De Eemhof

Mediterraanse sferen in Nederland

Een week Eemhof (2007) vraagt natuurlijk om een megareview zoals ook andere parken kregen. Dus ook van deze week krijgen jullie alle plusjes, minnetjes en andere feitjes die voorbij zijn gekomen. Een week die letterlijk om is gevlogen. Met een volgepakte wagen vertrokken we dan ook richting Zeewolde.

“Een week die letterlijk om is gevlogen.”

Entree

Iemand bedacht dat de aloude receptie zijn werk niet goed deed en bedacht daarna de nieuwe manier om in te checken, zittend vanuit je wagen. Klinkt heel praktisch, McDonalds doet het al jaren. Echter bij Center Parcs werkt het op het moment van schrijven niet helemaal soepeltjes. De snelheid ligt laag voor een systeem wat juist efficienter zou moeten werken. We moesten met klem rechtsaf want linksaf was de slagboom dicht. Niet helemaal waar, we konden gewoon linksaf. Linksom richting cottage 937 dus.

Park algemeen

De Eemhof is een groot park, dus een fiets is wel zo handig. Nu zijn fietsen niet zo goedkoop, zo’n 25 euro per week. Nu is een huurfiets natuurlijk niet als een eigen fiets, maar toch, je verwacht kwaliteit. Een iets betere fiets aanschaffen (degelijker) zou daar zeker bij helpen. De Eemhof is een park met een geheel eigen doelgroep. We hebben het echt naar ons zin gehad, maar toch voelden we ons in de minderheid op het park. De jonge HBO-student is niet erg sterk vertegenwoordigd daar. Jongeren met een urban/hardcore muzieksmaak en gezinnen komen wel graag richting Eemhof. Zeker meenemen in uw afweging, mocht u naar de De Eemhof willen.

Cottage

“Leuke cottage met genoeg ruimte.”

De 6-persoons Comfort-cottage voldeed qua ruimte zeker. Grote plus voor de hoekbank. De schoonmakers hadden echter wel wat beter hun best mogen doen. Een niet nader te identificeren goedje bevond zich aan het plafond boven de salontafel. Er was tevens veel verdwaald spinnenrag aanwezig en de cottage rook nogal muffig. De cottage had ook een grote aantrekkingskracht op vliegen. Verder opgedekte bedden, zeer prettig en de keuken was ook zeer compleet. Douche in de badkamer wellicht een zacht straaltje, maar ook daar valt mee te leven. Leuke cottage met genoeg ruimte.

Market Square

“De mediterraanse sfeer komt dus als een warme golf over je heen waaien.”

Wat ons betreft is het een succesnummer. Het goede weer speelt een klein beetje mee, maar er zijn meer factoren. De Square ligt in een ‘kuil’. De omgeving om je heen wordt zo geheel mediterraans want op een verdwaalde hoogspanningsmast na, zie je dus geen onmediterraanse dingen. Wat jammer is, is dat men niet gekozen heeft voor een topafwerking. De dingen die aan de voorkant mooi zijn, zijn aan de achterkant alsnog rommelig afgewerkt.
Het plein heeft de mogelijkheid gecreëerd om elke winkel of horecagelegenheid zijn eigen gezicht te geven. Het pand van Hamiltons moet zo ongeveer het meest aansprekende pand zijn. Een bijzondere entree met veel grandeur, maar ook aan de kant van het plein straalt het pand klasse uit. Jammer dat de inpandige bar nooit open was. Market Café & Terrace en het bijbehorende restaurant zijn knus en toch ruim ingericht en vertonen een sterke binding. Entree van de Aqua Mundo is waar mogelijk nog het beste afgewerkt. Het is het zoeken naar steeds nieuwe details wat de Market Square lekker uniek maakt.

