Nieuwsbrief september & oktober 2011

 
Een woordje vooraf

Van slag
Nederland, het land van extremen. In het voorjaar bloedbenauwd, een verregende zomer en nu zitten we in het laatste staartje van een nazomer. Hoewel de ijskrabber alweer uit het vet is geweest kunnen we niet stellen dat we een slechte nazomer hebben gehad. Die hadden we hard nodig, want hoewel het weer het eigenlijk nooit goed doet, had het gros van Nederland toch echt nog even behoefte aan een sprankje zon.

Wij wilden dat sprankje zon het hele jaar meepikken en hebben daarom gekozen voor een fotowedstrijd. De winnaar van de zomerfotowedstrijd staat al te stralen in onze eregallerij. Ga de herfstkiekjes ook maar vast verzamelen, want voor de herfst is er ook weer een fotowedstrijd. Het persoonlijke hoogtepunt voor ons als beheer was de Center Parcs Forum-week. Een periode vol updates en interessante artikelen om nog eens lekker terug te mijmeren naar de vakantie. Dat kan bij Center Parcs Forum overigens het hele jaar! We hebben er als team ontzettend veel plezier in gehad om jullie dat aan te kunnen bieden.

Nu de herfst haar intrede doet, het Intertoys-boek weer binnen is gevallen en de omzet van pepernoten alweer op hoog niveau is, is het tijd om naar binnen te gaan en wat dichter bij elkaar te kruipen. Hoe gewoon het ook lijkt, het hebben van vrienden en familie moet je koesteren. Dat is een van de pijlers van Center Parcs en natuurlijk ook van Center Parcs Forum. Geniet van de donkere dagen en tot de volgende nieuwsbrief.

Namens de beheerders en moderators,
Jbroeders

Center Parcs Forum

Fotoverkiezing: stuur jouw mooiste herfstfoto in!

Het herfstseizoen is begonnen, een prima gelegenheid om de warmte en gezelligheid van Center Parcs op te zoeken. Natuurlijk worden er dan ook mooie, leuke en sfeervolle herfstfoto’s gemaakt. Wij zijn op zoek naar de allerbeste Center Parcs-herfstfoto! Iedereen is welkom om een geschikte foto in te zenden tijdens de herfstperiode. Na afloop van het herfstseizoen zullen we door middel van stemmen beslissen welke foto dé “Center Parcs Forum Herfstfoto” wordt. De winnende foto krijgt een plaats in de eregallerij op de website. Kijk hier voor informatie over het meedoen aan de wedstrijd! De Center Parcs Forum-eregallerij vindt u hier.

Duik in de Center Parcs-geschiedenis met Center Parcs Forum!

De Center Parcs-liefhebber van nu denkt bij de naam ‘Center Parcs’ ongetwijfeld aan de Market Dome en Aqua Mundo, welke ooit begonnen zijn als parkplein/Parc Plaza en Subtropisch Zwemparadijs. Onlangs verschenen op Center Parcs Forum twee uitgebreide artikelen over deze fenomenen, die vanuit een eenvoudige voorziening groeiden tot een centrumfaciliteit met een bijzondere beleving. Center Parcs Forum neemt je mee in de geschiedenis van beide concepten, compleet met informatie, weetjes en een grote verzameling aan beeldmateriaal. Klik hier voor het artikel over de Market Dome en hier voor het artikel over de Aqua Mundo!

Beleef met Center Parcs Forum een spetterende dag op Het Meerdal!

Onlangs konden bezoekers van Center Parcs Forum meedoen aan de Meerdal-actie, waarbij in ruil voor een stem in de verkiezing Zwembad van het Jaar, de deelnemer kans maakte op 2 gratis entreekaarten voor de Aqua Mundo van Het Meerdal. De actie is inmiddels ten einde en de winnaars worden één dezer dagen bekendgemaakt in ons forumtopic, op onze website en op www.dagjecenterparcs.nl/meerdal. Center Parcs Forum en Center Parcs Het Meerdal feliciteren alle dagwinnaars en wensen hen veel plezier tijdens hun dagje zwemmen op Het Meerdal!

Center Parcs Algemeen

Ook Friends-voordelen bij last minute

Onlangs werd via de reserveringslijn bevestigd, dat de Friends-voordelen vanaf nu ook geldig zijn bij een last minute-boeking. Voorheen kwamen de voordelen te vervallen, omdat het een aparte aanbieding betrof. Dat is nu gewijzigd, waardoor Friends ook een last minute kunnen boeken zonder de voordelen te moeten missen. Mogelijk is dit een compensatie voor de voormalige gratis voorkeursligging, die eerder dit jaar uit de Friends-voordelen werd gehaald. Meepraten over deze veranderingen kan in dit forumtopic.

