Center Parcs door de ogen van een kind

Het vakantieparadijs bekeken vanuit een andere belevingswereld…

Een verblijf bij Center Parcs is meer dan zomaar een paar dagen weg, het is een kijkje in een andere wereld. Iedereen geniet daar op een eigen manier van, sportief of juist heerlijk luieren: alles is mogelijk. Kinderen zien Center Parcs met heel andere ogen, zij stappen echt binnen in de wereld van Center Parcs en zien meer dingen en soms ook totaal andere dingen dan volwassenen. Hierdoor wordt een verblijf bij Center Parcs een unieke belevenis.

Voor een kind begint de vakantie al zodra je het park opkomt. Alle indrukken worden opgenomen en de kleinste details bekeken. Zodra je aangekomen bent bij de cottage, wordt deze uitvoerig bekeken. Waar je als ouder eerst de spullen uitpakt, hebben kinderen al ontdekt dat er een mooi speelplekje achter de cottage ligt.
Nadat je op de plattegrond hebt gekeken wat de kortste weg naar de Market Dome is, kan de volgende ontdekking beginnen. Leuke kleine wandelpaadjes, borden met dieren en misschien zelfs wat eekhoorntjes kom je onderweg tegen. Als je dan bij de Market Dome aankomt, ben je als kind wel even onder de indruk. Een gigantische deur is het eerste wat opvalt, vervolgens stap je binnen in een tropische wereld. Je loopt tussen het groen langs kleine watertjes met vissen en zelfs schildpadden erin. Waar je als volwassene soms iets te snel voorbij al dit moois loopt, ontdekt een kind alle verscholen verrassingen.

In de Market Dome op een terrasje even iets drinken is een feest op zich, op de kaart staan heuse kindercocktails of misschien is er wel tijd voor een heerlijke kinderijscoupe. Uit eten gaan is ook een feest op Center Parcs, of het nu smikkelen wordt in het Pannenkoekenhuisje of juist uitgebreid eten in het Grill Restaurant: op de kinderkaart staat altijd wel iets lekkers. In het buffetrestaurant is er een speciaal kinderbuffet waar je zoveel lekkere dingen kunt eten als je maar wilt.

Als je klaar bent met eten hoef je je niet te vervelen, want er is altijd een leuke kinderhoek waar je kunt gaan spelen.

Natuurlijk hoort een bezoekje aan de Aqua Mundo er ook bij. Kinderen van alle leeftijden kijken hier hun ogen uit. Als baby droom je heerlijk weg, dobberend in je zwemband is het uitzicht op al dat moois al indrukwekkend genoeg. Iets oudere baby’s en peuters zullen zich prima vermaken in het speciale kinderbadje, met leuke waterfonteinen en grappige figuren. Ondernemende kleuters zullen de kinderglijbaan niet kunnen weerstaan en kunnen zich hier uren mee vermaken. Grotere kinderen kunnen geen genoeg krijgen van de wildwaterbaan en de talloze glijbanen. Het indrukwekkende Water Playhouse is een waar speelparadijs op zich, je komt hier ogen te kort.

Ook winkelen op Center Parcs is leuker dan thuis, in de Food Store hebben ze leuke kinderkarretjes en natuurlijk hele andere dingen dan thuis. Als je dan een lekker snoepje uit mag kiezen, is het een moeilijke keuze tussen grappige lolly´s of zelf iets scheppen uit de snoepbakjes. Bij de Toys & Souvenirs vind je vast wel een leuk vakantie aandenken of een grappig cadeautje, er is keuze genoeg. Zelfs in de Fashion Store vermaak je je prima als kind, vrolijk gekleurde kleding of een paar mooie schoenen zijn hier zo uitgezocht.

Spelen kun je op Center Parcs op heel veel plaatsen, er zijn speeltuinen buiten waar je kunt klimmen en glijden zoveel als je wilt. Of deze nu aan het meer liggen, net achter de cottage of juist midden in het bos, je vermaakt je er altijd.

Ook in de Market Dome is er altijd wel een speelhoekje waar je vriendjes of vriendinnetjes ontmoet. Als je de House of Games binnenwandelt, kun je niet kiezen wat je als eerste zult gaan doen, een spelletje air-hockey tegen mama of wat punten proberen te verdienen in de ticketautomaten.

