Tropicana Rotterdam definitief geschiedenis

Het subtropisch zwembad Tropicana in Rotterdam heeft haar deuren definitief gesloten om verbouwd te worden tot een evenementencentrum. Dit zal naar verwachting medio december geopend kunnen worden en de locatie een nieuwe functie geven.

Het zwemparadijs Tropicana werd in 1988 geopend als onderdeel van Center Parcs. Geïnspireerd op de subtropische zwembaden van de bungalowparken, maar dan zónder nabijgelegen bungalows. Het doel was namelijk om mensen de kans te geven om een dagje zwemplezier te hebben zonder een bungalow te moeten boeken.

Na vijf jaar werd besloten dat het concept toch niet helemaal binnen de bedrijfsstrategie van Center Parcs hoorde, waarop het complex in 1993 werd verkocht aan de huidige eigenaar. Vooralsnog ging het prima met het zwembad en in 2005 waren er nog grote uitbreidingsplannen. Totdat onderzoeken aantoonden, dat er veel gebreken aanwezig waren. Het achterstallig onderhoud had steeds meer invloed op de kwaliteit en ook criminaliteit en onveiligheid werkten niet mee aan een goede toekomst voor het zwembad. De eigenaar besloot dan ook om met het huidige concept te stoppen.

Na ruim twintig jaar is er nu dus een einde gekomen aan Tropicana. Ooit begonnen als onderdeel van Center Parcs, nu voorgoed geschiedenis.

Meepraten over het voormalige Tropicana kan in dit forumtopic.

3 comments on “Tropicana Rotterdam definitief geschiedenis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.