Winteractiviteiten bij Center Parcs

De winter is een prachtige tijd om naar Center Parcs te gaan, genieten van gezelligheid bij de open haard en altijd mooi weer in de Market Dome. Tropische temperaturen in de Aqua Mundo opzoeken of een mooie wandeling over het park te maken met daarna warme chocolademelk in het Market Café.

De parken zijn in een mooi winterthema aangekleed tijdens Winter at Center Parcs van november tot en met februari.

Ook in de winter zijn er volop activiteiten voor het hele gezin te beleven, allemaal gericht op de winterse sferen. De winterperiode begint bij Center Parcs rond de Halloween-periode, waarin behalve lampiontochten over het park, ook heuse Pool Party`s in diverse Aqua Mundo’s worden gehouden. De Kids Disco in een speciaal griezelthema met heksen, pompoenen en spookachtige aankleding is leuk voor jong en oud. Bij de Wannabe-activiteiten zijn Wannabe een vampier en Wannabe een heks toegevoegd voor kinderen vanaf 4 jaar.

Kort hierna maken de parken zich op voor de aankomst van Sinterklaas, Pietendisco´s en het knutselen van schoentjes in de Kids Klub. De Wannabe-toevoeging van dit thema is Zwarte Piet, waarbij er een Pietendiploma behaald kan worden. Op De Huttenheugte, Port Zélande en Het Heijderbos waren er ook dit jaar twee Sinterklaasweekenden, waarbij het hele weekend één groot Sinterklaasfeest is. Hier is behalve een spectaculaire aankomst ook nog de mogelijkheid tot het ontbijten en dineren met Pieten. De Pietenbingo biedt aansluitend een Pietenparade naar de Sinterklaascottage en ook een voorstelling waarbij de PéPéTéVé-vrienden samen met Sint en Pieten er een gezellige middag van maken.

Zodra Sinterklaas het land verlaat, vallen we meteen in de Kerstsfeer, waarbij de Kerstman op bezoek komt en er geknutseld wordt aan Kerststerren en andere Kerstspullen in de Kids Klub. De Winterkoningin bezoekt het park en neemt jong en oud mee voor een mooi verlichte lampionnentocht over het park. De Market Dome en pleinen zijn voorzien van mooie kerstverlichting voor een perfecte kerstsfeer. Ook word er een Winter Game Night gehouden, dat is de Family Game Night met een winters tintje erbij.

Op een aantal parken is er een echte schaatsbaan, waar je schaatsen kunt huren of meenemen om heerlijk over het ijs te glijden. Dit jaar is er op Het Heijderbos een indoor kunstschaatsbaan, waarvoor je alleen schaatsen kunt huren. De baan is geopend tot 12 maart 2012 op aangegeven openingstijden.

Op diverse parken wordt er een mooie helling gemaakt waar je met een band, matje of sleetje vanaf kan glijden, als de natuur tenminste voor een mooi laagje sneeuw zorgt. Een gezellig kraampje buiten waar warme chocolademelk, koffie en thee gedronken kan worden, zorgt ervoor dat je geniet van de winterse sfeer. De Kids Winter Mini Fair is een soort mini-kerstmarkt met diverse kraampjes, deze wordt op verschillende parken gehouden in de winterperiode. Ook een echte après-ski staat op het programma, dus van tropische sferen zo in het wintergevoel.

Ook de restaurants passen het menu aan de tijd van het jaar aan, door seizoensgerechten, zoals erwtensoep en stamppot, op de kaart te zetten. Tijdens de Kerstdagen staat er een mooi Kerstdiner op de kaart en het buffet is in een speciaal Kerstthema, ook een Kerstbrunch mag niet ontbreken natuurlijk.

Als afsluiting van 2011 staat er een mooie jaarwisseling op het programma met een spectaculaire vuurwerkshow, genieten voor het hele gezin dus.

Zelf bezocht ik dit jaar het Sinterklaasweekend op Het Heijderbos, dit was een geweldig feest voor iedereen. Hieronder een kleine indruk van het weekend dat je eigenlijk gewoon een keer móet ervaren.

Bij aankomst op het park stonden er een aantal Pieten bij de oprijlaan, daar vlogen de pepernoten al onze auto in: het begin van een superweekend! Vrijdagavond stond er een Pietendisco op het programma, om daar leuke dansjes en spelletjes met de Pieten te doen. Zaterdagochtend konden de kleinsten vanaf 3 jaar een klompje schilderen in de Kids Klub, dit kon je de volgende dag ophalen nadat Piet iets erin had gestopt. Later die dag werd er een lampion geknutseld bij het Pietenplein en in de avond weer opgehaald voor de lampionnentocht.

De tocht naar de Sinterklaascottage, erg leuk en erg donker, toch liepen we met meer dan 70 mensen. Het was dus een aardig lange optocht door het park. Rep en Orry liepen samen met de Pieten mee en er werd heel wat gezongen en gelachen onderweg.

Met de Pieten kijken door de ramen van de cottage, want het waren te veel mensen om in de cottage te kunnen gaan.

De cottage van Sinterklaas, hier logeert hij op het park.

Schoentjes geknutseld en gezet voor deze open haard op het Sinterklaasplein, de volgende dag kon je kijken of de Pieten waren langsgeweest.

Aankomst Sinterklaas per brandweerauto, Orry en Rep waren net zo zenuwachtig als de kinderen.

Daarna voorstelling op het Sinterklaasplein, waar alle kinderen bij het podium aandachtig zaten te kijken hoe er schoenen gezet werden door Orry en Rep. Dit liep totaal uit de hand, omdat Orry twee lijstjes had neergelegd. Sinterklaas riep Orry en Rep tot de orde en liet ze een surprise maken voor elkaar, ook werden er veel liedjes gezongen met zijn allen.

En tijd en aandacht voor alle kinderen die met Sint en de Pieten op de foto wilden gaan.

Voor ons was het het vierde jaar Sinterklaasweekend bij Center Parcs en weer was het voor herhaling vatbaar. De winteractiviteiten verschillen per park en voor sommige activiteiten is er natuurlijk ook nog de afhankelijkheid van het weer. Maar wat voor weer het ook is, bij Center Parcs hoef je je geen moment te vervelen.

Tekst: Belinda (forumteamlid) i.s.m. Center Parcs Forum
Beeldmateriaal: Belinda (forumteamlid) en Center Parcs Europe

One thought on “Winteractiviteiten bij Center Parcs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.