Center Parcs Park Zandvoort

Algemene informatie
Adres:
Vondellaan 60
2041 BE Zandvoort
Nederland
Contactinformatie:
Telefoon: 0031-23 572 00 00
E-mail: parkzandvoort@centerparcs.com
Internet: www.centerparcs.nl/zandvoort & www.dagjecenterparcs.nl/zandvoort

Leuke weetjes

 • Openingsjaar: 1989
 • Aantal cottages: 470
 • Aantal cottagezones: 7
 • Aantal cottagetypen: 9
 • Oppervlakte van het park: onbekend
 • Park Zandvoort biedt naast cottages ook kamers in het parkhotel.
 • Park Zandvoort is het enige park met een Aqua Cinema.
 • Op Park Zandvoort is de enige Beach Factory van Center Parcs te vinden.
 • Park Zandvoort heeft een opmerkelijke cottagenummering, waarvan sommige aansluitende reeksen over het park verspreid zijn.
 • De zones 6 en 7 bevatten ieder één cottage (namelijk de nummers 600 en 700).

Korte geschiedenis
1989: Het park wordt geopend als Gran Dorado Zandvoort.
2003: Samen met enkele andere parken wordt ook Zandvoort een park onder de Center Parcs-naam. Het gaat Center Parcs Park Zandvoort heten.
2008: Een cottage brandt helemaal uit: de brand blijkt met opzet veroorzaakt te zijn.
2008: Een gedeelte van de Aqua Mundo wordt veranderd in de Aqua Cinema: gasten kunnen vanaf hun luchtbed op het water een film op een groot scherm bekijken.
2009: Center Parcs Park Zandvoort wordt onderdeel van Sunparks en gaat Sunparks Zandvoort aan Zee heten.
2011: Per 1 januari 2011 is Zandvoort aan Zee niet langer Sunparks, vanaf dan is het (wederom) Center Parcs Park Zandvoort.

Het park
Met een ietwat afwijkende opzet biedt Park Zandvoort de basisfaciliteiten voor een leuke vakantie. Met de ligging nabij het strand en een strandhotel aan de rand van het park is er voor iedereen wel iets te vinden. Op het park zelf zijn de Market Dome en Aqua Mundo te bezoeken en verschillende activiteiten te doen.

De Market Dome
In de Market Dome van Park Zandvoort is voor ieder wel wat te vinden. Op winkelgebied beschikt Park Zandvoort over onder andere een Food Store, Boulangerie en Fashion Store en dineren is mogelijk in bijvoorbeeld het Market Restaurant, Billy’s Burger of het nieuwe Pancakes.

De Aqua Mundo
In Park Zandvoort kunt u een duik nemen in het golfslagbad of baantjes maken in het 25 meter-binnenbad of het buitenbad. Daarnaast kunnen gasten genieten van de Hot Whirlpool, de solaria of de glijbaan. Specialiteit van Park Zandvoort is de Aqua Cinema: film kijken vanuit het zwembad!

De cottages
Op Park Zandvoort zijn er cottages voor 2, 4, 6, 8 of 10 personen beschikbaar in zowel Comfort als Premium als VIP. Speciale accommodaties zijn de hotelkamers in het parkhotel en de cottages voor mindervaliden.

De activiteiten
Specialiteit op het park is de Beach Factory, de stranduitvoering van de Action Factory. In dit overdekte complex zijn verschillende activiteiten en horecagelegenheden te vinden. Verder zijn er op het park de Kinderboerderij en het Cycle Center, maar ook het relatief nieuwe Treasure Midgetgolf te vinden.

Park Zandvoort… virtueel!
Ontdek Park Zandvoort vooraf op Center Parcs Forum! In het Cottage Ervaringen Topic vindt u vakantie-ervaringen van anderen en in het fotosubforum vindt u foto’s van cottages.

Tekst: Jeroen (forum- en redactieteamlid) i.s.m. Center Parcs Forum
Beeldmateriaal: Denny (forumlid) en Center Parcs Europe

4 comments on “Center Parcs Park Zandvoort

 1. Slecht onderhouden huisjes. Echt van sanitair tot schilderwerk, van tuin tot keuken. Allemaal serieus oude rommel aan het worden. Sfeer is absoluut niet centerparcs waardig. Kale plekken in tuinen en plantsoenen, matig onderhouden faciliteiten ( op de “dome” na) . TIP : Of verkopen; of compleet renoveren en buiten de box denken. Sfeer terugbrengen middels complete herinrichting van groen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.