Zodra je de kinderboerderij binnenstapt, komen de geitjes je al nieuwsgierig tegemoet gewandeld, ze zijn gek op kinderen. Nadat je ze even flink geaaid hebt, kun je verder gaan kijken. Konijnen en cavia’s (vaak met jonkies) huppelen hier vrolijk rond, maar ook kippen en siereenden zijn aanwezig. Favoriet is vaak de ezel, met zijn lieve ogen en grote oren, even kijken of hij zich laat aaien. Nadat alle dieren bekeken zijn, komt je kind erachter dat er ook nog een echte tractor staat waar je makkelijk op kunt klimmen, zo voelt een boer zich dus.

Tijdens de ontdekkingsreis op het park springt de Kids Klub er echt uit. Felle kleuren, kleine raampjes en mooie schilderingen. Daar wil je natuurlijk even binnenkijken tijdens de open ochtend. Als je door de deur wandelt, ben je betoverd door de kleine stoeltjes, bergen speelgoed en prachtige verkleedkleren. Hier kun je je goed vermaken, dat is zeker. Voor de allerkleinsten is er de Kiddies Klub, waarbij je iets leuks gaat doen met papa of mama erbij, vanaf vier jaar ben je groot genoeg voor de Kids Klub-activiteiten waarbij je iets moois gaat maken met de Kids Klub-leiding. Je kunt zelfs meedoen aan het Wannabe-kinderactiviteitenprogramma, waarbij je kunt kiezen uit vele droomberoepen zoals brandweerman, topmodel of schilder. Je zal omgetoverd worden en vervolgens alles doen wat het beroep inhoudt, na afloop mogen papa en mama foto’s komen maken.

Ook voor oudere kinderen worden er leuke activiteiten georganiseerd, zoals boogschieten. klimmen, wildwaterraften of zelfs een geweldige combinatie van dit alles, namelijk de Cool Factor Mission. Als je aan deze missie mee gaat doen, moet je beschikken over lef en uithoudingsvermogen. Je word uitgedaagd om een geheime code te kraken door het behalen van diverse opdrachten. Op het moment dat de activiteit begint, gaat je hart even sneller kloppen van de spanning, er staat voor iedereen een stoere bmx klaar en een Cool Factor-uitrusting maakt het plaatje compleet. Ook is het mogelijk om mee te doen aan de spannende Cool Factor Aqua Battle in de Aqua Mundo.

Aan entertainment voor kinderen ontbreekt het zeker niet op Center Parcs, er is een eigen team genaamd PéPéTéVé. Behalve dat ze een eigen show geven op het podium zijn er nog veel meer leuke dingen met ze te beleven. Kids Bingo met leuke prijzen of een echte disco in het water, je kunt het zo gek niet verzinnen of het is er. In de avonduren kun je meelopen in een parade, waarna je nieuwe dansjes leert tijdens de Kids Disco. Om weer rustig te worden nog even luisteren naar een verhaaltje voor het slapengaan verteld door één van de PéPéTéVé-figuren. Zo af en toe zijn de vier figuren ook in een leuk avontuur op de Center Parcs-televisie te zien.

Voor kinderen is Center Parcs dus een indrukwekkende belevenis, ze zullen dan ook heerlijk slapen in de cottage midden in de natuur. Als je ze helemaal wilt laten stralen, is het boeken van een luxe kindercottage misschien een idee. Hier heeft je kind een speciale kinderkamer met een versierd bed, leuk speelgoed en dat allemaal in de primaire kleuren die kinderen zo aanspreken. Maar wat voor cottage je ook hebt, genieten is het zeker om wakker te worden met het geluid van de natuur om je heen.

Probeer bij een volgend Center Parcs-bezoek ook eens het park door de ogen van een kind te bekijken, je zult dan dingen zien die je eerder over het hoofd zag en net als de kinderen een heel vakantieparadijs ontdekken. En vergeet niet: als de kinderen het naar hun zin hebben, dan genieten de ouders ook!

Tekst: Belinda (forumteamlid) i.s.m. Center Parcs Forum
Beeldmateriaal: Belinda (forumteamlid) en Center Parcs Europe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.