Nieuwsbrief juli & augustus 2011

 
Een woordje vooraf

September is voor Center Parcs Forum dit jaar een maand van afsluiten en beginnen. We hebben in 2010/2011 ons 5 jarig jubileum gevierd op De Kempervennen. Een dag waar ik nog regelmatig aan terugdenk. Niet om de zaken die geregeld moesten worden. Dat was wel een hoop, maar dat valt in het niet bij de 100 deelnemers die zich in no-time hadden aangemeld. Omdat zo’n ontmoeting al vanaf de start van het forum op de agenda stond waren we natuurlijk erg trots dat er zoveel leden waren.

Inmiddels bestaat Center Parcs Forum alweer zes jaar en in die tijd is het forum snel volwassen geworden. De wereld om het forum heen is ook veranderd. We zijn allang niet meer de enige aanbieder van informatie over Center Parcs. Dankzij onze goed geïnformeerde leden en onze betrokken moderators kunnen we jullie nog steeds echt alles over Center Parcs brengen.

De veerkracht van onze community ben ik nog het meest trots op. In goede en in slechte tijden scharen jullie je als een blok achter ons Center Parcs Forum-team. In het komende jaar zullen forum en website zich verder ontwikkelen en keert een oude traditie in een nieuw jasje terug. De nieuwsbrief zal weer met enige regelmaat gaan verschijnen.

Daar is dit de eerste editie van, en er zullen er nog meerdere gaan volgen. Zo kun je, ook als je Center Parcs Forum wat minder bezoekt, uitstekend op de hoogte blijven van de lopende zaken!

Namens het team van Center Parcs Forum,

Jbroeders

 

 

 

 

 

 

 

 

Center Parcs Forum

Van 8 tot en met 14 september is het Center Parcs Forum-week!

Van 8 tot en met 14 september 2011 is het Center Parcs Forum-week op Center Parcs Forum met als thema “Welkom thuis, fijne vakantie!”. Met de zomervakantie net achter de rug kun je een week lang extra nagenieten met de nieuwste zomerreviews, de laatste nieuwtjes op Center Parcs-gebied en nog veel meer! De grote hoeveelheid aan informatie die Center Parcs Forum biedt, geeft je de mogelijkheid om al helemaal in de stemming te komen voor het volgende Center Parcs-verblijf! Noteer de data van de Center Parcs Forum-week in je agenda en laat je verrassen! In dit forumtopic vind je meer informatie.

 Fotoverkiezing: stuur jouw mooiste zomerfoto in!

Het zomervakantieseizoen is begonnen, een prima gelegenheid om een bezoek aan Center Parcs te brengen. Wij zijn op zoek naar de allerbeste Center Parcs-zomerfoto! Iedereen is welkom om een geschikte foto in te zenden tijdens de zomerperiode. Na afloop van het zomerseizoen zullen we door middel van stemmen beslissen welke foto dé “Center Parcs Forum Zomervakantiefoto” wordt. Deelnames kunnen worden ingezonden tot 7 september, 12.00 uur. De winnende foto krijgt een plaats in de eregallerij op de website. Klik hier voor meer uitleg over het meedoen aan de wedstrijd!

Center Parcs Forum nu ook op Facebook te volgen

Center Parcs-liefhebbers kunnen vanaf heden Center Parcs Forum ook volgen via Facebook. De Facebook-pagina zal in de toekomst met filmpjes en foto’s worden uitgebreid en via het prikbord zijn de mededelingen te volgen. Op de pagina zelf kunnen Facebookers aangeven, dat ze het leuk vinden. Dit kan ook via onze website. Behalve Facebook is Center Parcs Forum qua social media ook actief op Hyves, Twitter en YouTube. Klik hier om naar de Facebook-pagina te gaan!

