Sunparks naar 30 parken

Sunparks moet in 2015 ongeveer 30 parken tellen. Dat stelt Guido de Paepe, recent benoemd tot Strategical Development Director. De enorme groei van het Sunparks concern, de groep telt nu 8 parken, lijkt haast onmogelijk te realiseren in vijf jaar. Op dit moment telt Sunparks 8 parken verdeeld over Nederland, België en Duitsland.

Center Parcs Europe, het moederbedrijf van Sunparks, wil een sterke groei realiseren in de komende jaren. Guido de Paepe is gevraagd omdat hij zich al verdienstelijk had gemaakt als Managing Director bij Sunparks. Het is een persoon die het bedrijf door en door kent, en door Sunparks dus capabel geacht wordt om het Sunparksconcern op korte tijd uit te bouwen. De doelstelling is om in elk toeristisch gebied in Europa een vakantiepark van Sunparks te realiseren.

Sunparks is in april 2007 onder de vlag van Center Parcs Europe gekomen om de klant meer keuze in het 3- en 4-sterrensegment te bieden. Daarnaast is er door Center Parcs Europe meer marktaandeel in België gerealiseerd met de overname van Sunparks. De groei moet vooral voortkomen uit het grote middendeel van de bungalowmarkt. Hier is nog geen eenduidig kwaliteitsniveau, en dat maakt kiezen voor gasten lastig volgens Center Parcs Europe. Sunparks moet hierin verandering brengen en een nieuwe standaard worden.

De uitbouw krijgt vorm door het overnemen en managen van bestaande en nieuw te ontwikkelen parken, ze zijn vanaf dat moment onderdeel van Sunparks. De nieuwe parken moeten profiteren van het netwerk van Center Parcs Europe en de 40 jaar ervaring in de bungalowbranche. Daarnaast is er de kennis van Pierres et Vacances op het gebied van het verhuren van woningen.

Center Parcs Europe claimt een sterke aanbieder te zijn op het gebied van bungalows, en verwacht vakantieparken over de streep te trekken met de internationale waaier van gasten binnen het Center Parcs Europe concern.

James Mennekens, Managing Director van de Center Parcs Europe Group, is vol vertrouwen: “Sunparks vakantieparken bieden het beste aanbod in het middensegment van de markt. Een park van Sunparks biedt niet alleen het beste verblijf in een bepaalde regio, het is ook dé uitvalsbasis om de streek rondom het park te ontdekken. De comfortabele villa’s bevinden zich vrijwel altijd middenin een prachtig natuurgebied. Bovendien zijn er volop mogelijkheden voor dagtrips of een dagje shoppen in nabijgelegen steden. Een ijzersterke propositie die we nu versneld gaan uitbouwen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.