Nieuwsbrief maart & april 2012

Een woordje vooraf

Collectief

Nederlanders zijn van het samenzijn. Er zijn ook veel momenten om samen te zijn dit jaar. Op die momenten maakt rang, stand of plaats in de samenleving niets meer uit. Een verbindende kleur daarin lijkt oranje te zijn. Het WK, EK, Koninginnedag en uiteraard ook 4/5 mei. Alle dagen speelt oranje, zichtbaar of minder zichtbaar, een belangrijke rol.

Wat zijn we er goed in, samen een blok vormen achter ons Oranje. Het maakt niet uit of het nu het koningshuis of het voetbalelftal betreft. Een andere ontwikkeling waar ik dat collectief zag was in het tv-programma ‘Een goede buurt’ van SBS6. Hier helpt een buurt een van de bewoners door hem met zijn of haar expertise bij te staan.

Bij Center Parcs Forum zijn we ook van het collectief. We maken met zijn allen goede adviezen en tips mogelijk. Op dat collectief zijn we trots en daar investeren we ook nog steeds in, we proberen het beter te maken voor jullie, maar vooral met jullie. Laten we dat, collectief, zo houden!

Namens beheerders en moderators,
Jbroeders

Center Parcs Forum

Stuur al je foto’s van De Vossemeren in en maak kans op dagtickets!

Center Parcs De Vossemeren bestaat dit jaar 25 jaar en gaat ter gelegenheid van dit jubileum samen met leden en bezoekers van Center Parcs Forum op zoek naar al het beeldmateriaal van haar park uit heden en verleden! Zoek al je digitale én gedrukte foto’s op, ook oude brochures, folders en zelfs oude videobeelden zijn welkom! Sinds 23 april kun je drie weken lang al je beeldmateriaal per e-mail versturen naar 25jaarvossemeren@centerparcsforum.nl. Wij zorgen dan ervoor, dat het bij de juiste personen van De Vossemeren terechtkomt en op het forum per week wordt verzameld in een stemtopic (zoals bij de Center Parcs Forum-fotowedstrijden), waardoor je kans maakt op een gratis setje dagtickets! Namens De Vossemeren mag Center Parcs Forum 3 setjes van 2 toegangskaarten verloten onder de inzenders!

Fotoverkiezing: stuur jouw mooiste lentefoto in!

Heerlijk genieten van de natuur op het park bij een stralend lente-zonnetje, of de warmte opzoeken in de tropische Market Dome tijdens een frisse lente-bui. Wij zijn op zoek naar de allerbeste Center Parcs Lentefoto! Iedereen is welkom om een geschikte foto in te zenden. Na afloop van het lenteseizoen zullen we door middel van stemmen beslissen welke foto dé “Center Parcs Forum Lentefoto” wordt.

De voorwaarden om mee te doen aan de verkiezing:
– Alleen foto’s gemaakt op Center Parcs mogen ingezonden worden voor deze verkiezing. De foto kan ook tijdens een eerdere lentevakantie op Center Parcs gemaakt zijn.
– Meerdere foto’s inzenden per persoon is niet toegestaan, dus kies zelf de beste inzending uit.
– De foto wordt ingezonden met vermelding van maand en jaar van het verblijf en de parknaam.

Je kunt de foto inzenden door deze te sturen naar: lentefoto@centerparcsforum.nl. Na afloop zal er door middel van een poll gestemd kunnen worden op de foto’s. De winnende foto krijgt een plaats in de eregallerij op de website.

Maak je vakantie compleet met Center Parcs Forum!

Center Parcs Forum is vaak een handig hulpmiddel als voorbereiding op je vakantie, maar vanaf nu kunnen wij ook tijdens de vakantie helpen bij de ontdekking van het park, namelijk met de “Wandelroutes vol wetenswaardigheden”! Hierbij is een uitgebreide route uitgestippeld, die ervoor zorgt dat je niet alleen van alles op het park ziet en de belangrijkste plekken bezoekt, maar ook dat je allerlei weetjes over heden en verleden ontdekt! De route is het beste te bewandelen in combinatie met de parkplattegrond. Is de route naar wens en dus een optie voor het vakantieprogramma? Download hem in PDF via de link onder de tekst, print hem uit en geniet van de parkwandeling tijdens de vakantie! De eerste uitgave, de route van De Kempervennen, is nu op onze website te vinden. Het team van Center Parcs Forum wenst je veel wandelplezier!

“Als iedere seconde telt…”, het aangrijpende verhaal over een tevergeefse reanimatiepoging, vanaf nu verkrijgbaar!

