Zomeractiviteiten bij Center Parcs

Van 25 juni tot en met 12 september 2011: zomeractiviteiten bij Center Parcs!

Ook deze zomer zorgde Center Parcs weer voor het ultieme zomergevoel met het Beaches of Center Parcs-thema. Tijdens de zomerperiode kon er op de meeste parken genoten worden van een sfeervolle zomerse aankleding en tal van zomerse activiteiten. Ook op culinair gebied werd het zomerthema doorgevoerd door middel van een vernieuwde kaart, en zelfs speciale barbecue-avonden.

Op Le Lac d´Ailette was er op het podium een mooie Beaches of Center Parcs-opstelling geplaatst, dit was voor veel activiteiten de verzamelplaats. Helaas werkte het weer tijdens ons verblijf van 1 tot en met 8 augustus niet echt mee, waardoor tal van activiteiten afgelast moesten worden. Gelukkig bood Center Parcs dan een vervangende activiteit aan, waarvoor de zon geen vereiste was.

Een nieuwe activiteit deze zomer was de Family Game Night, een avondvullende quiz waar je per familie (of per vriendengroep) aan mee kon doen. Deze quiz bestond uit drie opdrachten waarmee bonuspunten te verdienen waren en vragen die je door middel van een electronisch kastje kon beantwoorden. Dit alles werd geprojecteerd op een groot scherm en begeleid door twee enthousiaste entertainers. Bij aanvang van de quiz ontving je een soort kluisje waarvoor meteen opdracht 1 nodig was om het te openen. In het kluisje zaten twee spelletjes, die opdracht 2 en 3 inhielden en het quizkastje waarmee de vragen beantwoord moesten worden. Leuke activiteit met het hele gezin die garant staat voor een gezellige avond.

Ook stond er een Beach Party op het programma voor donderdag en zaterdag, helaas beide keren vervangen door een binnenactiviteit in verband met het weer. Tevens werd de Kids Summer Parade in het centrum gehouden in plaats van op het strand. Begrijpelijk maar jammer, omdat dit park een zeer leuk strand heeft dat zich uitstekend leent voor zomerse activiteiten.

Het strand was voorzien van een luchtkasteel waar de kinderen zich konden vermaken, terwijl de ouders heerlijk van een drankje konden genieten bij de Beach Bar. Comfortabele ligbedden waren te huur voor diegenen, die voor de ontspanning kozen, maar ook de actieve vakantieganger kon zich prima op het strand vermaken. Bijvoorbeeld tijdens een potje beachvolleybal. Op dit park was zwemmen in het meer toegestaan, hiervoor was er een gedeelte afgezet. Tevens was er tijdens openingstijden van de Beach Bar toezicht aanwezig.

De speciale sportieve zomeractiviteiten die hier aangeboden werden, waren beachvolleybal (hiervoor kon je je individueel inschrijven), een dansles op het strand en een soort yoga-activiteit. Verder waren er waterspelletjes in het zwembad op woensdag voor kinderen vanaf 8 jaar. Le Lac d’Ailette had dus genoeg Beaches of Center Parcs aan te bieden deze zomer, en op dit prachtige park ben je vanzelf in zonnige sferen.

Van 26 augustus tot en met 2 september verbleven wij op Center Parcs Erperheide, om ook daar nog wat zomergevoel op te doen. Op dit park was het Beaches of Center Parcs-thema ook volop in het programma opgenomen.

Voor het echte zomergevoel kon je genieten van activiteiten voor de hele familie tijdens de Mega Beach Dag op donderdag en zaterdag. Hierbij werden er verschillende activiteiten gehouden op het strandje waar je als gezin of individueel aan kon deelnemen. Denk hierbij aan beach-volley, beach-soccer, jeu des boules en andere activiteiten.

In de avonden werd het strand een heuse beach-club waar je onder het genot van een drankje kon dansen of lekker loungen tijdens de Mega Beach Party. Helaas voor ons waren deze activiteiten tijdens ons verblijf niet meer in het programma, omdat het vrij rustig was op het park.

Deze zomer vond tevens de introductie plaats van de nieuwe PéPéTéVé-show “de Zeurende Zetel”, een geheel nieuwe show geschikt voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 10 jaar, maar waar de volwassenen ook zeker van hebben genoten. Tijdens ons verblijf was deze show tweemaal te zien op het podium van de Baluba.

In de restaurants is deze zomer een nieuwe kaart ingevoerd met een aantal vertrouwde, maar zeker ook een groot aantal nieuwe gerechten erop. Bij het Market Restaurant werd ook tweemaal een speciale Barbecue Night gehouden. Het vertrouwde buffet, maar dan met een grote barbecue op het terras waarop diverse gerechten werden bereid. Wel was deze barbecue onder voorbehoud van het weer, bij slecht weer werden de gerechten gewoon in de keuken klaargemaakt. Het Barbecue Buffet was zeer uitgebreid en werd druk bezocht.

De Family Game Night was ook op dit park een groot succes, zelfs toen er een storing in het systeem was, waardoor de vragen handmatig ingevuld moesten worden. Hiervoor waren keurig formulieren aanwezig, zodat de quiz vlot kon verdergaan.

In het zwembad werden waterspelen gehouden voor kids tussen de 8 en 12 jaar. Hiervoor werd een lange mat in het water uitgerold waar overheen gerend moest worden met elke keer een opdrachtje tussendoor (koprol, radslag, sprongetje), maar ook volwassenen zagen deze activiteit wel zitten, want er waren er genoeg die een poging waagden.

Als laatste zomeractiviteiten op Erperheide volgen dan de Kids Zomer Parade met aansluitend de Summer Kids Disco. Voor onze kinderen was dit het hoogtepunt van deze vakantie, en zeker niet alleen voor hen. De zon scheen volop en de Zomerkoningin en Zonnestraaltje maakten er een superfeestje van.

Aansluitend aan de Kids Bingo namen Woops en Rep de kinderen mee naar buiten, hier kregen alle kinderen een windmolentje in de vorm van een bloem.

Vervolgens werden de kinderen in een soort erehaag neergezet aan weerskanten van het pad in afwachting van de Zomerkoningin.

Toen de Zomerkoningin aankwam, bleek dat ze nog iemand bij zich had, namelijk Zonnestraaltje. Hij reed haar per Family Bike door de erehaag.

Vervolgens kregen de kinderen ook diverse muziekinstrumentjes, zoals sambaballen en triangels, waarmee ze op de maat van de muziek mochten meedoen. Zo gingen de kinderen als een vrolijke paradestoet achter de Zomerkoningin aan naar het strandje waar de disco werd gehouden.

Behalve dansen, zoals de limbodans en de macarena, werden er ook diverse spelletjes gedaan met de kinderen. De Zomerkoningin en Zonnestraaltje dansten en speelden gezellig mee.

Natuurlijk wilden de Zomerkoningin en Zonnestraaltje even poseren onder de Beaches of Center Parcs-vlag die bij de ingang van het strandje hing.

Beaches of Center Parcs is een leuk thema voor de zomermaanden, waaraan elk park zijn eigen invulling geeft. Ondanks het niet al te beste zomerweer van deze zomer, heeft Center Parcs er alles aan gedaan om een leuk programma te draaien voor jong en oud.

Tekst: Belinda (forumteamlid) i.s.m. Center Parcs Forum
Beeldmateriaal: Belinda (forumteamlid) en Center Parcs Europe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.