De Food Store is niet bepaald knus te noemen. Alle andere parkwinkels bieden dat gevoel veel meer. Bekende klacht (al jaren) zijn de hoge prijzen in de store. Als je dan toch te veel wilt betalen, gaat de afhandeling bij de kassa niet echt super. Het kassapersoneel tijdens de hoogseizoenperiode is niet echt snel en maakt veel fouten. Aansluitend kom je langs de Sweetshop aan de linkerkant (niet aangedaan) en de Boulangerie aan de rechterkant. De aardbeienvlaai was zeker heerlijk en had genoeg taart geboden voor 8 personen, maar een beetje duur was deze toch wel. Ander gebak doet eenzelfde prijsniveau aan. Lekker snel geholpen en vriendelijk personeel. Een drankje gedaan bij het Market Café & Terrace. De snelheid waarmee het personeel oppikt dat je iets wilt bestellen, nog iets wilt bestellen of wilt afrekenen, ligt laag. Het was betrekkelijk rustig en de prijs-/kwaliteitverhouding was op zich goed.

Nu we toch aan de Square zijn, behandelen we het etentje bij Hamiltons ook nog even. De reservering bij de infodesk ging niet helemaal soepel, maar uiteindelijk stond het vast. We kregen een enthousiaste serveerster aan tafel welke wel erg vaak vroeg of het smaakte. We kregen royaal de tijd om de drie gangen te kunnen nuttigen. Er werd gevraagd of uitgeserveerd moest worden en men kwam tijdig met het verzoek of we nog een drankje wilden. Je werd dus totaal niet het restaurant uitgekeken. Eten was uitstekend te noemen. Wachten op de rekening duurde wat langer, en met een totaal van 2 uur tafelen kunnen we toch wel concluderen dat Hamiltons waar voor zijn geld biedt.

Aqua Mundo

“De spanning spat er niet echt vanaf, maar de attractiewaarde is goed te noemen.”

Wederom aan de Square ligt de Aqua Mundo. Met de bouw van dit bad is voor een veilige weg gekozen. De spanning spat er niet echt vanaf, maar de attractiewaarde is goed te noemen. Bizarre verrassing was toch wel het ondergelopen uitglijbad van de glijbanen. De wildwaterbaan werkte een dag later gewoon weer en ook de kleine glijbaan ging in de loop van de week open. De grote bleef echter gesloten en is de hele week niet meer opengegaan. De whirlpool is er één van een XXL-formaat. Teveel mensen willen genieten van dat lekker warme water. In de meeste baden ligt een familieglijbaan van ‘wildwaterbaan’ materiaal. Op de Eemhof niet. Deze bestaat uit losse delen en dus naden. Je kind kwijtraken in de Aqua Mundo is niet aan te raden. Omgeroepen berichten komen namelijk niet echt over. Toiletten en douches konden wel wat schoner. Er liepen in een bad dat groter is dan Meerdal veel minder schoonmakers rond. In het bad kunnen ijs en snacks gekocht worden. Service is snel, maar af en toe wat rommelig.

Sportfaciliteiten, activiteiten, show en entertainment

“Wie heeft ooit gezegd dat duo’s bij CP suf zijn?”

Factory’s blijven moeilijke dingen. Ze zijn voorzien op hoge aanloop, maar handelen er niet naar. De tap gaat om 00:00 dicht, de lampen floepen aan en de muziek gaat uit. Kortom, het lijkt wel of men je buitenkijkt bij De Eemhof. Het personeel kan en mag zeker wel een tandje harder lopen. Desalniettemin blijft er dus veel omzet liggen in de factory. Nette Floormanager die zich gelijk excuseert voor de kapotte disco- en showlampen in de factory. Er waren wel meer dingen die niet helemaal klopten in de factory. De akoustiek van de zaal bijvoorbeeld. Het is vroeger een sporthal geweest en dat zijn nu eenmaal plekken die galmen. Niet echt prettig, want na een avond show is je gehoor zo ongeveer kapot. Daarnaast komt de zang van de entertainers niet helemaal goed tot zijn recht door deze galm. Muzikaal is de show wel aardig, maar er is nauwelijks aankleding rondom de show. De liedjes lijken verder maar gewoon bij elkaar geraapt om er een thema van te maken. De deuntjes van ‘I’m so excited’, ‘I’m still standing’ en meer van het bekende werk spoken dan ook met tegenzin door je hoofd. De nawerking duurt meer dan een week kunnen we bevestigen.