Op 25 mei 2009 wordt auteur Ted Janssen, beveiliger/medewerker Guest Service bij Center Parcs Het Meerdal, gevraagd te assisteren bij een onwelwording van een collega in de Aqua Mundo. Er wordt getracht de medewerkster te reanimeren, maar het heeft niet mogen baten. De heftige gebeurtenis brengt heel wat met zich mee. Het indrukwekkende verhaal is vanaf nu verkrijgbaar! Onlangs kwam het boek in de schappen van Het Meerdal en Limburgse Peel te liggen en daarna zijn ook de andere Nederlandse parken voorzien van een voorraad exemplaren. Bovendien verkopen nu ook twee Belgische parken het boek, namelijk De Vossemeren en Erperheide. Het boek is te vinden in de Daily Food Store van de parken. Ook via de website www.alsiederesecondetelt-hetboek.nl is het boek inmiddels te bestellen. De schrijver van het boek beantwoordt op ons forum eventuele vragen.

Center Parcs Algemeen

Winterperiode voorbij: nieuw welkomstgeschenk voor Friends

Friends, de vaste gasten van Center Parcs, krijgen sinds kort een nieuw welkomstgeschenk bij aankomst. Het nieuwe cadeautje betreft het spelletje ‘Tumbling Tower’, waarbij stenen één voor één uit een torentje gehaald moeten worden, waardoor deze instabiel wordt. Het spelletje is de vervanger van de Hot Chocolate-set met vier blokjes chocolade aan een lepeltje, bedoeld om warme chocolademelk mee te maken. Met het einde van de themaperiode ‘Winter at Center Parcs’ kwam de chocoladeset te vervallen. Meer weten over het Just for Friends-programma? In ons forumtopic vind je hier alles over!

Welkomstkoffertjes terug van weggeweest!

Halverwege het afgelopen najaar startte Center Parcs een nieuwe actie met welkomstkoffertjes, een soort welkomstgeschenk dat naast het Friends-welkomstgeschenk werd uitgedeeld, maar dan aan alle gasten. Het koffertje werd destijds alleen op de Nederlandse parken uitgedeeld en bestond uit een kartonnen koffertje met diverse promotieproducten, van thee en limonade tot snoepjes en deodorant. Eind januari 2012 werd de actie stap voor stap afgebouwd totdat alle koffers waren uitgedeeld.

Center Parcs heeft nu de actie weer opgestart, maar deze keer met een wat kleinere en lichtere variant van het koffertje. Een ander verschil is, dat het welkomstkoffertje nu niet meer in de cottages klaarligt, maar bij de receptie of het E-tickethokje wordt meegegeven aan de gasten. Het is nog niet bekend hoe lang de actie deze keer duurt, wat er aan de samenstelling van de inhoud is veranderd en welke parken nu zijn voorzien van een voorraad koffertjes.
Meer weten? Bezoek het forumtopic op ons forum!

Nieuwe activiteit: de Cool Factor Aqua Battle

Binnenkort wordt er bij Center Parcs weer een nieuwe activiteit gestart: de Cool Factor Aqua Battle. Het betreft een uitbreiding op de succesvolle Cool Factor Mission, die afgelopen najaar werd ingevoerd.

De Cool Factor Aqua Battle is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar en vindt plaats op een speciaal waterplatform in de Aqua Mundo, bestaande uit drijvende platformdelen. Twee teams strijden tegen elkaar door middel van zwemmen, springen, duiken, balanceren en puzzelen. In 1 uur tijd moeten zij 5 opdrachten volbrengen. In de finale is het ieder voor zich en bepaalt de Cool Jump de winnaar. De kinderen moeten dan de allercoolste sprong van het platform zien te maken.

De Cool Factor Aqua Battle wordt gefaseerd ingevoerd. De Belgische website van Center Parcs meldt dat de nieuwe activiteit bij hen deze maand al wordt ingevoerd. De Eemhof kondigde voor haar park invoering vanaf de zomervakantie aan. Meer informatie over de Aqua Battle is te vinden in dit forumtopic!

Center Parcs Nederland

Gerard Joling viert Het Leukste Weekend op De Eemhof!

Van vrijdag 28 september tot maandag 1 oktober aanstaande wordt op De Eemhof ‘Het Leukste Weekend’ georganiseerd. Naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van zanger Gerard Joling wordt van dit weekend een groot feest gemaakt.

