Nieuwsbrief november & december 2011

 
Een woordje vooraf
 
Groen, rood en goud
 
Er zijn zo van die kleuren die bij een seizoen passen. Groen, rood en goud passen bij de winterperiode. Je ziet de kleuren veelvuldig terugkomen bij tuincentra en bouwmarkten waar we elk jaar ons weer kunnen vergapen aan de mooie decoraties. Dat is een bijzonder fenomeen overigens, want zolang de sint in het land is mag je hoe dan ook niets aan kerst doen, maar de dag dat de sint vertrekt hult geheel Nederland zich in kerstsfeer. De tegenstelling van een klein landje dat twee grote feesten viert in december.

Vorig jaar was december niet zo’n gezellige periode op Center Parcs Forum en gelukkig is de sfeer dit jaar anders. Omdat 2012 het jaar wordt van de grote vernieuwingsoperatie bij Center Parcs kunnen we komend jaar veel nieuws bieden. Hopelijk volgen vele renovaties, nieuwbouwberichten en uitbreidingen elkaar op, want uit het verleden is gebleken dat Center Parcs fans daar dol op zijn.

Wij hebben onze Kerstkaart al verstuurd en gezien de reacties vonden jullie deze erg mooi. We zijn ook erg blij dat jullie zo enthousiast worden van een mooi initiatief als de Center Parcs Forum-week. Aankomend jaar komen deze weken uiteraard weer terug met mooie updates en bijzondere artikelen.

Beheerders en moderators wensen alle leden dan ook een prettig en gezond 2012 toe met een groen, rood en hopelijk ook een gouden randje.

Namens de beheerders en moderators,
Jbroeders

Center Parcs Forum

Terugblik: 2011, het jaar van de veerkracht

Center Parcs Forum is een forum van de leden zelf. Wij bieden als beheer en moderators slechts een platform en een organisatie om te discussiëren en deze discussie in goede banen te leiden. We hebben afgelopen jaar ook ook gekeken naar mogelijkheden om met de tijd mee te gaan en de nodige veranderingen doorgevoerd. In 2011 stond de veerkracht van ons forum centraal, en dat we een terugblik kunnen schrijven is dan ook vooral een verdienste van al onze leden.

Want zo mooi en vredig als we dit jaar eindigen, zo ontstond er vorig jaar een klein smeulend vlammetje, het vlammetje werd een grote brand en zo waren er opeens twee fora over Center Parcs. Midden in ons jubileumjaar, net na een gezellige meeting op de Kempervennen. Wat hebben wij toen steun gehad aan onze leden, die ons lieten weten dat wij een mooi forum hadden en zij er dagelijks en met veel plezier gebruik van maakten. Jullie gaven ons de kracht om op koers te blijven en toch eens goed naar innovatiemogelijkheden te kijken.

Want we (beheerders en moderators) zijn trots op Center Parcs Forum, en nog trotser op het plezier dat we anderen ermee kunnen bieden. Een van de onderwerpen was actualiteit. Bijna dagelijks verschijnt er een nieuw bericht op onze website om altijd bij te blijven over Center Parcs, en mocht dagelijks kijken teveel zijn, dan hebben we sinds de zomer ook weer een tweemaandelijkse nieuwsbrief waarin alle updates nog eens verzameld worden.

Onze mooiste innovatie vinden we echter de Center Parcs Forum-week. Een hele week aandacht voor Center Parcs met nieuwe pagina’s, interessante artikelen, mooie fotoreeksen en de finale van onze fotowedstrijd die we per seizoen houden. De waardering is terug te lezen op het forum en komt ook voort uit de bezoekcijfers, die liggen in de Center Parcs Forum-week een stuk hoger.

Met een enthousiast team vol ideeën gaan we ook van 2012 weer een mooi jaar maken, waarbij wij de basis leveren, maar jullie de echte sfeer. Dat we ook in 2012 weer op jullie veerkracht mogen rekenen en dat jullie bovenal net zo trots op het forum mogen zijn als dat wij dat zijn.

