Goede jaarcijfers voor de Groep Pierre & Vacances – Center Parcs

De Groep Pierre & Vacances – Center Parcs heeft in het afgelopen boekjaar goede vooruitgang geboekt in de cijfers. De omzet steeg met 11,2 procent tot een bedrag van 1469,6 miljoen euro. Het operationele bedrijfsresultaat kwam met een stijging van 8,5 procent uit op 29,3 miljoen euro en de nettowinst bedroeg 10,5 miljoen euro, een stijging van maar liefst 44,3 procent.

De gestegen cijfers komen voort uit de algemene prijsverhogingen en het gestegen aantal verkochte nachten. De bezettingsgraad steeg met 0,4 procent tot 66,6 procent. Ook groeide de online verkoop met ruim 10 procent. Een belangrijke reden voor de stijgingen is de omzet vanuit het nieuwe park Les Trois Forêts. Ook is er gewerkt aan het verbeteren van de merkenverdeling, onder andere door een aantal parken van Sunparks naar Center Parcs te laten terugkeren.

Daarnaast zijn ook nog andere positieve effecten zichtbaar geworden. De belangrijkste factor hiervoor wordt gezien in het transformatieplan, bestaande uit de reorganisatie van de toeristische activiteiten naar één divisie en de investeringen in modernisering van de informatiesystemen ter bevordering van de verkoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.