Center Parcs Europe reageert op de geruchten

Center Parcs Europe heeft in een reactie aan Center Parcs Forum laten weten wat er van de huidige geruchten wel of niet waar is. Op het forum kwamen steeds meer geruchten naar boven over grote veranderingen binnen de merken en over het hoofdkantoor en ook via deze website werden geruchten uit betrouwbare bronnen vermeld. Center Parcs Europe kan hierover het volgende zeggen:

“De Pierre & Vacances Center Parcs Group heeft een transformatieprogramma aangekondigd met als doel één sterke, geïntegreerde groep te realiseren. Hiervoor worden de bedrijfsonderdelen van Pierre & Vacances en Center Parcs Europe samengevoegd. Het centrale hoofdkantoor van Center Parcs Europe verhuist daarom op termijn naar Parijs, maar Center Parcs Europe benadrukt, dat de activiteiten voor Nederland, België en Duitsland NIET worden afgebouwd. Hiervoor zal er een kantoor in Nederland blijven in de omgeving van Rotterdam. Een aantal afdelingen gaat naar De Kempervennen, Peer en Diegem.”

Daarnaast ook een reactie op de verandering binnen het Sunparks-merk. Door bovenstaand perspectief heeft men besloten tot herziening van de merkenstrategie binnen de groep, waarbij per land werd gekeken naar het merk met de grootste markt en dus de sterkste positie.

De Nederlandse en Duitse parken van Sunparks worden ondergebracht bij Center Parcs, evenals De Haan. In deze parken verblijven voornamelijk Nederlandse en Duitse gasten. Het verschil in kwaliteit, voorzieningenaantal, activiteiten en prijsniveau wordt duidelijk gemaakt door de toekenning van 3, 4 of 5 vogeltjes, zoals enkele jaren geleden al werd toegepast. De andere drie Sunparksen in België blijven binnen het merk Sunparks, omdat het daar een sterk merk is. Op deze parken zullen de succesvolle Tourist Guides behouden blijven. De nieuwe slogan wordt: “Zoek het niet te ver”, wat betrekking heeft op de relatief kleine afstand en reistijd en de juiste prijs/kwaliteit-verhouding.

Tot slot wordt het gerucht, dat alle Pierre & Vacances-vestigingen van de naam Center Parcs voorzien zouden worden, tegengesproken. Center Parcs zal slechts voor een aantal van deze resorts de rol van tour operator uitoefenen.

Meepraten over al deze ontwikkelingen kan in de topics over de herstructurering of de Sunparks-veranderingen.

One thought on “Center Parcs Europe reageert op de geruchten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.