aqua Mundo
Like! Gekregen: 10 keren

Re: [Center Parcs] Nieuwsflits & Persberichten

Bericht door loulou »

Het concept en het idee erachter is zeker niet verkeerd, maar wat ik me afvraag is wat je dan voor een verblijf gaat betalen wanneer deze cottages er eenmaal zijn.
Ik vrees dat de kosten voor een verblijf enorm de pan uit zullen rijzen, of zie ik dat soms verkeerd?
Gebruikersavatar
B767-300ER
Beheerder
Beheerder
Berichten: 5042
Lid geworden op: 28 mei 2020, 21:43
Like! Gegeven!: 4 keren
Like! Gekregen: 77 keren

Re: [Center Parcs] Nieuwsflits & Persberichten

Bericht door B767-300ER »

Ik denk hetzelfde als jou Marlou
Groeten, Niels

CenterParcs Historie: 58 verblijven
Eigen Reserveringen:
15x HB, 9x VM, 9x KV, 4x EH, 4x MD, 4x HH, 1x EP, 1x BP (Totaal 47) Next: VM (09/23(48)) KV (11/23 (49)), KV (12/23(50)), HH (03/24(51))
Overige verblijven:
2x HB, 2x HH, 2x MD, 1x KV, EH, LB, VB, PZ, BH (Totaal 11)
Gebruikersavatar
AMFVLOGS
All-in
All-in
Berichten: 1701
Lid geworden op: 12 apr 2020, 12:04
Like! Gekregen: 21 keren
Contacteer:

Re: [Center Parcs] Nieuwsflits & Persberichten

Bericht door AMFVLOGS »

Zo zie ik het niet. De nieuwbouw op park Eifel is ook niet absurd duurder dan andere cottages. En als je naar de Edens kijken op de diverse parken dan valt dat in verhouding ook wel mee. Vraag en aanbod zal wel een rol blijven spelen. Maar is dat niet met alles zo?
Bezoek ons YouTube kanaal www.youtube.com/@amfvlogsNL voor echte Center Parcs Vlogs.
Gebruikersavatar
B767-300ER
Beheerder
Beheerder
Berichten: 5042
Lid geworden op: 28 mei 2020, 21:43
Like! Gegeven!: 4 keren
Like! Gekregen: 77 keren

Re: [Center Parcs] Nieuwsflits & Persberichten

Bericht door B767-300ER »

Voor een Mercedes en een Fiat Panda wordt ook niet hetzelfde gevraagd.
Tuurlijk wordt een gedeelte door vraag en aanbod “gereguleerd” (basiskennis economie deel 1) maar de rest…. No way. Er moet tenslotte ook gekd (terug) verdiend worden.
Groeten, Niels

CenterParcs Historie: 58 verblijven
Eigen Reserveringen:
15x HB, 9x VM, 9x KV, 4x EH, 4x MD, 4x HH, 1x EP, 1x BP (Totaal 47) Next: VM (09/23(48)) KV (11/23 (49)), KV (12/23(50)), HH (03/24(51))
Overige verblijven:
2x HB, 2x HH, 2x MD, 1x KV, EH, LB, VB, PZ, BH (Totaal 11)
pinatorq
All-in
All-in
Berichten: 1390
Lid geworden op: 06 okt 2011, 22:53
Locatie: nederland
Like! Gegeven!: 5 keren
Like! Gekregen: 31 keren

Re: [Center Parcs] Nieuwsflits & Persberichten

Bericht door pinatorq »

Ik ben ook bang voor hogere prijzen. Gezien de steeds maar stijgende bouwprijzen is het rendament ook ver te zoeken als ze geen dure prijzen neer leggen. Tuurlijk wegen er wel meerdere dingen mee zosls verduurzaming en subdidies ervoor maar die wegen niet af tegen de grote kosten. Voorbeeldje: beton per m3 2018 €92incl btw en nu(2023) €153incl btw (dit zijn prijzen die verschillen per regio en bedrijf/persoon) om even een rekensommetje te maken een vakantiewoning van 75m2(4persoons) ben je al gauw op 40m3 beton aan fundering. Kosten 2018 €3680 en 2023 €6120 om maar even een beeld te schetsen. Doe je dat x een X aantal woningen dan krijg je tranen in de ogen als investeerder. Dus zouden de prijzen wel omhoog moeten.
groeten John

Coming up:

1-24 Erperheide
3-24 Port Zélande

HH 90, 91, 93, 95, 97, 98, 99, 02, 03, 05, 07, 08, 09, 21,23
Heijderbos 09, 23
Bispinger Heide 10, 22, 23
Meerdal 21
Kempervennen 22
Park Hochsauerland 22, 23
Vossemeren 23
Erperheide 23
Gebruikersavatar
B767-300ER
Beheerder
Beheerder
Berichten: 5042
Lid geworden op: 28 mei 2020, 21:43
Like! Gegeven!: 4 keren
Like! Gekregen: 77 keren

Re: [Center Parcs] Nieuwsflits & Persberichten

Bericht door B767-300ER »

Het voordeel is dan wel weer dat die prijsverhoging over heel veel jaar wordt afgeschreven.
Maar zeker dat het invloed heeft op de marge als je de prijs niet omhoog schroeft per verblijf. Je krijgt hetzelfde met de horeca. Beter aan 1 tafel 100 euro winst dan aan 10 tafels 10 euro winst.
Voor dat eerste hoef je minder inspanningen te leveren.
Groeten, Niels

CenterParcs Historie: 58 verblijven
Eigen Reserveringen:
15x HB, 9x VM, 9x KV, 4x EH, 4x MD, 4x HH, 1x EP, 1x BP (Totaal 47) Next: VM (09/23(48)) KV (11/23 (49)), KV (12/23(50)), HH (03/24(51))
Overige verblijven:
2x HB, 2x HH, 2x MD, 1x KV, EH, LB, VB, PZ, BH (Totaal 11)
Plaats reactie

Terug naar “[Center Parcs] Algemene Informatie & Vragen”