Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Nieuws & Discussies / Re: Mystery-boeking bij Center Parcs (Deel 12)
« Laatste bericht door griet Gepost op Vandaag om 13:05:24 »
Iemand ook een mystery geboekt voor de midweek van 24 tot 28 feb.?
2
Nieuws & Discussies / Re: Algemene vragen Center Parcs
« Laatste bericht door weegschaaltje Gepost op Vandaag om 11:00:49 »
De bedden, tja, heel persoonlijk natuurlijk.

Mijn ervaring is dat de vips de nieuwste matrassen hebben en meestal zo'n dunne topper extra.  Ook heb je in de vips 2 hoofdkussens per persoon (hard en zacht).

Ondanks rugproblemen, liggen de CP bedden voor mij heel goed (één van de redenen dat ik zo graag naar CP ga, op andere vakanties heb ik vaak een hele week rugpijn).  Heb nog maar 1x echt een slechte bobbelige matras gehad (in een comfort), die zo werd omgeruild tegen een nieuwe.  Zelfs als het druk is, kan je dit gerust vragen, er zijn altijd matrassen op overschot (als een kind het bed nat plast, wordt de matras ook vervangen).

De hoofdkussens van veel comforts zijn naar mijn ervaring vaak plat en versleten, volgende keer dat we een comfort doen, ga ik een eigen kussen meenemen.

En dan de breedte van de bedden, mijn laatste verblijf was in het pas vernieuwde De Haan (nog net geen CP maar al wel vernieuwde huisjes), de dubbele bedden waren volgens mij 2x80 cm maar de enkele bedden leken me 70 cm breed (of liever smal), maar ik heb het niet nagemeten dus 100% zeker weet ik het niet.  Geef mij maar de Belgische standaardbreedte 90 cm!  Ikea heeft standaard 3 breedtes: 70, 80 en 90 cm dus hopelijk wordt er toch niet te vaak voor het smalste type gekozen.

Lengte van de matrassen is 200 cm, voor mij en mijn gezinsleden prima maar voor langere mensen zou het toch fijn zijn mocht elk park een paar cottages hebben met XL bedden.
3
Nieuws & Discussies / Re: Algemene vragen Center Parcs
« Laatste bericht door BaVe01 Gepost op Gisteren om 18:06:35 »
Hastalapasta,

Ik heb nog wat ervaringen over de bedden dat ik wel wil delen.
In augustus 2018 ben verbleef ik in een 8 Premium in De Huttenheugte. Hoewel ik de bedden nog wel prima vond, mijn reisgezelschap vond de bedden minder goed dan in andere eerder bezochte parken. Hierdoor hebben we de avond vóór de vertrekdag het park al verlaten. Ter compensatie kregen we achteraf nog EUR 60,- teruggestort. Dat is nog OK...

In augustus 2019 verbleef ik in een 7 Comfort op de gerenoveerde Limburgse Peel. Daar hadden ik en mijn hele reisgezelschap allemaal direct al slechte nachten gehad, al vanaf de aankomstdag dus. Hierdoor hebben we weer op de dag vóór vertrek het park rond 11:00 uur al verlaten. Thuis hebben we nog via een enquête aangegeven dat de bedden zeer slecht waren, maar we hebben nog altijd geen reactie op gehad.

Ter plaatse wisten we dat vragen voor andere exemplaren geen nut had, want we gingen vanuit dat er geen andere én betere waren aangezien het zomervakantie in Zuid-NL was en het park tevens volgeboekt was.

Ik ben daar ook ter plaatse achtergekomen dat alle na 2017 gerenoveerde bungalows vol gaat staan met meubels van IKEA. Persoonlijk vind ik dat niet slecht - we hebben allemaal wat meubels van IKEA in huis - maar als het gaat met bedden en kussens, dan gebruiken ze de Zweedse (ongeveer vergelijkbaar met Nederland) maten hiervoor. Die vallen kleiner uit dan de Duitse maten, dat wij al jaren kennen en hebben gehad.

