Nieuwsbrief januari & februari 2012

Een woordje vooraf
De nabrander
Net toen iedereen dacht dat het echt geen winter meer kon worden, kregen we de volle lading kou. De elfstedenkoorts ging ver over de 40 graden heen en het nieuws werd dagelijks beheerst door extreme kou, alsof de wereld stil was komen te staan. Uiteraard is daar niets van waar, want de wereld draaide gewoon door, en zo gek is dat ook niet. Met onze winterbanden, goede centrale verwarming en de verschillende mogelijkheden om thuis te werken, hoeven we ons doorgaans nergens zorgen over te maken. Blijft alleen het genieten of toch angstvallig uitkijken staan als we toevallig wel een keer naar buiten gaan.

Als ik de recente weerberichten mag geloven, is het met het echte koude weer inmiddels gedaan. We kruipen weer langzaam naar de dubbele cijfers en dat past ook zo goed bij de langere dagen. Center Parcs piekt in deze periode flink, omdat men zowel in december (Kerstdagen) als in februari (carnavals/voorjaarsvakantie) traditioneel vaak naar Center Parcs gaat. Dat merken we aan het aantal vragen en de enthousiaste nieuwe leden.

De natuur is van al dat vreemde weer compleet van slag, en terwijl de eerste mensen afgelopen weekend alweer op het terras zaten, wens ik jullie allen weer veel plezier met onze nieuwsbrief.

Namens beheerders en moderators,
Jbroeders

Center Parcs Forum

Handig: QR-codes

Nadat Center Parcs in haar nieuwste brochure al volop aan de slag ging met QR-codes, maakt nu ook Center Parcs Forum het voor de lezers met mobiel internet mogelijk om de belangrijkste pagina’s snel en eenvoudig te bezoeken!

Leden en bezoekers met een smartphone met camerafunctie kunnen een App downloaden in de vorm van een QR-codelezer. Wanneer deze op de smartphone staat en open staat, hoeft er niets meer te gebeuren dan alleen maar je favoriete overzichten te bezoeken en de code, het zwart/witte vierkantje in het topic, te scannen door de camera boven de code te houden, waardoor deze op je smartphone verschijnt en gelezen kan worden. Vervolgens heb je binnen enkele seconden de handigste overzichten van Center Parcs Forum binnen handbereik op je smartphone zonder lange URL’s in te typen! Ga nu naar bijvoorbeeld het Cottage Ervaringen Topic, het actiecodestopic of de tips voor dagjes uit en scan de code!

Karma: een cadeautje

Is het woordje ‘karma+’ al eens opgevallen onder de naam van de andere leden? Middels dit linkje kun je iemand wat karma cadeau doen. Het begrip ‘karma’ komt oorspronkelijk in een positieve en negatieve variant voor en is nog het beste te vergelijken met de ‘vind ik leuk’-functie van Facebook. Op Center Parcs Forum staat karma, zonder echt een graadmeter of competitie te zijn, als een bedankje voor goede hulp. Deel dus ook eens wat karma uit!

Wat vinden gebruikers van Center Parcs Forum?

Center Parcs Forum bestaat al heel wat jaren en we maken het forum samen met onze leden. Wij proberen zo open en transparant als mogelijk naar onze leden te communiceren en daarmee een prettig platform te maken om over Center Parcs te discussiëren. We horen dan ook graag terug wat jullie van ons vinden. Neem per e-mail contact met ons op en wellicht kunnen we jouw tip, idee of opmerking gebruiken om Center Parcs Forum nog beter te maken.

Beleef de Center Parcs-geschiedenis van dag tot dag op Center Parcs Forum!

De geschiedenisrubriek op de website van Center Parcs Forum is uitgebreid met een nieuw onderdeel! ‘Vandaag in het Center Parcs-verleden’ geeft je een uniek kijkje in de historie van Center Parcs en dus ook Sporthuis Centrum. Center Parcs Forum gaat decennia terug in de geschiedenis.

