Center Parcs Forum ➡ voor en door Center Parcs liefhebbers
De nieuwe aanbiedingen Kerst, Winter, Voorjaar, Krokus, Pasen, Meivakantie voor Nederland en België zijn er. Zie HIER

Hof van Salland.

Topics voor al uw vragen,ervaringen,nieuws, beeld en discussies over overige parken.
Plaats reactie
estja
All-in
All-in
Berichten: 89
Lid geworden op: 19 feb 2011, 21:18

Hof van Salland.

Bericht door estja »

Afgelopen juli waren we een week te gast bij Hof van Salland in Hellendoorn. Via de Fb site van het park hadden we een lastminute geboekt. Dit was inclusief een dag fietshuur en een driegangendiner.

Bij aankomst was het even kijken waar de receptie ligt. Bij de entree staat een wit gebouw maar daar wordt nog aan gewerkt. Ik word vriendelijk ontvangen. De receptioniste overhandigd me het pasje van ons huisje en legt uit hoe het slot werkt. De fietsen kunnen we afhalen als we willen.

In ons huisje blijken we een upgrade te hebben gehad. I.p.v. Een 4 persoons comfort hebben we een 5 persoons wellness met twee badkamers en een sauna, sunshower en whirlpool. De bedden zijn fris opgemaakt en de ramen staan op kiep zodat het fris ruikt. De villa is mooi afgewerkt. Alles is van hoog niveau. Overal vloerverwarming, een gashaard met afstandsbediening, mooie keuken met vriezer en van alles voldoende. Zelfs bakvormen! Voor de koffie staat er een Illy apparaat. Bij de receptie kan ik een pot cups voor hierin kopen. Ik krijg nog een cup van andere sterkte mee om te proberen. Als we die lekkerder vinden mogen we onze ongeopende pot ruilen. De bank is een hoekbank die goed zit.

Eten: het driegangendiner is op het park. Er is maar één restaurant. We worden vriendelijk ontvangen door de gastvrouw die de hele avond attent blijft. Het eten is lekker maar niet bijzonder. Zoals beloofd drie gangen. Een karaf water wordt van het huis op tafel gezet. Later die week hebben we er nog eens gegeten.

Het park: oorspronkelijk was dit een PTT camping. Het zwembad en tennisbaan zijn hier restanten van. Als je het park oprijdt zie je nog een restantje camping (stroomkasten in veld opgeschoten groen) Alle huizen zijn privé eigendom en staan op ruime percelen. Het park is nog in aanbouw en veel percelen zijn leeg. Ook door de ligging is het er heerlijk rustig, soms zelfs doods de eerste dagen. Tegenover ons huis worden een soort huttenhuisjes compleet gerenoveerd. Hier wordt 6 dagen per week gewerkt en dit is s'morgens niet altijd prettig wakker worden. Sowieso passen deze hutjes totaal niet bij de rest.
Het zwembad is wat ouder maar netjes. Het barst er werkelijk van de steekvliegen. Na enkele dagen worden nieuwe ligbedden geleverd maar die zijn onbruikbaar door de steekvliegen. Echt mensen die binnen tien minuten drie grote plekken hebben.
De tennisbaan is gratis en je kunt rackets en ballen lenen.

Een mooi park en prachtig huis. Wat ons erg tegen viel was het vele ongedierte. Je zit in een landelijke omgeving maar wij werden gek van de muggen en steekvliegen. Ons huis had geen horren, sommige andere wel. Dus iedere avond op muggenjacht en vervolgens slapen met alles potdicht waardoor het stikbenauwd werd. Als we met de auto terug kwamen zag je de steekvliegen op de auto zitten. Overigens zaten wij vlakbij het zwembad. Weet niet of het daar erger was.

In de omgeving niet heel veel te doen. Voor wandelaars en fietsers is het geweldig maar dat zijn wij niet. De hond genoot er wel van.

Al met al een park dat duidelijk nog in aanbouw is. Mooie huizen die goed afgewerkt waren. Geen Ikea kwaliteit. Maar voor ons toch niet nog eens vanwege het ongedierte en de ligging.
estja
All-in
All-in
Berichten: 89
Lid geworden op: 19 feb 2011, 21:18

Re: Hof van Salland.

Bericht door estja »

Oh ja, en gratis WiFi voor meerdere apparaten tegelijk. Goed bereik.
Plaats reactie