Primeur: nieuwe Eemhof-glijbaan heet Turbo Twister!

Vandaag werd op De Eemhof de Topsy Turvy-glijbaan officieel geopend door zwemster Inge de Bruijn. Hierbij werd ook de naam onthuld: de nieuwe attractie heeft de naam ‘Turbo Twister’ gekregen.

In november 2010 konden wij u reeds melden, dat de Aqua Mundo van De Eemhof zou worden uitgebreid met een Topsy Turvy-glijbaan van ProSlide Technology. In januari van dit jaar werden door de gemeente Zeewolde de benodigde vergunningen verleend aan Center Parcs voor het laten wijzigen van het bestemmingsplan en het bouwen van de nieuwe attractie. Begin april kondigde Center Parcs ook officieel de komst van de nieuwe baan aan, omschreven als een ‘nieuwe, spectaculaire glijbaan’ en een ‘topattractie’, welke de enige in zijn soort is in Europa.

In de week van 9 mei 2011 werd daadwerkelijk begonnen met de bouw van de Topsy Turvy, enkele weken eerder dan gepland om met zekerheid het bouwwerk te kunnen afronden vóór de openingsdatum. Medio mei startte Center Parcs alvast een actie voor Center Parcs-liefhebbers op Twitter om een naam voor de baan in te sturen. Op 26 mei kwamen hieruit de namen ‘Aqua Twister’, ‘Turbo Twister’, ‘Aqua Blast’ en ‘Tube Twister’ naar voren. Nu is dus bekend, dat de Topsy Turvy voortaan Turbo Twister heet. De Turbo Twister is 154 meter lang, 11 meter hoog en per uur gaat er 680 m3 water door de baan. Bezoekers glijden met een speciale band door de baan.

Meepraten over de Turbo Twister en het nalezen van de gehele geschiedenis van dit project kan op Center Parcs Forum en in het bijzonder in ons speciale vernieuwingentopic over De Eemhof!

2 comments on “Primeur: nieuwe Eemhof-glijbaan heet Turbo Twister!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.