Center Parcs Algemeen

Nieuwe PéPéTéVé-voorstelling

Onlangs in alle parken met vier en vijf Center Parcs-vogels, is men begonnen met de nieuwe voorstelling van PéPéTéVé De Zeurende Zetel. In ‘De Zeurende Zetel’ (voor kinderen van 3 tot 5 jaar) draait alles om een oude stoel. Niet zomaar een stoel, maar een bijzondere vertelzetel die verhalen en sprookjes vertelt, alleen is hij zijn inspiratie kwijt. De helden van PéPéTéVé gaan hem helpen bij het zoeken naar nieuwe sprookjes, maar de vertelzetel is wel heel koppig . . . (de Zeurende Zetel kan bewegen, praten en zelfs niezen!) Meepraten of ervaringen lezen kan in dit forumtopic, de eerste beelden kun je hier bekijken.

Verhuizing hoofdkantoor

Center Parcs Europe zal Rotterdam volledig gaan verlaten. Na de sluiting van voormalig eigendom Tropicana enkele straten verder, vertrekt nu ook het andere onderdeel in de stad: het hoofdkantoor van Center Parcs. Het hoofdkantoor zal in het nabijgelegen Capelle aan den IJssel worden gevestigd in een bestaand pand. Maar het is een relatief nieuw en modern pand: het Crystal Building. De meest voor de hand liggende reden voor de verhuizing zijn de reeds vorig jaar aangekondigde veranderingen in de organisatie. Meer informatie en ontwikkelingen omtrent de verhuizing kunt u vinden op ons forum en wel in dit topic.

Nieuw Friends-welkomstgeschenk

Sinds kort krijgen de vaste gasten van Center Parcs een nieuw welkomstgeschenk bij aankomst, namelijk een handige Center Parcs-rugzak. Dit cadeau sluit aan op Beaches of Center Parcs, het zomerseizoen van Center Parcs. De rugzak vervangt hiermee de zaklamp met LED-verlichting op zonne-energie, welke voor een vrij korte periode als welkomstgeschenk werd uitgedeeld. Wellicht worden deze in de wintermaanden weer uitgedeeld. Eerdere cadeaus, zoals de Friendly-knuffel, het doosje Merci-chocolade en het doosje toffeesnoepjes met memoryspelletje, waren veel langer in omloop. Wilt u een foto zien van de rugzak? Dat kan op ons forum, en wel in dit topic.

Center Parcs Nederland

Cottagebrand op De Huttenheugte

Op 14 juli jl. is op De Huttenheugte VIP-cottage nummer 923 getroffen door een brand. De cottage is daardoor volledig verloren gegaan. De gasten van de cottage waren op dat moment niet in de cottage aanwezig. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. Vooralsnog gaat men ervan uit, dat de oorzaak kortsluiting in de sauna is geweest. Het gaat hier om een klassieke (en geen infrarood) sauna. De ruimte van de sauna is vrij groot. Sommige gasten drogen hun spullen in de sauna, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Voor meer info, foto’s en verslagen kijk je in ons forumtopic.

 De Eemhof, een topattractie rijker!

Onlangs werd op De Eemhof de Topsy Turvy-glijbaan officieel geopend door zwemster Inge de Bruijn. Hierbij werd ook de naam onthuld: de nieuwe attractie heeft de naam ‘Turbo Twister’ gekregen. De Turbo Twister is 154 meter lang, 11 meter hoog en per uur gaat er 680 m3 water door heen. Bezoekers glijden met een speciale band door de baan. Medio mei startte Center Parcs alvast een actie voor Center Parcs-liefhebbers op Twitter om een naam voor de baan in te sturen. Op 26 mei kwamen hieruit de namen ‘Aqua Twister’, ‘Turbo Twister’, ‘Aqua Blast’ en ‘Tube Twister’ naar voren. Meepraten, foto’s en filmpjes bekijken van deze attractie kan hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turbo Tunnel op Port Zélande blijft storingsgevoelig

De Turbo Tunnel op Port Zélande blijft gevoelig voor technische problemen. Kort na de vorige sluitingsperiode is de attractie deze week opnieuw buiten werking gesteld vanwege een storing. Ook nu blijft de Turbo Tunnel tot nader order gesloten, maar zijn de andere voorzieningen in de Aqua Mundo gewoon bereikbaar en dus te bezoeken. De vorige storing vond eind mei plaats, waarna de baan langere tijd gesloten bleef. Meer lezen over de Turbo Tunnel en het park Port Zélande kan in dit forumtopic.

Sluiting wildwaterbaan Het Heijderbos

De wildwaterbaan op Het Heijderbos zal in de periode van 12 tot en met 25 september aanstaande buiten gebruik zijn, dit in verband met werkzaamheden aan deze attractie in de Aqua Mundo. Daggasten die tijdens de onderhoudsperiode naar de Aqua Mundo komen en de wildwaterbaan dus niet kunnen bezoeken, ontvangen een kortingsbon ter waarde van 5 euro voor een volgend bezoek aan de Aqua Mundo op Het Heijderbos, aldus het park op haar eigen website. Meepraten over deze werkzaamheden, de Aqua Mundo van Het Heijderbos of gewoon het park in het algemeen? Bezoek dan het uitgebreide ervaringen- en vragentopic!

Onderhoud aan sportfaciliteiten op De Huttenheugte

Op De Huttenheugte wordt binnenkort onderhoud uitgevoerd aan de indoor activiteiten tennis en badminton, waardoor de gasten van het park tijdens hun verblijf niet aan deze activiteiten kunnen deelnemen, zo werden de betreffende personen per brief op de hoogte gesteld. De badmintonbanen zullen voor deze onderhoudsperiode tijdelijk naar de overdekte Action Factory verplaatst worden. Voor de tennis zijn de outdoor tennisbanen het alternatief, zij blijven wel in gebruik. De exacte data van de onderhoudsperiode zijn niet bekend. Wel is bekend, dat deze tijdelijke situatie al half augustus ingaat en minimaal tot medio november zal duren. Meepraten over de Action Factory of de andere activiteiten op De Huttenheugte? Neem dan een kijkje in het ervaringen- en vragentopic over dit park!

Center Parcs België, Duitsland en Frankrijk

Nieuw speelelement op Erperheide

Op Erperheide werd onlangs een nieuw speelelement geplaatst, genaamd ‘De Stonehenge’. De Stonehenge is een speelelement waarop kinderen extra veel kunnen klimmen en klauteren, aangezien het uit ruim dertig Maaskeien bestaat. Het nieuwe onderdeel is een aanvulling op het al zeer uitgebreide en kindgerichte activiteitenaanbod van Erperheide met onder andere de Baluba, Midgetgolf in sprookjesthema en het Wannabe-activiteitenprogramma. Meer informatie en weetjes over het Belgische park Erperheide kom je in dit forumtopic te weten.

Uitstel voor goedkeuring bouw La Forêt de Chambaran

Het geplande vijfde park in Frankrijk, Le Domaine de la Forêt de Chambaran, kan voorlopig nog niet gebouwd worden. Het goedkeuren van de bouw is om vooralsnog onbekende redenen uitgesteld. Naar verluidt, ligt de oorzaak bij bezwaren vanuit natuur- en milieuorganisaties. Het park in voorbereiding heeft niet met de eerste tegenslag te maken. Jaren geleden werd het park aangekondigd voor 2011, maar niet lang daarna werd het uitgesteld naar 2013. Of de uitstel van goedkeuring vertraging in de oplevering zal veroorzaken, is nog niet bekend. Alles over dit nieuwe Franse park kun je hier volgen!

Nieuw Duits park grootste toeristisch project van Europa

De bouw van het tweede nieuwe park in Duitsland, in het plaatsje Allgäu, zal het grootste toeristisch project van Europa worden. Center Parcs kocht onlangs het terrein van 180 hectare, waarop 800 tot 1000 cottages gerealiseerd zullen worden. Daarnaast wordt er een recreatie- en waterpark gebouwd met restaurants, indoor- en outdoor-activiteiten. Naar verwachting wordt in het voorjaar van 2012 gestart, waarna medio 2014 het park geopend wordt. De totale kosten zijn begroot op ruim 350 miljoen euro. Voordat dit park wordt geopend, zal eerst een nieuw park in Bostalsee gerealiseerd worden. Meer informatie over Allgäu vind je hier.