Wat gebeurde er vandaag, maar dan 20 jaar geleden? Heb je altijd al willen weten wanneer een nieuwer cottagesgedeelte van De Huttenheugte is gebouwd? Snel en overzichtelijk terugzoeken wanneer De Eemhof met branden had te maken? En wanneer werden de cottages op Les Bois-Francs eigenlijk gerenoveerd? Gedurende het jaar vind je op Center Parcs Forum op al deze en nog véél meer vragen het antwoord! Elke maand verschijnt alle informatie over die maand in een overzichtelijke lijst. Uiteraard is Center Parcs altijd in ontwikkeling, waardoor ook de overzichten regelmatig worden uitgebreid met nieuwe gebeurtenissen.

De Center Parcs Forum-tip van de maand

Sinds de jaarwisseling vind je op de website van Center Parcs Forum elke maand de Center Parcs Forum-tip van de maand! Hiermee komen de vele praktische tips die op het forum te vinden zijn, duidelijk naar voren en is Center Parcs Forum nog meer dé plek om je vakantie zo voordelig, aangenaam en compleet mogelijk samen te stellen én daarbij op de hoogte te zijn van alle tips & tricks die je tijdens het verblijf kunt toepassen. Ga snel naar de website en bekijk de tips van januari en februari 2012!

Fotoverkiezing: stuur jouw mooiste winterfoto in!

Het winterseizoen is een perfecte gelegenheid om de warmte van Center Parcs op te zoeken. Natuurlijk worden er dan ook mooie, leuke en sfeervolle winterfoto’s gemaakt. Wij zijn op zoek naar de allerbeste Center Parcs-winterfoto!

Je kunt nog heel even foto’s insturen! Alleen foto’s gemaakt op Center Parcs mogen ingezonden worden voor deze verkiezing. Dit kan een mooie sfeerfoto van de verlichting op het park zijn, maar ook dat gezellige plaatje van de knus brandende open haard, alles is mogelijk. De foto kan ook tijdens een eerdere Wintervakantie op Center Parcs gemaakt zijn. Meerdere foto’s inzenden per persoon is niet toegestaan, dus kies zelf de beste inzending uit.

De foto wordt ingezonden met vermelding van maand en jaar van het verblijf en de parknaam. Je kunt de foto inzenden door deze te sturen naar: winterfoto@centerparcsforum.nl

Center Parcs Algemeen

Met de tijd mee: bekijk foto’s van cottagevernieuwingen op Center Parcs Forum!

“Tijden veranderen, ook voor comfort, luxe en moderniteit in onze cottages. In Bispinger Heide (D) zijn de VIP-cottages vernieuwd. Van schilderwerk, vloerbedekking, toiletten en badkamer tot het interieur: het is allemaal weer mee met zijn tijd. Ook in De Huttenheugte (NL), De Vossemeren (B) en Erperheide (B) zijn cottagevernieuwingen gestart.”

Zo schreef Center Parcs over haar grootse renovatieprojecten in de recente nieuwsbrief. En uiteraard werden hierbij de lezers doorgestuurd naar Center Parcs Forum, waar van de bovenstaande parken cottagevernieuwingen op de foto’s zijn terug te zien. Ga snel naar het forum en ontdek zelf echt alles over Center Parcs!

Nu ook een XL-weekend op Center Parcs te boeken

Een weekendje weg bij Center Parcs hoeft vanaf nu niet meer vroeg afgelopen te zijn. De website Bungalows.nl biedt nu namelijk ook de mogelijkheid om een XL-weekend te boeken. Het XL-weekend is een goedkoper weekend, waarmee je bovendien een extra nacht cadeau krijgt! Boeken is mogelijk voor een verblijf van donderdag tot en met maandag of een verblijf van vrijdag tot en met dinsdag. Hiervoor worden cottages van verschillende parken aangeboden. De prijzen voor een XL-weekend beginnen bij € 189,- en zijn inclusief de eindschoonmaak, exclusief bijkomende kosten. Kijk voor meer informatie in dit forumtopic.

