Erperheide biedt noodopvang na drama op festival

Erperheide heeft vandaag laten weten opvang te bieden aan gestrande bezoekers van het festival ‘Pukkelpop’ in Hasselt. Het festival werd eerder deze week getroffen door zware storm en onweer, waardoor bomen op podia waaiden, podia omwaaiden en tenten de lucht in gingen. Het netwerk van de mobiele telefonie raakte overbelast en daardoor onbruikbaar, waardoor bezoekers niet konden bellen voor vervoer of andere alternatieven en dus op het festivalterrein strandden, aanvankelijk zonder hulp.

De social media bewezen echter hun kracht en nut, doordat het mobiele internet wél aanwezig bleef en mensen massaal via Twitter, Hyves, Facebook en andere vormen hulp konden vragen of aanboden. Er werd zeer veel opvang en vervoer aangeboden, onder andere dus door Erperheide. Op het park zijn alle leegstaande cottages direct ingezet voor opvang van de gestrande bezoekers. Een Belgische krant geeft aan, dat er 30 cottages beschikbaar zijn voor zo’n 120 personen. Zij kunnen gratis een nacht doorbrengen en worden voorzien van eten. Op Twitter wordt aangegeven, dat het park circa 500 personen kan opvangen. Het callcenter heeft een noodnummer ingesteld voor de getroffenen.

Tijdens het drama op het festival brak plotseling noodweer uit. Volgens de laatste berichten zijn er inmiddels 5 doden gevallen. Daarnaast zijn er 10 zwaargewonden opgenomen in nabijgelegen ziekenhuizen en werden er 140 lichtgewonden geteld, waarvan 6 mensen uit Nederland.

Meer informatie over de opvang, het noodnummer en het park is te vinden op ons forum in dit forumtopic. Andere contactinformatie van het park is te vinden op onze parkinformatiepagina van Erperheide.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.