Erperheide bood noodopvang na drama op festival

Na het drama op het Pukkelpop-festival in Hasselt, waarbij vijf doden en tientallen gewonden vielen, heeft Erperheide opvang geboden aan de gestrande bezoekers. Op het park zijn alle leegstaande cottages direct ingezet voor de opvang. Met 30 beschikbare cottages konden 120 personen gratis een nacht doorbrengen en daarnaast werden zij voorzien van eten. Het callcenter stelde vanwege de omstandigheden een noodnummer in voor de getroffenen. Lees hier na hoe het één en ander is verlopen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vernieuwing van horeca op Park De Haan

Begin dit jaar werd Park De Haan toegevoegd aan het Center Parcs-merk. Sindsdien is Center Parcs zo nu en dan bezig met het doorvoeren van vernieuwingen en het veranderen van bepaalde delen. Momenteel wordt gewerkt aan vernieuwing van de horeca, zoals ook in andere parken in Nederland en België is gewerkt aan een modernere uitstraling voor deze formules. Op Park De Haan is onder andere het à la carte-restaurant grondig veranderd en ook de bars zijn omgebouwd en voorzien van een nieuw uiterlijk. Op ons forum werd een mooie fotoserie geplaatst, waarin de nieuwe situatie te zien is. Klik hier om naar de foto’s te gaan!

Center Parcs UK

Nieuwe zomeractiviteiten bij Center Parcs UK

Center Parcs UK heeft bij de start van het zomerseizoen een groot aantal nieuwe activiteiten ingevoerd op haar parken. De activiteiten zijn een uitbreiding van het aanbod en zorgen ervoor, dat er activiteiten zijn voor alle leeftijden. Sherwood Forest biedt nu ook ‘hydrospinning’ aan, op Elveden Forest werd er uitgebreid met Parkour Freerunning. Op Longleat Forest werd een nieuwe Zip Wire gebouwd en kan men kiezen voor de ‘Fish Spa Pedicures’ en de ‘Cardio Tennis Class’. Ten slotte kan men op Whinfell Forest deelnemen aan ‘Stand-up Paddleboard Tuition’ en voor de kinderen zijn er Cool Creatures. Meer weten over de nieuwe activiteiten? Klik dan hier!

Center Parcs UK wint award voor Aqua Sana

Center Parcs UK heeft een award gewonnen voor haar Aqua Sana. Door het Sunday Times Travel Magazine is de Spa-faciliteit onlangs namelijk uitgeroepen tot ‘Best Value Spa in the UK’ binnen de Value For Money Awards van 2011. Globaal vertaald houdt dit dus in, dat de Aqua Sana de meeste waar voor het geld en dus de beste prijs-/kwaliteitsverhouding biedt. De organisatie was vol lof over de Aqua Sana van Center Parcs UK. Klik hier om te lezen waarom men zo uiterst tevreden is over de Aqua Sana!

Nieuw op Sherwood Forest: Family Cabanas

Het Engelse park Sherwood Forest heeft een nieuwe voorziening toegevoegd aan het ‘Subtropical Swimming Paradise’. In de zitruimte van het zwembad zijn enkele ‘Family Cabanas’ gerealiseerd: een persoonlijke zitplaats als extra luxe tijdens het verblijf. De Family Cabana is een soort overdekt hutje in bamboestijl met diverse voorzieningen en is slechts beperkt beschikbaar door het geringe aantal aanwezige exemplaren. Een Family Cabana dient telefonisch gereserveerd te worden via Center Parcs UK. In dit forumtopic ontdek je welke voorzieningen bij de Family Cabana inbegrepen zijn!

