De nieuwe glijbaan van Elveden Forest onthuld: Tropical Cyclone

Onlangs maakte Center Parcs UK bekend, wat voor soort glijbaan zij zou gaan toevoegen in het Subtropical Swimming Paradise op Elveden Forest. Destijds is die bekendmaking beperkt gebleven tot het type (Bowl-glijbaan), de capaciteit wat bezoekers betreft en de kosten. Toen werd aangekondigd dat op termijn meer informatie zou verschijnen.

Zojuist was het dan zover, Center Parcs UK heeft het hele plan naar buiten gebracht! De Bowl-glijbaan wordt één van de spectaculairste waterglijbanen ter wereld, doordat twee award winnende constructies worden gecombineerd in één attractie: de Behemoth-Bowl en de Tornado.

De banden voor 4 personen tegelijk kunnen een topsnelheid van 24 kilometer per uur behalen. De drop is 45 graden, waardoor de bezoekers even een moment van ‘zero gravity’ beleven, oftewel het gevoel van gewichtsloosheid.

De 4 miljoen Engelse pond kostende attractie wordt samen met The Lagoon toegevoegd aan het Subtropical Swimming Paradise van het park. The Lagoon is een nieuw bad met warm water. Het geheel is onderdeel van een groter investeringsprogramma, bedoeld voor de Subtropical Swimming Paradises van allevier de parken. Dit gebeurt ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum.

Bekijk de gehele onthulling met álles over de baan, met bouwfoto’s, plattegrond, impressies, het logo en bijzondere video’s nu, uiteraard op Center Parcs Forum! Klik hier voor het forumtopic!

One thought on “De nieuwe glijbaan van Elveden Forest onthuld: Tropical Cyclone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.