Center Parcs creëert eigen App

Center Parcs bracht onlangs een eigen App uit voor de iPhone, iPod en iPad. Gasten (en eventuele andere geïnteresseerden) kunnen de gratis App downloaden op hun smartphone en daarmee tijdens het verblijf alle benodigde parkinformatie opzoeken.

Hierbij gaat het om het raadplegen van de parkplattegrond, maar ook het opzoeken van activiteiten en het entertainmentprogramma met bijbehorende tijden. De papieren versie met plattegrond en parkinformatie wordt ook nog steeds gehanteerd, dus gasten zonder smartphone zullen geen informatie tekort komen. Screenshots van de nieuwe App bekijken? Ga snel naar ons forumtopic!

Center Parcs Nederland

Disco-zwemmen op De Eemhof gaat niet meer door

Eerder deze maand kondigde De Eemhof speciale avonden met disco-zwemmen aan voor de komende periode, zoals ook op onze website te lezen was. Center Parcs Europe heeft in een reactie aan Center Parcs Forum laten weten, dat het disco-zwemmen niet meer zal doorgaan. Wat hiervan de oorzaak is, is niet bekendgemaakt. Toch alles over de Aqua Mundo van De Eemhof ontdekken? Bezoek het ervaringen- en vragentopic op ons forum.

Stormschade op De Eemhof

De Eemhof heeft in het weekend van 21 januari schade opgelopen door stormachtig weer. Zondagmiddag werden de hulpdiensten tot drie keer toe ingelicht via alarmmeldingen. De brandweerkorpsen van Nijkerk, Almere-Haven en Gelderland Midden kregen meldingen van stormschade zowel in het park als bij het complex van Marina De Eemhof. Er kwam onder andere een hoogwerker aan te pas. Hoe ernstig de schade was, is niet bekendgemaakt. Meer informatie over De Eemhof vind je hier.

Kids Adventure Week op Park Zandvoort

Van zondag 26 februari tot en met zondag 4 maart aanstaande kunnen gasten van Park Zandvoort genieten van de Kids Adventure Week. Op de zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en tweede zondag zijn er speciale themadagen, waarop er bijzondere activiteiten worden gehouden.

Zo kunnen kinderen zich op de Doe-Dinsdag vermaken als dierenverzorger, vindt op de Doldwaze Donderdag een skelterrace plaats en krijgt men 10 procent korting in een restaurant naar keuze en op de Vieze Vrijdag kunnen gasten pizza’s eten met de handen. Meer te weten komen over Park Zandvoort? Klik dan hier.

Center Parcs België, Duitsland en Frankrijk

Belle Dune definitief geen Center Parcs-park

Het Franse park Belle Dune wordt definitief géén park van Center Parcs. In de brochure van 2011 kwam naar voren dat Belle Dune (momenteel een park van Pierre & Vacances) onder het Center Parcs-merk zou komen te staan. Officieel zou dit in 2011 plaatsvinden. Dit is echter nooit gebeurd. Center Parcs heeft niets meer bekendgemaakt over de omschakeling en over eventuele vernieuwingen op het park. In de brochure voor 2012 is het park niet meer te vinden, waardoor het zeer aannemelijk wordt, dat het park bij Pierre & Vacances te bezoeken blijft. Meer hierover is te vinden in het forumtopic.

Vanaf de lente Turbo Tunnel op Les Trois Forêts!

Enkele maanden geleden konden wij u al als eerste berichten over uitbreiding van de Aqua Mundo op Les Trois Forêts. Inmiddels is met de Franse brochure officieel bekendgemaakt, dat er een Turbo Tunnel toegevoegd zal worden aan het zwembad. Ook de uitbreiding van de Aqua Mundo op Les Hauts de Bruyères met een bandenglijbaan à la Turbo Twister is bevestigd. In plaats van het voorjaar vindt de opening plaats in de zomer. De brochure geeft ook aan dat de nieuwe attractie van Les Trois Forêts vanaf de lente te bezoeken zal zijn. Gezien het feit dat er niet specifiek naar déze lente wordt verwezen, is het mogelijk dat er gedoeld wordt op de lente van 2013. Alles volgen over deze nieuwste uitbreidingen? Kijk dan hier in het uitbreidingstopic voor Les Trois Forêts en hier voor Les Hauts de Bruyères.

