“Als iedere seconde telt…”, het aangrijpende verhaal over een tevergeefse reanimatiepoging

Op 25 mei 2009 wordt auteur Ted Janssen, beveiliger/medewerker Guest Service bij Center Parcs, gevraagd te assisteren bij een onwelwording van een collega in de Aqua Mundo. Er wordt getracht de medewerkster te reanimeren, maar het heeft niet mogen baten. De heftige gebeurtenis brengt heel wat met zich mee.

Ted Janssen vertelt over de reanimatiepoging en de ontstane gevolgen voor hem:

“In de exotische omgeving van ons Subtropisch Zwemparadijs vechten wij voor haar leven. Mijn gevoel zegt me dat het goed afloopt, maar enkele uren later blijkt datzelfde gevoel me enorm in de steek te hebben gelaten. De klap komt als een mokerslag aan, waarbij zich in de dagen, weken en zelfs maanden daarna bij mij verdere problemen openbaren.

Op een bepaald moment besef ik dat mijn leven als een kaartenhuis in elkaar stort en kom ik op een punt waarbij ik moet vrezen voor zo ongeveer alles wat me lief is. Ik besef dat ik maar één keuze heb. Terugvechten tegen de persoon die ik op dat moment het meeste vrees… mezelf.

Dit is een waargebeurd verhaal waarin ik beschrijf wat me is overkomen nadat ik een collega heb proberen te redden. Een verhaal van verlies, onmacht, gevoel en onrecht, maar uiteindelijk gelukkig ook trots.”

Het indrukwekkende verhaal wordt momenteel gedrukt in het boek “Als iedere seconde telt…”, dat ruim 160 pagina’s bevat en vanaf medio mei 2012 verkrijgbaar is in de Daily Food Store op alle parken van Center Parcs. Ook via de website www.alsiederesecondetelt-hetboek.nl zal het boek te bestellen zijn.

De schrijver van het boek beantwoordt in dit forumtopic eventuele vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.