Onze eigen matrassen en kussens passen niet samen in de auto. Ik zou het erg jammer vinden als ik dit ook in de nu volgende zomervakantie (Noord-NL) moet meemaken. En dan is er nog iets: Is het waar dat VIP-bungalows betere bedden hebben dan Comfort en Premium? Ik heb namelijk geen ervaringen met VIP-bungalows wegens financiële gebreken. Meer info wil ik i.v.m. privacyredenen niet delen.
4
Ervaringen & Vragen / Re: Ervaringen & Vragen De Huttenheugte (Deel 7)
« Laatste bericht door zoeperzazke Gepost op Gisteren om 17:36:56 »
* eerste indruk
Het is niet de eerste keer dat ik op de Huttemheugte kom. Wel viel het bij het aanrijden op dat Plopsaland er zo rustig aan uit begint te zien als vergane glorie. Ook al is dat niet officieel van Centerparcs, het is toch de eerste indruk en die kan wel een likje verf gebruiken.
Het was de eerste keer dat we op zaterdag aankwamen en daardoor was het niet erg duidelijk aangegeven wat nu de bedoeling was, welke slagboom te nemen en waar te melden. De man die de check-ins deed was ook meer een parkeerwacht en wist ooik niet zo goed wat hij moest zeggen en vertellen. Gelukkig geen probleem voor ons als bekende gast, maar voor nieuwe gasten misschien wat lastiger.
De route naar de cottage was mooi, maar het valt wel op dat dit park dicht tegen de randen aangebouwd is. Als je pecht hebt kun je vanuit je cottage tussen de bomen door uitkijken op de boerderijen verderop.

* cottage:
Het was de eerste keer in een 4p VIP op dit park en op basis van wat ik eerder gelezen had, had ik een cottage vol achterstallig onderhoud verwacht. Dat viel uiteindelijk reuze mee. De cottage was prettig ingedeeld, mooi dat de wc naast de badkamer zit in plaats van in het halletje. Heel handig als je ’s nachts moet plassen!
Het comfort van de bank was iets minder en van de bedden ronduit slecht. Geen topmatrassen (die wel standaard zijn in de 6p VIP), hard, kuilen…. Dit is wel iets verbeterd na meedenken door CP, maar nog steeds niet fantastisch.
De aankomende renovaties zullen de cottages hopelijk wel goed doen. De gordijnen, de kleuren, de aankleding…. Het frisse is er wel van af in de uitstraling.
Wel een pluspuntje: het prachtige uitzicht op het meer, vanaf waar je prachtige zonsopkomsten kunt zien (ervan uitgaande dat het niet 5 van de 7 dagen regent zoals bij ons). Heel rustgevend om vanaf de bank zo het water op te kijken!

* Market Dome:
De Market Dome van de Huttenheugte is ruim opgezet, goed verzorgd en gezellig. We vonden we het apart dat er tijdens ons verblijf tot 17 januari nog steeds kerstbomen stonden, terwijl de kerst toch wel weer geweest is. Er zijn voldoende restaurants aanwezig (pancakes, fuego, evergreenz, snacks, grand cafe) en wat ons opviel is dat de supermarkt een heel mooie, strakke indeling heeft. De meeste supers zijn wel vernieuwd de laatste jaren naar een open, overzichtelijk concept ipv de verplichte route met hoge wanden, maar deze is echt netjes met een grote bakkerij erbij. Daarover ook een compliment: de broodjes op dit park zijn lekkerder dan wat ik bij andere Nederlandse parken heb ervaren!

* Aqua Mundo:
De Aqua Mundo is mooi en biedt voor ieder wat wils. Er is voldoende keus uit diverse baden zoals het golfslagbad, de stroomversnelling/25-meterbad, een leuke wildwaterbaan, en mijn favoriet: het buitenbad met de waterspuwers die een heerlijk warme straal geven zodat het ook als het fris is, buiten erg aangenaam is! Alles is ook goed verzorgd, enige negatieve kanttekening die ik kan maken is dat de douches weliswaar een wat krachtigere, maar koude straal hebben, brrr!