Sinds de herfstvakantie Cool Factor-activiteiten

Center Parcs is sinds kort van start gegaan met het aanbieden van Cool Factor-activiteiten, gebaseerd op het succesvolle televisieprogramma dat eveneens op Center Parcs is gemaakt. Vanaf de herfstvakantie kunnen kinderen vanaf 8 jaar, en voorzien van de nodige hoeveelheid lef en doorzettingsvermogen, deelnemen aan de spannende en spectaculaire opdrachten.

De parken die de activiteiten in het programma hebben opgenomen, zijn:
Nederland: De Eemhof, Het Heijderbos, De Kempervennen, De Huttenheugte, Het Meerdal en Port Zélande.
België: De Vossemeren en Erperheide.
Duitsland: Bispinger Heide en Park Hochsauerland.
Meepraten, ervaringen delen of lezen kan hier.

Nieuw welkomstgeschenk voor bungalowgasten Center Parcs: een koffer!

Gasten van Center Parcs, ook de niet-Friends, worden gedurende de komende periode bij aankomst aangenaam verrast. Center Parcs geeft namelijk bijzondere welkomstkoffers weg. In de kartonnen koffer vindt de gast een welkomstboekje van Center Parcs, een flesje limonade, een rol Mentos-snoepjes, HerbalTea (Celestial Seasoning), Rexona-deodorant voor mannen en vrouwen en Tijgernootjes Russian Roulette. Daarnaast is er ook een cadeaubon voor een Albelli Fotoalbum toegevoegd en treft men een code in de koffer aan, waarmee men kans maakt op een iPad of een Center Parcs-weekend. Voor foto’s, vragen en ervaringen met dit geschenk kunt u terecht op ons forum en wel in dit topic.

Center Parcs Nederland

Brand in Marina De Eemhof

Het blijft ze ook tegenzitten op De Eemhof. Op 1 oktober jl. opende Marina De Eemhof, het nieuwe appartementencomplex. In de nacht van 4 op 5 oktober is een sauna in één van de appartementen uitgebrand. Het betrof een appartement op de vijfde verdieping. Het automatische brandmeldsysteem van het splinternieuwe complex heeft goed gefunctioneerd en erger kunnen voorkomen. De schade bleef dan ook beperkt tot de sauna. De oorzaak van de brand is momenteel nog niet bekend en wordt nog onderzocht. Meer informatie, of meepraten over de brand kan hier. Voor ervaringen en vragen over De Eemhof kunt u terecht in dit forumtopic.

Langere openingstijden Aqua Mundo Limburgse Peel

Sinds maandag 3 oktober is op Limburgse Peel, op doordeweekse dagen de Aqua Mundo langer geopend. In plaats van sluiting om 20.00 uur kunnen gasten langer aanwezig blijven en sluit het bad om 21.00 uur. Dat geeft de mogelijkheid aan mensen in de omgeving van het park om na school of werk een avondkaartje (vanaf 16.00 uur) te kopen bij de receptie. Kinderen betalen hiervoor € 3,95, volwassenen het bedrag van € 5,95. In het weekend blijft de sluiting van 20.00 uur wel gehanteerd. De openingstijd blijft op alle dagen hetzelfde, namelijk 10.00 uur. Meer over de openingstijden van de Aqua Mundo’s vindt u hier op ons forum.

Nieuwe activiteit op Het Meerdal: Kids Haven

Op Het Meerdal is sinds kort een nieuwe activiteit toegevoegd aan het aanbod: Kids Haven. Met deze extra activiteit zijn de kinderen voor even de kapitein en komen zij aan het stuurwiel te staan van een politieboot, brandweerboot of reddingsboot. De ouders zijn uiteraard de matrozen aan boord, zij kunnen achterin plaatsnemen. Kids Haven is te vinden op het grote meer van het park, aan de strandzijde van de Market Dome. Reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk. Hiervoor kan men terecht bij de receptie van Het Meerdal. Meepraten en/of ervaringen lezen kan op ons forum en wel in dit topic.

Bungalup op De Eemhof

Na slechts vier weken met boekingsmogelijkheid, alleen nog maar bekendgemaakt via social media, is de eerste editie van het nieuwe festival „Bungalup!‟ al compleet uitverkocht. Van 3 tot en met 6 februari aanstaande wordt dit eerste Nederlandse festival op bungalowparklocatie georganiseerd, dit naar Engels voorbeeld. Hierbij is gekozen voor een samenwerking met Center Parcs De Eemhof. Tijdens een dergelijk festival is een bungalowpark een weekend lang een festivallocatie en kunnen de bezoekers genieten van een programma overdag en ’s nachts. Hiervoor worden op het park meerdere locaties benut.