Bekijk op Center Parcs Forum de ontwerpen van het zesde Franse park!

Zoals we ruim anderhalf jaar geleden al konden melden, is Center Parcs Europe druk bezig met de voorbereidingen voor het zesde park in Frankrijk. Onder de werknaam ‘Le Domaine de la Vienne’ zal een Center Parcs-park met 800 cottages gerealiseerd worden. Dit levert bij opening 600 arbeidsplaatsen op, maar ook een kostenplaatje van zo’n 300 miljoen euro. De uitstraling van het park zal vergelijkbaar zijn met dat van Les Trois Forêts (2010). Dit park van de nieuwste generatie is benoemd tot standaard voor de volgende nieuwbouwparken. De te verwachten bezettingsgraad voor het zesde park wordt geschat op 85 procent, goed voor ruim 1,2 miljoen overnachtingen per jaar. De opening staat vooralsnog gepland voor 2015. Lees op Center Parcs Forum de informatie die gedurende het afgelopen anderhalf jaar is uitgelekt en bekijk nu ook de ontwerpen in dit forumtopic.

Open dag op Park Eifel

Op zaterdag 3 maart aanstaande houdt Park Eifel een open dag van 11.00 uur tot laat in de avond. Het programma begint met een informatiestand en tegelijkertijd kunnen bezoekers tot 14.00 uur gratis de Aqua Mundo ontdekken. Om 12.00 en 17.00 uur worden rondleidingen achter de schermen van de Aqua Mundo gegeven en om 13.00 uur is het mogelijk om een belevingswandeling over het park te maken. Om 16.00 uur vindt voor het eerst de Kids Bingo plaats en om 17.30 uur is het tijd voor Kids Disco. Om 19.00 uur worden de prijswinnaars van de loterij bekendgemaakt en de dag wordt afgesloten met live muziek in de Market Dome. Meer weten over het complete programma? Bekijk het hier!

Center Parcs UK

Vernieuwde winkels voor Longleat Forest

Inmiddels zijn ook de winkels op Longleat Forest grondig vernieuwd. Nadat eerder al op Elveden Forest de oude winkels werden omgetoverd in de nieuwe concepten, gingen in januari nog twee winkels op Longleat Forest dicht voor verbouwing. Natural Elements, de decoratie- en geschenkenwinkel, werd verbouwd tot The Store Room, welke op 30 januari werd geopend. Op die datum werd speelgoedwinkel Funtastic gesloten, welke plaats maakte voor Just Kids. De heropening vond plaats op 27 februari. De sluitingen liepen niet tegelijkertijd met als reden, dat altijd een klein assortiment bij de andere winkel kon worden aangeboden. Meer weten? Bekijk hier het topic met alles over Longleat Forest!

Center Parcs UK heeft nieuwste parkinformatiegidsen digitaal uitgegeven

Center Parcs UK bracht rond de jaarwisseling de nieuwste editie van de parkinformatieboekjes uit. Voor elk van de vier parken is er een boekje van tientallen pagina’s, waarmee de consument in één oogopslag alle benodigde informatie over het park ter beschikking heeft. Met het boekje kan alles tot in de details worden uitgezocht voor een optimaal verblijf. Zo staat er informatie in over de activiteiten, de restaurants, de winkels, geschenkideeën, het entertainmentprogramma, de natuur van het park, boekingsuitleg en belangrijke contactinformatie. Meer weten en de parkinformatieboekjes bekijken? Ga snel naar dit forumtopic!

