Welkom op Center Parcs Forum. Het informatie forum voor en door Center Parcs liefhebbers

[SP] Brand in Sunparks Kempense Meren

Topics voor al uw vragen,ervaringen,nieuws, beeld en discussies over Sunparks & Pierres et vacances.
Plaats reactie
Denny
All-in
All-in
Berichten: 216
Lid geworden op: 24 mei 2007, 23:38
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

[SP] Brand in Sunparks Kempense Meren

Bericht door Denny »

Zwembad uurtje ontruimd omwille van hevige rook
Bungalow Sunparks brandt volledig uit

MOL - Bij Sunparks Kempense Meren in Mol-Rauw is zondagnamiddag de voormalige managersbungalow uitgebrand. Het leegstaand gebouw stond los van de vakantiehuisjes. Omwille van de hevige rook werd het zwembad met 200 bezoekers wel geëvacueerd.

De brand bij Sunparks Kempense Meren in Mol-Rauw ontstond zondagmiddag rond 14.30 uur. Een bezoeker van het vakantiepark merkte de brand op en bracht de receptie op de hoogte. De brandweer werd meteen opgeroepen. De brandweer van Balen was het snelst ter plaatse, gevolgd door het korps van Mol. Op dat moment stond het gebouw al in lichterlaaie. De bungalow is volledig uitgebrand, maar de brand bleef beperkt tot het gebouw. ‘Het ging om de voormalige managersbungalow. Vroeger was het de verblijfplaats voor managers van het park, maar het is zeker al vier jaar niet meer in gebruik. Het gebouw staat ook volledig los van de vakantiehuisjes. Wat de oorzaak van de brand is, moet verder onderzoek uitwijzen', zegt parkmanager Bart Everaert.

Thermische dekens

Door de brand was er wel hevige rookontwikkeling ontstaan. Omdat de rook over het zwembadgebouw trok, werd het subtropisch zwembad geëvacueerd. Op dat moment waren er zo'n tweehonderd mensen aan het zwemmen. ‘De rook kon via het verluchtingssysteem in de koepel geraken en je kon de brandgeur ook in het zwembad ruiken. We hebben de bezoekers van het zwembad verzameld in de sporthal. Daar kregen ze thermische dekens en iets om te drinken. Intussen hebben we het zwembad laten verluchten. Zodra het zwembad weer geopend was, konden ze weer gaan zwemmen. Dagbezoekers die zich liever omkleedden en naar huis wilden, hebben we vergoed. Wij vinden het belangrijk dat onze bezoekers goed worden ontvangen, ook in noodsituaties', zegt Everaert.

Veel bezoekers van het zwembad hebben begrip voor de situatie. ‘De evacuatie is heel vlot en rustig verlopen. We kregen ook warme drank of soep en een deken. De mensen van het park hebben ons goed opgevangen. Na een tijd konden we opnieuw gaan zwemmen, maar we hebben ons toch maar omgekleed', zeggen Monique en Marouscha Van Kessel.

Ook de familie Op den Kamp reageert positief op de evacuatie. ‘We waren nog maar 5 minuten in het zwembad toen we de rook buiten zagen overvliegen. De redders hebben iedereen rustig gevraagd om naar de sporthal te gaan. Daar kregen we thermische dekens en warme drank. De kinderen vonden vooral de dekens wel leuk', zeggen Olaf, Ria en Lisa Van den Kamp.

Bron: Nieuwsblad dd 10.10.11
Jeroen
All-in
All-in
Berichten: 13859
Lid geworden op: 03 nov 2006, 08:07
Locatie: Noord-Brabant
Contacteer:

Re: [SP] Brand in Sunparks Kempense Meren

Bericht door Jeroen »

Bedankt voor het plaaten van dit bericht. Jammer dat er alweer een brand is uitgebroken, zo kort na De Eemhof. Alleen is het opmerkelijk dat deze bungalow al vier jaar buiten gebruik was en dan ineens verloren gaat. :-\
Gebruikersavatar
Menno.
All-in
All-in
Berichten: 8109
Lid geworden op: 10 jan 2011, 17:14
Locatie: Noord-Brabant

Re: [SP] Brand in Sunparks Kempense Meren

Bericht door Menno. »

Was waarschijnlijk toe aan renovatie ;D. Verzekering dekt de schade!
VM'03 - EP'04/'08/'11/'12/'12/'13/'13/'14/'15/'16 - VB'05/'16/'17 - KV'06/'08/'14 - LB'07/'13 - HB'08/'09/'14/'16 - HH'10/'13 - EH'11/'11/'12/'14/'15 - MD'11 - LTF'13
Jeroen
All-in
All-in
Berichten: 13859
Lid geworden op: 03 nov 2006, 08:07
Locatie: Noord-Brabant
Contacteer:

Re: [SP] Brand in Sunparks Kempense Meren

Bericht door Jeroen »

Afbeelding

Bron: Het Nieuwsblad
Plaats reactie