Wandelroute vol wetenswaardigheden: Erperheide

Welkom op Erperheide!

Sporthuis Centrum opende in 1981 het park Erperheide, het eerste park buiten Nederland. Het wat kleinschaligere park biedt een aantal bijzondere voorzieningen voor met name de jonge gasten. Benieuwd geworden? Tijd om te vertrekken en het park te ontdekken!

Parkspecialiteiten
We starten bij de receptie. Vanuit dit punt loopt u een stukje zuidwaarts om daarna met de bocht mee naar rechts te lopen. U passeert hoekcottage 511 en komt bij de parkspecialiteiten terecht. Naast de bekende Zip Wire-toren zien we hier de Big Swing, een gigantische schommel waar de bezoeker een vrije val van 10 meter maakt. De andere parkspecialiteit is BALUBA, de nog steeds enorm populaire speelwereld voor de jongere gasten met onder andere klimmogelijkheden en het schieten met schuimballen.

U loopt nu rechtdoor en maakt een wandeltochtje naar het zuidpunt van het park. De route loopt via de cottageblokken 101-109, 110-119, 151-160, 201-210 en 251-258, waarna u rechts en vervolgens links afslaat. Helemaal aan de zuidrand van het park kunt u een kijkje nemen bij het Teambuilding Parcours, waar groepen de uitdaging met elkaar aangaan op een parcours met klimonderdelen en hindernissen. Nadat u het Teambuiling Parcours heeft kunnen bekijken, loopt u weer terug naar het pad bij cottage 258 en gaat u rechtsaf naar het blok 309-318. Aan het einde van dit pad gaat u linksaf richting de Kinderboerderij, waar u de dieren van het park kunt bewonderen.

Lopend langs de Kinderboerderij komt u langs het blok 420-432, u gaat hier aan het einde linksaf langs de cottages 433 tot en met 440. Aan uw linkerzijde komt de grote Aqua Mundo, het zwemparadijs van het park, in beeld.

Aziatisch Vissersdorp
De Aqua Mundo van Erperheide is grotendeels in het luxe natuursteen uitgevoerd en biedt allerlei faciliteiten voor een leuk dagje zwemmen. Naast het welbekende golfslagbad, het Kinder-doe-bad en de wildwaterbaan is vooral het Aziatisch Vissersdorp de specialiteit van deze waterwereld. Hier kunnen bezoekers snorkelen en onder water tropische vissen en koraal bekijken.

Vervolgens loopt u met de bocht mee om het Aqua Mundo-complex heen, waarna u net vóór de buitentennisbanen rechtsaf gaat en ter hoogte van het Cycle Center wederom naar rechts gaat. U komt hier op een soort rotonde terecht. Door de ronde te volgen (rechts aanhouden, tegen de klok in), ontdekt u achtereenvolgens de midgetgolf, fietscrossbaan en trimbaan.

Midgetgolfbaan
De midgetgolfbaan is een bijzondere variant. Op Erperheide is deze namelijk uitgevoerd in een sprookjesthema.

De tocht gaat nu verder door de verschillende cottagezones van het park. Verlaat de “rotonde” en ga bij het Cycle Center weer rechtsaf om de wandelroute te vervolgen. Door de bocht naar rechts te volgen, wandelt u langs de cottageblokken 810-814, 815-821 en na linksaf te slaan, passeert u de cottages 669-662, 640-631 en 539-544. Bij dit laatste blok heeft u niet alleen mooi uitzicht op het water, maar ontdekt u ook de waterfietsenverhuur van het park. Wellicht een leuke activiteit voor een andere dag tijdens uw verblijf. Op deze plaats kunt u ook het voormalige, ooit zo populaire Pannenkoekenhuisje aanschouwen.

Op de parkplattegrond ziet u nu de geelgekleurde cottages. Het betreft hier 4-persoons VIP-cottages, die niet zo lang geleden nog grondig werden gerenoveerd. Ten slotte maakt u het pad af, u loopt via de cottages 546-548, 528 en 549-558 richting het noorden van het park. Loop hier verder richting het westen langs de cottages 559-564, ga linksaf de hoek om en loop via de parkeerplaats en het blok 504-511 terug naar het beginpunt van de route.

We zijn nu weer aangekomen bij de receptie. Ter afsluiting kunt u hier oversteken naar de BALUBA of Market Dome voor een bezoekje aan het terras. We hopen dat u een leuke wandeltocht over het park heeft gehad en wensen u nog een prettig verblijf op Erperheide!

Wist je dat…

  • …Erperheide ook een reeks appartementen aan het water biedt? Deze zijn nabij de Market Dome te vinden.
  • …het Subtropisch Zwemparadijs van Erperheide in 1990 grotendeels werd verwoest door een brand? Later is het weer nagenoeg volledig herbouwd.
  • …op Erperheide de grootste BALUBA van Center Parcs is te vinden? Latere vestigingen op onder andere Bispinger Heide en Het Meerdal zijn nieuwer, maar ietwat minder uitgebreid dan het origineel op Erperheide.

 

Download hier de wandelroute voor Erperheide in PDF-versie!

U wordt aangeraden de wandelroute te bewandelen in combinatie met de parkplattegrond.

 

———-
Center Parcs Forum adviseert gebruikers van de wandelroute altijd de parkplattegrond erbij te houden voor een goed verloop. De wandelroute is zorgvuldig samengesteld. Center Parcs Forum is niet aansprakelijk voor wijzigingen van wandelpaden, fouten en schade in welke vorm dan ook.
Het bewandelen van de route gebeurt volledig op eigen risico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.