Center Parcs Le Lac d’Ailette

Algemene informatie
Adres:
Parc Nautique de L’Ailette
02860 Chamouille
Frankrijk
Contactinformatie:
Tel: +33 (0)3232-50000
E-mail:
Internet: www.centerparcs.nl/lac_dailette

Leuke weetjes

  • Openingsjaar: 2007
  • Aantal cottagezones: 10
  • Aantal cottages: Onbekend
  • Aantal types cottages: 10
  • Oppervlakte park: Onbekend
  • Le Lac d’Ailette was oorspronkelijk bedoeld als een park voor Pierre & Vacances.
  • De Aqua Mundo van Le Lac d’Ailette heeft 9 glijbanen.
  • De cottages en het parkcentrum zijn volledig gebouwd in Canadese stijl.
  • Het meer waaraan het park is gelegen, is maar liefst 140 hectare groot.

Korte geschiedenis
2007: Le Lac d’Ailette opent haar deuren.
2010: Door de toevoeging van nieuwe parken aan de Center Parcs-groep wordt Le Lac d’Ailette een park met 4 vogeltjes.

Het park

Verdeeld in 10 cottagezones en gebouwd in Canadese stijl is Le Lac d’Ailette een uniek park. Hierdoor onderscheidt het zich van de andere Center Parcs-parken, maar is het zeker niet minderwaardig. U vindt op het park alles terug om u een onvergetelijke vakantie te laten beleven, zoals een grote golfbaan, fijnzandstrand en een klimparcours.

De Market Dome
Of beter gezegd, le Jardin d’Hiver! In dit bruisende centrum van Le Lac d’Ailette vindt u al de vertrouwde restaurantjes en winkeltjes terug, al dan niet met een andere naam. Ook de Baluba en de bowlingbanen zijn terug te vinden onder ditzelfde dak. Met al uw vragen en problemen kunt u dan weer terecht bij de informatiebalie die naast de ingang van le Jardin is geplaatst.

De Aqua Mundo
In deze unieke Aqua Mundo zijn er maar liefst 9 glijbanen en een Water Playhouse. Die laatste staat garant voor uren waterplezier, met een enorme emmer die om de 5 minuten 900 liter water over het Water Playhouse laat vallen. Maar u kunt natuurlijk ook zwemmen in het golfslagbad, de enorme stroomversnelling, de wildwaterbaan, het buitenbad of relaxen in de bubbelbaden. De kleinste gasten vermaken zich in het kleuter- en peuterbad.

De cottages
De sfeervolle cottages van Le Lac d’Ailette zullen u ongetwijfeld bevallen. Cottages voor 4 tot 8 personen, verdeeld in 10 verschillende types, allemaal in Canadese stijl. Kenmerkend is dat de meeste cottages van Le Lac d’Ailette een verdieping bezitten, en dat Le Lac d’ Ailette enkel Eden-cottages heeft, en dus geen Original-cottages, zoals de meeste andere parken. Maar welke cottage u ook kiest, aan het meer of niet, sfeervol zijn ze allemaal!

De activiteiten
Watersport op het inmense meer of golven op de uitgestrekte golfbaan, keuze genoeg. Ook een uitstapje aan de prachtige omgeving mag niet ontbreken. Alle informatie om de omgeving te ontdekken kunt u bekomen aan de informatiebalie op het park.

Le Lac d’Ailette… virtueel!
Benieuwd naar hoe anderen Le Lac d’Ailette ervaren? Bezoek dan het ervaringentopic van Le Lac d’Ailette. Toch liever wat minder tekst en meer beeld? Bekijk dan de foto’s in het fotoboek of de video’s in onze videotheek.


Tekst: Jarne (forum- en redactieteamlid) i.s.m. Center Parcs Forum
Fotomateriaal: Jarne (forumlid)

One thought on “Center Parcs Le Lac d’Ailette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.