De Vossemeren maakt nieuwe glijbaan officieel bekend

De Vossemeren heeft de plannen voor de nieuwe glijbaan in de Aqua Mundo officieel bekendgemaakt. Bij de aankondiging van haar 25-jarig jubileum maakte ze al bekend een nieuwe glijbaan te gaan bouwen. Nu zijn ook de details en ontwerpen naar buiten gekomen.

In plaats van een gewone trap zal er de zogeheten ‘Apentoren’ gemaakt worden, die garant staat voor veel pret, nog voordat het glijden begint. Wateremmers zijn binnen handbereik en de zwemmers die eronder staan, zijn nietsvermoedend…!

Binnen in de Aqua Mundo hangt de glijbaan op 13 meter hoogte boven het golfslagbad. De 15 meter hoge trap wordt gebouwd op de oude zwemmersbar. De glijbaan wordt echter grotendeels buiten gebouwd, gedeeltelijk boven het buitenbad. Hier bevindt zich een enorme tol, waarin de bezoeker eerst een paar keer ronddraait en vervolgens in het buitenbad belandt of juist, en dat is uniek in Europa, rechtstreeks doorgaat naar de wildwaterbaan.

De nieuwe glijbaan is bedoeld voor bezoekers van 8 jaar en ouder. Van 11 tot en met 21 juni aanstaande is het park volledig gesloten om de nieuwe glijbaan te bouwen. In juli moet de baan geopend worden.

Alle informatie over 25 jaar De Vossemeren, het jubileumprogramma en de nieuwe glijbaan (inclusief de impressies!) vindt u in dit forumtopic. Vergeet ook niet om dit weekend nog uw meest bijzondere foto’s van De Vossemeren in te sturen, hiermee maakt u kans op het àllerlaatste setje dagtickets voor het park!

One thought on “De Vossemeren maakt nieuwe glijbaan officieel bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.