Floriade en Center Parcs werken samen aan Floriade 2012

Eerder deze week ging Center Parcs een nieuw partnership aan. De bungalowparkenketen tekende namelijk een samenwerking met Floriade voor onderlinge ondersteuning bij de Floriade 2012. De Floriade is een officieel erkende Wereld Tuinbouw Expositie die één keer per decennium in Nederland plaatsvindt. Dat zal dus gebeuren in 2012 en wel van 5 april tot en met 7 oktober. Tijdens het evenement zijn de mooiste en meest bijzondere bloemen, planten, bomen, groenten en fruitsoorten ter wereld te zien.

De rol van Center Parcs is veelzijdig. Zo is zij onder meer gevraagd om het ontwerp en thema voor de Tropische Schatkamer, het hart van het geheel, te bedenken. Jean Henkens, de vaste bioloog van Center Parcs, zet zich daarbij in voor het ontwerp en de bouw van dit stuk Floriade. Na afloop van het evenement komen alle bomen en planten in het bezit van Center Parcs met als doel om deze een nieuwe groeiomgeving te bezorgen.

Daarnaast promoot Center Parcs het evenement ook via haar communicatie-uitingen en op de parken. Voor bezoekers zullen er entreekaarten voor onbeperkte toegang tot de Floriade uitgegeven worden. Hierbij is de prijs gelijk aan een dagticket, maar gasten kunnen het gehele verblijf de Floriade bezoeken. Andersom worden bezoekers van het evenement doorverwezen naar de overnachtingsmogelijkheden van Center Parcs. Hierbij zal naar verwachting voornamelijk ingezet worden op Het Meerdal, Limburgse Peel en Het Heijderbos.

Voor de Floriade van 2012 worden minimaal 2 miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht.

One thought on “Floriade en Center Parcs werken samen aan Floriade 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.