Op een andere avond doen twee van de vijf entertainers een show. Het duo zing afwisselend samen en los verschillende liedjes. De zangers zijn vaak enthousiast, maar het slaat gewoon niet altijd even goed over op de mensen. Of dat een kwaal is van de factory of van de zangers is een andere vraag. Toppunt was toch wel een grap rondom Buma/Stemra. Leuke gimmick de eerste keer, maar de tweede keer kwam de grap toch wel stom over. Net als al het andere entertainment gaat de stekker er (gedwongen?) vroeg uit.

Op de Eemhof hebben ze twee dj’s in dienst. Er hangt niet bepaald de sfeer van een intieme kroeg. De muziek moet dus zijn werk doen. Een dikke pluim voor GJ dat ie zijn vak verstaat. Nog een pluim (het houdt niet op) voor het werkelijk geweldige duo wat op een avond stond te spelen. De heren hadden niet veel meer bij dan een keyboard, een gitaar, twee microfoons en een kastje waar blijkbaar alle muziek in zat. Toch gaven ze een fenomenaal optreden weg. Voor de nodige sport en spel is ook op de Eemhof een House of games. Apparaten genoeg, sfeervolle setting en een goed aantal poolbiljarts.

Groen/ligging

“Het is en blijft wonderbaarlijk dat men van een vlakke polder zo’n landschap heeft kunnen maken.”

Het puntje natuur mocht niet ontbreken. Het is en blijft wonderbaarlijk dat men van een vlakke polder zo’n landschap heeft kunnen maken. Groen was goed bijgehouden en zag er keurignetjes uit. De laatste pluim is dan ook voor de groendienst. De omgeving kunnen we niets over zeggen, we zijn het park niet afgeweest.

De eindstand

“Het was gezellig en de algemene indruk is in orde.”

De Eemhof, doen we dat nog een keertje? Het park is ons goed bevallen, het was gezellig en de algemene indruk is in orde. De af en toe vrij trage bediening en het standaardzwembad zijn dingen die wat tegenvallen. Echter als je kijkt naar het gemiddelde verwachtingspatroon dat je hebt bij Center Parcs doet Eemhof het “gewoon” goed. Het is moeilijk een cijfer te geven maar wat ons betreft is het park een dikke 7 waard. Het lijkt ons duidelijk dat er wat ons betreft wel wat dingen te veranderen/te overwegen zijn.

 • Bovenstaande publicatie is een verkorte versie van de oorspronkelijke review uit 2007. Benieuwd naar de uitgebreide variant van deze megareview? Klik dan hier voor de volledige versie!
 • Meepraten over De Eemhof kan in dit ervaringentopic.
 • Foto’s van het park vind je in dit fotoboek.
 • Foto’s van de cottages vind je in dit fotoboek.
 • Filmpjes van het park vind je in dit videotopic.

Review: Jbroeders en Ruben (forumbeheerders)
Bewerking: Jeroen (forum- en redactieteamlid)
Beeldmateriaal: Menno (forumteamlid) en Center Parcs Europe

2 comments on “De Eemhof

 1. Ik kan helaas niet op het forum een reactie plaatsen! (ban).

  Een hele mooie review. Ik persoonlijk heb liever een korte
  maar krachtige review, zodat ik in één oogopslag weet hoe
  en wat. Maar goed, een hele mooie review, maar deze woorden
  brij van twee a viertjes verruil ik liever voor kort en krachtig review.

  Groeten, Renzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.