* Activiteiten:
Helaas was het vanwege een blessure niet echt mogelijk om aan veel activiteiten deel te nemen, en vanwege de stromende regen ook niet echt voor de buitenactiviteiten. Maar! Donderdag scheen eindelijk de zon en we hadden wel zin om een E-scooter te huren, om een rondje door het park te kunnen rijden. Aangekomen bij het Cycle Center…. Bleek deze gesloten. Dat was wel een echte bummer ☹

* Natuur:
De natuur is prachtig op de Huttenheugte. Hoewel we in de winter waren en er dus weinig groen was, is de aanwezigheid van het prachtige grote meer een enorme plus. Veel cottages hebben uitzicht over het water en het is ontzettend rustgevend en ontspannend om dicht aan het meer te zitten!

* Horeca:
Er is genoeg aanbod qua horeca op dit park. Waar we geen rekening mee hadden gehouden, was het feit dat veel restaurants gesloten waren wegens de lage bezetting. Ik kwam hier net te laat achter om ons geboekte arrangement maximaal te kunnen benutten, het was jammer dat daar vooraf geen extra aandacht aan was gegeven. De keuze is best begrijpelijk, maar dan is het wel van belang om de gasten goed te informeren.
We hebben gegeten bij de snacks, wat zoals gebruikelijk een veel te dure snackbar is voor een totaal liefdeloos in elkaar geflanst broodje diepvrieshamburger. (Serieus, 19 euro voor 2x firet, 2 cheeseburgers en 2x drinken).
De Evergreenz, het buffetresaurant, was wel netjes in orde. Opvallend was dat het aanweziuge personeel ontzettend vriendelijk was, de kok een praatje aanknoopte en zijn malse biefstuk probeerde aan te prijzen, dfe manager was ook aanwezig op een gezellige wijze. Dat heb ik niet zo vaak meegemaakt! De kwaliteit van het eten is vrij standaard, niet fantastisch, maar goed genoeg om lekker te kunnen eten.
Ook hebben we nog bij Fuego gegeten, hier ook zeer vriendelijk personeel. Een kaart met ruime keuze en het heeft erg goed gesmaakt! Dit is wel een echte aanrader.

