CP verkozen tot gendervriendelijk bedrijf

Het vakantiecomplex Center Parcs, advertisingbureau These Days en dienstenbedrijf Team CVBA zijn de winnaars van de Awards voor Gendervriendelijke Bedrijven in Vlaanderen. De prijs is een initiatief van Comeva (het ‘luisterplatform’ van de vrouwenbladen van Sanoma Magazines) en Jobat.

De prijsuitreiking vond op vrijdag 13 januari plaats, bij gastheer Center Parcs Vossenmeren in Lommel, dat – toeval of niet – de prijs won binnen de categorie grote bedrijven. These Days was de gelukkige bij de kleine bedrijven en poets- en klusjesdienst Team CVBA ging in de non-profitcategorie met de eer lopen.
Deze winnaars haalden het binnen een groep van elf genomineerden. Comeva en Jobat kwamen tot dit selecte kringetje van gendervriendelijke bedrijven via enquêtes bij 1923 personen uit 600 ondernemingen. Die quoteerden het bedrijf waar ze zelf werkten langs 13 meerkeuzevragen onrechtstreeks op gendervriendelijkheid. Wordt deeltijds werken in de onderneming aanvaard? Wordt er mee gezocht naar oplossingen voor de opvang van kinderen? Kijkt de baas raar op als een man ouderschapsverlof aanvraagt? Respondenten konden op basis van hun eigen antwoorden aan het einde van de enquête meteen inschatten of het er op hun werk gendervriendelijk aan toe gaat.
De elf hoogst scorende bedrijven werden daarop door de Mobiele Gendercel grondig doorgelicht. De Mobiele Gendercel is een gezamenlijk initiatief van RESOC Turnhout (Regionaal Economisch Sociaal OverlegComité), ERSV Limburg (Erkend Regionaal SamenwerkingsVerband) en UHasselt/Sein en heeft als doel de verschillende Vlaamse bedrijfsinitiatieven rond genderbewustzijn te bundelen en ‘beste praktijken’ hierover te verspreiden via een databank met succesfactoren en nodige randvoorwaarden. Per Vlaamse provincie licht de cel dit jaar vijf bedrijven door op genderbetrokkenheid. Ze deed hetzelfde bij de elf genomineerde ondernemingen die meedongen naar de Awards en koos er drie eindwinnaars uit.

Bron: http://www.hrsquare.be/

One thought on “CP verkozen tot gendervriendelijk bedrijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.