Center Parcs UK bracht nieuwste editie van eigen magazine uit

Net zoals Center Parcs Europe het magazine ‘Close-up’ heeft, zo heeft ook Center Parcs UK een eigen magazine. Begin januari werd het nieuwste nummer, de wintereditie, uitgegeven. Het Village Life Magazine is vergelijkbaar qua opzet en biedt eveneens nieuwtjes, aanbiedingen, achtergrondverhaaltjes, verhalen van gasten en recepten. Jaarlijks worden er drie edities uitgegeven in een oplage van 300.000 exemplaren. Het nieuwste magazine is te bekijken via de link in dit forumtopic.

Nieuw restaurant voor Elveden Forest

Onlangs maakte Center Parcs UK bekend, dat zij in meerdere winkel- en restaurantconcepten zou gaan vernieuwen. Na de eerste winkelverbouwingen was nu ook het eerste restaurant aan de beurt: restaurant ‘Made’ werd op 10 januari gesloten om verbouwd te worden tot het nieuwe concept ‘Dexter’s Kitchen’. Dit nieuwe hamburgerrestaurant biedt naast versgemaakte hamburgers ook verse salades, shakes en smakelijke hoofdgerechten. Gasten kunnen in het restaurant eten of ervoor kiezen om het eten af te halen en mee te nemen naar de cottage. De opening van Dexter’s Kitchen op Elveden Forest vond plaats op 27 februari. Bekijk nu het bijzondere ontwerp van dit nieuwe restaurant in ons fotoboek!

Wederom vernieuwing op Elveden Forest met The Canopy Café and Bar

Op Elveden Forest werd de laatste maanden al flink verbouwd en vernieuwd aan de bestaande concepten en op 16 januari is wederom een nieuw project gestart. The Lagoon Bar, het horecapunt in het Subtropical Swimming Paradise, werd gesloten om verbouwd te worden tot het nieuwe concept ‘The Canopy Café and Bar’. Gasten kunnen na de verbouwing terecht bij een opgefrist horecaconcept voor onder andere koffie, warme broodjes, ijssoorten, kleurrijke cocktails en wijn. Tijdens de verbouwing is het één en ander tijdelijk te verkrijgen bij de nieuwe kiosk van Starbucks Coffee en een vervangende balie van de oude Lagoon Bar. The Canopy Café and Bar opent volgens planning op 12 maart aanstaande. Bekijk het ontwerp nu in ons fotosubforum!

Bekijk op Center Parcs Forum foto’s van The Store Room op de openingsdag!

Op Longleat Forest werd de vernieuwde cadeauwinkel ‘The Store Room’ geopend. Na een verbouwing van een paar weken is de verouderde winkel van een totaal nieuw jasje voorzien, net zoals eerder al op Elveden Forest werd gedaan. Sherwood Forest en Whinfell Forest krijgen in de loop van de komende maanden dezelfde vernieuwing op het park. Op de openingsdag van de cadeauwinkel vond op Longleat Forest ook de sluiting van Funtastic plaats, dit in verband met de verbouwing tot het nieuwe concept ‘Just Kids’, een moderne en kleurrijke winkel. Uiteraard zijn op Center Parcs Forum weer foto’s van de nieuwe cadeauwinkel te vinden. Bekijk de foto’s in dit fototopic!

Nieuwe Treehouses op Longleat Forest opgeleverd

Op Longleat Forest zijn begin februari de drie nieuwe Treehouses in de verhuur gegaan. Na het succes op Sherwood Forest werd door Center Parcs UK besloten om ze ook op Longleat Forest te bouwen. In slechts zes maanden tijd werden de nieuwste cottages gerealiseerd, volledig voorzien van alle luxe en veel hout- en andere natuurlijke materialen. Dit om een bosuitstraling te creëren, die aansluit bij de omgeving van de Treehouses. De zeer luxe Treehouses beschikken onder andere over een groot televisiescherm, iPod-docks, afwasmachine, wijnkoeler, biljarttafel, spelconsoles en groot plasmascherm met lichteffecten. Voor wie het nog niet luxe genoeg is, is er ook nog een infrarood-sauna en op het terras staat een hot tub. Meer weten over de nieuwste Treehouses op Longleat Forest? Lees het persbericht en bekijk de foto’s op ons forum!

