Jungle Dome op Het Heijderbos bestaat 15 jaar

De Jungle Dome, parkspecialiteit op Het Heijderbos, is al 15 jaar een tropische bestemming in Nederland. In 1996 werden de deuren geopend van deze bijzondere locatie met een tropisch regenwoud en duizenden exotische planten, bomen en dieren. Gasten van Center Parcs ervaren hier hoe bijzonder, maar tegelijkertijd ook hoe kwetsbaar de jungle is. Center Parcs ontwikkelde de Jungle Dome in samenwerking met het WNF.

De Jungle Dome herbergt tropische bloemen en planten, echte exotische vogels, klaterende watervallen, wiebelende touwbruggen en tropische temperaturen. Met deze temperatuur en vochtigheidsgraad benadert men met de flora, fauna en dus ook het klimaat zoveel mogelijk de omstandigheden van de Tropen. De tropische parkspecialiteit is volledig overdekt met een enorme transparante koepel en heeft een oppervlakte van maar liefst 2500 vierkante meter.

In het 15-jarig bestaan zijn er al meer dan 600 (exotische) dieren geboren in de Jungle Dome, zoals de Aziatische hamster, groene leguanen en tropische zangvogels. Daarnaast is er ook een kolonie tropische Fruitvleermuizen aanwezig. De volgroeide bomen produceren jaarlijks ruim 10.000 kilo aan bladeren. De hoeveelheid zuurstof die door de planten in de Jungle Dome geproduceerd wordt, is vijf keer groter dan de hoeveelheid die nodig zou zijn als de gehele faciliteit vol met mensen zou staan. De meest spectaculaire boom, een oude vijgenboom, heeft meterslange lianen.

Enkele jaren geleden bedachten Center Parcs en het WNF als toevoeging de Jungle Expedition, een leerzame ontdekkingsreis waarbij kinderen het belang en de kwetsbaarheid van de jungle leren kennen. De jonge bezoekers kruipen, klimmen, ontdekken, speuren en maken opdrachten die hen meer leren over het leven in het oerwoud en de mogelijkheden tot behoud van het tropisch regenwoud.

Meepraten over de Jungle Dome of andere faciliteiten op Het Heijderbos? Kijk dan in het uitgebreide forumtopic met vakantie-ervaringen, laatste nieuwtjes en vragen en antwoorden!

One thought on “Jungle Dome op Het Heijderbos bestaat 15 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.