Fotoverkiezing: stuur jouw mooiste winterfoto in!

Het winterseizoen is begonnen, een perfecte gelegenheid om de warmte van Center Parcs op te zoeken. Natuurlijk worden er dan ook mooie, leuke en sfeervolle winterfoto’s gemaakt. Wij zijn op zoek naar de allerbeste Center Parcs-winterfoto! Iedereen is welkom om een geschikte foto in te zenden tijdens de winterperiode. Na afloop van het winterseizoen zullen we door middel van stemmen beslissen welke foto dé “Center Parcs Forum Winterfoto” wordt. De winnende foto krijgt een plaats in de eregallerij op de website. Kijk hier voor informatie over het meedoen aan de wedstrijd! De Center Parcs Forum-eregallerij vindt u hier.

Boek nu je vakantie bij Center Parcs en steun automatisch Center Parcs Forum!

De echte Center Parcs-liefhebber weet waar het tijd voor is: de vroegboekperiode start. Of het nu gaat om de voorjaarsvakantie of de zomervakantie, je wilt natuurlijk in je “eigen” cottage op je favoriete park verblijven. Lees in de ervaringentopics op het forum meer over de verschillende parken en laatste ontwikkelingen en zorg dat je er op tijd bent. Hierbij twee links, eentje voor de snelle beslisser en boeker en eentje voor degene die zich rustig wil orienteren op een geschikt park. En eerlijk is eerlijk, boek je via een van deze links, dan steun je het forum ook nog, zodat je ook komend jaar verzekerd bent van Echt alles over Center Parcs!

Center Parcs Algemeen

Wederom een nieuw Friends-welkomstgeschenk

De Friends onder de Center Parcs-gasten worden wederom, al voor de tweede keer dit jaar, verrast met een totaal nieuw welkomstgeschenk. Nadat tijdens de zomerperiode de zwemtas voor de zonnige dagen werd uitgebracht, is ook speciaal voor Winter at Center Parcs besloten om een toepasselijk extraatje cadeau te geven en wel in de vorm van een Hot Chocolate-set. De set bevat vier houten lepeltjes met een blokje vaste chocolade. Door dit al roerende in warme melk op te lossen, ontstaat er chocolademelk. Meer info, foto’s en ervaringen vind je in dit forumtopic.

 

Center Parcs in Google Earth/Maps/Street View

In Google Earth en Google Maps zijn de eerste Street View-beelden van Center Parcs verschenen. Wie De Eemhof en Port Zélande opzoekt in de kaartendatabases, kan kiezen voor de speciale beelden op ooghoogte, die het parkterrein laten zien. De bezoeker kan 360 graden draaien om alles goed te bekijken en daarnaast is het mogelijk om het beeld te verplaatsen, waardoor je als het ware virtueel door het park wandelt. Ook is het dus al mogelijk om virtueel door de Belgische parken te wandelen! Meepraten over dit onderwerp kan op ons forum en wel in dit topic.

Volg op Center Parcs Forum de opbouw van Floriade 2012!

Center Parcs en de organisatie van Floriade maakten eerder dit jaar bekend een samenwerking te hebben gestart voor de realisatie van Floriade 2012. Center Parcs zal onder andere betrokken zijn bij het bedenken van het ontwerp en het thema voor de Tropische Schatkamer, het middelpunt van het geheel.

Na afloop van het evenement zullen alle bomen en planten uit de bijzondere expositie in het bezit van Center Parcs komen met het doel om deze natuur een nieuwe groeiomgeving te bezorgen.

Op Center Parcs Forum is nu te zien hoe de opbouw van de Floriade de afgelopen tijd al is gevorderd. Bekijk snel de uitgebreide fotoserie in dit forumtopic! Daarin kun je ook meepraten over alles wat met de Floriade van 2012 te maken heeft.