De programmering blijft voorlopig nog geheim, maar de organisatie heeft al wel naar buiten gebracht, dat er op de vrijdagavond een Tropical Pool Party wordt gehouden en op de zaterdagavond een Bal Masqué. Verder zal het aanbod voornamelijk bestaan uit onder andere feesten met muziek, mode, kunst, droppings, speurtochten en “verdwaalmomenten”.

Onze forumleden ontdekten dat gedurende bovenstaand weekend het complete park gesloten is voor dagbezoekers en reguliere parkgasten. Dit betreft zowel de Aqua Mundo als de Market Square als de activiteiten op het park. Ook zwemarrangementen en kinderfeestjes zijn dan niet mogelijk. Bovendien zijn alle cottages voor dat weekend uit de verhuur gehaald om ingezet te kunnen worden voor de festivalbezoekers. Meer lezen over dit evenement? Kijk dan in het ervaringen- en vragentopic van De Eemhof! Check ook onze forumkalender voor de nieuwste evenementen- en parksluitingsdata.

Sinterklaasprogramma op Center Parcs

De parken van Center Parcs bieden in de decembermaand altijd weer leuke Sinterklaasactiviteiten voor jong en oud. Zo ook dit jaar, want De Eemhof en Het Meerdal hebben al bekendgemaakt, dat er een speciaal Sinterklaasprogramma wordt gehanteerd. Op De Eemhof betreft het een Sinterklaasfeest in de Action Factory. De kinderen kunnen meezingen met Krullebolpiet om Sinterklaas te verwelkomen. Daarna is er een Pietendisco. Dit Sinterklaasfeest wordt gehouden op 19, 23, 26 en 30 november en 3 december aanstaande. Deelname is gratis, maar het parkeren van de auto kost € 4,50.

Op Het Meerdal wordt het iets uitgebreider aangeboden. Kinderen kunnen hier meedoen aan Kiddies Zwarte Piet (0 tot 4 jaar) of Wannabe een Zwarte Piet (4 tot 8 jaar). Hierna volgt een bijzondere Sinterklaasvoorstelling voor alle leeftijden en als afsluiting is er de Pietendisco, eveneens voor alle leeftijden. Op het park kunnen bezoekers ook een kijkje nemen in de speciale Sinterklaascottage, waarvoor de pijlen op het park te volgen zijn. Het Sinterklaasprogramma op Het Meerdal wordt georganiseerd op 16, 19, 23, 26 en 30 november en 3 december aanstaande. Bezoek aan de voorstelling of disco is gratis, de Kiddies-activiteit kost € 2,50 en de
Wannabe-activiteit € 5,00. Het parkeergeld voor auto‟s bedraagt € 4,00.

Daarnaast wordt uiteraard nog op Het Heijderbos, De Huttenheugte en Port Zélande het speciale Sinterklaasweekend georganiseerd. Voor meer informatie over het Sinterklaasprogramma en –weekend kunt u terecht in ons forumtopic.

Center Parcs België, Duitsland en Frankrijk

Speciale website voor Park Bostalsee

Voor het nog te bouwen park in Bostalsee heeft Center Parcs een speciale subsite ontwikkeld. Hierop zijn niet alleen nieuwsberichten over de actuele stand van zaken met betrekking tot de realisatie bij te houden, want de bezoeker vindt er ook achtergrondinformatie over het project, de regio, het park, de cottages en de centrale voorzieningen. De website is te vinden via www.cp-bostalsee.com. De opening van het park in Bostalsee staat gepland voor 2013. De kosten zijn begroot op ruim 150 miljoen euro. Meer informatie over dit nieuwe park? Bezoek dan ons forum!

Nieuwe bandenglijbaan voor Les Hauts de Bruyères!

De Aqua Mundo van Les Hauts de Bruyères zal komend voorjaar worden uitgebreid met een nieuwe glijbaan! Forumlid Disneytom wist ons te melden, dat in de lente van 2012 een bandenglijbaan zal worden geopend op het buitenterrein naast het golfslagbad en kinderbad. Of de nieuwe glijbaan te vergelijken zal zijn met de Turbo Twister op De Eemhof, is nog niet bekend. Voor alle informatie, ontwikkelingen en gebeurtenissen kunt u het uitgebreide ervaringen- en vragentopic op Center Parcs Forum volgen!

