Vakantieblog Kempervennen door Marlou (Loulou) live update 30 mei

En we beginnen met… blog 1

Vroeger werd er bij ons thuis een planning gemaakt, puur om de “vakantiestress” te onderdrukken. Niet dat altijd alles planning verliep hoor, want als er iemand ontzettend last had van de vakantiestress dan was het pa wel. Was het niet omdat de koffers nog niet vol met kleding lag, dan was het wel omdat ik toen als 16 jarige voor alles wel een aparte tas had :-X (tja meiden he haha).

Nu ik zelf een werkende moeder ben, met onregelmatige diensten merk ik wel dat zo’n planning geen kwaad kan, zeker niet als je een peuterpuber in huis heb rond lopen :o. Manlief daarentegen, die heeft de “komt-wel-goed-schat-maak-je-niet-druk” instelling. Daar ik van mezelf weet dat ik soms een chaoot kan zijn en zeker nu met die zwangerschapshormonen, pak ik aanstaande dinsdag alvast mijn koffer in zodat ik echt zeker weet dat ik niks vergeet op de dag van vertrek. ;D
Voor de kleine man had ik al een kledingstapel gemaakt van wat er in zijn koffertje kan, ik ben al blij dat ik geen pakken luiers meer mee hoeft te sjouwen. Mijn man daarentegen, pakt zijn tas in de avond voor vertrek.

Boodschappen bestel ik dit keer, scheelt toch weer een hoop irritatie in de winkel waar soms de winkelpaden net te smal zijn om met 2 winkelwagentjes door te lopen, lange wachtrijen bij de kassa en het gesjouw met de tassen naar de auto. Fijn als zo’n bezorgservice  tot aan de keuken bezorgd. Het maken van een lijstje blijft soms lastig want aan de ene kant wil je ook niet teveel meenemen, op de Market Dome eet je soms ook wat als je daar op een terrasje zit, dat je überhaupt weinig trek hebt in avondeten. Aan de andere kant wil je ook weer niet te weinig meenemen, een gezellig avondje in je cottage wil je ook een schnabbeltje hebben naast je drankje. Keuzes keuzes keuzes… De voorpret wat iets minder is  ;D

Het echte voorpret gaat pas beginnen wanneer alles in de auto geladen is, de kleine in z’n autostoeltje zit, navigatie staat ingesteld en motor van de auto draait zodat ik alleen het gaspedaal maar in hoeft te trappen 8).

Voor alle zekerheid maar apart de zwemtas klaarzetten voor vrijdag, want het zal me niks verbazen als de kleine man gelijk wil zwemmen, de kleine waterrat  ;D ;D ;D

Vakantieblog 2: Dag 1

Het viel me mee dat de wagen sneller was ingeladen dan normaal, na de laatste technische check (olie peilen, bijvullen van de koelvloeistof) was het nog even langs het benzinestation om de tank vol te gooien en de wagen door de wasstraat te gooien.

Wat was het lekker rustig zeg voor de vrijdag maar toch ff wat ergernis puntjes van inhalende vrachtwagens op de meest onlogische momenten, automobilisten die langzamer rijden dan het maximumsnelheid en dan mocht ik niet eens ff mopperen van m’n man.
Het was prachtig weer gisteren, na het inchecken op naar de cottage. Helaas waren er bij binnenkomst wat kleine puntjes qua ontbrekende dingen maar lang leve de What’s app service. De ontbrekende elementen (openhaard pook, openhaard gordijn) werden gelijk gemeld bij de Technische dienst.
Spullen uitgepakt en op naar de Market Dome om te proostenop onze eerste vakantiedag, terug in het huisje zag ik dat er een nieuwe openhaardpook hing aan het haakje.

De eerste avond lekker rustig aangedaan, straks nemen we een frisse duik in het zwembad en gaan we verder genieten van het zomerse weer :D

Vakantieblog 3: call of nature

“Twiedeltwiedeltwiet” “Iiieeeeeeeeeee (moet het irritante geluid van een mug voorstellen) “zoooemmm zoooeemm” “Kwakkwakkwakkwak”

Het waren de kinders van Moeder Natuur die me wakker maakte, nog altijd een beter geluid dan hetgeluid van de standaard wekker die je op sommige momenten tegen de muur aan wil gooien vroeg in de ochtend.
Helaas zijn het ook geluiden van de irritante insecten maar ja, dat heb je ook als je midden in de natuur zit. In ieder geval kunnen we de bromvliegen als tennisballen gebruiken, want we hebben zo’n handige uitschuifbare vliegenmepper gekocht. Ook zeer ideaal voor kleine vrouwtjes zoals ik om een “Grandslam” naar buiten te meppen.
Kleine man was ook vroeg wakker voor zijn doen, een andere omgeving is toch altijd even wennen zo’n eerste nacht, het voordeel: je hebt wat aan je dag.
Het was al heerlijk weer buiten dus om 08:00 uur zaten we na het ontbijtje al lekker buiten om de eerste zonnestralen van de dag op te vangen en gelijk zit ik te verzinnen wat nog meer te doen op een dag als vandaag na het zwemmen, want dat was al zowiezo iets wat op onze “to do list” stond.

