Les Trois Forêts grootste toeristisch project in Europa

Duurzaam recreëren en volop activiteiten in één van de mooiste natuurgebieden in Europa, dat is waar Les Trois Forêts voor staat. Het uitgestrekte park is volledig ingebed in de omringende natuur en beschikt over cottages, die zijn gebouwd van natuurlijke en duurzame materialen. Het hart van het park bestaat uit een bosgebied, dat eveneens een natuurlijke leefomgeving voor talloze dieren is. Met een totale investering van circa 250 miljoen euro en een werkgelegenheid van 600 banen tot gevolg, is Les Trois Forêts in 2010 ongetwijfeld het grootste toeristisch project van Europa.

Na twee jaar van intensieve bouwwerkzaamheden, waarbij de natuur en het milieu werden gerespecteerd, heeft het park de kwalificatie ‘Zeer hoge energieprestatie’ in ontvangst mogen nemen en is het daarnaast geselecteerd als pilot voor een samenwerking tussen Center Parcs en de Franse afdeling van het Wereld NatuurFonds.

Les Trois Forêts strekt zich uit over een gebied van maar liefst 435 hectare en is in feite één groot natuurgebied. ‘Even een rondje rondom het park lopen’ zou al vijf uur duren. Op het terrein verrijzen 800 moderne eco-cottages, die naadloos in de natuurlijke omgeving passen. Het gebruik van hout wordt dan ook uitgebreid toegepast in de cottages, maar ook in de faciliteiten. Gasten krijgen het gevoel letterlijk buiten te leven, oftewel ‘Living inside out’, zoals Center Parcs het weet te noemen. Die eigenschap wordt optimaal benut door de aanwezigheid van natuurlijk licht en grote glazen schuifdeuren die geheel geopend kunnen worden. De nieuwste snufjes zorgen ervoor dat de cottages zo milieuvriendelijk mogelijk kunnen worden gerealiseerd. De Eden-cottages zijn beschikbaar in Comfort-, Premium- en VIP-versie, met daarop de luxe en extra’s afgestemd.

Maar ook op het park zelf ontbreekt het de gasten natuurlijk aan niets. Met een sporthal van ruim 2500 m2 hebben gasten de keuze uit een groot aantal indoor-activiteiten. Nabij de sporthal liggen bowlingbanen en de House of Games. In de bossen kunnen gasten deelnemen aan de outdoor-activiteiten, zoals de High Adventure Experience, kanoën en boogschieten. Kinderen kunnen zich inleven in het boerenbestaan op de Ponyclub en de bijzondere Kinderboerderij en in de BALUBA kunnen zij zich uitleven in de Foam Factory en PiLoBoLus.

De Aqua Mundo heeft een enorme oppervlakte van ongeveer 5000 m2 en bestaat uit drie zones: de bamboejungle, het kokospalmenbos en het nevelbos. Zo’n 1400 tropische bomen vormen samen de Aqua Jungle. Gasten kunnen zich naar hartelust vermaken in o.a. het golfslagbad, het Water Playhouse, glijbanen, watervallen en de wildwaterbaan.

Center Parcs Les Trois Forêts opent in het voorjaar van 2010 haar deuren.

One thought on “Les Trois Forêts grootste toeristisch project in Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.