‘Grote Kleine Kinder Keuken’ geopend

De Grote Kleine Kinder Keuken, het resultaat van een nieuw samenwerkingsproject tussen Center Parcs en Unilever, opende op 2 februari jl. haar deuren in Center Parcs Het Meerdal. Naast een unieke eetbeleving voor de kinderen, biedt het concept ook de mogelijkheid de kinderen meer te leren over lekker en gezond eten, tafelmanieren en de herkomst van specifieke ingrediënten.

Het vernieuwende kinderconcept is ontstaan uit een co-creatie van Center Parcs en Unilever en wordt betiteld als ‘Etenderwijs’, een innovatief programma dat zich voornamelijk richt op de jongste bezoekers van Center Parcs, waarbij zij spelenderwijs en etenderwijs leren over de verschillende aspecten van het eten.

Het idee is ontstaan vanuit een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid vanuit beide bedrijven. Center Parcs is met 380.000 kindermenu’s per jaar in Nederland en België de grootste speler in de recreatieve branche en is ervan bewust een belangrijke rol te spelen in het bevorderen van gezonde voeding voor kinderen. De kinderkaart en het kinderbuffet van het nieuwe concept zijn daar dan ook op gericht.

Het vernieuwde Kids Buffet is nog meer gericht op de jonge bezoekers dan voorheen. Zo kunnen zij op het LCD-schermpje de culinaire avonturen van Orry en een echte chefkok meebeleven in een filmpje. De gerechten die zij maken, worden ook aangeboden in het Kids Buffet. Iedere dag staat in het teken van een andere kleur, waarop bepaalde gerechten op het buffet dagelijks worden aangepast.

Naast een nieuw, eigen porseleinen servies met een kernmerkende, felrode tomaat is er voor de kinderen nu ook de Grote Kleine Kinder Kaart: twee keer zo groot als de menukaart van de grote mensen en voorzien van talloze weetjes over de producten. Wetenswaardigheden zijn ook terug te vinden op de placemats en tijdens het wachten op maaltijden kunnen de kinderen het Etenderwijs Memoryspel spelen, waarbij zij meer te weten komen over de tafelmanieren.

Een andere toevoeging is de Kook Mobiel, een bijzondere mobiele kookstudio, waar de kinderen de eerste stapjes van het koken leren. Kinderen raden geuren en fruitsoorten en testen bepaalde gerechten van de Grote Kleine Kinder Kaart, die in deze kookstudio worden bereid. Aan de hand van hun stem worden gerechten op de kaart toegevoegd en aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.