Na het poetsen en wassen van onze snoeten was het dus de zwemspullen inpakken en lekker naar het zwembad te gaan en uiteraard vlak voordat we bij de ingang van de Market Dome waren, schoot ineens te binnen dat de we de zwemkaartjes vergeten waren. Ik heb dus manlief heeeel erg lief aangekeken en m’n “Puppy ogen” opgezet dat ie eigenlijk niet kon vragen of ik ze kon halen hahahahaha.
Met de kleine man heb ik ondertussen buiten op het bankje zitten wachten op de heer des huizes met de zwemkaartjes.
Drukte in het zwembad viel me mee, de nieuwe koepel ziet er veel beter uit dan het vorige en dat geldt ook voor het nieuwe tegelwerk.
Na het zwemmen ff wat gedronken en een paar boodschapjes gehaald, het lopen op de terugweg ging in een slakkengang omdat kleine man ontzettend moe was, onderweg zagen we veel van die grappige elektrischd golfkarretjes rondrijden die je kan huren, tot er een mevrouw in zo’n karretje ons tegemoet kwam “Goedemiddag, hebben jullie een lift nodig?” Het was een medewerkster van het park die ons de lift aanbood. Super handig met een vermoeiende zoon, die vermoeidheid was voor even verdwenen en hij gezellig met de medewerkster zat te kletsen en te vertellen dat ie heeft gezwommen, de medewerkster vond het gesprek ook heel gezellig dat ze bijna ons huisje voorbij reed.
Wat een leuke service, jammer dat het treintje niet meer rijdt op het park maar dit is toch wel een super leuk initiatief.

Even lekker rusten in het huisje en wat ben ik blij met het ligbad!!!! Zeker als je thuis alleen een douche hebt is het heerlijk om languit in een bad te liggen en natuurlijk royaal de badolie in het water schenken :D :D :D

Morgen zien we wel wat we gaan doen, voor nu lekker de beentjes gestrekt op de bank ;)

Vakantieblog 4:  Het dondert zonder bliksem met regen erbij

De dag begon lekker zonnig, schuifpui ging weer lekker wagenwijdt open zodat kleine man weer lekker achter het huisje kon struinen. En wat een gezelligheid dat er wel 4 ganzen families met hun kroost op bezoek kwamen om ff een lekker broodje te happen. Toch best wel leuk als je dat donzen grut hoor piepen en ff onderling ruzie maakt om een stukje brood :D
Helaas betrok het weer, zoals voorspelt, snel en maakte de zon plaats voor gedonder tussen de wolken en een regenbui. Het was niet koud maar lekker verkoelend zo deze dag was het wel afwisselend van zon en een bui.

Leuk he als de weersvoorspellingen “plaatselijk” zijn, zal je net zien dat die bui precies hier valt hahaha. Zwemmen zat er vandaag niet in dus besloten we gewoon op de Market Dome wat te gaan drinken maar, eerst  langs de supermarkt om de formulieren in te vullen voor een ontbijtpakket en een gourmetpakket (p.p!)
Wel een ding hoor dat die pakketten per persoon zijn als je ziet wat er in een pakket zit heb je daar denk ik wel genoeg aan voor 3 personen. Okay, wat we over houden daar kunnen we gansjes weer mee blij maken en van het gourmetpakket maken we gewoon een kliekjesdag van :)

Op de Market Dome is de werkwijze van de bediening me opgevallen, doordat er verschillende mensen gingen klagen dat ze wel erg lang moesten wachten tot iemand de bestelling op kwam nemen of dat ze lang op hun bestelling moesten wachten. Het kan verschillende factoren hebben: onervaren personeel, te weinig personeel of het langs elkaar werken waardoor het personeel het overzicht kwijt was. Maar de manier hoe het probleem werd opgelost bewijst hoe goed je als team dingen aanpakt; team Fuego, team Nonna’s en enkel van team Evergreenz kwamen team Grand Cafè ondersteunen tijdens de drukte die ontstond door de kinderbingo en de kinderdisco.
Zoonlief die eerst totaal niks van Orry moest weten heeft toch mee staan swingen, meegelopen in een treintje om vervolgens te kijken naar de “Sprookjesboom”
Orry deelde voor de film lolly’s uit die de kinderen konden eten tijdens de film en uiteindelijk ging de kleine man met Orry en Rep de Reporter op de foto.