Speciaal voor dit evenement heeft Center Parcs een uitgebreid arrangement opgesteld. Hierbij zijn onder andere het karaokefeest met Gerard Joling, Patty Brard en Bonnie St. Claire op vrijdag, Het Leukste Feest van Nederland met Gerard Joling en muzikale gasten op zaterdag en de Tropische Pool Party met Gerard als badmeester op zondag inbegrepen. Op de zondagochtend wordt daarnaast ook met het grootste pyjama-ontbijt ooit een recordpoging voor het Guinness Book of Records gedaan.
Het arrangement is te boeken via de websites van Gerard Joling en Center Parcs. Bekijk het volledige programma in ons forumtopic!

Het Meerdal zet cottagerenovaties voort en vernieuwt Kindercottages

Onlangs is begonnen aan de volgende fase van de vernieuwingen. Eerst worden de laatste VIP-cottages verbouwd en daarna wordt cottage 283 omgetoverd tot de nieuwste generatie Kindercottage, zoals deze ook op De Eemhof werd geïntroduceerd. Vervolgens worden diverse reeksen cottages gerenoveerd.

Hierbij worden naast de renovatie van de ‘gewone’ cottages ook weer enkele Kindercottages van de nieuwe uitstraling met speeltoestel voorzien en valt vooral cottagetype MD039 (6-persoons Comfort-cottage) op. In zone 7 komt dit type te vervallen en wordt het vervangen door het nieuwe type MD515, een 5-persoons Premium-cottage.
Alle informatie over de cottagetypes, -nummers en de renovatiedata lezen of de foto’s bekijken? Je vindt het hier op Center Parcs Forum!

Toevoeging van Orry op Park Zandvoort

Op Park Zandvoort kunnen kinderen sinds maandag 2 april Orry in het echt ontmoeten. Sindsdien is dit PéPéTéVé-lid namelijk voor verschillende activiteiten op het park aanwezig. Zo is Orry op de wisseldagen aanwezig om de gasten te ontvangen en uit te zwaaien, helpt hij mee bij de Kids Bingo, danst hij mee tijdens de Kids Disco en is hij bij de Bedtime Stories te vinden. Ook organiseert hij zijn eigen Orry Parade.
Meepraten over PéPéTéVé kan hier en vakantiereviews van Park Zandvoort zijn hier te vinden.

Center Parcs België, Duitsland en Frankrijk

De Vossemeren bestaat 25 jaar!

Juni 2012 is een echte feestmaand binnen Center Parcs. Niet alleen De Huttenheugte viert dan een jubileum, ook De Vossemeren heeft wat te vieren! Het Belgische park opende in juni 1987 en bestaat dan dus 25 jaar. Dat wordt gevierd met een nieuwe, snelle en spectaculaire glijbaan voor de Aqua Mundo. Om deze te kunnen bouwen, vindt er van 11 tot en met 21 juni aanstaande een volledige parksluiting plaats. Op dit moment is het park bezig allerlei acties te ontwikkelen. De activiteiten van het feestjaar worden later bekendgemaakt.

Zodra het programma bekend is, kunt u dat terugvinden op ons forum in dit forumtopic. Daarin kunt u alle ontwikkelingen rondom het jubileum én de nieuwe Aqua Mundo-attractie in de gaten houden. Nuttige vakantiereviews vindt u in ons uitgebreide ervaringen- en vragentopic van De Vossemeren!

Volledig gerenoveerd saunalandschap voor Park Eifel

Onlangs werd op Park Eifel het saunalandschap grondig vernieuwd. Bij deze renovatie is er gekozen voor het aanbrengen van warmere kleuren in het geheel, voornamelijk door het gebruik van natuursteen ter vervanging van de roodbruine en enkele reeksen witte zwembadtegels. Ook is besloten om extra muurbekleding met een natuurlijke uitstraling toe te voegen. Het aanbod in de sauna is hetzelfde gebleven. Op Park Eifel beschikt deze over onder andere een Finse sauna, een zogeheten Biosauna, een Turks stoombad, een whirlpool en massagebehandelingen op aanvraag. Ga nu naar ons ervaringen- en vragentopic van Park Eifel en bekijk de fotoserie van het gerenoveerde saunagedeelte!

Center Parcs UK

Bouw van vijfde UK-park Woburn Forest van start!