Bijzondere dag op Park Nordseeküste

Op 8 januari 2012 is er een bijzondere, regionale dag op Park Nordseeküste. Op die dag hebben alle bezoekers van 10.00 tot 20.00 uur gratis entree tot de Aqua Mundo en de Sauna-voorzieningen. Ook kan men prijzen winnen en staat men veel verrassingen te wachten. Meer weten over Park Nordseeküste? Bekijk het ervaringen- en vragentopic op het forum!

Center Parcs UK

Zomer 2011 biedt recordcijfers voor Center Parcs UK

Center Parcs UK heeft deze zomer haar eigen record aan boekingscijfers verbroken. Opnieuw is het aantal boekingen weer gestegen. Ondanks alle (economische) problemen in de branche brachten 215.000 gasten een bezoek aan de parken van Center Parcs UK tijdens de zes weken zomervakantie. De bezettingsgraad betrof maar liefst 99,2 procent. Door de accommodatie-uitbreiding van dit jaar zijn ook de jaarlijkse aantallen met 5,4 procent gestegen. Center Parcs UK bericht regelmatig over de steeds maar toenemende cijfers. Meer weten over de reden daarvan? Lees dan het forumtopic met persbericht!

Winter Wonderland op Center Parcs UK

Op vrijdag 11 november 2011 worden de parken van Center Parcs UK weer gehuld in winterse sferen, want dan start weer het Winter Wonderland. Naast de sfeervolle aankleding worden ook toepasselijke activiteiten aangeboden op de vier parken. Zo kunnen gasten genieten van straattheater, bezoek van de Kerstman, een ritje in de slee van de Kerstman, het voorleesuurtje en vuurwerk. Ook kunnen zij deelnemen aan leuke workshops. Meer weten over het winterse activiteitenprogramma per park? Neem dan een kijkje in het forumtopic!

Vernieuwd Pannenkoekenhuisje geopend op Whinfell Forest

Net als bij Center Parcs Europe is ook Center Parcs UK begonnen met het vernieuwen van het Pannenkoekenhuisje. Op Whinfell Forest is vanaf heden het vernieuwde ‘Pancake House’ geopend. Het Pancake House is dagelijks geopend. Veganistische en glutenvrije pannenkoeken zijn ook verkrijgbaar, deze worden op aanvraag geserveerd. Op het vernieuwde menu staan vele soorten pannenkoeken, wafels en desserts, alledrie met de meest uiteenlopende zoete of hartige toevoegingen, waardoor er voor ieder wat wils is. Bekijk het gloednieuwe interieur van dit nieuwe Pancake House op ons forum in dit fotoboek!

Nieuwe winkel op Elveden Forest: The Store Room

Op Elveden Forest is onlangs de winkel ‘Natural Elements’ gesloten. De verouderde cadeauwinkel van het park wordt verbouwd tot een bijzonder en uniek concept met een geheel nieuwe uitstraling: The Store Room. The Store Room wordt geopend op 4 november aanstaande. In de tussentijd is een beperkt assortiment beschikbaar bij de winkel Funtastic. De komende maanden wordt ook op de andere drie parken de winkel Natural Elements verbouwd en heropend als The Store Room. Bekijk de impressies van het nieuwe concept The Store Room op ons forum in dit fotoboek!

Renovatie Subtropical Swimming Paradise Whinfell Forest vergevorderd

De renovatie van het gedeelte met omkleedcabines in het Subtropical Swimming Paradise van Whinfell Forest is al vergevorderd en loopt goed op schema. In juni werd er gestart met het vernieuwen van het omkleedgedeelte en de bijbehorende cabines. Dit gedeelte werd stukje voor stukje afgesloten en gerenoveerd. De reeds geplaatste nieuwe cabines en lockers zijn al in gebruik. De planning is om het renovatieproject medio december 2011 af te ronden. Meer lezen over dit project? Bekijk het ervaringen- en vragentopic over Whinfell Forest op het forum!

Bungalowparken

Brand in Sunparks Kempense Meren

Op zondagmiddag 9 oktober, slechts enkele dagen na de brand op De Eemhof, is op Sunparks Kempense Meren een bungalow volledig uitgebrand. Deze voormalige beheerderswoning, die werd ingezet voor aanwezige managers, staat los van de verhuurbare bungalows en is al zeker vier jaar buiten gebruik. Daarom wordt dan ook aandachtig onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. De bungalow brandde volledig uit, maar de schade bleef beperkt tot het gebouw. Bij de brand ontstond een grote rookontwikkeling, die via het ventilatiesysteem in de koepel van het subtropisch zwembad terechtkwam. Daarop werd het zwembad direct ontruimd. De gasten werden in de sporthal opgevangen met warme drank, soep en thermische dekens. Er zijn geen slachtoffers gevallen. Hoeveel de schade bedraagt, is nog niet bekend. Praat hier op ons forum mee over deze gebeurtenis.

