Center Parcs Les Hauts de Bruyères

Algemene informatie
Adres:
Rue du Center Park
41600 Chaumont-sur-Tharonne
Frankrijk
Contactinformatie:
Telefoon: 0033-25 49 51 000
E-mail: leshautsdebruyeres@centerparcs.com
Internet: www.centerparcs.nl/leshautsdebruyeres

 

 

 

 

 

 

 

Leuke weetjes

  • Openingsjaar: 1993
  • Aantal cottages: 750
  • Aantal cottagezones: 10
  • Aantal cottagetypen: 10
  • Oppervlakte van het park: onbekend
  • Les Hauts de Bruyères is één van de weinige parken, die beschikken over een Aqua Balnéo: een Aqua Sana-versie, die nog meer dan gewoonlijk gericht is op lichaams- en gezichtsverzorging.
  • Het park is gelegen in/nabij het natuurrijke Loire-dal.
  • In de omgeving zijn mooie kastelen te bezoeken.
  • Het park biedt bijzondere activiteiten, zoals een klimparcours, Experience Factory en zelfs een paintballgebied.

Korte geschiedenis
1993: Les Hauts de Bruyères wordt geopend als tweede Center Parcs-park in Frankrijk.
1996-1998: De Parc Plaza en het Subtropisch Zwembad worden veranderd in de nieuwe concepten Market Dome en Aqua Mundo. Ook wordt de Experience Factory gerealiseerd.
2010: Er wordt gestart met de renovatie van een aantal cottages. Ook worden er nieuwe Eden-cottages gerealiseerd.

Het park
Les Hauts de Bruyères is gelegen in de natuur van het Loire-dal. Op het bosrijke park zijn er redelijk wat wateren te vinden, ook tussen de reeksen met cottages. In de omgeving zijn mooie kastelen te bezoeken.

De Market Dome
De subtropische Market Dome herbergt verschillende winkels en restaurants. Zo zijn er een Food Store, Fashion Store en Toys & Souvenirs en Franse versies van het Market Restaurant, Grand Restaurant en Pizza & Pasta. Voor de kleintjes zijn er de Kids Klub en een speelgelegenheid.

De Aqua Mundo
Les Hauts de Bruyères heeft een uitgebreide Aqua Mundo voor jong en oud met onder andere een lagunebad, wildwaterbaan, golfslagbad, meerdere glijbanen en een bijzondere grot. Ook is er een kinderbad en een buitenbad.

De cottages
Op Les Hauts de Bruyères zijn verschillende Original-cottages in de categorieën Comfort, Premium en VIP te vinden. Daarnaast zijn er recentelijk Eden-cottages gerealiseerd. Ook nieuw zijn de grote cottages voor 12 personen, die geschikt zijn voor de grotere groepen en families. Kijk voor een foto-impressie van de renovatie en de Eden-cottages op ons forum!

De activiteiten
Op de wildwaterbaan wordt de Aqua Speed-activiteit georganiseerd, waarbij kinderen onder begeleiding met bodyboard en helm het wilde water trotseren. Daarnaast biedt het park onder andere een klimparcours, Experience Factory en een paintballgebied.

Les Hauts de Bruyères… virtueel!
Lees voorgaande reviews op ons forum of bekijk foto’s van het park en de cottages! In het Cottage Ervaringen Topic zijn de ervaringen op cottagenummer vindbaar. Meediscussiëren of je eigen verhaal plaatsen? Kijk dan in het ervaringen- en vragentopic van dit park.

Tekst: Jeroen (forum- en redactieteamlid) i.s.m. Center Parcs Forum
Beeldmateriaal: A3N (forumbeheerder) en Center Parcs Europe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *