Center Parcs Les Bois-Francs

Algemene informatie
Adres:
Les Barils
27130 Verneuil-sur-Avre
Frankrijk
Contactinformatie:
Telefoon: 0033-(0)232-605 000
Internet: www.centerparcs.nl/lesboisfrancs

Leuke weetjes

 • Openingsjaar: 1988
 • Aantal cottages: 848
 • Aantal cottagetypen: 11
 • Aantal cottagezones: 9
 • Oppervlakte van het park: onbekend
 • Les Bois-Francs beschikt over een Aqua Sana én Aqua Balnéo met vele wellnessfaciliteiten.
 • In de Aqua Mundo is een Water Playhouse te vinden.
 • Les Bois-Francs biedt de Aqua Speed-activiteit aan.
 • Op Les Bois-Francs zijn bijzondere gerenoveerde cottages te vinden.
 • Op het park zijn een indrukwekkend kasteel en een paardenboerderij te vinden.

Korte geschiedenis
1988: Les Bois-Francs wordt geopend als eerste Center Parcs-park in Frankrijk.
2007: De Aqua Mundo van Les Bois-Francs wordt uitgebreid. In de uitbreiding komt onder andere het spectaculaire Water Playhouse te staan.
2010: Op Les Bois-Francs worden enkele reeksen cottages gerenoveerd met aan de buitenzijde een stuclaag en houten vlakken.

Het park
Het uitgestrekte park met al haar groene natuur en de diverse meren is een prima locatie voor een aangenaam verblijf. Naast een kasteel en paardenboerderij is op het terrein ook een hotelappartementencomplex te vinden.

De Market Dome
In het hart van het park is er voor ieder wat wils te vinden. Naast de shops en terrasjes kunnen gasten kiezen uit diverse restaurants, zoals het restaurant met themabuffetten, het grillrestaurant, het Italiaanse restaurant en het pannenkoekenhuisje. Aan het einde van de dag is de Market Dome de locatie voor entertainmentshows, activiteiten en live muziek.

De Aqua Mundo
De Aqua Mundo is het waterparadijs van het park. Hierin zijn naast de gebruikelijke voorzieningen als het golfslagbad, het bubbelbad en de waterpistes ook glijbanen, een wildwaterbaan en een Water Playhouse te vinden. Die laatste wordt op Les Bois-Francs ‘De Waterboom’ genoemd en staat garant voor waterpret dankzij de fonteinen, waterspelletjes en de enorme omvallende emmer met een inhoud van maar liefst 900 liter water!

De cottages
Les Bois-Francs biedt verschillende Original-cottages, maar ook bijzondere gerenoveerde cottages. Er zijn cottages beschikbaar op Comfort-, Premium- en VIP-niveau voor 4, 6 of 8 personen. Verder zijn er op dit park ook hotelappartementen voor 2 personen te vinden.

De activiteiten
Niemand hoeft zich te vervelen op Les Bois-Francs. Op het terrein zijn een kasteel en een paardenboerderij te bezoeken. Sportievelingen kunnen zich uitleven op het klimparcours en ook golfliefhebbers zijn op dit park aan het juiste adres. Daarnaast behoren ook quadrijden, midgetgolf en Crazy Bingo tot de activiteiten.

Les Bois-Francs… virtueel!
Op vakantie naar Les Bois-Francs? Ontdek het park dan alvast virtueel met Center Parcs Forum! Via het Cottage Ervaringen Topic is het mogelijk om snel en gemakkelijk vakantiereviews van het park te vinden. Daarnaast zijn er ook foto’s aanwezig én kun je hier meer lezen over de vernieuwingen op het park.

Tekst: Jeroen (forum- en redactieteamlid) i.s.m. Center Parcs Forum
Beeldmateriaal: Martin1976 en GJ75 (beide forumlid)

2 comments on “Center Parcs Les Bois-Francs

 1. Cher madame, monsieur,
  Excusez-moi pour mon francais…
  Nous avons loué le cottage 828 de 5 á 12 aout. J’ai oublié mon objectif photo au chambre á coucher sur le premier étage dessous le TV. Si possible, envoyer a Center Parcs Vossemeren, ou a ma maiso – Raf Donckers, Molenstraat 122, 3910 Neerpelt, Belgique.
  Bien sur les frais sont rembourses.
  Mon numéro de téléphone est 0032 476861090.
  Je vous remercie beaucoup pour votre aide !!!

 2. Bij aankomst in onze “VIP” huis 882 kregen we niet echt het gevoel in een VIP en pas gerenoveerd huis te zitten.
  # achter gebleven vieze handdoeken
  # kapotte ontbrekende terras plank
  # los liggende elektrische bedrading
  # kapotte voordeur lamp
  # kapotte schemerlamp
  # kapotte bankstel waaronder nog vies
  # ontbrekende onderdelen huishoudelijk appateur.
  # ongelooflijk piepende deuren
  # slaapkamer deur die niet eens dicht wilde
  Dit alles de tweede dag gemeld en alleen het elektrische bedrading werd “vakkundig” weggemoffeld (lamp werkte nog niet). En het huishoudelijk appateur werd aan gevuld. Wel werd er een potje midgetgolf aangeboden ter compensatie voor het ongemak.
  Na een week (WEER aansluiten in een lange rij) om de overige niet uitvoerde ongemakken / gevaarlijke situaties op te lossen. Maar tot op heden niets gebeurt. Ik geef het op …nog twee dagen van onze twee weken verblijf genieten.
  We kregen ook de indruk dat er veel achterstallige onderhoud was in het zwembad en op het park. En op sommige locaties onderbezetting, waardoor mensen lang moesten wachten. Wel jammer Centerparc. We hebben al veel van jullie parken bezocht, maar deze verdient niet onze aanbeveling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.