Center Parcs UK deed op 1 maart de aankondiging, dat de bouw van het geplande vijfde park kort daarna ging starten. Er zullen 625 cottages, een hotel met 75 bedden en een spa met 12 luxe Spa Suites worden gerealiseerd. Daarnaast worden er twee centrale voorzieningen gebouwd. De bouwfase vergt een investering van ruim 250 miljoen pond. Voordat de bouw kon beginnen, ging er een lang proces van voorbereiding aan vooraf, welke compleet op Center Parcs Forum was te volgen. Nu is het zover dat de bouw kan gaan beginnen. Woburn Forest wordt het eerste park dat zij sinds de afsplitsing van het oorspronkelijke Center Parcs zelf heeft ontwikkeld en laat bouwen. De start van de bouw is één van de hoogtepunten in het jubileumjaar van het 25-jarige Center Parcs UK. Alles over Woburn Forest vind je op Center Parcs Forum en wel in dit forumtopic!

25 jaar Center Parcs in Engeland: bekijk de historie op Center Parcs Forum!

Center Parcs UK bestaat dit jaar 25 jaar en blikt in dit jubileumjaar terug op een mooie historie onder het motto ‘Celebrating 25 years in the forest’. 25 jaar vol met bijzondere vakantiemomenten en dat is te danken aan onder andere het feit, dat de parken compleet zijn geïntegreerd in de natuur. Al sinds de opening van de parken wordt er gewerkt aan bescherming van die natuur om deze voor de toekomst te behouden. In een serie historische foto’s laat Center Parcs UK zien hoe dit in de afgelopen 25 jaar eruit zag. Zo is te zien hoe er gewerkt is aan een ontwerp, waarin de natuur kon uitgroeien tot een prachtig landschap, hoe de cottages zo efficiënt mogelijk tussen bomen gebouwd konden worden en hoe er werd gedacht aan flora en fauna. Met de bouw van centrumvoorzieningen en het Subtropical Swimming Paradise werd een bijzonder concept gerealiseerd. Bekijk de fotoseries nu in ons fotoboek!

Center Parcs UK opent The Canopy Café and Bar op Elveden Forest

Op 12 maart leverde Center Parcs UK op Elveden Forest het eerste vernieuwde concept in het Subtropical Swimming Paradise op. Daar werd The Canopy Café and Bar officieel geopend. Gasten kunnen nu terecht bij een opgefrist horecaconcept voor onder andere koffie, warme broodjes, ijssoorten, kleurrijke cocktails en wijn. De complexiteit van de verbouwing valt op bij de sluitingsperiode, aangezien de verbouwing bijna twee keer zo lang duurde als die van de eerder vernieuwde winkels. Tijdens de verbouwing was het één en ander tijdelijk te verkrijgen bij de nieuwe kiosk van Starbucks Coffee en een vervangende balie van de oude Lagoon Bar. The Canopy Café and Bar zal nog dit jaar ook op de andere parken worden toegevoegd. Bekijk de foto’s op Center Parcs Forum en wel in dit forumtopic!

Canyon Ride op Whinfell Forest tijdelijk buiten gebruik

Op Whinfell Forest is in het Subtropical Swimming Paradise de waterglijbaan ‘Canyon Ride’ ruim twee weken buiten gebruik geweest. De attractie had te maken met een grote, complexe breuk in één van de ondergrondse watertoevoerbuizen. Kort na heropening gaf Center Parcs UK aan de glijbaan opnieuw te moeten gaan sluiten voor extra afrondende werkzaamheden, welke inmiddels achter de rug zijn. Alle andere voorzieningen in het bad waren tijdens de reparatieperiode wel geopend voor de gasten. Meer lezen over deze situatie? Bekijk dit forumtopic!

Center Parcs UK opent Just Kids op Whinfell Forest

Na een maand van verbouwing van de voormalige speelgoedwinkel Funtastic opende de nieuwe vrolijke en kleurrijke winkel Just Kids. De vestiging op Whinfell Forest is inmiddels de derde Just Kids voor Center Parcs UK. Eind februari werd Funtastic gesloten en in de tussentijd was een beperkt assortiment verkrijgbaar bij Natural Elements. Alleen op Sherwood Forest is nu nog de oude Funtastic te vinden. Naar verwachting zal ook de vestiging daar op korte termijn omgetoverd worden tot het nieuwe concept. Openingsfoto’s van de nieuwe Just Kids op Whinfell Forest vind je uiteraard op Center Parcs Forum en wel in dit forumtopic!