Lang Kabouter Plop-weekend op Sunparks Kempense Meren

Voor het weekend van 10 tot en met 14 november aanstaande is er een extra lang weekend te boeken bij Sunparks in verband met Wapenstilstand. Gedurende deze dagen vindt ook het speciale Kabouter Plop-weekend plaats. Zo kunnen gasten naast het genieten van de reguliere activiteiten en het Subtropisch Zwemparadijs ook de bekende kabouter ontmoeten en deelnemen aan extra activiteiten.

Bij Sunparks is nu een speciaal arrangement voor dit weekend te boeken, waarbij er naast vier overnachtingen ook de Plop-activiteiten (Kids Disco en een Plopmuts maken) en een bijzondere Meet & Greet zijn inbegrepen. Daarnaast kan men ook genieten van een optreden van de Studio 100-band én bovendien is het arrangement inclusief tickets voor Plopsa Indoor Hasselt voor een leuk dagje uit tijdens het verblijf. Kijk voor deze en talloze andere aanbiedingen op Center Parcs Forum in het Actiecodes-subforum en ontdek de leukste kortingen en acties voor je vakantie!

Nieuw park voor Landal

Marina Resort Uitdam zal gerealiseerd worden direct aan het Markermeer nabij Amsterdam. Het park krijgt totaal 214 accommodaties en groot aantal verschillende accommodaties, waaronder drijvende accommodaties. Het hart van het park wordt gevormd door een tweetal appartementenblokken met een centraal gelegen dorpsplein. Aan het plein grenst het centrumgebouw, voorzien van een receptie, overdekt zwembad en indoor speeltuin. Op de begane grond van de appartementengebouwen worden een supermarkt, snackbar, restaurant en fietsenverhuur ondergebracht. Ook komt er een jachthaven bij het park en kunnen er boten gehuurd gaan worden. Meer lezen? Kijk dan hier.

Nieuwbouw op Landal Resort Haamstede

Op Landal Resort Haamstede worden er 116 nieuwe bungalows in Zeeuwse stijl gebouwd die voldoen aan de eisen van de moderne
vakantiegast. Voor de nieuwbouw worden er 116 van de huidige 148 woningen gesloopt. De „make-over‟ zal in een recordtijd van slechts acht maanden worden gerealiseerd. Op 5 mei 2012 gaat het park weer open. Van de 148 huidige bungalows blijven er slechts 24 staan. Deze krijgen ook een gerenoveerde buitengevel terwijl ook de kleurstellingen worden veranderd, zodat ze straks goed aansluiten bij de overige 116 nieuw te bouwen geschakelde, twee-onder-één kap en vrijstaande recreatiewoningen. Het merendeel van de woningtypen krijgt nu ook een luxe uitvoering. Er komt bijvoorbeeld een sauna in en een Sun Shower, die naast zonlicht ook infrarood lampen heeft. Meer lezen over de uitbreiding van Landal Resort Haamstede? Kijk dan hier.

Actiecodes

Een dagje zwemmen met korting, of met 40% korting heel voordelig op vakantie naar Center Parcs.

Of je nu veel of weinig te besteden hebt, niemand wil te veel betalen voor zijn vakantie. Zo heeft Center Parcs regelmatig nieuwe actiecodes, en die kan men allemaal terugvinden op Center Parcs Forum. Van een dagje zwemmen waarbij iedere 2e persoon gratis is, tot een hele week vakantie met 40% korting op de cottagehuur, voor ieder wat wils en het aanbod wisselt regelmatig. Dus voor je gaat boeken, neem eerst een kijkje op Center Parcs Forum, in ons topic over actiecodes, wellicht zit er iets tussen!

————————————————–
Center Parcs Forum Nieuwsbrief

Jaargang 1, nummer 2: september & oktober 2011
Teksten & samenstelling: Menno, Ngs92, Jeroen, Jbroeders en Ruben
Beeldmateriaal: Center Parcs Europe, Center Parcs UK, Het Nieuwsblad,
Imageshack, Jeroen, De Vakantiemakelaar, Landal GreenParks en Studio 100
Vormgeving: Ngs92 en Jeroen
Uitgave: Center Parcs Forum
www.centerparcsforum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.