In gesprek met Andres Neira de Back

Center Parcs

Bij Center Parcs in Capelle aan den IJssel hebben we een afspraak met Andres Neira de Back. Een man met meer dan tien jaar werkervaring bij Center Parcs en naar eigen zeggen fan van Center Parcs. Andres is marketing director en daarin verantwoordelijk voor marktonderzoek, marketingstrategie, productmanagement en brandmanagement. De afdeling marketing is niet gevestigd op een park maar heeft wel de sfeer van een park. Van de lampenkappen die ook in cottages hangen tot grote prints op de muur, alles ademt Center Parcs.

Mr. Wings en segmentering
“Center Parcs is een compleet product met natuur als belangrijkste peiler” stelt Neira de Back. Die compleetheid goed uitdragen is het uitgangspunt van de huidige campagne met ‘Mr. Wings’. De behoeften voor elke klant zijn anders en daarom is gekozen voor segmentering. Er is een reeks van 18 commercials opgenomen gericht op verschillende doelgroepen. Hierbij kan gedacht worden aan jonge gezinnen, senioren en vakanties met tieners.

Differentiatie in parken
Tussen parken was altijd al enige differentiatie in aanbod en dit zal in de toekomst doorgezet worden. Er is een groot pakket activiteiten beschikbaar waarbij voor elk park onderzocht wordt welke activiteiten bij de doelgroep passen. Ook de cottagemix wordt daarop aangepast. De komende jaren zullen alle cottages een opknapbeurt krijgen. Per cottage zal bekeken worden welke maatregelen nodig zijn om deze op het juiste niveau te brengen.

Zichtbare vernieuwing
Op Port Zélande is deze vernieuwing al in gang gezet. De investeringen in de cottages worden gewaardeerd door beleggers en gasten. Vernieuwing is er ook op andere parken. Bijvoorbeeld op De Eemhof waar geïnvesteerd is in een DJ Booth waarbij kinderen de smartphone op het toestel kunnen leggen en vervolgens hits aan elkaar kunnen mixen. Waar bij bestaande parken vernieuwing plaatsvindt wordt ingezet op verbetering van het bestaande product. Bij alle vernieuwingen wordt steeds aandacht besteed aan duurzaamheid. Waar mogelijk wordt dit ook steeds zichtbaar gemaakt.

Het Heijderbos vernieuwd
Ook vernieuwing is de vervanging en renovatie van de koepel over de Aqua Mundo op Het Heijderbos. Samen met deze renovatie krijgt het Heijderbos ook andere nieuwigheden. In het zwembad komt een kinder-doe-bad en op het park zal een Action Factory met escaperoom gerealiseerd worden. Met de escaperoom wil Center Parcs een leuke nieuwe activiteit aanbieden die zowel bij volwassenen als bij jongeren goed in de markt ligt.

Friendsvoordelen
Veel vragen op het forum gaan over het friendsprogramma. De laatste jaren heeft Center Parcs een switch gemaakt naar een andere opzet. Hierbij is de combinatie van vroegboekkorting, activiteitenvouchers en aanbiedingen in de Planet Center Parcs app gekozen. Voor friends is de early check-inn, volgens Neira de Back een van de favoriete opties, en daarom nog steeds beschikbaar in het programma. Hij wijst ook op de mogelijkheden van de app die nog volgen, waaronder het bijboeken van activiteiten en restaurants.

Investeringen in Frankrijk en Duitsland
De focus voor nieuwe parken ligt in Frankrijk en Duitsland. De markt voor bungalowparken in Nederland en België is verzadigd, terwijl er in Duitsland en Frankrijk nog veel kansen liggen. De bestaande parken in Nederland en België worden wel regelmatig vernieuwd. Niet dat er in België helemaal niet gebouwd wordt. Het kleinschalige park Terhills zal gerealiseerd worden en de verbouwing van Center Parcs Ardennen blijft op het programma staan.

Andres over Center Parcs Forum
De Marketing Director is onder de indruk van de precisie waarmee een review opgesteld wordt. Wanneer we aangeven dat dit de basis van het forum is geeft hij aan dat mensen die op deze wijze opbouwende kritiek kunnen geven van grote meerwaarde kunnen zijn voor Center Parcs. We gaan kijken hoe we deze expertise nog beter bij Center Parcs kunnen laten landen.

3 comments on “In gesprek met Andres Neira de Back

 1. Beste,

  Ik zou graag met u in contact komen.
  Wij zijn dealer/ leverancier van E-steps
  Misschien heeft u interesse in een gesprek hierover.

  Met vriendelijke groet
  R Wagemakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.