Kids Climate Conference: Zorg voor het water

KCC14

In 2014 zal van 19 tot en met 21 september de Kids Climate Conference plaatsvinden op Het Heijderbos. Het thema ‘Zorg voor het water’ staat centraal. In workshops worden kinderen en ouders geïnspireerd tot nieuwe innovatieve ideeën over water en oceanen.

De Kids Climate Conference wordt door Center Parcs aangeduid als ‘klimmaattop voor Nederlandse en Belgische gezinnen’. Een goede samenwerking tussen Center Parcs, Wereld Natuur Fonds en andere partners heeft geleid tot een uniek evenement. Kinderen worden op die manier bewust gemaakt van de natuur.

De deelnemende kinderen, in totaal 100, komen uit Nederland en Vlaanderen. Zij hebben zich aangemeld door opdracht in te zenden. De aarde is voor 71% bedekt met zeeën en oceanen en de verschillende problemen als overbevissing en olierampen zorgen voor grote vernieling van het leefmilieu.

De 12 beste ideeën worden gebundeld in een klimaatbundel en aangeboden aan de Tweede Kamer. Het doel is de aarde door te geven, en daar zijn alle middelen voor uit de kast getrokken door Center Parcs. Meer weten over de Kids Climate Conference? Er is een speciale website gelanceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.