Sinds de herfstvakantie Cool Factor-activiteiten
 
Center Parcs is sinds kort van start gegaan met het aanbieden van Cool Factor-activiteiten, gebaseerd op het succesvolle televisieprogramma dat eveneens op Center Parcs is gemaakt. Vanaf de herfstvakantie kunnen kinderen vanaf 8 jaar, en voorzien van de nodige hoeveelheid lef en doorzettingsvermogen, deelnemen aan de spannende en spectaculaire opdrachten.
 
De parken die de activiteiten in het programma hebben opgenomen, zijn:
Nederland: De Eemhof, Het Heijderbos, De Kempervennen, De Huttenheugte, Het Meerdal en Port Zélande.
België: De Vossemeren en Erperheide.
Duitsland: Bispinger Heide en Park Hochsauerland.
Meepraten, ervaringen delen of lezen kan hier.

Indoor schaatsbaan op Het Heijderbos
 
Sinds 12 december kunnen parkgasten en dagbezoekers op Het Heijderbos genieten van de winter met een rondje schaatsen op de indoor schaatsbaan. De activiteit maakt deel uit van het Winter at Center Parcs-thema, maar is niet standaard op ieder park te vinden. De indoor schaatsbaan is te vinden in het Sports Café. De schaatsen zijn te huur bij het Cycle Center, eigen schaatsen zijn niet toegestaan. Voor het bedrag van 4 euro per persoon kan er volop geschaatst worden, hierbij is schaatshuur voor de duur van 2 uur inbegrepen. De schaatsbaan blijft nog staan tot 12 maart 2012. Meer weten over de indoor schaatsbaan of Het Heijderbos? Ga dan naar dit forumtopic voor meer informatie.

Opnieuw cottagebrand op De Eemhof
 
De Eemhof is in de nacht van 10 op 11 november opnieuw getroffen door brand. Ditmaal werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een cottagebrand in de vorm van een schoorsteenbrand. Om welke cottage het precies gaat, is nog niet bekend. Ook is nog onduidelijk hoe ernstig de cottage eraan toe is en hoeveel de schade bedraagt. Er zijn geen gewonden gevallen. De brand volgt slechts enkele weken na de vorige brand, die toen plaatsvond in het nieuwe complex van Marina De Eemhof. Om meer te weten te komen over De Eemhof kijk je hier.

De Kempervennen gaf gratis entreekaartjes voor de Aqua Mundo weg
 
Meerdere leden van Center Parcs Forum kregen op 1 november jl. een brief van De Kempervennen met daarin een leuke verrassing. Naar aanleiding van een verblijf op De Kempervennen of een los dagbezoek aan de Aqua Mundo krijgen zij met de bijgesloten actiecoupon bij het volgende bezoek een gratis entreekaart voor de Aqua Mundo cadeau. De coupon is geldig tot en met 23 december 2011.
 
Het is nog niet bekend waarom De Kempervennen deze verrassingsactie is begonnen. Mogelijk wordt dit gedaan om ook in het rustige najaar meer bezoekers naar het park te halen. Wil je meer te weten komen over De Kempervennen, kijk dan eens op ons forum in dit topic.

 

Locatie Piraten Muziekfeest 2012 gewijzigd
 
Al enkele jaren wordt op Center Parcs het Piraten Muziekfeest met Nederlandstalige artiesten georganiseerd, jaarlijks op Port Zélande. Kort na de editie van 2011 werd de editie van 2012 al aangekondigd. Deze zou van 16 tot en met 19 maart 2012 wederom op Port Zélande plaatsvinden.
 
Die locatie is nu gewijzigd. In 2012 zal het evenement plaatsvinden op De Eemhof, zo werd eerder deze week beslist. Wat de reden is van deze wijziging van de officiële aankondiging, is niet bekend. Meepraten over het Piraten Muziekfeest? Neem dan een kijkje in het forumtopic!