Center Parcs UK opende Dexter’s Kitchen en wederom Just Kids

27 februari was een bijzondere dag voor Center Parcs UK, want er werden maar liefst twee nieuwe voorzieningen geopend. Op Longleat Forest was dit het geval bij Just Kids, de nieuwe moderne en kleurrijke speelgoedwinkel. Voor Whinfell Forest stond al vast dat 29 februari Funtastic zou sluiten. De verbouwing tot Just Kids duurt daar tot 28 maart 2012. Gedurende de vernieuwing is een klein assortiment speelgoed verkrijgbaar bij Natural Elements. Op Elveden Forest, wat in het hele vernieuwingsproces toch een soort van pilotpark is geworden, opende het eerste nieuwe restaurantconcept Dexter’s Kitchen. Hier kunnen gasten terecht voor versgemaakte hamburgers en andere gerechten. Het restaurant biedt zitruimte, maar ook de mogelijkheid om de bestelling mee te nemen naar de cottage. Bekijk de foto’s van de nieuwe Just Kids nu op Center Parcs Forum, klik hier! Voor foto’s van de nieuwe Dexter’s Kitchen klik je hier.

Actiecodes

VakantieVoordeelKaart

Meer vakantie, meer voordeel!
Wilt u meerdere keren per jaar op vakantie? En is Center Parcs uw favoriete vakantiebestemming? Dan hebben wij goed nieuws! Voor onze trouwe gasten bieden wij de VakantieVoordeelKaart aan.

Wat is de VakantieVoordeelKaart
Met deze kaart kunt u 3 weekends of midweken in één keer boeken. Zo kunt u al vanaf € 749 drie keer per jaar op vakantie! U bepaalt zelf wanneer u komt, als het maar binnen één jaar is.

€ 150,- korting op een verblijf bij Sunparks

Voorwaarden Bungalowcadeaubon Sunparks – € 150 korting:
Geldig voor alle parken in België.
Geldig voor een weekend-, midweek- of weekverblijf.
Geldig voor alle villatypen m.u.v. 2-persoons Exclusive Villa’s, 10-, 12-, 16- en 20-persoons Villa’s en 8-persoons Villa’s op Oostduinkerke aan zee voor weekendverblijven.
Geldig voor aankomsten van 6 januari 2012 t/m 24 september 2012 m.u.v. vakantieperioden en feestdagen (17-2 t/m 27-2, 30-3 t/m 10-4, 27-4 t/m 30-4, 14-5 t/m 18-5, 25-5 en 29-6 t/m 27-8 2012).

€ 150,- korting op een verblijf bij Center Parcs

Voor alle parken in Nederland, België en Duitsland
Voor weekend-, midweek- of weekverblijven
Voor aankomsten van 6 januari 2012 t/m 24 september 2012 m.u.v. vakantieperioden en feestdagen (17-2 t/m 27-2, 30-3 t/m 10-4, 27-4 t/m 30-4, 14-5 t/m 18-5, 25-5 en 29-6 t/m 27-8 2012).
In combinatie met Friends voordelen in Nederland, België en Duitsland
Op basis van beschikbaarheid

Voor meer informatie, andere acties of de voorwaarden kijkt u in dit overzicht op ons forum.

 ————————————————–
Center Parcs Forum Nieuwsbrief

Jaargang 2, nummer 4: januari & februari 2012
Teksten & samenstelling: Menno, Ngs92, Jeroen en Jbroeders
Beeldmateriaal: Center Parcs Europe en Center Parcs UK
Vormgeving: Ngs92 en Jeroen
Uitgave: Center Parcs Forum
www.centerparcsforum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.