* Eindoordeel
Een fijne vakantie weer op de Huttenheugte, een park waar ik na de renovatie van de cottages ook zeker terug zou willen komen! Hoop wel dat de modderige paden met onvoldoende verlichting worden aangepakt, zonder zaklamp is het na een paar regenbuien echt survivalen naar de cottage. Het is gewoon een leuk park om lekker tot rust te komen!
5
Nieuws & Discussies / Re: Algemene vragen Center Parcs
« Laatste bericht door biancaaaa Gepost op Gisteren om 15:56:02 »
Als wij slechte matrassen (met een kuil) hebben melden we dit bij de receptie, dezelfde dag worden er dan nog nog nieuwe matrassen gebracht. Het slapen op een matras is toch iets persoonlijk, de een slaapt het liefst op een hard matras de ander zacht.
6
Nieuws & Discussies / Re: Algemene vragen Center Parcs
« Laatste bericht door Ona1991 Gepost op Gisteren om 14:28:09 »
Persoonlijk nog nooit last gehad van slechte matrassen o.i.d. Wij verblijven quasi jaarlijks in Erperheide, in 2p comfort appartement 429 steeds en daar nooit te klagen gehad. Althans niet over de matrassen, vorige keer hadden de vorige gasten lelijk huisgehouden en zowel het bubbelbad, de open haard als de vaatwasser gesloopt.  :o
Dus daar toen wel melding van gemaakt bij de receptie zodat ze wisten dat wij hier absoluut niets mee te maken hadden en de cottage zo hadden aangetroffen.
Intussen al verbleven in 2p premiums op Kempervennen, 2p vip op Meerdal en Vossemeren, 4p premium op Bois Aux Daims, 4p comfort en 4p premium op Lac d'Ailette en vorig jaar een 2p Cocoon Vip op Villages Nature.
Al wel mankementjes gehad hier en daar, maar over de bedden op zich nog nooit veel te klagen gehad eigenlijk. Over de hoofdkussens daarentegen wel, wij nemen daarom al een aantal jaren ons kussen van thuis mee. Op sommige parken bleek dit dan niet nodig te zijn (villages nature bv kreeg je 2 dikke degelijke kussens pp), maar bij sommigen troffen we bij aankomst 1 plat pannenkoekenkussen pp aan en dan waren we telkens wel blij de onze bij te hebben.  ::)
7
Nieuws & Discussies / Re: Vragen over boekingen algemeen
« Laatste bericht door belinda Gepost op 18 januari 2020, 19:33:57 »
Dit topic is vol, we gaan verder in DEEL 2
8
Nieuws & Discussies / Bedden & comfort in de cottages
« Laatste bericht door zoeperzazke Gepost op 18 januari 2020, 19:24:14 »
Al van kinds af aan ben ik een vaste gast op Centerparcs, met minstens 1, maar vaak wel meer keer per jaar een bezoek aan een van de parken in overwegend Nederland en België. Nu is het mij de laatste tijd steeds meer opgevallen dat het comfort in de huisjes, en dan met name van de bedden, steeds slechter lijkt te worden. Afgelopen week heb ik doorgebracht in een 4p VIP op de Huttenheugte. Er waren oorspronkelijk geen topmatrassen in deze huisjes (om onbekende reden zitten die wel in de 6p VIP) maar ook toen de onderhoudsdienst een dag later een topmatras kwam brengen (waarvoor oprechte dank, een ontzettend vriendelijke en behulpzame man!) lagen de bedden nog steeds niet fijn.

Ook de vakantie hiervoor in een Eden VIP op het Heijderbos hebben we eerder afgebroken omdat de bedden zo beroerd lagen.
In de vernieuwde cottages in Port Zelande (VIP) en Les Ardennes (VIP) lagen de bedden wel weer goed genoeg, bij Port Zelande waren zelfs traagschuim topmatrassen in de cottage aanwezig.

Nu ben ik misschien niet de makkelijkste slaper  ::) Maar toch vroeg ik me af hoe jullie ervaring is voor wat betreft het comfort van de bedden? Voor het eerst begin ik te twijfelen of de volgende vakanties nog bij Centerparcs plaats gaan vinden, want een goede nachtrust is wel een belangrijke voorwaarde als je je vakantie wilt gebruiken om echt even lekker uit te kunnen rusten....

9
Nieuws & Discussies / Vragen over boekingen algemeen (Deel 2)
« Laatste bericht door jeroom Gepost op 18 januari 2020, 12:26:53 »
Welkom in Deel 2 van dit topic, hierin mogen alle algemene vragen gesteld worden die te maken hebben met boekingen.We proberen een midweek te boeken in de paasvakantie, maar krijgen enkel de Franse parken te zien... Is voor ons de eerste keer... Daarom vroegen we ons af of dit niet mogelijk is in België, Nederland of Duitsland?

Het is wel zo dat als je via de franse site boekt, de franse parken bovenaan staan, bij de nederlandse site staan de nederlandse bovenaan enzoverder.

Ik zie alle parken ook.
Misschien helpt het als je alle cookies eens verwijderd
10
Nieuws & Discussies / Re: Vragen over boekingen algemeen
« Laatste bericht door jeroom Gepost op 18 januari 2020, 12:25:10 »
Kunnen we de hele discussie nu laten rusten ?

Behandel elkander met respect
Pagina's: [1] 2 3 ... 10