Januari en februari: dé periode van de parksluitingen
 
De afgelopen maanden zijn beetje bij beetje alle parksluitingen bekendgemaakt. Ook nu komen af en toe nog nieuwe officiële data naar buiten voor parken, waarvan de onderhoudsperioden nog niet centraal waren bekendgemaakt. Zo is Het Meerdal eind januari ruim anderhalve week dicht voor gasten.
 
De maand januari en samen met februari vormt deze de belangrijkste periode voor wat de parksluitingen betreft. Kom niet voor verrassingen te staan en houd ons forumtopic over de parksluitingen in de gaten! In de forumkalender zijn de verschillende perioden nóg overzichtelijker op te zoeken.

Center Parcs België, Duitsland en Frankrijk

Bekijk op Center Parcs Forum de nieuwste impressies van de Aqua Mundo-uitbreiding op Les Trois Forêts!

Enige tijd geleden konden wij van Center Parcs Forum u reeds als eerste melden, dat Les Trois Forêts zou gaan uitbreiden bij zowel de Aqua Mundo als op het gebied van cottages. Bekijk nu op Center Parcs Forum de allernieuwste impressies van deze uitbreiding! Ga snel naar dit forumtopic. Lees in ons ervaringen- en vragentopic ook eens de vele vakantiereviews, ideaal als voorbereiding en voorpret op je vakantie bij Les Trois Forêts!

 

Center Parcs Darts Masters voor de derde keer op De Vossemeren

Van 25 tot en met 28 november was het weer Center Parcs Darts Masters, hét weekend voor dartsliefhebbers. Het was alweer de derde editie en wederom vond deze plaats op De Vossemeren. Op de vrijdag en zaterdag vonden diverse rondes plaats met op zaterdagavond een speciale feestavond. Als afsluiting werd op zondag de finale gespeeld. Geïnteresseerden konden een aangepast arrangement boeken met daarbij de cottageovernachtingen en Aqua Mundo-kaartjes inbegrepen. Speciaal voor dit weekend werd de voorkeursligging gratis erbij gegeven. Meer weten over dit evenement of over De Vossemeren in het algemeen? Kijk dan in het ervaringen- en vragentopic van dit park.

Ook Belgische parken toegevoegd aan Google Street View

Google lanceerde medio november de Google Street View-functie ook in België. In Nederland werd deze functie in 2009 en 2010 ingevoerd, maar België was één van de weinige landen, die nog niet volledig in kaart waren gebracht met de beelden op ooghoogte en vanuit eigen perspectief. Nu is het dus ook mogelijk om virtueel door de Belgische parken te wandelen, net zoals dat eerder in de maand november voor De Eemhof en Port Zélande mogelijk werd gemaakt. Naast de Center Parcs-parken zijn ook de meeste Sunparks-parken volledig terug te zien. Meer weten over deze ontwikkeling? Ga dan snel naar het uitgebreide forumtopic over Center Parcs in Google Street View!

Park Hochsauerland gaat mogelijk Park Winterberg heten

Op de website van Center Parcs is begin december, zonder enige aankondiging, de naam ‘Park Hochsauerland’ veranderd naar ‘Park Winterberg’ en ook in de tekst wordt over Park Winterberg geschreven. Bij een aantal pagina’s is dit echter nog niet veranderd. Het is dan ook nog niet duidelijk of dit definitief een nieuwe naam voor het park zal zijn. Mogelijk wordt deze wijziging doorgevoerd om de omgeving erbij te noemen en dus een soortgelijke parknaam als ‘Park Eifel’ te creëren. Het volgen van deze ontwikkeling kan in het ervaringen- en vragentopic. Daarin kun je op de hoogte blijven van de eventuele veranderingen.

De Vossemeren start met renovatie van VIP-cottages

Op De Vossemeren wordt de komende maanden hard gewerkt aan renovatie van de VIP-cottages voor 2, 4 en 6 personen. Naar alle waarschijnlijkheid zal de nieuwe uitstraling overeenkomen met de recent gerenoveerde VIP-cottages op De Eemhof, waarbij veel natuurkleuren worden toegepast op het interieur. Enkele jaren geleden werden de Comfort-cottages al vernieuwd met vooral veel lime-kleur. Niet lang geleden werden nog nieuwe 2-persoons VIP-cottages gerealiseerd als pilotproject. De huidige renovatie duurt naar verwachting tot 20 februari 2012. Meer weten? Ga dan snel naar het forumtopic!