Bungalowparken

Onzekere toekomst Hof van Saksen voorbij

Een faillissement van recreatiepark Hof van Saksen is van de baan. Beleggers die in het park hadden geïnvesteerd, krijgen 15% terug. Enige tijd eerder was er een kans dat de beleggers meer geld eisten, maar dat had Het Hof van Saksen niet overleefd. Doordat de beleggers met deze regeling afstand hebben gedaan van hun belegging heeft het park meer financiële ruimte gekregen. Enige tijd eerder was Roompot nog geïnteresseerd in het park en had zelfs een bod uitgebracht, maar dit liep tot op heden op niets uit.

Grootste renovatieproject ooit bij Landal GreenParks

Landal GreenParks is bezig met het renoveren van maar liefst 2000 bungalows! De bungalows worden geheel gerenoveerd met een nieuw interieur, nieuwe keuken en badkamer en het terras wordt geheel vernieuwd. Ook wordt een aantal 6- en 8-persoons bungalows omgebouwd naar luxe 4- en 6-persoons bungalows met onder andere sauna en solarium. De bungalows die al gerenoveerd zijn op de parken Heideheuvel, Miggelenberg, Twenhaarsveld, Sonnenberg, Mont Royal en Wirfttal, zijn te boeken onder het type EC achter 4/6. Het gigantische renovatieproject zal vanaf nu in fasen worden uitgevoerd op een groot aantal parken. Het gaat om de parken die al vanaf het begin tot Landal GreenParks behoren, waaronder Hoog Vaals, Heideheuvel, Miggelenberg, Twenhaarsveld, Sonnenberg, Mont Royal en Wirfttal. Voor een groot aantal parken, zoals Rabbit Hill, Coldenhove en Sluftervallei, heeft Landal GreenParks plannen om in 2012 en 2013 te starten met een renovatieprogramma. Op Coldenhove zijn er al verschillende pilotbungalows, zoals type 6E (nummers 223/249) en type 4E ( nummers 604/605). Ook op Landgoed ’t Loo is er al een pilotbungalow.

Met dank aan forumlid Markske912 voor de vele informatie voor dit bericht.

Actiecodes

Opa & oma arrangement

De kleinkinderen groeien als kool en als opa en oma vindt u dat u ze veel te weinig ziet. Center Parcs is zich hier bewust van en biedt u in de herfstvakantie een speciaal opa- en oma arrangement aan. Dit arrangement is speciaal voor u en uw (klein)kinderen. Voor meer informatie kijkt u hier.

Actie 40% korting

Gaat u graag binnenkort een keer naar Center Parcs, dit kan heel voordelig! Met deze actie krijgt u maar liefst 40% korting op uw cottagehuur, dit kan oplopen tot wel een paar honderd euro korting. Laat deze kans niet liggen en kijk snel in ons forumtopic voor deze en nog veel meer acties.

Kinderen eten gratis in Center Parcs

Ook dit jaar aten kinderen weer gratis mee in de restaurants van Center Parcs, zoals al meerdere jaren het geval was. Dit jaar hebben ze het toch in een ander jasje gestoken. Kinderen eten van af nu alleen nog maar gratis in het Market Restaurant (buffet), een ietwat minder goede verandering. Vermoedelijk is dit te wijten aan Albron, de nieuwe horecaverzorger binnen Center Parcs. Naast een nieuw interieur en nieuwe kaart, wordt dus ook de rest van het concept veranderd. Meer informatie omtrent deze actie kun je vinden in dit forumtopic.

————————————————–
Center Parcs Forum Nieuwsbrief
Jaargang 1, nummer 1: juli & augustus 2011
Teksten en samenstelling: M.Kuis, Ngs92, Jeroen, Jbroeders en Ruben
Beeldmateriaal: Center Parcs Europe, Center Parcs UK, Landal GreenParks, Fotovlieger.nl, RTV Drenthe, Jeroen, Microsoft, DaF-architecten, Interior Consult en Het Belang van Limburg
Vormgeving: Ngs92 en Jeroen
Uitgave: Center Parcs Forum
www.centerparcsforum.nl

One thought on “Nieuwsbrief juli & augustus 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.