Center Parcs Parc Sandur

Algemene informatie
Adres:
Sandurdreef 5
7828 AA Emmen
Nederland
Contactinformatie:
Telefoon: 0031-591 66 74 00
E-mail: sandur@centerparcs.com
Internet: www.centerparcs.nl/sandur & www.dagjecenterparcs.nl/sandur

Leuke weetjes

 • Openingsjaar: 1999
 • Aantal cottages: 438
 • Aantal cottagezones: 12 (per zone opgesplitst in A en B)
 • Aantal cottagetypen: 10
 • Oppervlakte van het park: onbekend
 • Parc Sandur was lange tijd van Landal GreenParks, vanaf 2011 is het park van Pierre & Vacances, onder de naam van Center Parcs.
 • Op een gedeelte van het park zijn al jaren nieuwe cottages gepland, zowel in de tijd van Landal GreenParks als van Sunparks/Center Parcs. Tot op het moment van schrijven is echter nog niet begonnen met de bouw daarvan. Wel zijn er cottages compleet gerenoveerd.
 • Parc Sandur zou in eerste instantie Sunparks Sandur Drenthe gaan heten, maar door de merkenverandering werd besloten om het direct tot Center Parcs Sandur te benoemen. Parc Sandur is dus, ondanks de plannen, nooit een Sunparks-park geweest.
 • Onlangs werd bekend, dat Center Parcs plannen heeft om nieuwe cottages op het park bij te bouwen en de Aqua Mundo te vergroten en aantrekkelijker te maken voor kinderen.

Korte geschiedenis
1999: Parc Sandur wordt geopend als Gran Dorado Parc Sandur, later wordt het Landal GreenParks Parc Sandur.
2011: Per 1 januari 2011 is Parc Sandur niet langer van Landal GreenParks, vanaf dan is het Center Parcs Sandur. Op 3 januari 2011 opent het park ook daadwerkelijk onder die naam.
2012: Een serie van 4-persoons VIP-cottages wordt grondig gerenoveerd en voorzien van een nieuw en modern interieur. De naam van het park verandert dit jaar terug naar ‘Parc Sandur’.

Het park
Parc Sandur is gelegen in een natuurrijk landschap en aan de Grote Rietplas, waardoor veel van de cottages zowel in een groene omgeving als aan het water liggen. Alle cottages op het park zijn vrijstaand.

De Market Dome
Het centrum van Parc Sandur is een eenvoudige Market Dome, uitgerust met een grote Food Store (openbare supermarkt), diverse restaurants en loungeterrassen met uitzicht op een kleine haven en daarnaast beschikt de Market Dome over verschillende sportmogelijkheden.

De Aqua Mundo
De Aqua Mundo van Parc Sandur is eenvoudig, maar wel voorzien van verschillende onderdelen. Zo is er een waterglijbaan van 48 meter, een binnenbad, een peuterbad, een bubbelbad en een waterval, maar ook een Spa-bad, een aromatherapiebad, een Turks stoombad en speciale zwemhulp voor kinderen.

De cottages
Het park kent 10 verschillende cottagetypen. De cottages zijn te huur in de categorieën Comfort en VIP en geschikt voor 4, 5, 6, 8 of 10 personen. Daarnaast zijn er ook speciale Kindercottages aanwezig.

De activiteiten
Op Parc Sandur is er voor alle leeftijden iets te doen. Zo kunnen er boten, fluisterboten, kano’s en waterfietsen gehuurd worden, evenals fietsen bij het Cycle Center. Daarnaast is er een midgetgolf, indoor speelplaats ‘Het Piratennest’, trekvlot, kabelbaan, airtrampoline, een paintballveld en een bowlingbaan.

Parc Sandur… virtueel!
Uw vakantie voorbereiden met Center Parcs Forum? Dat kan! Lees in het ervaringen- en vragentopic meer over het park of bekijk foto’s in het fotoalbum.

Tekst: Jeroen (forum- en redactieteamlid) i.s.m. Center Parcs Forum
Beeldmateriaal: Dutchie52 (forumlid) en Center Parcs Europe

3 comments on “Center Parcs Parc Sandur

 1. Misschien handig om te weten dat het park in eerste instantie onder de vlag van Grandorado geopend is.
  Pas na de overname van CenterParcs door Pierre et Vacances is het park onder vlag van Landal Greenparks verder gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.