Center Parcs UK

Elveden Forest opende The Store Room en verbouwde ook Funtastic tot Just Kids

Kort nadat de verbouwing en opening van de nieuwe cadeauwinkel The Store Room op Elveden Forest werden afgerond, was het meteen ook de beurt aan Funtastic. Het nieuwe concept voor Funtastic heet ‘JustKids’ en opende 3 december 2011. De speelgoedwinkel kreeg een nieuwe indeling, nieuwe mogelijkheden en interactieve extra’s, leuke en grappige artikelen en vooral ook heldere en vrolijke kleuren. Lees alle ontwikkelingen in het ervaringen- en vragentopic van Elveden Forest! Bekijk nu op Center Parcs Forum de ontwerpen en foto’s van de nieuwe winkels The Store Room en Just Kids, ga snel naar het fotoboek!

 

Center Parcs UK viert in 2012 haar 25-jarig jubileum

Center Parcs UK bestaat volgend jaar 25 jaar en dat wordt gevierd met nieuwe investeringen en interessante vernieuwingen. Zo zullen de zwembaden voorzien worden van nieuwe waterattracties, speelgebieden voor kleuters, warmwaterbaden en uitbreiding van de Family Cabanas naar alle parken. De Treehouses en Spa Suites zullen ook in de andere parken worden afgerond. Bovendien gaat men verder met de invoering van nieuwe winkels, restaurants en cafés, zoals Just for Kids, The Store Room en nu ook het nieuwe hamburgerrestaurant Dexter’s Kitchen. Alles te weten komen over Center Parcs UK en de ontwikkelingen die op de planning staan? Bezoek dan het subforum van de Engelse parken!

Nieuw verkooppunt van Starbucks Coffee op Elveden Forest

Op Elveden Forest is 16 december jl. een nieuw verkooppunt van Starbucks Coffee geopend. De samenwerking tussen Center Parcs UK en Starbucks Coffee startte op 3 december 2007 en sindsdien hebben allevier de parken één of meer Starbucks-verkooppunten gekregen. Opmerkelijk aan het nieuwste verkooppunt is de locatie, want dit keer bevindt deze zich in het Subtropical Swimming Paradise, oftewel het subtropisch zwembad, van Elveden Forest. Starbucks is daar te vinden aan de achterzijde van het golfslagbad. Meer weten? Bekijk dan het ervaringen- en vragentopic van Elveden Forest of het speciale topic over de samenwerking. Ook de weetjes zijn de moeite waard om te lezen.

Center Parcs Actiecodes

Voordelig een dagje weg, of liever een paar dagen?

Center Parcs heeft voor verschillende parken actie coupons om voordelig een dagje te komen zwemmen. Iedere 2e persoon gratis, een voordeel van maar liefst 50%! Center Parcs Forum heeft al deze coupons van verschillende parken verzameld, en geplaatst in dit forumtopic. Neem er eens een kijkje, voordat u beslist om ergens een dagje naar toe te gaan, hierdoor kunt u veel geld besparen. Ook voor een voordelig verblijf bent u op Center Parcs Forum aan het juiste adres! Kijk voor de meest actuele actiecodes in dit forumtopic, want wie wil er immers te veel betalen?!

————————————————–
Center Parcs Forum Nieuwsbrief

Jaargang 1, nummer 3: november & december 2011
Teksten & samenstelling: Menno, Ngs92, Jeroen, Jbroeders en Ruben
Beeldmateriaal: Center Parcs Europe en Center Parcs UK
Vormgeving: Ngs92 en Jeroen
Uitgave: Center Parcs Forum
www.centerparcsforum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.