Center Parcs kondigt officieel nieuwe glijbaan aan

Center Parcs heeft middels een persbericht, dat vorige week reeds op ons forum werd geplaatst, officieel de komst van de nieuwe Topsy Turvy-glijbaan bij de Aqua Mundo aangekondigd, één van de onderdelen van het vernieuwingenprogramma voor De Eemhof. Center Parcs Forum kon u vorig jaar reeds als eerste melden dat deze attractie er zou komen, Center Parcs heeft nu zelf aanvullende informatie aan de buitenwereld bekendgemaakt over deze attractie, die de enige in zijn soort in Europa is.

De “nieuwe spectaculaire glijbaan” en “topattractie”, zoals Center Parcs het zelf omschrijft, zal starten in een toren van 11 meter hoog, oftewel 5 etages. De baan is 154 meter lang en per uur gaat er 680 m3 water door de baan. Over deze glijbaan wordt niet gewoon gegleden, maar met een opblaasband, welke plaats biedt aan één of twee personen. Het spectaculaire element zit in het feit, dat snelheid en richting voortdurend wisselen en variëren. De drie kegelvormige delen dragen hieraan bij. Doordat de banden hierin omhoog schieten en bijna tot stilstand komen, is het mogelijk om vervolgens delen van de baan achterstevoren (en bovendien op hoge snelheid) af te leggen.

De bouwvergunning voor de Topsy Turvy is enige tijd geleden al verleend, de planning is gericht op voltooïng vóór 1 juli 2011, wanneer de vernieuwde Eemhof officieel wordt geopend. Vanaf 23 mei aanstaande zal er in de Aqua Mundo gebouwd worden aan de nieuwe glijbaan. Meepraten over deze vernieuwing kan in het forumtopic.

One thought on “Center Parcs kondigt officieel nieuwe glijbaan aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.