Center Parcs De Kempervennen

Algemene informatie

Adres

Kempervennendreef 8 5563 VB Westerhoven
Nederland

Contactinformatie

Telefoonnr: +31 402 083 333

Email: kempervennen@centerparcs.com

Leuke weetjes

kano  sneeuw

 • Openingsjaar: 1983
 • Aantal cottagezones: 10
 • Aantal types cottages: 24
 • Oppervlakte park: 165 hectare
 • Aantal birdies: 5
 • De Kempervennen is qua oppervlakte het grootste park van Center Parcs in Nederland
 • Op de Kempervennen woonde Piet Derksen, de oprichter van Sporthuis Centrum. Cottages 437 en 438 waren vroeger 1 bungalow en dit was vroeger de woning van Piet Derksen.
 • In een meer op De Kempervennen is voor de opening een aantal meervallen uitgezet. Er zwemmen er nu tientallen rond, waarvan er enkele een paar meter lang zijn. Ze behoren tot de grootste van Europa. De meervallen kunnen er leven door de zandige bodem en de relatief hoge watertemperatuur. De grootste heeft de bijnaam “Big Mama” gekregen, ze is ruim 2 meter lang!
 • Achteraan op het park staan bungalows (genaamd PTT-bungalows). Ze werden gebouwd door het voormalige Eurostrand. Tegenwoordig worden ze niet meer verhuurd en worden de verlaten bungalows gebruikt als opslag van de administratie en verblijven er stagiair(e)s.
 • De parktrein van De Kempervennen reed oorspronkelijk op de Floriade 2002. Na die Floriade-editie heeft Center Parcs het treintje overgekocht.
 • De Kempervennen zou oorspronkelijk naast woonboten ook boomhuizen krijgen. Die plannen werden vanwege de hoogte van deze cottages afgekeurd, waardoor er geen vergunning voor de bouw werd verleend.

Korte geschiedenis

1983: het bungalowpark De Kempervennen wordt geopend, het bevind zich rond het voormalige Eurostrand

1987: een overdekt winkelcentrum wordt gebouwd op De Kempervennen

1996-1998: grondige verbouwing zwembaden en winkelcentrum

2008: de eerste Eden pilotcottages (135 en 136) worden gebouwd in De Kempervennen

Het park

Park  mountainbike

Gelegen op een steenworp van Eindhoven, Safaripark Beekske Bergen en iets verder De Efteling, is De Kempervennen een park waar je onder andere aan je sportieve trekken kan komen. Indoor Skiën, waterskiën, duiken, wakeboarden en snorkelen zijn een paar van de activiteiten die De Kempervennen aanbied. Het park is gebouwd om twee kunstmatige plassen, die ontstaan zijn door zandwinning.

Market Dome

Market Dome   vijver

De Market Dome van De Kempervennen kan soms een beetje onoverzichtelijk lijken, maar je vind er alles wat je nodig hebt. In elk hoekje is wel iets nieuws te ontdekken. Niet alleen zijn er de gebruikelijke winkeltjes, cafés en restaurantjes maar ook een mooie jungle met papegaaien, schildpadden, vissen en leuke standbeelden. Kortom een typische Market Dome waar je uren in kan verdwalen!

Aqua Mundo

Aqua Mundo   sauna,3

Een wildwaterbaan en 3 glijbanen waaronder een 62 meter lange glijbaan zijn enkele van de troeven van de Aqua Mundo van De Kempervennen. De kleintjes kunnen zich amuseren in het kinder-doebad, gieren terwijl ze van de kinderglijbaan gaan. Bubblemaker is voor de iets grotere kinderen, waarbij ze een introductie krijgen tot duiken en ze een ritje kunnen maken met de onderwaterscooter. Voor de volwassenen is er een grote waaier aan ontspanning, met onder andere de sauna, Turbobruiner, Sunshower en Turks stoombad. Een stroomversnelling is er spijtig genoeg niet, maar dit kan je vergeten terwijl je zwemt tussen de tropische vissen in het Leven in Zeebad of als je een duik neemt in het koraalbad. Deze Aqua Mundo heeft dus voor ieder wat wils, voor groot en klein!

Cottages

Cottages   Woonboot

De Kempervennen is naast Het Heijderbos, het enige park in Nederland en België dat Eden cottages aanbied. In dit uitgestrekte park vind je ook woonboten en kindercottages. In dit uitgestrekte park zijn er voor de liefhebbers veel accomodaties die zich aan het water bevinden. Er zijn accomodaties voor 2 tot wel 16 personen.

Activiteiten

activiteiten   klimmen

De Kempervennen is jouw park als je van actie houdt. Je kan er gaan indoor skiën in het Montana Snowcenter, je leven wagen aan de Zip Wire (een 100 meter lange kabelbaan, 12 meter boven de grond). Je kan klimmen, boogschieten en zelfs deelnemen aan heuse sporttoernooien. Aangezien dit park 2 grote waterputten zijn, kunnen wakeboarden en waterskiën niet ontbreken op de lijst van activiteiten.

Ook voor de kinderen zijn er veel verschillende mogelijkheden: wat dacht je van een Laser Battle, De Cool Factor Mission of een spelletje spelen op de Playstation 2? Ook in het House of Games kunnen de kinderen zich uren amuseren.

De Kempervennen… Virtueel!

Wil je graag nog wat informatie inwinnen over de Kempervennen? Bezoek het park met de Virtuele Tour, lees ervaringen van forumleden in het Cottage Ervaringen Topic en neem een kijkje in ons Fotoboek en de Videotheek.

7 comments on “Center Parcs De Kempervennen

 1. Geachte heer/mevrouw,

  Mijn naam is Benjamin Verhagen en ik ben 21 jaar oud.

  Momenteel doe ik de Opleiding Luchtvaartdienstverlening niveau 4 op Instituut Broers te Eindhoven.
  wij moeten in het eerste jaar een georiënteerde stage lopen wat klantgericht is achter een balie.
  mijn vraag is ook aan u. Kan ik misschien bij u stage komen lopen van ongeveer 200 uur op een Maandag?

  Ik wacht uw reactie af.

  Met vriendelijke groet,

  Benjamin Verhagen

 2. Beste,
  Hierbij zou ik willen vragen of ik voor mijn vrouw een rolstoel kan krijgen.
  Onze vakantie is van
  Boekingsnummer 7109734
  De weer van 18 september tot 25 september.
  Vriendelijk dank,
  E. van der Hoek

 3. Beste,
  Wij hadden een huisje voor 1 week geboekt,nu moesten wij door familie omstandigheden een dag eerder vertrekken
  Ik ben door alle haast vergeten 2 sleutels in te leveren nu heb ik er dus nog 1 in mijn bezit
  Ik zal hem via dhl naar u op sturen en hoop dat hij er dan morgen is.
  Mvg W.Korver huisje 665

 4. Wij hadden graag de prijs willen weten van de verschillende activiteiten.
  Is parking gratis 2 of 3 wagens, wij zijn met 8.

 5. Goedendag,

  Onder boekingsnummer 1000254673 heb ik per abuis voor vrijdag vier dagtickets besteld. Dat had voor vandaag moeten zijn. Ik probeer jullie te pakken te krijgen via de telefoon maar dat wil niet lukken. Ik wil graag deze reservering overzetten naar vandaag.

  Mvrgr, Marucha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.