Longleat Forest sluit diverse restaurants voor verbouwing

Center Parcs UK is sinds enige tijd bezig met ingrijpende vernieuwingen op haar vier parken. Er werden al veel winkels verbouwd en in februari werd het eerste nieuwe restaurantconcept gestart. Op Longleat Forest werden eind maart diverse restaurants gesloten om verbouwd te gaan worden. Op maandag 2 april sloot restaurant ‘Made’, welke wordt vervangen door Dexter’s Kitchen. In dit nieuwe restaurant kunnen gasten terecht voor onder andere versgemaakte hamburgers, salades en shakes. Precies een week later, op 9 april, werd The Lagoon Bar in het Subtropical Swimming Paradise gesloten om plaats te maken voor The Canopy Café and Bar. Bij dit opgefriste horecapunt kunnen zwemmers straks terecht voor onder meer koffie, warme broodjes, diverse ijssoorten en kleurrijke cocktails. Alle vernieuwingen op de Engelse parken zijn van begin tot eind te volgen op Center Parcs Forum in het subforum van Center Parcs UK!

Center Parcs UK start maandelijkse blog

Center Parcs UK heeft eind maart een eigen blog op een subsite gelanceerd. Daarop worden maandelijks verhalen over de natuur op de parken gepubliceerd. De teksten worden geschreven door de biologen van de parken en worden voorzien van prachtige natuurfoto’s. Het eerste bericht gaat over het spotten van vogels op Elveden Forest. De blog is te vinden via http://blog.centerparcs.co.uk. Meer informatie is in dit forumtopic te vinden.

Ook Whinfell Forest wordt voorzien van The Store Room

Medio april werd op Whinfell Forest de winkel ‘Natural Elements’ gesloten. Na Elveden Forest en Longleat Forest krijgt Whinfell Forest de derde vestiging van de nieuwe cadeauwinkel ‘The Store Room’. De verbouwing duurt ongeveer een maand, waarna de opening volgens planning zal plaatsvinden op 14 mei aanstaande. Center Parcs UK geeft aan dat de eerder opgeleverde winkels van het nieuwe concept erg populair zijn onder de gasten. Eerder werd op Whinfell Forest ook al de nieuwe speelgoedwinkel Just Kids toegevoegd. Bekijk meer informatie over dit park in ons ervaringen- en vragentopic.

Actiecodes

30% korting = 5 gratis toppings in de zomervakantie!

Boek uw verblijf uiterlijk op 1 juni 2012

Tot 30% korting + 5 gratis Toppings op uw verblijf in de zomervakantie
De zomer in Center Parcs betekent gegarandeerde waterpret. Want welk weer het ook wordt, in Center Parcs zit u altijd goed!
De waterpret begint buiten: varen, surfen, wakeboarden of waterskiën, het kan allemaal. Want in een aantal parken vindt u grote meren, waar u naar hartenlust kunt watersporten. Is het iets minder zomers buiten? Niet getreurd, de subtropische waterwereld Aqua Mundo is een paradijs voor elke waterliefhebber: spectaculaire glijbanen, uitdagende wildwaterstromen of relaxen in de hot whirlpool. Nergens beleeft u zo veel waterpret als in Center Parcs!
Boek uw verblijf uiterlijk op 1 juni 2012 en profiteer van:
tot 30% korting* op een week- of weekendverblijf
tot 20% korting* op een midweekverblijf!
plus 5 gratis Toppings.
Deze aanbieding is geldig voor aankomsten van
29 juni t/m 31 augustus 2012.
*Uw zomerkortingen verschillen van park tot park.
Bekijk de voorwaarden voor een kortingsoverzicht.

Voor meer acties, kijkt u op ons forum in dit forumtopic!

Kalender

Aankomende gebeurtenissen en evenementen

  • 11-13 mei 2012: Fiat 500 Weekend op Park Eifel
  • 21 mei 2012: Opening van Dexter’s Kitchen op Longleat Forest
  • 11-21 juni 2012: Parksluiting De Vossemeren i.v.m. glijbaanbouw
  • 22-25 juni 2012: Jubileumweekend De Huttenheugte
  • 2 juli 2012: Start actie ‘Kids Eat For Free’ op Park Nordseeküste

Bekijk alle geplande Center Parcs-gebeurtenissen en -evenementen in de forumkalender van Center Parcs Forum!

————————————————–
Center Parcs Forum Nieuwsbrief

Jaargang 2, nummer 5: maart & april 2012
Teksten & samenstelling: Menno, Ngs92, Jeroen en Jbroeders
Beeldmateriaal: Rvwezel en Ted Janssen (forumleden), Center Parcs Europe, Center Parcs Het Meerdal, Center Parcs De Vossemeren, Center Parcs Park Eifel, Center Parcs UK, Vakantiepark Beekse Bergen en Landal GreenParks
Vormgeving: Ngs92 en Jeroen
Uitgave: Center Parcs Forum
www.centerparcsforum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.