Een soort zondagse relax dag zonder een druk schema te hebben maar dan anders hihi.
Morgen weer een nieuwe dag :D

Vakantieblog 5: En we starten vandaag met…..

Een goed ontbijt:, gisteren hadden we, zoals ik in m’n vorige blog vertelde, een ontbijtpakket en een gourmetpakket voor vandaag besteld.Gisteravond hadden we het boodschappenkarretje buitengezet zodat daar het zak met broodjes in gedaan kon worden, anders heb je grote kans dat de vogels al wat van je brood voorproeven.
Vanmorgen zaten de broodjes netjes in het karretje en stond er nog een grote tas met een doos erin, zoonlief maakte pappa zachtjes wakker en kon moeders even rustig de ontbijttafel dekken en eerlijk het ontbijtpakket war wij hadden zag er goed uit:

2 croissantjes
2 kaiserbolletjes
2 zachte bolletjes
2 donutsen
Pakje knäckerbröd
Zakje met koffiestaafjes, koffiemelkkuipjes, boterkuipjes, jam en suikerstaafjes
Pak Appelsientje Jus ‘O range
Pak Vifit yoghurtdrank met sinaasappelsmaak
Pak met kaasplakken
Pak met achterham
Pak snijworst
Doosje eieren (6 stuks)

Geloof me,  hier heb je echt genoeg aan voor 2 volwassenen en een peuterpuber van 3 jaar oud, in ieder geval was ons buikje voor de ochtend goed gevuld.
Wederom weer een practhtige dag en ook vandaag kwam de familiegans bij ons een ontbijtbuffet halen geluk hadden we nog een croissantjeover van het ontbijtpakket en lag er nog oud brood op het aanrecht dus ook de ganzenfamilie hadden niks te klagen over hun goede start van de dag.

Het zwembad stond vandaag op het programma van de kleine man en zoals beloofd zouden we vandaag wat langer blijven omdat we gisteren niet waren geweest (dat werd nog even door de kleine man gezegd: “Beloofd is beloofd hoor mamma”) Kinderen hebben echt het geheugen van een olifant af en toe hahahaha.
Op het park was het wat drukker want het was immers een wisseldag vandaag.
Vlakbij de ingang zagen we een bekend gezicht: van die aardige medewerksterdie ons toen een lift aanbood naar het huisje, blijkt de General Manager van het park te zijn. Ze herkende m’n zoontje waarmee ze gezellig zat te kletsen tijdens de rit, ook wij hebben even kort een gezellig gesprekje gehad.

In het zwembad was het door het warme buitenweer suptropisch warm, kleine man heeft zich weer uitstekend vermaakt en is ontelbare keren met pappa van de grote glijbaan geweest en de glijbaan van het kinderbadje. Hij was behoorlijk moe! Zo moe, dat ie niet eens wat wou gaan drinken bij het Grand Cafè.
Bij thuiskomst troffen in de gang 2 boxen aan, ons gourmetpakket stond op ons te wachten.

De ene box zat het gourmetstel met haspel in en de andere box met het gourmetpakket::

Stokbrood
Bak aardappelsalade
Bak salade
Bakje cocktailsaus
Bakje knoflooksaus
Bakje kruidenboter
Groentenpakket
Vleespakket
Pakje bak en braad boter
2 toetjes

Voor de niet zo grote eters meer dan genoeg ;) ben alleen heel erg flauw geweest om er geen foto’s van te maken omdat het leuker is om het zelf te ervaren ;) :D
Daarom heb ik alleen verteld wat erin zit, mochten jullie nieuwsgierig zijn via de Center Parcs Planet app kan je voor je aankomst het bovenstaande pakketten bestellen, dit zijn wel de standaardpakketten. Je hebt ook nog de luxe pakketten en kidspakket en dan ben ik heel nieuwsgierig naar jullie ervaring.

Morgen gaan we ontbijten bij de Evergreenz, we willen ff de aanbieding van €9,95 p.p. meepikken in onze vakantie :) we gaan nu nog ff genieten van deze zomerse avond buiten.

As the English people say: I wish you a wonderfull evening! Cheerio!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.