De Center Parcs Forum-tip van de maand: januari 2012

Tip 1: vergelijk de basisprijzen voor boekingen via een ander land

Het is de moeite waard om de basisprijs voor de boeking van uw keuze te vergelijken tussen de verschillende Center Parcs-landen. Dit is eenvoudig te vinden door op elk van de Center Parcs-websites (Center Parcs.nl, Center Parcs.be, Center Parcs.de, et cetera) een proefboeking in het zoek- en boeksysteem te maken.

Doordat in elk land andere schoolvakantieperioden worden gehanteerd, wijken de prijzen af in bepaalde weken. Zo is de zomervakantie in België altijd en in elke regio tussen dezelfde data van toepassing. In Nederland is dit per regio en per jaar verschillend en de zomervakantie in Duitsland wijkt weer één of twee weken van Nederland en België af. Daardoor ontstaan verschillen in boekingsprijzen.

Op deze manier zijn er veel vergelijkingen mogelijk. In het verleden is al vaker gebleken, dat men door het tussen Nederland, België, Duitsland en Frankrijk vergelijken van exact dezelfde boeking letterlijk honderden euro’s kan besparen! Ook wanneer er in meerdere landen gewoon dezelfde situatie qua hoog- of laagseizoen van toepassing is, kunnen de prijzen anders zijn. Boeken via een buitenlandse Center Parcs-website is gewoon toegestaan. Houd rekening met eventuele bijkomende landspecifieke belastingen.

Meer voorbeelden en opmerkelijke vondsten op het gebied van standaardprijsverschillen vindt u in dit forumtopic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.